אנדרואיד או OPENELEC לסטרימר?
שלום, אני כעקרון רוצה לקנות סטרימר עם אופציות של הזרמת נתונים, YOUTUBE וKODI (עוד דברים כמו נגיד דפדפן ודברים כאלו / הזרמה מלינק באינטרנט יהיה מעולה)
אבל אני לא יודע מה כדאי לקחת, מצד אחד - יש את OPEN ELEC שמריץ את KODI בשיא מהירותו ואיכותו, מצד שני יש את ANDROID שגם מריצה KODI טוב, ויש לה גם אופציות כמו YOUTUBE וכאלה (שאני אומר יוטיוב הכוונה היא לPAIRING)
בקיצור, אני לא בטוח מה לעשות. יש למישהו עצות?
אבל אני לא יודע מה כדאי לקחת, מצד אחד - יש את OPEN ELEC שמריץ את KODI בשיא מהירותו ואיכותו, מצד שני יש את ANDROID שגם מריצה KODI טוב, ויש לה גם אופציות כמו YOUTUBE וכאלה (שאני אומר יוטיוב הכוונה היא לPAIRING)
בקיצור, אני לא בטוח מה לעשות. יש למישהו עצות?
כי אנדרואיד לא מיועד לזה, הוא מעלה מאות שירותים שלא קשורים לייעוד שאתה זקוק לו .
openELEC זאת מערכת הפעלה שפותחה על תשתית לינוקסית מנוונת שפותחה באוריינטציית מדיה סנטר.
יציבות, אמינות,ניצול משאבים, יעילות, ופשטות ...
openELEC זאת מערכת הפעלה שפותחה על תשתית לינוקסית מנוונת שפותחה באוריינטציית מדיה סנטר.
יציבות, אמינות,ניצול משאבים, יעילות, ופשטות ...
·אבל אני צריך נגיד את השירות של יוטיוב, ושמעתי בנוסף לזה שהנקסוס פלייר מריץ את קודי מהיר באיכות גבוהה. .Mad-Dog כתב:כי אנדרואיד לא מיועד לזה, הוא מעלה מאות שירותים שלא קשורים לייעוד שאתה זקוק לו .
יציבות, אמינות,ניצול משאבים, יעילות, ופשטות ......
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
שאתה אומר PAIR למה אתה מתכוון?
בKODI אפשר בקלות לשלוח סרטוני יוטיוב מהפלאפון או ממחשב מרוחק אל המסך...
לאנדרואיד מורידים YATSE ולאייפון constellation , למחשב יש תוסף לכרום... אני משתמש בOE ומרוצה עד השמיים מהיציבות והאמינות
ממליץ להתרחק מאנדרואיד
שבוע טוב
לאנדרואיד מורידים YATSE ולאייפון constellation , למחשב יש תוסף לכרום... אני משתמש בOE ומרוצה עד השמיים מהיציבות והאמינות
ממליץ להתרחק מאנדרואיד
שבוע טוב
·constellation עולה כסף :\ ואין אייפון פרוץ..tomer953 כתב:שאתה אומר PAIR למה אתה מתכוון?
ממליץ להתרחק מאנדרואיד
שבוע טוב...
עם האייפון למרות זאת אפשר עם AIR PLAY, אבל אין נגיד אופצייה לדפדפן אינטרנט או תוסף מיוחד על הOE?
תודה רבה.
- tomer953
- חבר מכור קשה

constellation לא עולה כסף עד כמה שזכור לי (ואני משתמש בו מעל 6 שנים)
רק גירסת הPRO עולה כסף והיא מורידה פרסומות ומוסיפה כמה פיצ'רים...
אבל כדי לשלוח YOUTUBE למסך אפשר את הגירסה החינמית.
AIRPLAY לא עובד טוב לסרטונים, ודרך אפליקצית היוטיוב זה לא עובד כבר (שולח רק קול)
יש דפדפן אינטרנט לOE שנקרא כרומיום, זה בשלבי פיתוח וכרגע עובד רק על מעבדי מבוססי x86 (כלומר לא מעבדי arm כמו הPI או הCUBOX)
בעתיד הדפדפן יגיע כנראה גם למעבדי הARM תחת OE. כרגע אין.
יש שלל תוספים לOE שבעצם מהווים תחליף לדפדפן (יוטיוב\מאקו\רשת\ערוצי טלויזיה\תקצירי ספורט וכו' וכו')
AIRPLAY לא עובד טוב לסרטונים, ודרך אפליקצית היוטיוב זה לא עובד כבר (שולח רק קול)
יש דפדפן אינטרנט לOE שנקרא כרומיום, זה בשלבי פיתוח וכרגע עובד רק על מעבדי מבוססי x86 (כלומר לא מעבדי arm כמו הPI או הCUBOX)
יש שלל תוספים לOE שבעצם מהווים תחליף לדפדפן (יוטיוב\מאקו\רשת\ערוצי טלויזיה\תקצירי ספורט וכו' וכו')
בדקתי והחיפוש לא עובד/ממש ממש איטי..tomer953 כתב:constellation לא עולה כסף עד כמה שזכור לי (ואני משתמש בו מעל 6 שנים)
יש שלל תוספים לOE שבעצם מהווים תחליף לדפדפן (יוטיוב\מאקו\רשת\ערוצי טלויזיה\תקצירי ספורט וכו' וכו')...
פתרון כמו NEXUS PLAYER לא יעבוד עם הXBMC בצורה טובה?
כי השימוש העיקרי סטרימר הוא יוטיוב (קאסטינג) וXBMC..
·
- tomer953
- חבר מכור קשה

אני יש לי אנדרויד כבר כמה חודשים עם קודי מותקן ואני מרוצה עד השמיים... מריץ את כל סוגי הפורמטים ואין שום בעיה לעשות סטרימינג של הכל (GENESIS , YouTube ) ומלא ערוצי טלוויזיה בעזרת הפלגאין ISRAEL LIVE בקיצור שלא יפחידו אותך זה עובד בסדר גמור.
- tomer953
- חבר מכור קשה

אין קשר ל״להפחיד״
אין פה אינטרס לאף אחד אלא חוות דעת בלבד.
כל אחד מדבר מתוך הניסיון שלו,
לדעתי, oe מהווה בסיס יציב יותר מאנדרואיד,
ופותח השרשור יכול לבחור במה שבא לו.
אגב, אם אני זוכר נכון - pulsar לא תומכת באנדרואיד
אין פה אינטרס לאף אחד אלא חוות דעת בלבד.
כל אחד מדבר מתוך הניסיון שלו,
לדעתי, oe מהווה בסיס יציב יותר מאנדרואיד,
ופותח השרשור יכול לבחור במה שבא לו.
אגב, אם אני זוכר נכון - pulsar לא תומכת באנדרואיד
- voguemaster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 173 פעמים
הכל תלוי באנדרואיד הספציפי
כלומר, כדי שהכל יעבוד מצוין כמו שצריך קופסת האנדרואיד צריכה להיות חזקה ויותר חשוב מכך - שתהיה תמיכה אמיתית לחומרה שלה בקודי. מרבית הסיניות לא נתמכות, מרבית הצ'יפים לא נתמכים. אתה יכול למצוא פה שירשורים והודעות של אנשים על קופסאות עם צ'יפים נתמכים.
בעיקרון יש יתרון ל-OPENELEC מבחינת ניצולת זיכרון ו"יעילות". לכאורה היא לא מריצה דברים אחרים ברקע אבל זה רק חצי נכון. OPENELEC היא לינוקס כמעט לכל דבר ועניין ויש מלא פרוססים שרצים להם ברקע כל הזמן.
מה שכן, אנדרואיד גם מבוססת על לינוקס אבל יש לה גם תקורות משלה כלומר היא מריצה עוד כל מיני דברים ברקע ומנצלת יותר זיכרון. לכן מבחינת יעילות - יתרון קטן ל-OE.
מצד שני, אנדרואיד היא פלטפורמה מאוד בשלה ואם למכשיר יש 2 ג'יגה זיכרון אז כל מה שאמרתי לא ממש חשוב - יש מספיק זיכרון כדי להריץ קודי בלי בעיה. רק מה - עדיף לא להריץ סנכרוני מיילים ומלא שטויות ברקע אם לא צריך. זו קופסא לצריכת תוכן, לא כדי להחליף את הסמארטפון.
אם השימוש הוא כזה - אין בעיה בכלל, ונהנים גם מיתרונות הדפדפן, יוטיוב וכל מה שרוצים. לי יש את ה-RIKOMAGIC MK12. גם יציב, גם מהיר, גם נתמך מלא ע"י קודי (גרסה רשמית מהאתר, יש האצת חומרה והכל) וגם יש CEC. אחלה מכשיר בעיניי, הרבה יותר מוצלח מה-RPI שהיה לי קודם (מה לעשות, חומרה ישנה יש לפאי אפילו שהוא הריץ OE).
לסיכום - אם אתה יודע שאתה הולך לעשות דברים אחרים מלבד קודי - קח אנדרואיד טוב או NUC. אם אתה סגור רק על קודי אתה יכול ללכת על OE עם פאי 2 או כל קופסה חזקה אחרת שתוכל למצוא שמריצה אותה.
בעיקרון יש יתרון ל-OPENELEC מבחינת ניצולת זיכרון ו"יעילות". לכאורה היא לא מריצה דברים אחרים ברקע אבל זה רק חצי נכון. OPENELEC היא לינוקס כמעט לכל דבר ועניין ויש מלא פרוססים שרצים להם ברקע כל הזמן.
מה שכן, אנדרואיד גם מבוססת על לינוקס אבל יש לה גם תקורות משלה כלומר היא מריצה עוד כל מיני דברים ברקע ומנצלת יותר זיכרון. לכן מבחינת יעילות - יתרון קטן ל-OE.
מצד שני, אנדרואיד היא פלטפורמה מאוד בשלה ואם למכשיר יש 2 ג'יגה זיכרון אז כל מה שאמרתי לא ממש חשוב - יש מספיק זיכרון כדי להריץ קודי בלי בעיה. רק מה - עדיף לא להריץ סנכרוני מיילים ומלא שטויות ברקע אם לא צריך. זו קופסא לצריכת תוכן, לא כדי להחליף את הסמארטפון.
אם השימוש הוא כזה - אין בעיה בכלל, ונהנים גם מיתרונות הדפדפן, יוטיוב וכל מה שרוצים. לי יש את ה-RIKOMAGIC MK12. גם יציב, גם מהיר, גם נתמך מלא ע"י קודי (גרסה רשמית מהאתר, יש האצת חומרה והכל) וגם יש CEC. אחלה מכשיר בעיניי, הרבה יותר מוצלח מה-RPI שהיה לי קודם (מה לעשות, חומרה ישנה יש לפאי אפילו שהוא הריץ OE).
לסיכום - אם אתה יודע שאתה הולך לעשות דברים אחרים מלבד קודי - קח אנדרואיד טוב או NUC. אם אתה סגור רק על קודי אתה יכול ללכת על OE עם פאי 2 או כל קופסה חזקה אחרת שתוכל למצוא שמריצה אותה.
יש לי גם מכשיר עם אנדרואיד 4.4 עם מעבד S812 וגם PI 2 ו PI1 עם OpenElec.
מבחינתי ה PI הוא המנצח בגדול, האנדרואיד נחמד אבל מתרסק או דורש אתחול מידי פעם ולא תמיד יש תאימות של הגירסות (KODI 14.2 מתרסק)
ה PI יציב מאוד ו OE היא מערכת מהירה שתפורה לעבוד בצורה אופטימלית כמדיה סנטר.
·
מבחינתי ה PI הוא המנצח בגדול, האנדרואיד נחמד אבל מתרסק או דורש אתחול מידי פעם ולא תמיד יש תאימות של הגירסות (KODI 14.2 מתרסק)
·
- voguemaster
-
- חבר ותיק

·didiram כתב:יש לי גם מכשיר עם אנדרואיד 4.4 עם מעבד S812 וגם PI 2 ו PI1 עם OpenElec.
·...
שמע, ה-PI2 הוא מכשיר אחלה ללא ספק. הפאי המקורי היה אחלה אבל בגלל שהוא חלש במונחים של היום אני כבר לא ממליץ עליו. ה-PI2 כן. מצד שני, אני לא מקבל את הטענה שאנדרואיד זה נחמד אבל מתרסק או דורש אתחול מדי פעם.
בד"כ הבעיה היא לא באנדרואיד עצמו אלא בקודי - שהוא לא מספיק בשל על הפלטפורמה. ולפני שייקפצו פה החבר'ה ויגידו שזה ההבדל בין תמיכה רשמית של קוד או OE לפאי ולCUBOX שיזכרו שגם המוצרים האלה לא חפים מבעיות.
באופן כללי OE לא חפה מבעיות ספציפיות לפלטפורמה. כמעט בכל שיחרור גרסה יש משהו. גם שם אתה שומע על BOOTLOOPים וכל מיני שטויות. הנה יש על זה שירשור פה בעמוד הראשי. קודי לא חף מבעיות וגם OE ממש ממש לא. עצם העובדה שאנשים צריכים להיכנס לכאן ולשאול האם כדאי להתקין עדכון של OE אומר הכל.
אז נכון, יש התרסקות של קודי בגרסה 14.2 וזה צריך להיפתר. לא חושב שאפשר להשליך שום דבר על שתי הפלטפורמות מעבר לכך. בשתיהן יש בעיות, בשתיהן יש צרות ואם מישהו חושב שעל הפאי החיים טובים ב-OE הוא חי באשליה. לא יותר טובים מכל פלטפורמה אחרת.
שוב אני אגיד - הכל תלוי בצרכים. יש מכשירי אנדרואיד טובים, יש גם RPI2 וגם פלטפורמות אחרות. רק הצרכים של המשתמש הוא הדבר שצריך לקבוע. כמובן, ולקנות פלטפורמה נתמכת, בין אם זו קופסת אנדרואיד או כל חומרה אחרת שמריצה כל מערכת אחרת.
- tomer953
- חבר מכור קשה

voguemaster
ברור שאין הפצה שחפה מבעיות, וברור שאין ספור פעמים הייתי צריך בPI לצרוב IMG מחדש..
אך מי שמעורב בליבת הפיתוח של KODI, ומעורב בפורומים ובכל גרף הפיתוח - יודע שלינוקס היא בסיס איתן יותר להרצת התוכנה,
ואילו אנדרואיד זה חיים קשים יותר..
אני התנסיתי לא מעט במהלך השנים במכשירים להרצת KODI, ואני לא חושב ש"אני חי באשליה" שOE יציבה יותר.
האמת שברגעים אלו אני כותב סקירה על מוצר אנדרואיד מהטובים בשוק - וKODI קורסת לי מידי פעם..
אי אפשר להתווכח שOE נועדה,פותחה, ויוצרה כדי להריץ KODI -> ואילו אנדרואיד זו מערכת קיימת כבר שצריך להתאים לה את KODI כל פעם מחדש.
נכון שיש חסרונות כאן וכאן - אבל מי שעולמו הוא KODI בלבד - ההמלצה הגורפת שלי היא OE.
כיום מה שמושך אנשים לאנדרואיד הוא בעיקר אופציית הדפדפן, ואולי קצת גיימינג. אבל בעתיד - כאשר sam יבשר לעולם את הבשורה על דפדפן מובנה לOE במעבדי arm, פיתוח שלדעתי יסתיים עד סוף 2015 - אני בטוח שהבחירה תהיה חד משמעית - OE.
ברור שאין הפצה שחפה מבעיות, וברור שאין ספור פעמים הייתי צריך בPI לצרוב IMG מחדש..
אך מי שמעורב בליבת הפיתוח של KODI, ומעורב בפורומים ובכל גרף הפיתוח - יודע שלינוקס היא בסיס איתן יותר להרצת התוכנה,
ואילו אנדרואיד זה חיים קשים יותר..
אני התנסיתי לא מעט במהלך השנים במכשירים להרצת KODI, ואני לא חושב ש"אני חי באשליה" שOE יציבה יותר.
האמת שברגעים אלו אני כותב סקירה על מוצר אנדרואיד מהטובים בשוק - וKODI קורסת לי מידי פעם..
אי אפשר להתווכח שOE נועדה,פותחה, ויוצרה כדי להריץ KODI -> ואילו אנדרואיד זו מערכת קיימת כבר שצריך להתאים לה את KODI כל פעם מחדש.
נכון שיש חסרונות כאן וכאן - אבל מי שעולמו הוא KODI בלבד - ההמלצה הגורפת שלי היא OE.
כיום מה שמושך אנשים לאנדרואיד הוא בעיקר אופציית הדפדפן, ואולי קצת גיימינג. אבל בעתיד - כאשר sam יבשר לעולם את הבשורה על דפדפן מובנה לOE במעבדי arm, פיתוח שלדעתי יסתיים עד סוף 2015 - אני בטוח שהבחירה תהיה חד משמעית - OE.
- voguemaster
-
- חבר ותיק

אני מוכרח לציין
לי יש אנדרואיד שמריץ KODI ומעולם לא חוויתי קריסה של התוכנה. המכשיר יציב כמו סלע. אולי זה שילוב של מערכת של יצרן מסוים + גרסת קודי מסוימת, אבל זה המצב. כשאתה עובד על פלטפורמה כמו RPI 2 אתה נוטה לחשוב שהנה, פרמטר אחד נשאר לך קבוע - הפלטפורמה. ורק מה שנשאר זו גרסת קודי.
בפועל זה לא נכון כי OE לדוגמא היא מערכת שרצה גם כן על כמה פלטפורמות וזה מוסיף רעש ומוסיף באגים.
הדבר היחיד שבו אני רואה יתרון ממשי לפלטפורמות כמו RPI זה פשוט כי החומרה מוכרת ונתמכת ואין סיכוי שלא תעבוד לך האצת חומרה. עם זאת, כבר ראינו שיש אנדרואידים שבהם יש האצת חומרה מובנית אז היתרון הולך ומצטמצם לו.
בפועל זה לא נכון כי OE לדוגמא היא מערכת שרצה גם כן על כמה פלטפורמות וזה מוסיף רעש ומוסיף באגים.
הדבר היחיד שבו אני רואה יתרון ממשי לפלטפורמות כמו RPI זה פשוט כי החומרה מוכרת ונתמכת ואין סיכוי שלא תעבוד לך האצת חומרה. עם זאת, כבר ראינו שיש אנדרואידים שבהם יש האצת חומרה מובנית אז היתרון הולך ומצטמצם לו.