איך אוכל להעריך את הפטיפון הישן שלי למכירה? [תמונה]

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
Scraniel פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי,

קניתי מזמן פטיפון של פעם בשוק הפשפשים ולא מתשמש בו. הוא עובד ובמצב בינוני.
אני רוצה למכור אותו אך לא יודע כמה לבקש ואיפה למכור.

אני גם לא בטוח איך למצוא את הדגם, רק שכתוב עליו "ג'רארד" (Garrard) ומקדימה "Hi-Fi Supertone" והוא יושב במזוודה שכתוב עליה "נאור מזוודות לפטיפונים".

בכמה אתם חושבים אני יכול לבקש בשבילו?
מה הייתם עושים -- להעלות מודעה ליד 2 או לנסות למכור אותו בחזרה בשוק?

תודה רבה!

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 157
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #2 

אין פלא שאתה לא משתמש בו... אתה יכול לפרסם אותו ביד 2 כגרמופון אספנות נדיר ולבקש תמורתו כ-1,500 - 2,000 שקל... יש שם מודעות בסגנון הזה מדי פעם. אפשרות טובה יותר - להשליך אותו לפח האשפה הקרוב. גם בשוק הפשפשים לא תקבל עליו סכום שמצדיק את הנסיעה לשם. אין ממש מה לעשות עם מוצר כזה והוא לא מתאים להשמעת תקליטים מודרניים אלא אם כן לוח השנה שלך מראה 1946 פלוס מינוס.

Adix
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 744
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #3 

פרסמתי פעם משהוא דומה למסירה בחינם..
אף אחד לא התקשר...אתה מוזמן לנסות.

galfeldman2
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 3 פעמים

בתגובה !!

שליחה #4 

אהלן
מקווה שלא זרקת אותו לפח כמו שהמליצו לך
גררד זו חברה אנגלית שפשטה רגל לפני איזה 40 שנה והפטיפונים שלה (לפחות מאותה תקופה כמו שנראה שלך) מאוד נדירים כיום! מניסיון!
ממליץ לחפש באיביי ולהתייעץ עם מומחים במעבדות וכו.
לא תאמין כמה ביקוש יש לכבר דבר בעולם הזה!

בהצלחה !
http://www.click2.vix.co.il
הנה פטיפון garrard 4hf שלי שנמצא בעליית הגג, שכב שם 40 שנה...כמו שאתה רואה....ותחפש באיביי הוא מוערך ב3000 שקל ומעלה. במידה והוא עובד ובעל כל החלקים.
 הנה פטיפון garrard 4hf שלי שנמצא בעליית הגג, שכב שם 40 שנה...כמו שאתה רואה....ותחפש באיביי הוא מוערך ב3000 שקל ומעלה. במידה והוא עובד ובעל כל החלקים.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #5 

נדירים בישראל. מצויים כמו *** באנגליה. זה שאיזה פנסיונר בדימנציה שחושב שהודו עדיין קולוניה מעריך את התוצרת הבריטית שלו במאות ליש"ט ב-eBay - לא אומר כלום. הפטפון הקודם לא שווה את המקום שהוא תופס בפח. Garrard היתה חברת מוצרי צריכה - יש לה שלושה דגמים בכל ההיסטוריה שלה ששווים התייחסות. 301, SP25 MK1 ו-401. בסדר הזה. זה נכון שביחס ל-BSR חברת Garrard היתה סוג של התגלות שנייה - אבל ראבק... קצת פרופורציה.

Garrard 4hf תוכנן כפטפון מונו. אין לו מערכת שיכוך, ולמרות איכות הבנייה הדי מרשימה שלו - אין לו שום סיכוי לנגן סטראו ללא רמות rumble בלתי נסבלות. יש לו זרוע טעונת קפיץ והוא עוקב בין 3 ל-6 גרם. זה לא משהו שמישהו שאוהב תקליטים היה רוצה שיעבור לו על הויניל. שווה שיפוץ כקוריוז - לא הרבה מעבר לזה.

ההמלצה לגבי הפטפון של פותח השרשור תקפה ונכונה למיטב שיפוטי. לגרוס! ממילא אף אחד לא יקח אותו ויש סיכוי שהשכנים יזמינו חבלן אם ימצאו דבר כזה בפח שלהם. שיהיה זה לקח לכל חובבי ה'עתיקות' משוק הפשפשים. מי שהולך לישון עם פשפשים קם עם כלבים.
כמה אתם חושבים אני יכול לבקש בשבילו?
...
:התייאשתי:

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434
נתן תודות: 738 פעמים
קיבל תודות: 395 פעמים

שליחה #6 

זכור לי שיגאל מחוד המחט שיחזר וגם הפך מכשיר כזה garrard 4hf לסטראו, בדוק אצלו בפייס, אולי גם תוכל להתייעץ אתו לגבי מחיר ושיפוץ

וטומי.....
SP25 MK1
...
?!
נערך לאחרונה על ידי raniburg ב 20/01/2016 10:22, נערך פעם 1 בסך הכל.
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #7 

קח את זה לשוק הפשפשים ונסה להוציא עסקת החלפה בתמורה ל"ואזה" או כל דבר אחר שיציעו לך בתמורה.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #8 

raniburg כתב:
וטומי.....
SP25 MK1
...
?!
...
·בדיוק כך! (לא להתבלבל עם הדגם בעל אותו שם של Technics).

שווה התייחסות... לפחות מבחינה היסטורית, אבל לא הרבה מעבר לכך. :)

yonim
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 566
שם מלא: yoni Michaeli
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

כמו שכתבו קודמי, אין לפטיפון ערך כספי גבוה, אבל כדי ללמוד על המערכות שבפנים, ואולי לשפץ בשביל החוויה...
נערך לאחרונה על ידי yonim ב 20/01/2016 12:16, נערך פעם 1 בסך הכל.
אנשי מחשבים הם כן בני אדם.
www.facebook.com/yonim

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434
נתן תודות: 738 פעמים
קיבל תודות: 395 פעמים

שליחה #10 

tnsilver כתב:
...
...
·בדיוק כך! (לא להתבלבל עם הדגם בעל אותו שם של Technics).

שווה התייחסות... לפחות מבחינה היסטורית, אבל לא הרבה מעבר לכך. :)
...
·

כן התכוונתי לגררד, אבא שלי ''משחזר'' עכשיו שלושה כאלו :roll:
בונה להם קופסאות בציפוי birds eye maple veneer :איי: למרות תחנוני שישמור את הפורניר למטרות נעלות יותר
(לי )
או לפחות לפטפונים שיצאו מהמפעל ברמה סבירה...
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093
נתן תודות: 452 פעמים
קיבל תודות: 600 פעמים

שליחה #11 

הי,

הנה הפטיפון שלך - רק שזה מהמודעה לא היה מותקן במזוודה, אלא בבסיס "רגיל". נמכר אחרי התנפלות מטורפת מצד מציע בודד אחד, בפחות מ- 20 דולר.

נכון, שלך עובד, אז אולי הוא "שווה" 30 דולר...

עבור הפרופורציה, זה אחד הפטיפונים הבסיסיים הפשוטים ביותר ש- Garrard יצרה, כדי לדחוף אותו לכל מני מזודות, בסיסים ניידים ל"מסיבות" מזנונים לסלון וכיו"ב מערכות שחייבו מחיר נמוך ולא חייבו איכות גבוהה. דגם 1000 או 1025 (היו כעשר ורסיות שונות, די דומות זו לזו, וקשה מאוד להבדיל, כי גם לחברה עצמה לא היה חשוב לבדל אותן).

יש לו צלחת קטנה ולא מאוזנת, זרוע פלסטיקית כבדה ואיומה, מנוע דו קוטבי שכנראה ייצר היממהום בכל ראש מודרני, ונתוני WOW ו- Rumble שאופיניים לאבניים של כדרים, אולי מטחנת קמח - אני לא בטוח...

בקיצור - לא הייתי מקרב אליו תקליטים במצב ראוי להאזנה.

ודרך אגב @galfeldman2 - ה- Garrard 4 HF שלך הוא חריג מאוד מוזר בנוף. כשהוא במצב תצוגה, קריא - תקין, עובד, כל החלקים מבריקים, נוצצים, ללא שריטה, או פגם כלשהו, וכולם מקוריים - הוא אכן מבוקש ש"שווה" כ- 2000 ש"ח, אולי טיפה יותר.

אולי אני טועה, אבל מהתמונות שאתה מעלה מדי פעם, אני לא חושב שתוכל להביא את הפטיפון שמצאת למצב כזה. יותר מדי פגמים בחלקים הקיימים, ששום הברקה לא תסתיר, וחסרים לך חלקים חשובים מדי - אלא אם כן יהיה לך מזל מטורף, החלקים החסרים, אם תוכל להשיג אותם במצב הנדרש (דנדש!) יעלו לך יותר מהסכום שתוכל לקבל עבור הפטיפון המשופץ, בסוף התהליך

(f)

galfeldman2
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 3 פעמים

שליחה #12 

בהמשך למה שכתבת, יש דרך באמת להבריק את הזרוע של המחט? זה כמו קורוזיה לאלומיניום
ולגבי המעמד שבהחלט הורס כי הוא חסר....בקרוב ישחזרו לי אותו !!!

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”