צריך עזרה בבחירת מכשיר מתאים

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
Nachum987 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 78
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
אני מחפש פיתרון שיחליף את הממירים והתשלום עבור חברת הטלוויזיה, ז"א אני מחפש מכשיר/תוכנה שתדע לתת מענה לצפיה ברוב הערוצים העיקריים שהם: 10, 11, 22 ואם ישנה אפשרות שזה יכלול גם עוד ערוצים וסרטים עם תרגום עברי זה יהיה מעולה.
היות ואיני מבין לגמרי בפתרונות הקיימים, אני לא יודע אם אני צריך HTPC או סטרימר ודומיו.
כמו כן, הצפייה תהיה במסך טלוויזיה, ישנה רשת אינטרנטית עם תשתית קווית ואלחוטית בבית.
עדיפות גדולה מאוד למכשיר קל לשימוש ו"ידידותי" למשתמש,
אשמח להכוונות ועצות בנושא
תודה מראש!

shkop
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 572
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #2 

אני לא חושב שהמכשירים הם באותה רמת נוחות למשתמש אבל אתה יכול לקנות RASPBERRI PI 2 שעלותו 200 שקלים בערכה בסיסית (יש הנחה דרך האתר למכשיר עם מארז וספק כוח 2.1A, אני משער שיש לך כבל HDMI וכבל רשת ותחבר אותו לרשת חוטית) עם OPENELEC ולקנפג אותו לפי המדריך המעודכן באתר לעברית ולערוצים ישראלים.
זה דורש קצת יותר הבנה ממשתמש בסיסי אבל דיי פשוט. בכל מקרה זה יוסיף לך יכולות ואפשרויות והמחיר נמוך מאוד.

Nachum987 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 78
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

תודה על התגובה,
האם באמצעות ההתקן אני יכול לראות סרטים מבלי להורידם לפני ומבלי להשתמש בכונן סטייל NAS?
אני פשוט רוצה לרכוש את המכשיר לדודה שלי, שלה ידע נמוך מאוד בנושא.
האם יש צורך בשלט מיוחד, מקלדת, עכבר?
האם איכות הצפיה בערוצי הטלוויזיה היא גבוהה ומספקת?
שוב תודה

shkop
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 572
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #4 

ניתן להתקין על XBMC את התוסף XBMCTORRENT. זה תוסף שמוריד TORRENT אך בשונה מ- TORRENT CLIENT רגיל הוא מאפשר לך לצפות תוך כדי הורדה ויכול למחוק את הקובץ בסיום.
אם הזכרון הפנימי גדול מספיק לסרט הרי שאתה לא צריך כונן חיצוני.
תוך כדי צפייה אתה יכול להוריד כתוביות בעזרת YASTE מהסמארטפון. אמנם מדובר בפעולות פשוטות יחסית אך מסובכות עבור מי שרגיל לכבלים.
עם XBMC TORRENT, המכשיר הוא מעין VOD אך לא וויזואלי אלא עם חיפוש טקסטואלי. (כמו כל הורדה של TORRENT). מי שהתנסה ב- TORRENT מסתדר, משתמש חסר נסיון, כנראה לא.
לא מיפיתי את ערוצי הטלוויזיה מכיוון שיש לי כבלים ואני לא יכול להעיד לגבי איכות הצפיה. אני משער שבחיבור קווי זה אמור להיות בסדר.
לגבי שלט, אתה יכול לשדך ל- RP2 את FLIRC שעולה סביב 20 דולר. נדרש קינפוג חד פעמי שבו אתה ממפה את השלט המיועד (כל שלט) מול לחיצות המקלדת שאתה רוצה הוא יבצע ב- XBMC. (לדוגמה: עבור לחצן השהה בשלט, לחצן רווח של מקלדת...).
אני חושב שסטרימר טוב כמוצר משלים אך לדעתי, כדאי שתנמיך ציפיות. אני לא חושב שזה תחליף לכבלים למשתמש חסר נסיון.
אם אתה מקנפג לה שלט, ממפה ערוצים ומחבר כונן חיצוני עם סרטים וכתוביות מוכנים מראש, זה יכול להיות מספיק פשוט לשימוש. אחרת, לדעתי, היא תסתבך.
עוד אפשרות לאוטומציה, היא להשתמש בתוכנה כמו COUCH POTATO להורדה של סרטים לתקיית רשת במחשב. התקייה ממופה מול הסטרימר כך שמבחינתה יש פתאום תוכן VOD חדש. היתרון בתוכנה כזו הוא בקלות התפעול מרחוק.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”