השרת שלי: יום הולדת שנתיים. למה לא זמין חלק מהזמן?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
TheWiz פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3253
נתן תודות: 247 פעמים
קיבל תודות: 1436 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

ראשית, אספר לכם קצת על ההיסטוריה שלי והשרת בשנים האחרונות:
לפני שנתיים בדיוק (03/2013) העלתי את הכתבה שלי "המדריך השלם ל-XBMC" והעלתי קישורים למס' קבצים על שרת של חבר.

לקראת סוף 2013, החבר רמז שאתר שלי צורך את כל רוחב הפס וביקש שאחפש בית אחר.
מצאתי איחסון בארה"ב במחיר של 100$ לחודש. החזיק קצת פחות משנה. ביקשו ממני לשלם 1,000$ לחודש או לחפש בית אחר.

לקראת סוף 2014 שכרתי שרת בארץ מבחור נחמד עם רוחב פס של 20 מגה. היום התפוסה של הקו היא 95% כל החודש.

לכן עכשיו אני צריך לחפש פתרון אחר שיוכל לתת שירות טוב לכל המשתמשים אבל שירות כזה עולה אלפי שקלים בחודש.

קצת סטטיסטיקות:
1. המאמר "המדריך ל-XBMC" הוא המאמר הכי נצפה באתר זה עם יותר מ-520,000 צפיות בשנתיים (!)
2. השרת לפני המעבר מארה"ב לארץ שירת כ-100 גיגה בחודש, היום הוא משרת 100 גיגה בסופ"ש ובממוצע 60 גיגה ביום (!) (וזאת בגלל המגבלה של רוחב הפס)
3. כאשר ביקשתי לבדוק מה דרישות רוחב הפס לשרת בכדי לשרת את כולם בכיף, התברר שנדרש רוחב פס של 400 מגה (פי 20) בכדי לקבל ניצול של 80%. מחיר של קו כזה נושק כ-6,000 ש"ח לחודש!

הקמת השרת, תחזוקה של השרת, כל התוספים, חבילת קודי שלי וכל זאת אני עושה על חשבון זמני הפרטי ובשביל הכיף שלי. בממוצע אני מקדיש לכך יום בשבוע בכדי להביא דברים חדשים ולשפר את הקיים.

ברור לי שהפרוייקט הבא שלי (API) לא יוכל לעבוד בתצורה נוכחית בגלל רוחב הפס.

לכן, קבלו בהבנה את המגבלה של רוחב הפס (פונקציה של מחיר) ומכאן הבעיה של זמינות השרת.

אני מחפש פתרונות אחרים שלא יעלו סכומים שיעיקו עלי בשוטף.

אולי כדאי לחזור לחו"ל בכלל?

שבוע טוב ומבורך לכולם.
התעבורה בשרת
 התעבורה בשרת

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #2 

אתה מדהים.
אבל אני לא מבין מה יוצא לך מזה, שום רווח שום פרסומות כל אחד מעתיק את המידע שלך לאחרים..
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

M2
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1673
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #3 

אתה כריש
למה אתה לא מבקש תרומות? רוב האנשים מכירים אותך ויודעים שזה ילך רק למטרה לשרת את הקהל הגולשים

abeksis
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1433
שם מלא: אבי אבקסיס
נתן תודות: 156 פעמים
קיבל תודות: 115 פעמים

שליחה #4 

אני הצעתי לך הצעה - ההצעה עדיין בתוקף..

TheWiz פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

mp3lll: תודה. לא מפריע לי. בכיף.

M2: לא מסוגל. רק לחשוב על לקבל "תרומות" עושה לי צמרמורת.

abeksis: תודה רבה על הצעתך אבל אני חייב שרת יעודי שלי ובארץ. 80% מהמשתמשים הם בארץ. השאר ארה"ב ואירופה.

אם היה אפשרות לפרסומות שיממנו את השרת הייתי עושה זאת. אבל זאת לא אפשרות.

abeksis
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

TheWiz - השרת שהצעתי לך נמצא בצרפת והתעבורה כי בדיוק כמו בארץ מבחינת פינגים וכו׳. - יושב עליו אתר מאוד גדול - את המידע אני שולח לך בפרטי, עופר בעלי האתר מכיר אותי אתה יכול לשאול אותו עלי.

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953
נתן תודות: 234 פעמים
קיבל תודות: 1442 פעמים

שליחה #7 

מה צורך את התעבורה הכי גבוהה?
כאילו רוב ההרחבות שוקלות ממש קצת (פחות ממגה)
רק הסקינים כבדים לא? הייתי מוריד מאצלך את כל הסקינים הלא פופולריים כדי למנוע מיוזרים שרוצים ״לבדוק הכל״ ולהוריד את כל הסקינים

TheWiz פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

abeksis: אוקי. שווה בדיקה חוזרת.

tomer953: הבעיה זה לא הקבצים עצמם. כפי שאתה רואה צמצמתי מינואר לפברואר ב-60% העניין הוא בריבוי המשתמשים. כרגע ישנם קרוב ל-100 אלף משתמשים (יוניק) שמחוברים לשרת ומושכים ממנו את הנתונים. רק עדכון של XML של שרת הריפו לוקח כמות עצומה של רוחב פס.

abeksis
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

ספק לי בבקשה את המייל שלך בפרטי - אני יוצר לך גישה ללא הגבלה כולל חיבור ssh במידה ותרצה.

TomerP
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 422
שם מלא: תומר
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #10 

TheWiz, הייתי בודק כיוון אחר. יש חברה בשם Hetzner בגרמנייה שמציעים שרתים ייעודיים בתצורת Auction - החיבור הוא 100Mbit וללא ספירת Traffic. ברגע שאתה שוכר שרת - המחיר הוא fixed לאורך התקופה. אני משתמש בשרת אחד דרכם לעבודות עיבוד גדולות והוא נהדר.

https://robot.your-server.de/order/market/country/GB

המחיר הסופי אמור להיות ללא המס, כך שהמחירים שמופיעים בטבלה עלולים להיות מעט שונים.

דבר אחר - אולי OVH בקנדה יוכלו להוות עבורך פתרון מעניין. השרתים שלהם מחוברים לקו של 500Mbit ומתפרץ ל 1Gbit - בדוק את הנושא (http://www.ovh.com/us/index.xml) - המחירים יקרים יותר. אני מתחזק כ- 30 שרתי ESXi מולם, חברה נהדרת.

עוד אופציה לסיום - DigitalOcean. אני אוהב את השרתים שלהם באמסטרדם (AMS 2). טוענים לספירת תעבורה, בפועל - אין להם אופציה כזו כיום עם הציוד שהם משתמשים בו. השתמשתי בהם עד לא מזמן כגיבוי חם.

מהניסיון שלי, לא תרגיש האטה משמעותית בעבודה מול גרמנייה/קנדה (יש האטה, לדעתי לא משמעותית).

TheWiz פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

TomerP זאת בדיוק הייתה גם ההמלצה של אבי לחברת OVH. אבדוק את הדברים לעמוק ואולי באמת זה הפתרון.

abeksis
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

שלחתי לך בפרטי את הפרטים - אנא אשר קבלתם.

nirfun
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 511
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #13 

מהניסיון שלי, חברות האחסון בחו"ל (OVH וכד') מספקים מהירות מעולה, אבל אך ורק Off Peak. בשעות העומס החיבור מאוד איטי ועשוי להגיע למהירות של עשרות קב"ש בודדים.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #14 

abeksis כתב:ספק לי בבקשה את המייל שלך בפרטי - אני יוצר לך גישה ללא הגבלה כולל חיבור ssh במידה ותרצה.
...
·

כל הכבוד. (Y)

embedded
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2030
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #15 

TomerP כתב:
עוד אופציה לסיום - DigitalOcean. אני אוהב את השרתים שלהם באמסטרדם (AMS 2). טוענים לספירת תעבורה, בפועל - אין להם אופציה כזו כיום עם הציוד שהם משתמשים בו. השתמשתי בהם עד לא מזמן כגיבוי חם.

...
תוכל להרחיב קצת למה DO לא יכולים בפועל למדוד תעבורה?

TomerP
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

עניין טכני של הציוד שלהם. ממה שאני מכיר, הציוד שלהם כיום לא מסוגל למדוד תעבורה ולחסום ברגע שאתה מגיע ל X טראפיק. שים לב גם שבשום מקום בממשק לא מופיעה ההגבלה הזו (או אזכור שאתה מנצל X מתוך Y לדוגמה).

voguemaster
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 173 פעמים

תסלחו לי שאני לא מבין את הניתוח של הנתונים

שליחה #17 

אבל אני מתקשה להבין למה יש תעבורה כ"כ גדולה על השרת. 60 ג'יגה ביום? זה נשמע אסטרונומי גם אם יש מלא משתמשים. זה ממש כאילו ש-XBMC הולך ובודק כל רגע אם הריפו התעדכן או כל אחד מהתוספים שלו. אולי אפילו הוא עושה את זה לא בצורה יעילה.

TheWiz - אתה יודע לפלח את תעבורת הנתונים ולהסביר מה לוקח כ"כ הרבה? יכול להיות ש-XBMC עצמו הולך ומושך מלא נתונים מה-REPOים כשבפועל הוא לא צריך. אולי אפשר לעשות משהו בנידון.

voguemaster
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 173 פעמים

מה שאתה אומר מסקרן

שליחה #18 

TomerP כתב:עניין טכני של הציוד שלהם. ממה שאני מכיר, הציוד שלהם כיום לא מסוגל למדוד תעבורה ולחסום ברגע שאתה מגיע ל X טראפיק. שים לב גם שבשום מקום בממשק לא מופיעה ההגבלה הזו (או אזכור שאתה מנצל X מתוך Y לדוגמה).
...
·

היום לכל ראוטר צעצוע יש QoS אז נשמע מאוד לא סביר. אתה בטוח בזה?

TomerP
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

Re: מה שאתה אומר מסקרן

שליחה #19 

voguemaster כתב:
...
...
·

היום לכל ראוטר צעצוע יש QoS אז נשמע מאוד לא סביר. אתה בטוח בזה?
...
99%, אלא אם משהו השתנה לאחרונה. מבוסס על שיחה של חבר קרוב עם המנכ״ל והעובדה שבשום מקום בממשק הניהול שלהם לא מופיעה ההגבלה הזו, רק ביצירת ה droplet.

אני מניח שיבוא היום והם כן יתחילו להגביל, כך שאי אפשר לסמוך על זה.. נכון להיום, מהידוע לי, אין אכיפה של ההגבלה הזו.

TheWiz פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

voguemaster:
אני אפרט מה יושב היום על השרת (תכפיל ב-100,000 משתמשים) :
1. ריפו - כל קופסא בודקת את הקובץ addons.xml פעם ביום + הורדה של תוספים שקיבלו עדכון
2. קיר הסרטים/סדרות - הרבה קבצים קטנים אבל מצטברים ל-200Kb
3. TV - ערוצי טלויזיה בסיסים + מדריך + לוגו (בפעם הקודמת שאפשרתי גישה בינלאומית עם BBTS זרקו אותי משלוש חוות :lol: )

** חדש ** API לסרטים - מוכן ועובד על השרת החדש.

כל אחד מהדברים יצרתי לאחר מחשבה והם חסכוניים אבל במצטבר על כמות זה הרבה בכל זאת.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”