מכונת XBMC מומלצת

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
Abu_Jhon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 48
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם,

אני מריץ XBMC על PC (די סטנדרטי) בסביבת Windows מזה מספר שנים. משמש בעיקר לצפייה בתכנים "אונליין". הגיע הזמן להחליף לקופסא קטנה יותר ושקטה יותר!
אם כבר משפצים... אז רצוי גם להחליף את מערכת הרמקולים הנוכחית (2.1) ב 5.1 - לא בכיוון של רכישת רסיבר 5.1 אלא יותר מערכת רמקולים עם מגבר מובנה כגון אלו המשמשים למחשב
(לשמיעת מוסיקה קיימת מערכת אודיו אנאלוגית איכותית, שניזונה כיום גם מXBMC על "מקל" אנדרואיד דרך DAC)
תכלס אני מנסה ללמוד מניסיון האחרים כאן, איזו קופסא תעשה את העבודה הכי טוב? רסברי, קופסת אנדרואיד וכד'?
איך אני מעביר את הסאונד מקופסא כמו רסברי (יציאת HDMI) למערכת הרמקולים (3.5ממ SPDIF לא אופטי)
ואם לסבך עוד קצת אז, אולי כבר לוותר על "מקל" האנדרואיד המשמש למוסיקת סטריאו ולצאת מהקופסא החדשה גם למגבר הסטריאו או יותר נכון ל DAC עם כבל אופטי או קואקס???

תקציב לקופסא סביב $100, קיים ידע במחשוב, ו AV
תודה!

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953
נתן תודות: 234 פעמים
קיבל תודות: 1442 פעמים

שליחה #2 

רגע לא הבנתי, יש לך רסיבר שלא תומך בHDMI ואתה צריך להעביר את הקול ב-SPDIF ?
למה לא ללכת על מוצר כמו CUBOX-I שמריץ OPENELEC - מערכת הפעלה מאוד יציבה להרצת KODI
וגם מכיל יציאת SPDIF

Abu_Jhon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תומר, אין לי רסיבר... כרגע לצרכי הטלביזיה המחשב עם ה XBMC מחובר למערכת רמקולים 2.1 הכוללת מגבר פנימי. לאחר השדרוג אני רוצה לחבר מערכת רמקולים דומה רק 5.1 - (מהסוג שמיועד למחשב) אין אפשרות לחיבור אופטי .

בנוגע ל CUBOX, אכן נראה מעניין רק שלמעט 2GB RAM לא הבנתי מה היתרון ביחס למוצר הזה למשל-

http://www.aliexpress.com/item/VidOn-Box

שיוצא כחצי מחיר אגב...
כמובן שנקודה חשובה (ואולי נקודת מפתח) היא שאחד מבוסס לינוקס והשני אנדרואיד ולי אין מושג איזו מהפלטפורמות עדיפה לצורך העניין???

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #4 

אוקיי, אני לא אכתוב את התיאוריה השלמה פה כי זה ייקח קצת זמן, אבל הכל פה נכתב כבר בפורום, ותערוך חיפוש ותמצא תשובות להכל.

בגדול - CUBOX וRPI מריצים את מערכת ההפעלה OpenELEC (כאשר קיובוקס יכול להריץ גם אנדרואיד אם רוצים).
OpenELEC היא מערכת מבוססת לינוקס אשר ייעודית להרצת KODI - למעשה, מרגע שאתה צורב OPENELEC - כל מה שתראה זה את KODI.
גרף הפיתוח של OE הוא מצוין, ומוצרים אשר מקבלים תמיכה רישמית מOE כמו הפאי והקוביה יכולים להבטיח אורך חיים ואמינות לטווח הרחוק, כמו-כן תמיכה בחומרה בצורה מלאה ועדכונים מתמשכים.

לעומת זאת, שאר המוצרים המריצים XBMC, כמו אלו שכתבת, שים לב שיש שם גירסת Pre Installed כלומר הם לקחו את XBMC והתאימו את זה למכשיר,
כאשר ייצא עדכון לKODI - כלומר גירסה חדשה, היא לא בהכרח תתמוך במוצר שלך, ותצטרך לחכות לעדכון של החברה (אם בכלל) שיפיץ לך גירסה מותאמת חדשה לKODI. - בפאי\קיובוקס אין לך את החשש הזה.
יש לסייג ולהגיד שיש חברות שמייצרות מוצרי אנדרואיד אשר ניתן לסמוך עליהם במאה אחוז. דוגמת MINIX המצוינת (שם דווקא המחיר קצת גבוה יותר)

מבחינת לינוקס נגד אנדרואיד - אני שם את כל הכסף על לינוקס, יש כאלו באתר שמסייגים, אבל הניסיון האישי שלי, ודעתי האישית היא בהכרח לינוקס.
אי אפשר להתווכח עם זה שOPENELEC היא מערכת ייעודית להרצת KODI. כל התהליכים הלא חיוניים הוסרו - הכל עבר התאמה מלאה למטרה אחת וחד משמעית - KODI.
לעומת זאת באנדרואיד, קודי היא "עוד אפליקציה...." אחת מיני רבות... לעיתים יש קריסות לעיתים יש חוסר התאמות ובאגים. (גם כאן יש לסייג, ויש כאלו שעובד להם מצוין...)
לעומת זאת בקופסת אנדרואיד יש את יתרון הגיימינג, שאפשר לקנות בקר משחק ולהריץ אפליקציות משחקים, ואפילו להנות מיכולת הדפדפן (שבעתיד כנראה יכנס גם לOPENELEC).

בגדול ניסיתי לא לחפור יותר מידי אבל לא הצלחתי ;)

לגבי הסאונד, אין לי מושג, תצטרך לחכות לתגובה ממישהו שמבין ממני.
לדעתי יציאת הSPDIF של הקיובוקס יכולה לתת לך מענה עם מתאם מאופטי ל3.5mm אבל אני לא בטוח

cubox-i2 לדעתי נותן עלות-תועלת מצוינים עם היציאה האופטית שאתה (אולי) זקוק לה.

Abu_Jhon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

תומר יקירי - שאפו!!
לא חפירות ולא נעליים, נתת הסבר מושלם שמרכז את כל המידע החשוב באמת כך שענה לי על כל השאלות והתהיות. הייתי מפרסם את התגובה שלך כמדריך לעניין... כמורה נבוכים לשכמותי.

תודה!!

ואם זה עדיין לא ברור, Cubox כמובן.

Abu_Jhon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

אגב, לא שמתי לב שציינת את ה Cubox i2 אני חשבתי על ה Pro.
האם ה i2 מספיק לצורך העניין?

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

יש המון מכשירים טובים.. אישית הניסיון שלי עם הקוביה הוא מצוין (מעל 15 יחידות כבר פיזרתי למשפחה וחברים).
המחיר יקר יותר מהRPI2 שנותן ביצועים מעולים גם-כן ומכיל OPENELEC.
באופן אישי אני עדיין ממליץ על הקוביה כפיתרון למדיה סנטר כי הוא מכיל גם את מקלט הIR שמאפשר הוספת שלט תומך, וגם את יציאת הSPDIF החשובה לבעלי רסיבר ללא HDMI. בנוסף מאפשר הרצת אנדרואיד על גבי SD נפרד למי שמעוניין בכך.
יש סקירה של דורון pixies שנקראת "קובית הפלא מהגליל" - ממליץ לך להתרשם.

תודה ושבוע טוב (Y)

shkop
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 572
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #8 

לדעתי I2 יספיק בהחלט. אם אתה מתכוון בעתיד לעבור לנגן 4K (כרוך בהחלפת כל הציוד העוטף) גם כדאי מאוד לשקול RP2 בשל עלותו הנמוכה. אם אתה מחבר אותו קווית אתה יכול לקחת ערכה בסיסית ב- 52 דולר. (מפורסם כאן דיל באתר).
זה כמובן כרוך בבחירה שלך במערכת סאונד כפי שתומר הסביר שכן זה משליך על היציאות שנדרשות לך מהנגן.
בתקציב מוגבל, יש מערכות סאונד חובבניות בעלות של 500-1500 ש"ח של פיוניר, LG וכיו"ב שמכילות בתוכן מגבר (וכניסת HDMI סטנדרטית) ויתכן והן יהיו טובות לצרכים שלך. יש גם מקרני סאונד שגם הם באים בחשבון ועלותם מתחילה (למשהו סביר) ב- 500 ש"ח .
לא הבנתי אם יש לך כבר מערכת 5.1 למחשב, אני לא הייתי רוכש כזאת לצורך הזה. אם כבר יש לך אתה יכול כמובן לחבר ולראות אם זה מספק אותך לפני שתפנה לרכישת ציוד. (אם אני לא טועה, תצטרך לעשות את זה דרך יציאה ב- PL 3.5 שמיועדת לאזניות של הנגן וזה רחוק מלהיות אידאלי).
אפשר גם לשקול רכישה של ציוד יד 2 כי רמקולים זה לא משהו עם בלאי ויש מציאות במחירים נמוכים.

Abu_Jhon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

היי shkop אני רואה שיש לי עדיין שיעורי בית לעשות... בכל מקרה ההתלבטות כרגע היא בין ה RP2 לקופסא הישראלית שהיא די יקרה אם עושים חשבון כולל. מה גם שכישראלים אנחנו נענשים גם במע"מ...
עכשיו גרמת לי להרים גבה ולחשוב גם על 4K שאולי לא רלבנטי השבוע אבל בהחלט הגיוני בטווח של חצי שנה שנה...אני מבין מדבריך שבין שתי האופציות רק ה RP2 תומך ב 4K, נכון?
מכל המבחנים שקראתי כאן, קיבלתי את הרושם ש ה RP די צולע (מעברי תפריטים וכד') האם ידוע לך אם יש שיפור ניכר עם ה RP2?
תודה!

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

יש שיפור ניכר בפאי2
הקיובוקס 4 חזק יותר
ועדיין- אין צורך בדגם חזק יותר מהi2
אני ממליץ לך על הקיובוקס
אגב
אל תסתכל קדימה ל4k...
תתחיל בלרכןש טלויזיה תואמת... בנתיים אין כל כך תכנים, אומנם זה נראה קרוב, אבל זה לא לשיקולים שלך לעכשיו ובטח לא לתקציב.

shkop
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

הובנתי לא נכון. התכוונתי שבשלב זה 4K עוד לא בשל אך בעתיד אם תרצה להחליף את כל המערכת שלך ל-4K, לא כדאי להשקיע סכום גבוה על נגן. כדאי ללכת על נגן 1080P. פענוח H264 שבשימוש נרחב היום ישאר איתנו עוד כמה שנים טובות.
אני מסכים בהחלט עם תומר, אין מה להסתכל על 4K והוא כרגע יותר בבחינת תעלול שיווקי של החברות.
אנשים משלים את עצמם שהם מבטיחים את עצמם להרבה שנים אך בפועל יכולת הפענוח של המעבדים עוד לא בשלה (30 FPS לכל היותר), יש מעט תכנים ובד"כ יש נגן חיצוני ל- XBMC לצורך ניגון קבצים אלו.
הפאי 2 הרבה יותר חזק מהראשון. יש לו פי 2 זכרון ומעבד חזק משמעותית. אתה יכול לשדך לו את FLIRC בשביל שלט ולסגור את כל העסק ב- 70 דולר.
הנעלם כאן, הוא מה אתה מחליט לעשות עם מערכת שמע כי זה משליך על היציאות שאתה זקוק להן במכשיר. קודם תיסגר על המערכת שמע שאתה הולך לחבר ואז תמשיך הלאה לבחירת מכשיר.

Abu_Jhon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

מכל מה שאני למד פה (ואני למד) אני חושב דווקא ללכת על ה RP2.
לעומת הקיובוקס (הדגם הגבוה) המחיר בערך שליש כאשר מבחינת תועלת הוא עונה על הצרכים + כלומר יחס עלות\תועלת טוב יותר מהקיובוקס.

בנוגע לסאונד, נכון שלקיובוקס יש יציאה אופטית דיגיטלית ולRP2 יציאה אנאלוגית לסטריאו, אבל אני יכול לצאת מהפיליפס (TV) שלי עם יציאה דיגטלית של הסאונד. אני גם צריך להבין אם ARC - (שאני מאמין שה RP2 תומך בו ביציאת ה HDMI) תורם לי במשהו.
מסכים לגבי ה 4K חשיבות הנגן זניחה (כלכלית) בהתחשב במסביב... טוב לוקח זמן עד שהאבק שוקע והתמונה מתבהרת.

לגבי שלט, אני משתמש כרגע בשלט MCE במכונה הקיימת, האם ה RP2 תומך בו או שאני צריך ללכת לכון השלט שהזכיר SHKOP ???

עדיין לא החלטתי לגבי מערכת הסאונד... כנראה אשאר בינתיים עם ה 2.1 ונראה. מוסיקה (סטריאו) כפי שציינתי בלוא הכי אני שומע במערכת "כבדה" שלא רוצה לקשר לטובת הצפייה.

shkop
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

לא הצלחתי להבין מה הקונפיגורציה שלך? איזו מערכת שמע מחוברת למסך הטלוויזיה?
הגיוני שניתן לקבל למסך HDMI ולהוציא ממנו כבל אופטי לאמצעי שמע. אני שוב חושב שלרכוש מערכת רמקולים 5.1 למחשב לצורך קולנוע ביתי זה לא הגיוני במיוחד וכדאי להשקיע במערכת ייעודית.
RP2 לא מגיע עם IR RECIEVER בכלל. יש פנימיים שמגיעים עם שלט חיצוני שאיני יודע אם הוא תואם קידודים של MCE והם דורשים חיווט פנימי.
ניתן לשלוט על RP2 גם ע"י HDMI CEC אם הטלווזייה שלך תומכת. (אתה שולט דרך שלט הטלווזיה).
את FLIRC אתה יכול להעביר בין מכשירים מכל סוג גם בעתיד והוא התקן USB. (אצלי הוא עובד עם מיניקס). הוא מסוגל ללמוד כל שלט כמו שלט אוניברסלי.

Abu_Jhon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

SHKOP כרגע הקונפיגורציה קצת מוזרה... בגלל כל מיני אילוצים לאורך השנים.
אני מריץ XBMC (13) על SFF PC עם תאמין או לא Vista . חיבור תמונה לטלביזיה ב VGA ואודיו מכרטיס הקול של המחשב למערכת 2.1 של פיליפס. משתמש ברסיבר IR של Hauppauge ושלט MCE שלהם גם. (כי היה לי במקרה)
עובד נהדר!
השאלה אם ה RP2 עם OPENELEC יזהה\יתמוך ברסיבר IR הנ"ל??? לא חשבתי על זה...

Abu_Jhon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

לפי הקישור הבא כנראה נתמך-
http://wiki.openelec.tv/index.php/Supported_Remote_Controls

shkop
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

תנסה את השלט שיש לך.. מקסימום תחליף. בכל מקרה, שאני מדבר על קונפיגורציה אני לא מדבר על מה שיש כרגע אלא למה שאתה מכוון אליו.
אם אין לך 5.1 תעשה לעצמך טובה ואל תקנה כאלו למחשב ותחבר אותם ב- PL. זה חורני בטירוף. עדיף לך לחסוך ולקנות משהו יותר סטנדרטי לאחר מכן.
RP2 נראה כמו אופציה זולה וטובה.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”