מתחרים ל SB-2000
היי
אני מעוניין בסאב בעל תיבה סגורה (אילוצי מקום לחדר) וראיתי המלצות חמות על SVS שחצי מהפורום קנה.
רציתי לדעת איזה סאבים שעומדים באותה הקטגוריה כמו ה SB-2000, באותו סדר גודל מחיר וביצועים. לסאב נתונים מרשימים במיוחד והוא יורד ל 19 הרץ (ע"פ אתר היצרן)
ראיתי גם באחת הכתבות\פרסומות באתר את ה forceField 4 שגם יורד נמוך נמוך.
איך הם אחד מול השני מבחינת ביצועים? ניתן להשוות? הFF הוא דומה לתיבה פתוחה שכן יש עוד אלמנט פאסיבי
שימוש בעיקר לסרטים, קצת למוזיקה. משודך ל סט של Focal Dome (סאב חלש מידי), רסיבר דנון X-1000
אני מעדיף באס יותר "הדוק" מאשר "בומי".
כמובן שאפשרי קנייה מחו"ל, קנייה מחו"ל שכן המחירים בארץ גבוהים למדי ועד כמה שידוע לי קשה למצוא משהו בארץ באותה רמת מחיר (לאחר מיסים ומשלוח) ובאותם ביצועים
תודה
אני מעוניין בסאב בעל תיבה סגורה (אילוצי מקום לחדר) וראיתי המלצות חמות על SVS שחצי מהפורום קנה.
רציתי לדעת איזה סאבים שעומדים באותה הקטגוריה כמו ה SB-2000, באותו סדר גודל מחיר וביצועים. לסאב נתונים מרשימים במיוחד והוא יורד ל 19 הרץ (ע"פ אתר היצרן)
ראיתי גם באחת הכתבות\פרסומות באתר את ה forceField 4 שגם יורד נמוך נמוך.
איך הם אחד מול השני מבחינת ביצועים? ניתן להשוות? הFF הוא דומה לתיבה פתוחה שכן יש עוד אלמנט פאסיבי
שימוש בעיקר לסרטים, קצת למוזיקה. משודך ל סט של Focal Dome (סאב חלש מידי), רסיבר דנון X-1000
אני מעדיף באס יותר "הדוק" מאשר "בומי".
כמובן שאפשרי קנייה מחו"ל, קנייה מחו"ל שכן המחירים בארץ גבוהים למדי ועד כמה שידוע לי קשה למצוא משהו בארץ באותה רמת מחיר (לאחר מיסים ומשלוח) ובאותם ביצועים
תודה
ה GoldenEar FF4 ינצח במבחן הביצועים, אבל זה לא אומר שאתה דווקא תעדיף אותו על ה SB-2000. את ה SB-2000 אתה יכול לשמוע אצל חברי הפורום שרכשו אותו, ואת ה FF4 אתה יכול להשאיל מהיבואן לבדיקה אצלך בבית. ככה ההחלטה תהיה הכי קלה.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8129
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
·HazooM כתב:ה GoldenEar FF4 ינצח במבחן הביצועים, אבל זה לא אומר שאתה דווקא תעדיף אותו על ה SB-2000. את ה SB-2000 אתה יכול לשמוע אצל חברי הפורום שרכשו אותו, ואת ה FF4 אתה יכול להשאיל מהיבואן לבדיקה אצלך בבית. ככה ההחלטה תהיה הכי קלה....
לדעתי דיסקסנו את זה כבר,
אני לא בטוח שאני מסכים עם הקביעה שבמבחן הביצועים ה FF לוקח.
הערכים עליהם מצהיר היצרן הם סוג של קשקוש.
נקודת ה -3db שלו היא ב 27HZ.
את ה 14HZ הם משיגים בערך ב 25db מתחת לרפרנס. חסר משמעות.
http://www.hometheater.co.il/vp2191533#2191533
http://i.nextmedia.com.au/avhub/austral ... _lores.pdf
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17932
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
·אני שמעתי את דגם ה 5 למול ה pc2000 באותו החלל אבל בזמנים שונים.Lior_M כתב:·......
לדעתי דיסקסנו את זה כבר,
אני לא בטוח שאני מסכים עם הקביעה שבמבחן הביצועים ה FF לוקח.
הערכים עליהם מצהיר היצרן הם סוג של קשקוש.
נקודת ה -3db שלו היא ב 27HZ.
את ה 14HZ הם משיגים בערך ב 25db מתחת לרפרנס. חסר משמעות.
http://www.hometheater.co.il/vp2191533#2191533
http://i.nextmedia.com.au/avhub/austral ... _lores.pdf...
ה 5 פשוט מתגמד מבחינת התוצאה ,בחלל שאני שמעתי .
לא בדקתי את הנתונים של 5 אבל אני מניח שהם אמורים לתת פייט לאלו של ה pc2000 אבל בבחינת האוזן אין מה להשוות.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

·istarmini כתב:·אני שמעתי את דגם ה 5 למול ה pc2000 באותו החלל אבל בזמנים שונים.......
לא בדקתי את הנתונים של 5 אבל אני מניח שהם אמורים לתת פייט לאלו של ה pc2000 אבל בבחינת האוזן אין מה להשוות....
מדובר על ה 4 אז זה כנראה עוד פחות טוב. אבל לא צריך לשמוע, מספיק להסתכל על הגרף.
ה FF4 לא יכול להתחרות ב SB2000 שיורד ( אמיתי בבדיקות אוביקטיביות ) ל 19HZ .
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
לדעתי דיסקסנו את זה כבר,
אני לא בטוח שאני מסכים עם הקביעה שבמבחן הביצועים ה FF לוקח....
אני ממליץ לא לכתוב סתם שטויות אם אין לך מושג - "כמה הסאב יורד" זה רק פרמטר אחד מיני רבים. ה FF4 אמנם יורד מעט פחות נמוך יותר, אבל עם דרייבר מעט יותר בשרני ועוד בתיבת PR הוא ינצח את ה SB-2000 שעושה שימוש בדרייבר ממוצע ובתיבה סגורה. ה 19Hz שלו זה תודות ל EQ שיש במגבר, זה לא קסם של SVS. בתדרים האלו הסאב הזה די מיותר כי הדרייבר לא מספיק בשרני בשביל להפיק SPL גבוה מספיק, ולא לשכוח שהוא לא מקבל שום עזרה מ Port או PR.ה FF4 לא יכול להתחרות ב SB2000 שיורד ( אמיתי בבדיקות אוביקטיביות ) ל 19HZ ....
ומה בדיוק הקשר של שני הדגמים האלו לנושא השרשור?אני שמעתי את דגם ה 5 למול ה pc2000 באותו החלל אבל בזמנים שונים.
לא בדקתי את הנתונים של 5 אבל אני מניח שהם אמורים לתת פייט לאלו של ה pc2000 אבל בבחינת האוזן אין מה להשוות....
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

HazooM
אני אשתדל לא להעלב מה "עדיף לא לדבר שטויות". אפשר לא להסכים לא צריך לייצר אנטיגוניזם.
מצד שני אני לא יודע מה זה "דרייבר בשרני". זו הגדרה שמתאימה אולי לתחום הקולינרי.
אין שום סיבה בעולם לקשור כתרים לסאב שנקודת ה -3db שלו היא ב 27HZ ואת ה 14HZ שלו הוא מפיק בפחות מ 80db שזה סוג של בדיחה שאם אני היצרן בכלל לא היתי כותב את זה.
זה לא קשור לידע ואני לא מתיימר להבין יותר ממך ( ואני כנראה מבין פחות ממך ) אבל אני משתמש ב common sense שלי שאומר ( כמו שרבים אחרים וטובים אומרים )
כמה שיותר נמוך בכמה שיותר db spl. כל השאר קשקושי סרק , בכל אופן לדעתי.
כתבת :
"בתדרים האלו ( 19HZ ) הסאב הזה ( ה SB2000 ) די מיותר כי הדרייבר לא מספיק בשרני בשביל להפיק SPL גבוה מספיק, ולא לשכוח שהוא לא מקבל שום עזרה מ Port או PR"
שוב הסיפור עם הבשרני. מה זה קשור ? זו סובייקטיבי לחלוטין איך אפשר להתיחס לזה בכלל ?
בוא נבחן את הדברים אמפירית ..
הסתכלת על הגרף של ה SB2000 ? מאיפה הבאת את המשפט הזה ? זה שה FF הוא Radiator לא הופך אותו בהכרח לטוב יותר. תשווה את הגרף של ה SB לגרף של ה FF ותגיד לי מי עדיף. תשווה את הגרף של ה SB לגרף של ה FF מהמדידה שאתה עשית ותגיד לי מי עדיף.
[left]
20Hz 92.1 dB
25Hz 97.1 dB
31.5Hz 102.8 dB
40Hz 108.3 dB
50Hz 108.9 dB
63Hz 109.2 dB
[/left]
ליאור
אני אשתדל לא להעלב מה "עדיף לא לדבר שטויות". אפשר לא להסכים לא צריך לייצר אנטיגוניזם.
מצד שני אני לא יודע מה זה "דרייבר בשרני". זו הגדרה שמתאימה אולי לתחום הקולינרי.
אין שום סיבה בעולם לקשור כתרים לסאב שנקודת ה -3db שלו היא ב 27HZ ואת ה 14HZ שלו הוא מפיק בפחות מ 80db שזה סוג של בדיחה שאם אני היצרן בכלל לא היתי כותב את זה.
זה לא קשור לידע ואני לא מתיימר להבין יותר ממך ( ואני כנראה מבין פחות ממך ) אבל אני משתמש ב common sense שלי שאומר ( כמו שרבים אחרים וטובים אומרים )
כמה שיותר נמוך בכמה שיותר db spl. כל השאר קשקושי סרק , בכל אופן לדעתי.
כתבת :
"בתדרים האלו ( 19HZ ) הסאב הזה ( ה SB2000 ) די מיותר כי הדרייבר לא מספיק בשרני בשביל להפיק SPL גבוה מספיק, ולא לשכוח שהוא לא מקבל שום עזרה מ Port או PR"
שוב הסיפור עם הבשרני. מה זה קשור ? זו סובייקטיבי לחלוטין איך אפשר להתיחס לזה בכלל ?
בוא נבחן את הדברים אמפירית ..
הסתכלת על הגרף של ה SB2000 ? מאיפה הבאת את המשפט הזה ? זה שה FF הוא Radiator לא הופך אותו בהכרח לטוב יותר. תשווה את הגרף של ה SB לגרף של ה FF ותגיד לי מי עדיף. תשווה את הגרף של ה SB לגרף של ה FF מהמדידה שאתה עשית ותגיד לי מי עדיף.
[left]
20Hz 92.1 dB
25Hz 97.1 dB
31.5Hz 102.8 dB
40Hz 108.3 dB
50Hz 108.9 dB
63Hz 109.2 dB
[/left]
ליאור
נערך לאחרונה על ידי Lior_M ב 04/03/2015 23:26, נערך 3 פעמים בסך הכל.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Kotipelto
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 137
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 8 פעמים
אמנם לא האזנתי עד כה לSVS, אבל עם 20+ שנים בתחום ק"ב אני חותם על הFF4 בעיניים עצומות גם לסרטים וגם למוזיקה.
חוויית הבאס שהוא מספק אינה ניתנת לתיאור במילים או גרפים. צריך לקחת לבדיקה ולתת ואוזניים ובעיקר לגוף להחליט.
בהצלחה,
שרון
חוויית הבאס שהוא מספק אינה ניתנת לתיאור במילים או גרפים. צריך לקחת לבדיקה ולתת ואוזניים ובעיקר לגוף להחליט.
בהצלחה,
שרון
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

·Kotipelto כתב:אמנם לא האזנתי עד כה לSVS, אבל עם 20+ שנים בתחום ק"ב אני חותם על הFF4 בעיניים עצומות גם לסרטים וגם למוזיקה.
בהצלחה,
שרון...
אם אהבת אין לי ויכוח אתך.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17932
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
קוראים לזה בעברית הקשה לוגית.ומה בדיוק הקשר של שני הדגמים האלו לנושא השרשור?...
כמו שעל הנייר ה 4 טוב יותר מה SB אותו הדין לגבי ה 5 וה PC2000 (גם מבחינת ההגברה וגם מבחינת תחום הענות , בלי להכנס לגרפים ,לא ממש בדקתי)
ציינתי את הענין כדי להדגיש ,שכנראה הנייר לא תמיד צודק ,לפחות לאוזניי ובחלל שאני שמעתי ה 5 לא מסוגל להתמודד מול ה PC2000 .
מקווה שעכשיו הקשר מובן.
אני מנסה לתאר "בשפת העם" מה זה דרייבר בעל Motor יותר חזק, עם סליל יותר רחב/גבוה ומהלך סליל לניארי יותר גבוה. אין יותר אובייקטיבי מזה.שוב הסיפור עם הבשרני. מה זה קשור ? זו סובייקטיבי לחלוטין איך אפשר להתיחס לזה בכלל ?...
אתה שוב פעם נתפס לנתון אחד בלבד. סאבוופר יכול להיות שטוח גם ל 5Hz, השאלה היא מה הוא מסוגל לעשות בתדרים האלה. ה SB-2000 יורד ל 19Hz כי ככה SVS בחרו לכוון את ה EQ שבמגבר שלו (ללא ה EQ הסאב היה יורד בקושי ל 40Hz). מכיון שמדובר בדרייבר ממוצע ובתיבה סגורה קטנה (גם הגודל משחק תפקיד), אז היכולות שלו בתדרים המאד נמוכים מוגבלות בהשוואה לתיבת Ported גדולה. זו הסיבה שדגם ה PB אוכל את ה SB למרות שהם עושים שימוש באותו הדרייבר בדיוק.זה לא קשור לידע ואני לא מתיימר להבין יותר ממך ( ואני כנראה מבין פחות ממך ) אבל אני משתמש ב common sense שלי שאומר ( כמו שרבים אחרים וטובים אומרים ) כמה שיותר נמוך בכמה שיותר db spl. כל השאר קשקושי סרק , בכל אופן לדעתי....
במקרה הספציפי הזה, אפילו אם הדרייבר ב FF4 (שקטן בשני אינץ') זהה מבחינת יכולת, הוא עדיין יושב בתיבת PR שמעניקה לו יתרון מובהק בתדרים הנמוכים כמו תיבת Ported. אני לא אומר שזה נוקאאוט, אבל ל FF4 יהיה יתרון. ואם אתה חושב שההבדל בין 27Hz ל 19Hz זה שמיים וארץ ויותר חשוב, אז חבל כי אתה מפספס עוד גורמים שמשחקים תפקיד בביצועים.
לא נעשתה פה השוואה או שאלה לגבי ה FF5 מול ה PC-2000, אלא בין ה FF4 לגרסה הסגורה של ה PC-2000, וזה חתיכת הבדל. גם אני חושב שבמקרה של ה PC-2000 או PB-2000 יהיה יתרון ל SVS.ציינתי את הענין כדי להדגיש ,שכנראה הנייר לא תמיד צודק ,לפחות לאוזניי ובחלל שאני שמעתי ה 5 לא מסוגל להתמודד מול ה PC2000 ....
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
אז לי יצא להשוות את ה-FF4 למוניטור אודיו סילבר RXW12 שדומה מאוד בנתונים שלו ל-SB2000, וה-FF4 לא יצא טוב מההשוואה הזאת.Kotipelto כתב:אמנם לא האזנתי עד כה לSVS, אבל עם 20+ שנים בתחום ק"ב אני חותם על הFF4 בעיניים עצומות גם לסרטים וגם למוזיקה....
@HazooM - מה זה משנה איך ה-SB2000 מגיע לביצועים שלו? אם הביצועים שלו יותר טובים, אז הם יותר טובים. למען הסר ספק, אני מתייחס לביצועים ברמת ה-SPL, ולא ברמת ה-FR. המדידות של ה-FF3 מרשימות, אם כי יש לצידן כוכבית, ופחות או יותר משתוות בבאסים "הגבוהים" ל-SB-2000 (אם כי ככל הנראה בבאסים הנמוכים התמונה מתהפכת בזכות ה-DSP של ה-SVS). כאמור, זה לגבי ה-FF3 לא לגבי ה-FF4. לצערי בשלב זה כנראה שלא ניתן להכריע באופן אובייקטיבי בין השניים, אבל לפחות עפ"י הבדיקה שלי של ה-FF4 מול ה-RXW12, ה-SB2000 לא נופל וכנראה אף מתעלה על ה-FF4 בתדרים שמתחת ל-30 הרץ.
הנה המדידות של ה-SB2000 כפי שנערכו ע"י AUDIOHOLICS:
[left]SB-2000 CEA 2010 Results (2 meter RMS)
20Hz 92.1 dB
25Hz 97.1 dB
31.5Hz 102.8 dB
40Hz 108.3 dB
50Hz 108.9 dB
63Hz 109.2 dB[/left]...
נערך לאחרונה על ידי epony ב 05/03/2015 13:06, נערך 3 פעמים בסך הכל.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

איש כשמדברים על סאב עבור קולנוע ביתי ( כלומר צפייה בסרטים )
יש הבדל עצום שלא ניתן להסביר אפילו במילים בין 27hz ל 19hz . זה ההבדל בין קולנוע ביתי נחמד לבין אחד שמעיף לך את המעיים החוצה כשצריך. אני אמנם עם pb2000 אבל כל פעם מחדש אני נדהם לגלות כמה זה עוצמתי לקבל 20hz אמיתי לבטן. אי אפשר להסביר במילים. לא החדר רועד, הגוף שלך רועד.
אבל אני מודה, לא שמעתי את ה FF וההערכה שלי מתבססת על השוואת הגרף שלו מול ה SB . עם eq או בלי, במבחן התוצאה הוא יורד נמוך יןתר ועבור קולנוע ביתי בחדר בינוני סגור הוא אמור תוצאה טובה יותר.
יש הבדל עצום שלא ניתן להסביר אפילו במילים בין 27hz ל 19hz . זה ההבדל בין קולנוע ביתי נחמד לבין אחד שמעיף לך את המעיים החוצה כשצריך. אני אמנם עם pb2000 אבל כל פעם מחדש אני נדהם לגלות כמה זה עוצמתי לקבל 20hz אמיתי לבטן. אי אפשר להסביר במילים. לא החדר רועד, הגוף שלך רועד.
אבל אני מודה, לא שמעתי את ה FF וההערכה שלי מתבססת על השוואת הגרף שלו מול ה SB . עם eq או בלי, במבחן התוצאה הוא יורד נמוך יןתר ועבור קולנוע ביתי בחדר בינוני סגור הוא אמור תוצאה טובה יותר.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
אני אנסח את עצמי אחרת - מה שווה 20Hz אם ה SB לא מפיק אותו בעוצמה מספיק חזקה? שוב, אתה מדבר מתוך ניסיון עם גרסת ה Ported של ה SB-2000 שכמו שאמרתי מקודם, אוכלת את ה SB. סתם לשם הדוגמא - במדידות שקישר אור רואים הבדל של כמעט 12dB ב 20Hz לטובת ה PB. על מנת לצמצם את ההפרש הזה בתדר הזה, אתה תזדקק בערך לארבעה SB-2000! זה מה שעושה תיבת Ported גדולה עם אותו הדרייבר.יש הבדל עצום שלא ניתן להסביר אפילו במילים בין 27hz ל 19hz...
אם תשים לב, המדידות האלו לא בוצעו על ידי אודיוהוליקס, אלא על ידי מישהו אחר. אמנם התקן אמור לאפשר השוואה ישירה בין מדידות שנעשו בתנאים שונים, אבל בפועל יהיו הבדלים של כמה dB פה ושם.הנה המדידות של ה-SB2000 כפי שנערכו ע"י AUDIOHOLICS:...
ה FF3 הוא הדגם היותר קטן, אנחנו מדברים על ה FF4. איפה ראית מדידות SPL שמשוות בין שני הדגמים האלו? בנוסף, ה DSP לא תורם מאומה לביצועים של ה SB. זה כולה EQ על מנת שהסאב יהיה שטוח. ברגע שהעוצמה עולה, ה FR משתנה בגלל מגבלות של הדרייבר והוא כבר לא באמת שטוח לתדרים נמוכים.המדידות של ה-FF3 מרשימות, אם כי יש לצידן כוכבית, ופחות או יותר משתוות בבאסים "הגבוהים" ל-SB-2000 (אם כי ככל הנראה בבאסים הנמוכים התמונה מתהפכת בזכות ה-DSP של ה-SVS)....
- epony
- חבר במועדון 10K

התייחסתי לזה בתגובה המקורית.HazooM כתב:ה FF3 הוא הדגם היותר קטן, אנחנו מדברים על ה FF4. איפה ראית מדידות SPL שמשוות בין שני הדגמים האלו?.........
מה שהכי מטריד בכל העסק הזה הוא הגישה של GoldenEar עצמה לנושא המדידות:
http://www.goldenear.com/forum/21-Force ... f4-and-ff5
אז איך אתה מסביר את המדידות של ה-SB2000 (גם הן בתגובה המקורית שלי)?HazooM כתב:ה DSP לא תורם מאומה לביצועים של ה SB. זה כולה EQ על מנת שהסאב יהיה שטוח. ברגע שהעוצמה עולה, ה FR משתנה בגלל מגבלות של הדרייבר והוא כבר לא באמת שטוח לתדרים נמוכים....
נערך לאחרונה על ידי epony ב 05/03/2015 14:03, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- epony
- חבר במועדון 10K

ההבדלים בין המדידות ידועים בהינתן מספיק נתונים על תנאי הביצוע שלהם. על כל מטר שמקרבים/מרחיקים את המיקרופון צריך להוריד/להוסיף 6dB, וצריך להוריד 3dB ממדידות PEAK על מנת להשוות ל-RMS.HazooM כתב:אם תשים לב, המדידות האלו לא בוצעו על ידי אודיוהוליקס, אלא על ידי מישהו אחר. אמנם התקן אמור לאפשר השוואה ישירה בין מדידות שנעשו בתנאים שונים, אבל בפועל יהיו הבדלים של כמה dB פה ושם..........
אתה צודק שאת המדידות לא ביצעו ב-AUDIOHOLICS, אבל מי שכן ביצע אותן הוא Brent Butterworth שהוא אחד מהתכבים המקצועיים הכי חשובים בעולם האודיו (אני בטוח שהשם שלו אומר לך משהו...) - רצ"ב הקישור למאמר המקורי שלו על המדידות של ה-SB2000:
http://stereos.about.com/od/reviewsandr ... ents_4.htm
שום טענות נגד ברנט, להיפך, הוא תותח מבחינתי, אבל זה לא משנה את העובדה שעדיין יהיו הבדלים קטנים פה ושם בין מדידות שנעשו על ידי גורמים שונים ובתנאים שונים. הבדלים קטנים, אבל אם אנשים אוהבים לעשות השוואות ממש על ה dB אז זה משנה.אתה צודק שאת המדידות לא ביצעו ב-AUDIOHOLICS, אבל מי שכן ביצע אותן הוא Brent Butterworth שהוא אחד מהתכבים המקצועיים הכי חשובים בעולם האודיו...
ממש לא צריך להטריד אותך. מי שרשם את זה מדבר מתוך עניין של שיווק ומכירות, ובדברים האלו רוב היצרנים תמיד מעדיפים שיפוט סובייקטיבי מכיון שזה ניתן להטייה בשונה ממדידות.מה שהכי מטריד בכל העסק הזה הוא הגישה של GoldenEar עצמה לנושא המדידות:...
מסביר מה? ה DSP שבמגבר מיועד לשמש כקרוסאובר, פילטר High pass, פילטר Limiter וכמובן EQ פנימי על מנת לקבל FR סופי כלשהו. מעבר לכל זה ה DSP אינו מסוגל לפצות על המגבלות של הדרייבר בתיבה הזו, או כל דרייבר בכל תיבה כלשהי.אז איך אתה מסביר את המדידות של ה-SB2000 (גם הן בתגובה המקורית שלי)?...
אגב, כמו שאתה כבר ציינת, המדידות של ה FF3 יותר טובות מאלו של ה SB-2000 (שתיהן נעשו על ידי ברנט) למעט ב 20Hz ששם ה FF3 בכלל לא תוכנן לעבוד. אם הדגם של ה 8 אינץ' עובר את ה SB-2000, אז מה אתה חושב שיעשה ה FF4? די צפוי אני חושב.
- epony
- חבר במועדון 10K

זה לא משנה, כי בתדרים הללו האוזן האנושית לא מבחינה בהבדלים על חודו של dB.HazooM כתב: שום טענות נגד ברנט, להיפך, הוא תותח מבחינתי, אבל זה לא משנה את העובדה שעדיין יהיו הבדלים קטנים פה ושם בין מדידות שנעשו על ידי גורמים שונים ובתנאים שונים. הבדלים קטנים, אבל אם אנשים אוהבים לעשות השוואות ממש על ה dB אז זה משנה....
אתה טועה. המדידות לא נעשו באותם תנאים, וכאן ההבדלים דווקא משמעותיים. המדידות של ה-FF3 שביצע באטרוורת' תוקננו ל-1 מטר ולא ל-2 מטר (והאמת שלא ברור אם הן נמדדו ב-PEAK או RMS). בנוסף, הוא נתקל בבעיה לא פשוטה במהלך המדידות שמטילה צל קל של ספק באשר למדידות של הבאס העליון (50-63 הרץ). אם מוסיפים לערכי המדידות של ה-SB2000 את ה-6dB שנדרשים כדי להשוות את התוצאות למדידות של ה-FF3, פתאום מתקבלת תמונה שונה לחלוטין מזו שאתה מתאר.HazooM כתב:אגב, כמו שאתה כבר ציינת, המדידות של ה FF3 יותר טובות מאלו של ה SB-2000 (שתיהן נעשו על ידי ברנט) למעט ב 20Hz ששם ה FF3 בכלל לא תוכנן לעבוד. אם הדגם של ה 8 אינץ' עובר את ה SB-2000, אז מה אתה חושב שיעשה ה FF4? די צפוי אני חושב....
לדידי, מסתמנת מכל הנ"ל מסקנה מעניינת מאוד: בעוד פורט רגיל משפר מאוד את הביצועים של סאבים בטווח הנמוך של הבאסים (מתחת ל-40 הרץ), רדיאטור פאסיבי מוסיף דווקא לטווח הגבוה יותר של הבאסים (40-80 הרץ). זו רק השערה בשלב זה, אבל נראה לי שהיא שווה בדיקה אחרי כזה דיו ולאור הנתונים שהוצגו עד כה.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

כבר נאמר פה, מה זה משנה איך SVS מגיעים ל 19HZ ? הם מגיעים ? כן. עם 92db שזה לא מעט.
ה SB2000 נותן 92db ב 20hz , יש לך נתונים לגבי העוצמה ב db ב 20HZ של ה FF4 ? (אני מחפש מאתמול ולא ככ מוצא ).
הדרישות שלי מסאב זה שידע לתת לי גם תדרים שלא שומעים. אני רוצה להרגיש את הסאב לא לשמוע אותו.
אלא אם כן השימושים הם אחרים למשל מוזיקה. הנקודה שאני מנסה להעביר זה שכשאני בחרתי סאב יעדתי אותו לשימוש בסרטים בלבד ( באמת שאני לא שומע מוזיקה בחדר ) ופה למוצרים שיודעים לתת לך גם את התדרים של האוקטבה הנמוכה יש יתרון. אין מה לצפות מאב שיורד ל 27hz שיתן תפוקה כלשהי ב 20HZ.
איך בכלל אפשר להשוות סאב שיורד ל 19Hz עם סאב שבכלל לא אמור לעבוד ב 20HZ ? ולהסיק מזה על סאב שלישי אחר ( FF4 ). איפה אתה משווה בין שניהם ? ב 50HZ ? מה אכפת לי ?HazooM כתב:
אגב, כמו שאתה כבר ציינת, המדידות של ה FF3 יותר טובות מאלו של ה SB-2000 (שתיהן נעשו על ידי ברנט) למעט ב 20Hz ששם ה FF3 בכלל לא תוכנן לעבוד. אם הדגם של ה 8 אינץ' עובר את ה SB-2000, אז מה אתה חושב שיעשה ה FF4? די צפוי אני חושב....
ה SB2000 נותן 92db ב 20hz , יש לך נתונים לגבי העוצמה ב db ב 20HZ של ה FF4 ? (אני מחפש מאתמול ולא ככ מוצא ).
הדרישות שלי מסאב זה שידע לתת לי גם תדרים שלא שומעים. אני רוצה להרגיש את הסאב לא לשמוע אותו.
אלא אם כן השימושים הם אחרים למשל מוזיקה. הנקודה שאני מנסה להעביר זה שכשאני בחרתי סאב יעדתי אותו לשימוש בסרטים בלבד ( באמת שאני לא שומע מוזיקה בחדר ) ופה למוצרים שיודעים לתת לך גם את התדרים של האוקטבה הנמוכה יש יתרון. אין מה לצפות מאב שיורד ל 27hz שיתן תפוקה כלשהי ב 20HZ.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי