עיזרו לי לקבל את ההחלטה הנכונה

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
פיקסלון פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 23
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

מזה כחודש וחצי אני נעזר בפורום הנהדר הזה, עד עתה בפסיביות, על מנת להחליט איזה מסך דק לרכוש שיחליף את הCRT הישנה שלי (סוני 29'). אז בעקבות כל המידע ואחרי סיור בדי הרבה חנויות שמתמחות בנושא (כל אלה שמוזכרות בפורום), צפייה בעיניים שלי והצלבה של המלצות המוכרים עם המלצות הפורום, אני נוטה לפלזמת PHD8 42 של פנסוניק.
המועמדת השנייה היתה Q7 של סמסונג, אבל כל החנויות המומלצות ממש לא מחזיקים ממנה (למעט אחת) וטוענים בתוקף שהיא לא מגיעה לרמה של הפנסוניק והפיוניר הטובות וש"לא לציטוט" גם משמיצים את רמת האמינות של סמסונג.
כידוע הפיוניר מעולות גם אבל מחירן הגבוה לא נראה לי מוצדק בשלב זה (תקציב של כ 15K).
לכן אני נוטה לפנסוניק, הבעיה היחידה שלי היא חשש שהדגם הנ"ל כבר מיושן?
לפי מה שאני מבין, בקרוב הוא אף צפוי לרדת מהמדפים.
הבנתי שהוא יצא בעולם אי שם ב 2005 ובארץ במרץ 2006. הבנתי שהסדרה החדשה 9 (שעוד לא הגיעה לארץ, נכון?) לא יותר טובה, וסדרת הviera גם היא לא מצדיקה תוספת של כמה אלפי שקלים.
מבחינה טכנולוגית, השתכנעתי ש hd ready זאת הבחירה הכי טובה נכון להיום, בדגם הזה יש רק כניסת hdmi אחת, האם לדעתכם זאת עלולה להיות בעיה?
מבחינת צפייה: אני צופה בyes 90% ו 10% dvd. אני שוקל גם לשדרג את ה dvd המקרטע שלי (פיילוט) לטובת פיוניר 696.

בקיצור, אני אשמח לשמוע דיעות לכאן או לכאן שיעזרו לי להגיע להחלטה סופית.

תודה מראש.

אריאל
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 347

שליחה #2 

יש לי 2 פלזמות פיוניר 427 ו506 ואני מרוצה מאד-אין בכלל בעיות וזה הTOP
לפעמים החסכון עולה בסוף ביוקר
תעלה קצת בתקציב (הם מאפשרים עד 24 תשלומים ללא ריבית) ותראה שצדקתי
כמובן תלך על הXA עם 2 כניסות HDMI

AJ
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10

שליחה #3 

יש לי את ה-PHD8 כבר חודש ואני מאוד מרוצה. ה-HDMI היחיד לא מהווה בעיה עבורי כרגע (אולי בעתיד, אבל לא משהו שלא ניתן לפתור).

DannyZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1624
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #4 

אם תצטרך בעתיד עוד HDMI אז או שתחבר את כל ה-HDMI-ים שלך לרסיבר שעושה switching לכניסות HDMI או שתחליף את המודול הכפול ב-HDMI נוסף ועוד משהו שתרצה (3 HDMI לא הולך ב-PHD8)
מסך מצויין וככל שה-PHD9 מתקרבת אז גם מחירו הופך יותר ויותר אטקרטיבי.

פיקסלון פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

לגבי המחיר זה ברור, השאלה אם לא כדאי לחכות

שליחה #5 

לסדרה 9?

אם למשל היא תגיע עוד חודש, והיא משופרת מאוד יחסית ל 8?

פיקסלון פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

בחירת פלזמה ושאלות נוספות

שליחה #6 

שלום לכולם,

בהמשך לשאלה ששאלתי כאן לפני יומיים, הייתי רוצה לחדד את השאלה ולהפנות מספר שאלות נוספות למומחי הפורום:

1) מה עדיף, פלזמה של פנסוניק 42 PHD8, או פלזמה של אותה חברה מסדרת "ויירה", דוגמת ה PV60, או לחכות לסדרה 9? אני שואל כרגע רק מההיבט של איכות המוצר, ברור ש הPHD8 היא האופציה הזולה מבין השלוש. כלומר האם ה PHD8 מספיק טובה מבחינה טכנולוגית, או שכבר עדיף דגם חדש ומשוכלל יותר?

2) שאלה נוספת לקראת ההתקנה: על מה בדיוק לשים דגש כשאני מזמין את ההתקנה מבחינת כבלים, אופן החיבור, כניסות, יציאות כו'? למשל לגבי כבלים, הבנתי שזה משנה משמעותית את איכות התמונה. האם כבלים תוצרת "מונסטר" הכרחיים או שאפשר כבלים יותר זולים? איך צריך להיות החיבור? הבנתי שיש אפשרות לחבר באמצעות טרנסקודר, מה זה אומר בדיוק והאם זה הכרחי?

3) אין לי כרגע מערכת קולנוע ביתי. לאור התלבטות לגבי גובה ההוצאה הכוללת, האם לדעתכם זה יהיה לא נכון להתקין כרגע רק את הפלזמה עם הרמקולים הנלווים שלה ולהוסיף מערכת קולנוע ביתי רק בעוד חצי שנה למשל, או שעדיף לגמור עם הכל בפעם אחת, גם כדי לא לבצע שתי התקנות בהפרשי זמן קטנים יחסית?

תודה רבה על העזרה.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

פיקסלון.
איחדתי את השירשורים.
אנא המשך את השירשור אם הנושא הוא אותו נושא.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

miron
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 532
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #8 

ה PV60 הוא כבר דור 9.

omri
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 44

סדרה 9

שליחה #9 

אני לא יודע מתי היא אמורה להגיע לארץ, אבל תיקח בחשבון שהיא יותר זולה מסדרה 8, אז אם היא מגיעה בקרוב אני הייתי ממתין מעט.
אתה יכול לקנות HDMI switch' אני משתמש במכשיר מאוד פשוט שעושה את העבודה מעולה (אני לא מוצא שום הבדל כשאני מחבר דרכו או ישירות):
http://monoprice.com/products/product.a ... 1&format=2

לגבי HDMI 1.3 הטלויזיה תומכת בהוספת מודיולים ככה שאני לא חושב שתהיה לך בעיה להוסיף מודיול 1.3 בעתיד (כרגע אני חושב שעדין אין מודיול כזה לפנסוניק)

פיקסלון פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

2 שאלות- ניסיון נוסף

שליחה #10 

שלום לכולם,

מרטין- אני מפנה כאן את השאלות שוב מאחר ולא קיבלתי עליהן תשובה והשרשור נדחק בינתיים למורד העמוד...:

אני על סף קניית פלזמה חדשה, כרגע נוטה ל PHD8. מתלבט האם להוסיף עוד כמה אלפים למשל ל PV60 החדשה יותר, אני אשמח אם מישהו שמכיר היטב את 2 המסכים יוכל לשכנע אותי לכאן או לכאן.

) שאלה נוספת לקראת ההתקנה (בהנחה שמדובר ב phd8): על מה בדיוק לשים דגש כשאני מזמין את ההתקנה מבחינת כבלים, אופן החיבור, כניסות, יציאות כו'? למשל לגבי כבלים, הבנתי שזה משנה משמעותית את איכות התמונה. האם כבלים תוצרת "מונסטר" הכרחיים או שאפשר כבלים יותר זולים? איך צריך להיות החיבור? הבנתי שיש אפשרות לחבר באמצעות טרנסקודר, מה זה אומר בדיוק והאם זה הכרחי? אני חייב להגיד שקראתי בפורום הסברים שונים, אבל אני כבר מסוחרר מכמות האינפורמציה והמושגים ב"סינית".

) אין לי כרגע מערכת קולנוע ביתי. לאור התלבטות לגבי גובה ההוצאה הכוללת, האם לדעתכם זה יהיה לא נכון להתקין כרגע רק את הפלזמה עם הרמקולים הנלווים שלה ולהוסיף מערכת קולנוע ביתי רק בעוד חצי שנה למשל, או שעדיף לגמור עם הכל בפעם אחת, גם כדי לא לבצע שתי התקנות בהפרשי זמן קטנים יחסית?

תודה על הסבלנות...

shmulikwe
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1646
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #11 

אני לא מכיר את המסכים הנ"ל (אני בעליו של pwd8 ).

מה הולך להיות מחובר למסך? (כלומר: DVD, כבלים, לווין).

טרנסקודר זהו רכיב אלקטרוני שממיר RGB ( בחיבור scart ) לאות קומפוננט, לפי דעתי ב PHD8 יש חיבור RGB, כך שלא בטוח שאתה צריך טרנסקודר, אלא כבל scart to RGB .

לגבי כבלים, מה המרחק בין המסך לבין המקור (ממיר ,DVD ), אם המרחק קצר (2-3 מטר) אפשר להסתפק בכבלים איכותיים לא דווקא מונסטר.

אין לי כרגע מערכת קולנוע ביתי. לאור התלבטות לגבי גובה ההוצאה הכוללת, האם לדעתכם זה יהיה לא נכון להתקין כרגע רק את הפלזמה עם הרמקולים הנלווים שלה ולהוסיף מערכת קולנוע ביתי רק בעוד חצי שנה למשל, או שעדיף לגמור עם הכל בפעם אחת, גם כדי לא לבצע שתי התקנות בהפרשי זמן קטנים יחסית?
...
אני לא מכיר את חשבון הבנק שלך, כך שרק אתה יכול לענות על השאלה הזו :lol:
סביר להניח שתוכל להוציא מחיר טוב יותר על המערכת, אם היא תרכש יחד עם הפלזמה.
מצד שני, הוצאה גבוהה על המסך עלולה לגרום לך להתפשר על מרכיבי המערכת.
שמוליק ו.

פיקסלון פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

תודה על התשובה- מספר הבהרות

שליחה #12 

מחובר ליס, 90% צפייה, ו 10% צפייה ב DVD. חיבור מחשב לא מעניין אותי.

לגבי הכבלים, אכן המרחק קצר. אם ככה, איזה כבלים מומלצים?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #13 

איחדתי שוב את השירשורים.
אני חוזר ואומר, גם אם השירשור נדחק למטה, ברגע שתגיב אליו, הוא ייקפוץ למעלה וזה מה שאתה צריך לעשות.

בפעם הבאה אני פשוט אמחוק שירשורים מיותרים, אתה עושה לי עבודה מיותרת....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

moshesp
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 212
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #14 

PHD8 מצוינת וגם PV60 ראיתי את שתיהן
רצוי לזכור שזה אינו אותו תקציב

לגבי PHD8 יש מאמר סקירה מאוד טוב של עופר , כולל תמונות של החיבורים וכו .

PHD8 הולכת לאזול , אני מחפש לקנות לעצמי באיזור הצפון ולא מוצא .
האם משהו יודע איפה ניתן להשיג ?
מה צריך להיות המחיר בערך בתוספת כרטיס HDMI
האם כדאי לחכות ל- PHD9 ?

בברכה
"האם יש לך שונאים ? מצויין ... זאת אומרת שעמדת על שלך "
( ווינסטון צ'רצ'יל )

בי-אי. אם-אי.
מ –הנ –דס !!
זהו !!!!!!!!!

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”