רסיבר עם SPDIF וKODI
-
tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
בעיקרון המוצר הוא CUBOX-I שמחובר דרך כבל SPDIF לרסיבר של סוני, וHDMI לTV של פיליפס.
עכשיו הוא החליף סטרימר אחר, שהיה מחובר באותה הדרך (זה לא אצלי בבית אגב...)
אז הקטע הוא שהסטרימר הישן, ידע להתאים אוטומטית לאן לשלוח את השמע, כאשר הרסיבר דלוק - היה משמיע גם-וגם (גם בTV וגם ברסיבר), וכאשר הוא כבוי - אז רק בTV. כאשר המצב הזה הוא בסדר גמור, כי עושים מיוט בTV ואז זה בסדר...
בKODI כרגע, אני מצליח לעשות רק "או-או", או שאני מגדיר יציאת שמע מSPDIF ואז הקול יוצא מהרסיבר, או שאני מוציא שמע מHDMI ואז הוא הולך לטלויזיה.
האם יש אפשרות לAUTO מסוים? שKODI תזהה אם הרסיבר דולק או לא?
עכשיו הוא החליף סטרימר אחר, שהיה מחובר באותה הדרך (זה לא אצלי בבית אגב...)
אז הקטע הוא שהסטרימר הישן, ידע להתאים אוטומטית לאן לשלוח את השמע, כאשר הרסיבר דלוק - היה משמיע גם-וגם (גם בTV וגם ברסיבר), וכאשר הוא כבוי - אז רק בTV. כאשר המצב הזה הוא בסדר גמור, כי עושים מיוט בTV ואז זה בסדר...
בKODI כרגע, אני מצליח לעשות רק "או-או", או שאני מגדיר יציאת שמע מSPDIF ואז הקול יוצא מהרסיבר, או שאני מוציא שמע מHDMI ואז הוא הולך לטלויזיה.
האם יש אפשרות לAUTO מסוים? שKODI תזהה אם הרסיבר דולק או לא?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32983
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
לא ניתן. חיבור SPDIF הוא בכיוון אחד בלבד...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
אוקיי,
אבל הוא טוען שעם הסטרימר הישן שהוא היה שומע סרט, זה היה משדר את הקול גם לרסיבר (SPDIF) וגם לטלויזיה (HDMI)
ואז כל שעליו היה זה לעשות מיוט ב-TV, ואם היה מכבה את הרסיבר - אז להחזיר את הקול ל-TV, וככה כל תהליך בחירת השמע היא פשוטה גם למשתמש הרגיל.
כעת המצב הוא שאם הוא רוצה לשמוע מהרסיבר, הוא צריך ללכת להגדרות-מערכת-הגדרות שמע...בלהבלה ולשנות מHDMI לSPDIF ולהיפך.
אז אם מה שהוא אומר נכון - אין קשר לחד כיווניות, אלא סה"כ ליכולות של התוכנה (למשל - להוציא קול במקביל גם לHDMI וגם לSPDIF)
אבל הוא טוען שעם הסטרימר הישן שהוא היה שומע סרט, זה היה משדר את הקול גם לרסיבר (SPDIF) וגם לטלויזיה (HDMI)
ואז כל שעליו היה זה לעשות מיוט ב-TV, ואם היה מכבה את הרסיבר - אז להחזיר את הקול ל-TV, וככה כל תהליך בחירת השמע היא פשוטה גם למשתמש הרגיל.
כעת המצב הוא שאם הוא רוצה לשמוע מהרסיבר, הוא צריך ללכת להגדרות-מערכת-הגדרות שמע...בלהבלה ולשנות מHDMI לSPDIF ולהיפך.
אז אם מה שהוא אומר נכון - אין קשר לחד כיווניות, אלא סה"כ ליכולות של התוכנה (למשל - להוציא קול במקביל גם לHDMI וגם לSPDIF)
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32983
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
עד כמה שידוע לי, למעט פתרון קצת עקום שעבד רק עבור סטריאו תחת Windows, לא ניתן בקובייה או במחשב לשדר בו זמנית 5.1 ל HDMI ו SPDIF.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"