השרת שלי: יום הולדת שנתיים. למה לא זמין חלק מהזמן?
-
TheWiz
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3253
- נתן תודות: 247 פעמים
- קיבל תודות: 1436 פעמים
שלום לכולם,
ראשית, אספר לכם קצת על ההיסטוריה שלי והשרת בשנים האחרונות:
לפני שנתיים בדיוק (03/2013) העלתי את הכתבה שלי "המדריך השלם ל-XBMC" והעלתי קישורים למס' קבצים על שרת של חבר.
לקראת סוף 2013, החבר רמז שאתר שלי צורך את כל רוחב הפס וביקש שאחפש בית אחר.
מצאתי איחסון בארה"ב במחיר של 100$ לחודש. החזיק קצת פחות משנה. ביקשו ממני לשלם 1,000$ לחודש או לחפש בית אחר.
לקראת סוף 2014 שכרתי שרת בארץ מבחור נחמד עם רוחב פס של 20 מגה. היום התפוסה של הקו היא 95% כל החודש.
לכן עכשיו אני צריך לחפש פתרון אחר שיוכל לתת שירות טוב לכל המשתמשים אבל שירות כזה עולה אלפי שקלים בחודש.
קצת סטטיסטיקות:
1. המאמר "המדריך ל-XBMC" הוא המאמר הכי נצפה באתר זה עם יותר מ-520,000 צפיות בשנתיים (!)
2. השרת לפני המעבר מארה"ב לארץ שירת כ-100 גיגה בחודש, היום הוא משרת 100 גיגה בסופ"ש ובממוצע 60 גיגה ביום (!) (וזאת בגלל המגבלה של רוחב הפס)
3. כאשר ביקשתי לבדוק מה דרישות רוחב הפס לשרת בכדי לשרת את כולם בכיף, התברר שנדרש רוחב פס של 400 מגה (פי 20) בכדי לקבל ניצול של 80%. מחיר של קו כזה נושק כ-6,000 ש"ח לחודש!
הקמת השרת, תחזוקה של השרת, כל התוספים, חבילת קודי שלי וכל זאת אני עושה על חשבון זמני הפרטי ובשביל הכיף שלי. בממוצע אני מקדיש לכך יום בשבוע בכדי להביא דברים חדשים ולשפר את הקיים.
ברור לי שהפרוייקט הבא שלי (API) לא יוכל לעבוד בתצורה נוכחית בגלל רוחב הפס.
לכן, קבלו בהבנה את המגבלה של רוחב הפס (פונקציה של מחיר) ומכאן הבעיה של זמינות השרת.
אני מחפש פתרונות אחרים שלא יעלו סכומים שיעיקו עלי בשוטף.
אולי כדאי לחזור לחו"ל בכלל?
שבוע טוב ומבורך לכולם.
ראשית, אספר לכם קצת על ההיסטוריה שלי והשרת בשנים האחרונות:
לפני שנתיים בדיוק (03/2013) העלתי את הכתבה שלי "המדריך השלם ל-XBMC" והעלתי קישורים למס' קבצים על שרת של חבר.
לקראת סוף 2013, החבר רמז שאתר שלי צורך את כל רוחב הפס וביקש שאחפש בית אחר.
מצאתי איחסון בארה"ב במחיר של 100$ לחודש. החזיק קצת פחות משנה. ביקשו ממני לשלם 1,000$ לחודש או לחפש בית אחר.
לקראת סוף 2014 שכרתי שרת בארץ מבחור נחמד עם רוחב פס של 20 מגה. היום התפוסה של הקו היא 95% כל החודש.
לכן עכשיו אני צריך לחפש פתרון אחר שיוכל לתת שירות טוב לכל המשתמשים אבל שירות כזה עולה אלפי שקלים בחודש.
קצת סטטיסטיקות:
1. המאמר "המדריך ל-XBMC" הוא המאמר הכי נצפה באתר זה עם יותר מ-520,000 צפיות בשנתיים (!)
2. השרת לפני המעבר מארה"ב לארץ שירת כ-100 גיגה בחודש, היום הוא משרת 100 גיגה בסופ"ש ובממוצע 60 גיגה ביום (!) (וזאת בגלל המגבלה של רוחב הפס)
3. כאשר ביקשתי לבדוק מה דרישות רוחב הפס לשרת בכדי לשרת את כולם בכיף, התברר שנדרש רוחב פס של 400 מגה (פי 20) בכדי לקבל ניצול של 80%. מחיר של קו כזה נושק כ-6,000 ש"ח לחודש!
הקמת השרת, תחזוקה של השרת, כל התוספים, חבילת קודי שלי וכל זאת אני עושה על חשבון זמני הפרטי ובשביל הכיף שלי. בממוצע אני מקדיש לכך יום בשבוע בכדי להביא דברים חדשים ולשפר את הקיים.
ברור לי שהפרוייקט הבא שלי (API) לא יוכל לעבוד בתצורה נוכחית בגלל רוחב הפס.
לכן, קבלו בהבנה את המגבלה של רוחב הפס (פונקציה של מחיר) ומכאן הבעיה של זמינות השרת.
אני מחפש פתרונות אחרים שלא יעלו סכומים שיעיקו עלי בשוטף.
אולי כדאי לחזור לחו"ל בכלל?
שבוע טוב ומבורך לכולם.
-
- התעבורה בשרת
-
TheWiz
-
- חבר מביא חבר

mp3lll: תודה. לא מפריע לי. בכיף.
M2: לא מסוגל. רק לחשוב על לקבל "תרומות" עושה לי צמרמורת.
abeksis: תודה רבה על הצעתך אבל אני חייב שרת יעודי שלי ובארץ. 80% מהמשתמשים הם בארץ. השאר ארה"ב ואירופה.
אם היה אפשרות לפרסומות שיממנו את השרת הייתי עושה זאת. אבל זאת לא אפשרות.
M2: לא מסוגל. רק לחשוב על לקבל "תרומות" עושה לי צמרמורת.
abeksis: תודה רבה על הצעתך אבל אני חייב שרת יעודי שלי ובארץ. 80% מהמשתמשים הם בארץ. השאר ארה"ב ואירופה.
אם היה אפשרות לפרסומות שיממנו את השרת הייתי עושה זאת. אבל זאת לא אפשרות.
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
מה צורך את התעבורה הכי גבוהה?
כאילו רוב ההרחבות שוקלות ממש קצת (פחות ממגה)
רק הסקינים כבדים לא? הייתי מוריד מאצלך את כל הסקינים הלא פופולריים כדי למנוע מיוזרים שרוצים ״לבדוק הכל״ ולהוריד את כל הסקינים
כאילו רוב ההרחבות שוקלות ממש קצת (פחות ממגה)
רק הסקינים כבדים לא? הייתי מוריד מאצלך את כל הסקינים הלא פופולריים כדי למנוע מיוזרים שרוצים ״לבדוק הכל״ ולהוריד את כל הסקינים
-
TheWiz
-
- חבר מביא חבר

abeksis: אוקי. שווה בדיקה חוזרת.
tomer953: הבעיה זה לא הקבצים עצמם. כפי שאתה רואה צמצמתי מינואר לפברואר ב-60% העניין הוא בריבוי המשתמשים. כרגע ישנם קרוב ל-100 אלף משתמשים (יוניק) שמחוברים לשרת ומושכים ממנו את הנתונים. רק עדכון של XML של שרת הריפו לוקח כמות עצומה של רוחב פס.
tomer953: הבעיה זה לא הקבצים עצמם. כפי שאתה רואה צמצמתי מינואר לפברואר ב-60% העניין הוא בריבוי המשתמשים. כרגע ישנם קרוב ל-100 אלף משתמשים (יוניק) שמחוברים לשרת ומושכים ממנו את הנתונים. רק עדכון של XML של שרת הריפו לוקח כמות עצומה של רוחב פס.
- TomerP
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 422
- שם מלא: תומר
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 11 פעמים
TheWiz, הייתי בודק כיוון אחר. יש חברה בשם Hetzner בגרמנייה שמציעים שרתים ייעודיים בתצורת Auction - החיבור הוא 100Mbit וללא ספירת Traffic. ברגע שאתה שוכר שרת - המחיר הוא fixed לאורך התקופה. אני משתמש בשרת אחד דרכם לעבודות עיבוד גדולות והוא נהדר.
https://robot.your-server.de/order/market/country/GB
המחיר הסופי אמור להיות ללא המס, כך שהמחירים שמופיעים בטבלה עלולים להיות מעט שונים.
דבר אחר - אולי OVH בקנדה יוכלו להוות עבורך פתרון מעניין. השרתים שלהם מחוברים לקו של 500Mbit ומתפרץ ל 1Gbit - בדוק את הנושא (http://www.ovh.com/us/index.xml) - המחירים יקרים יותר. אני מתחזק כ- 30 שרתי ESXi מולם, חברה נהדרת.
עוד אופציה לסיום - DigitalOcean. אני אוהב את השרתים שלהם באמסטרדם (AMS 2). טוענים לספירת תעבורה, בפועל - אין להם אופציה כזו כיום עם הציוד שהם משתמשים בו. השתמשתי בהם עד לא מזמן כגיבוי חם.
מהניסיון שלי, לא תרגיש האטה משמעותית בעבודה מול גרמנייה/קנדה (יש האטה, לדעתי לא משמעותית).
https://robot.your-server.de/order/market/country/GB
המחיר הסופי אמור להיות ללא המס, כך שהמחירים שמופיעים בטבלה עלולים להיות מעט שונים.
דבר אחר - אולי OVH בקנדה יוכלו להוות עבורך פתרון מעניין. השרתים שלהם מחוברים לקו של 500Mbit ומתפרץ ל 1Gbit - בדוק את הנושא (http://www.ovh.com/us/index.xml) - המחירים יקרים יותר. אני מתחזק כ- 30 שרתי ESXi מולם, חברה נהדרת.
עוד אופציה לסיום - DigitalOcean. אני אוהב את השרתים שלהם באמסטרדם (AMS 2). טוענים לספירת תעבורה, בפועל - אין להם אופציה כזו כיום עם הציוד שהם משתמשים בו. השתמשתי בהם עד לא מזמן כגיבוי חם.
מהניסיון שלי, לא תרגיש האטה משמעותית בעבודה מול גרמנייה/קנדה (יש האטה, לדעתי לא משמעותית).
-
TheWiz
-
- חבר מביא חבר

TomerP זאת בדיוק הייתה גם ההמלצה של אבי לחברת OVH. אבדוק את הדברים לעמוק ואולי באמת זה הפתרון.
תוכל להרחיב קצת למה DO לא יכולים בפועל למדוד תעבורה?TomerP כתב:
...
- TomerP
- חבר פעיל מאוד

עניין טכני של הציוד שלהם. ממה שאני מכיר, הציוד שלהם כיום לא מסוגל למדוד תעבורה ולחסום ברגע שאתה מגיע ל X טראפיק. שים לב גם שבשום מקום בממשק לא מופיעה ההגבלה הזו (או אזכור שאתה מנצל X מתוך Y לדוגמה).
- voguemaster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 173 פעמים
תסלחו לי שאני לא מבין את הניתוח של הנתונים
אבל אני מתקשה להבין למה יש תעבורה כ"כ גדולה על השרת. 60 ג'יגה ביום? זה נשמע אסטרונומי גם אם יש מלא משתמשים. זה ממש כאילו ש-XBMC הולך ובודק כל רגע אם הריפו התעדכן או כל אחד מהתוספים שלו. אולי אפילו הוא עושה את זה לא בצורה יעילה.
TheWiz - אתה יודע לפלח את תעבורת הנתונים ולהסביר מה לוקח כ"כ הרבה? יכול להיות ש-XBMC עצמו הולך ומושך מלא נתונים מה-REPOים כשבפועל הוא לא צריך. אולי אפשר לעשות משהו בנידון.
TheWiz - אתה יודע לפלח את תעבורת הנתונים ולהסביר מה לוקח כ"כ הרבה? יכול להיות ש-XBMC עצמו הולך ומושך מלא נתונים מה-REPOים כשבפועל הוא לא צריך. אולי אפשר לעשות משהו בנידון.
- voguemaster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 173 פעמים
מה שאתה אומר מסקרן
·TomerP כתב:עניין טכני של הציוד שלהם. ממה שאני מכיר, הציוד שלהם כיום לא מסוגל למדוד תעבורה ולחסום ברגע שאתה מגיע ל X טראפיק. שים לב גם שבשום מקום בממשק לא מופיעה ההגבלה הזו (או אזכור שאתה מנצל X מתוך Y לדוגמה)....
היום לכל ראוטר צעצוע יש QoS אז נשמע מאוד לא סביר. אתה בטוח בזה?
- TomerP
- חבר פעיל מאוד

Re: מה שאתה אומר מסקרן
99%, אלא אם משהו השתנה לאחרונה. מבוסס על שיחה של חבר קרוב עם המנכ״ל והעובדה שבשום מקום בממשק הניהול שלהם לא מופיעה ההגבלה הזו, רק ביצירת ה droplet.voguemaster כתב:·......
היום לכל ראוטר צעצוע יש QoS אז נשמע מאוד לא סביר. אתה בטוח בזה?...
אני מניח שיבוא היום והם כן יתחילו להגביל, כך שאי אפשר לסמוך על זה.. נכון להיום, מהידוע לי, אין אכיפה של ההגבלה הזו.
-
TheWiz
-
- חבר מביא חבר

voguemaster:
אני אפרט מה יושב היום על השרת (תכפיל ב-100,000 משתמשים) :
1. ריפו - כל קופסא בודקת את הקובץ addons.xml פעם ביום + הורדה של תוספים שקיבלו עדכון
2. קיר הסרטים/סדרות - הרבה קבצים קטנים אבל מצטברים ל-200Kb
3. TV - ערוצי טלויזיה בסיסים + מדריך + לוגו (בפעם הקודמת שאפשרתי גישה בינלאומית עם BBTS זרקו אותי משלוש חוות
)
** חדש ** API לסרטים - מוכן ועובד על השרת החדש.
כל אחד מהדברים יצרתי לאחר מחשבה והם חסכוניים אבל במצטבר על כמות זה הרבה בכל זאת.
אני אפרט מה יושב היום על השרת (תכפיל ב-100,000 משתמשים) :
1. ריפו - כל קופסא בודקת את הקובץ addons.xml פעם ביום + הורדה של תוספים שקיבלו עדכון
2. קיר הסרטים/סדרות - הרבה קבצים קטנים אבל מצטברים ל-200Kb
3. TV - ערוצי טלויזיה בסיסים + מדריך + לוגו (בפעם הקודמת שאפשרתי גישה בינלאומית עם BBTS זרקו אותי משלוש חוות
** חדש ** API לסרטים - מוכן ועובד על השרת החדש.
כל אחד מהדברים יצרתי לאחר מחשבה והם חסכוניים אבל במצטבר על כמות זה הרבה בכל זאת.