ייבוא אישי של רסיבר מארה"ב
- eladts
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 224
- שם מלא: אלעד צור
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
אולי
בד"כ לא. ההתאמה לתדרים בארץ יכולה להעשות ע"י קוד בשלט, ג'אמפר או ניתוח פנימי מסובך, הכל תלוי ביצרן.
חוץ מזה, תדרי הרדיו זו לא הבעייה העיקרית ברכישת רסיבר מארה"ב. הבעיה העיקרית היא מתח העבודה של הספק. בניגוד למכשירים "קלים" שאפשר לחבר להם שנאים במחיר יחסית זול, רסיבר צורך הרבה חשמל ושנאי מתאים יהיה גדול יקר ובזבזן. אפשר גם להחליף את הספק הפנימי, אבל ניתוח שכזה יאייד את כל הרווח הכספי הצפוי.
חוץ מזה, תדרי הרדיו זו לא הבעייה העיקרית ברכישת רסיבר מארה"ב. הבעיה העיקרית היא מתח העבודה של הספק. בניגוד למכשירים "קלים" שאפשר לחבר להם שנאים במחיר יחסית זול, רסיבר צורך הרבה חשמל ושנאי מתאים יהיה גדול יקר ובזבזן. אפשר גם להחליף את הספק הפנימי, אבל ניתוח שכזה יאייד את כל הרווח הכספי הצפוי.
ניתן לייבא רסיבר מחנויות שמתמחות בציוד "אירופי" ובניו יורק לא חסרות כאלה.
מתוך נסיון (ייבאתי לפני כחמש שנים רסיבר ימהה 995) עובד מצוין והכל מתאים (תדרים ומתח), הבעיה היא מכס: לא הצהרתי ושילמתי - 1000$ קנס (בנוסף על ה-660$ שעלה הרסיבר).
אם אתה רוכש בניו יורק, תוכל לרכוש אצל "קונץ", רחוב קאנאל 45 (ואין לי שם מניות).
מתוך נסיון (ייבאתי לפני כחמש שנים רסיבר ימהה 995) עובד מצוין והכל מתאים (תדרים ומתח), הבעיה היא מכס: לא הצהרתי ושילמתי - 1000$ קנס (בנוסף על ה-660$ שעלה הרסיבר).
אם אתה רוכש בניו יורק, תוכל לרכוש אצל "קונץ", רחוב קאנאל 45 (ואין לי שם מניות).
מנסיוני רסיברים בארה"ב עובדים ב"קפיצות" של 0.5 KHz כך שרדיו בארץ לא תהיה בעיה. נושא המתח, כפי שצוין, הוא אכן בעיה אבל ככל שהרסיבר יקר יותר, החסכון (מול הארץ) עשוי להצדיק את מחיר הספק. בעיה אחרת היא שרסיבר אמריקאי לא יוכל לשמש אותך כממתג וידאו (אם הנך מעוניין בכך) שכן הוא לא יעביר אות PAL
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
sgebay,
כמה הערות:
1. דווקא קפיצות התדרים עלול להיות בעייתי שכן הם בקפיצות שלא מתאימות לארץ. לא כל רסיבר ניתן לשנות את הקפיצות שלו.
2. ממתג, כשמו כן הוא, בסה"כ ממתג ולכן לרוב דווקא לא תהיה בעיה במיתוג.
אם מדובר על המרות של פורמטים, שם עלולה להיות בעיה וכן עם ה-OSD.
כמה הערות:
1. דווקא קפיצות התדרים עלול להיות בעייתי שכן הם בקפיצות שלא מתאימות לארץ. לא כל רסיבר ניתן לשנות את הקפיצות שלו.
2. ממתג, כשמו כן הוא, בסה"כ ממתג ולכן לרוב דווקא לא תהיה בעיה במיתוג.
אם מדובר על המרות של פורמטים, שם עלולה להיות בעיה וכן עם ה-OSD.
ראשית אתקן ואומר שהתיחסתי ל FM. בכל מקרה בארה"ב התדרים הם אי זוגיים דהיינו 91.3, 91.5, 91.7 וכו' כך שלכאורה הייתה יכולה להיות בעיה עם התדרים הזוגיים בארץ אך כל הרסיברים שאני בדקתי עלו בקפיצות של 0.05 כלומר 91.3, 91.35, 91.4 וכו' כך שלדעתי אין בעיה ברובם אך אין ספק שיש לבדוק זאת מראש לפני קניה. לגבי המיתוג - לפני שנתיים אמרו לי ה Technical Support של Onkyo בניו ג'רזי שתהיה בעיה להעביר PAL Signal אך אולי הם טעו! יש לציין שיש רסיברים שיודעים לעשות Upconversion ושם הייתי חושש.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר: