נתב ל 15 משתמשים
היי
איזה שילוב של נתב אלחוטי או נתב קווי + AP אתם ממליצים שיחזיק 15 משתמתשים שרוצים לעבוד בחיבור אלחוטי
לכל משתמש יש גם טלפון מה שמוביל אותנו ל - 30 מכשירים
גודל החדר הוא של 8*5 (40 מטר)
לבנתיים אנחנו עובדים עם ראוטר בסיסי של בזק + UAP AP Unifi וסובלים מביצועים נמוכים וחוסר יציבות
מה אתם מציעים לקנות ? רצוי מחנויות בארץ ?
תודה
איזה שילוב של נתב אלחוטי או נתב קווי + AP אתם ממליצים שיחזיק 15 משתמתשים שרוצים לעבוד בחיבור אלחוטי
לכל משתמש יש גם טלפון מה שמוביל אותנו ל - 30 מכשירים
גודל החדר הוא של 8*5 (40 מטר)
לבנתיים אנחנו עובדים עם ראוטר בסיסי של בזק + UAP AP Unifi וסובלים מביצועים נמוכים וחוסר יציבות
מה אתם מציעים לקנות ? רצוי מחנויות בארץ ?
תודה
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
המשרד שלכם נמצא ברעננה במקרה?
האם יש אפשרות להעביר כמה שיותר משתמשים לחיבור קווי?
אם אין עדיף להעזר באנשי מקצוע על מנת לבנות תשתית עבור AP מקצועים ונתב שיש לו אפשרות להחזיק כמות משתמשים גדולה.
האם יש אפשרות להעביר כמה שיותר משתמשים לחיבור קווי?
אם אין עדיף להעזר באנשי מקצוע על מנת לבנות תשתית עבור AP מקצועים ונתב שיש לו אפשרות להחזיק כמות משתמשים גדולה.
השאלה היא אם הביצועים גרועים בגלל בעיות Wifi או בעיות בנתב/חיבור.
בזמן שיש בעיות בחיבור הWifi, האם בחיבור עם כבל לנתב הכל עובד טוב?
30 clients על AP אחד יכולים להיות בעיה, תלוי בכמות התעבורה שהם מנסים להעביר. צריך לזכור ש-WiFi עובד בCSMA ורוחב הערוץ האפקטיבי יורד ככל שיש יותר לקוחות על הערוץ.
בAPים היקרים (Ruckus ושות׳) יש כל מיני שיטות להתמודד עם ריבוי clients על ערוץ בודד אבל המחיר שלהם בשמים.
במידה וזה אכן הWifi - אני הייתי קונה עוד Unifi או שניים (אם אפשר מארה״ב - עדיף, במחיר של אחד פה אתה קונה שלישיה שם), מפזר במשרד ומפזר את הערוצים שלהם בצורה חכמה.
בזמן שיש בעיות בחיבור הWifi, האם בחיבור עם כבל לנתב הכל עובד טוב?
30 clients על AP אחד יכולים להיות בעיה, תלוי בכמות התעבורה שהם מנסים להעביר. צריך לזכור ש-WiFi עובד בCSMA ורוחב הערוץ האפקטיבי יורד ככל שיש יותר לקוחות על הערוץ.
בAPים היקרים (Ruckus ושות׳) יש כל מיני שיטות להתמודד עם ריבוי clients על ערוץ בודד אבל המחיר שלהם בשמים.
במידה וזה אכן הWifi - אני הייתי קונה עוד Unifi או שניים (אם אפשר מארה״ב - עדיף, במחיר של אחד פה אתה קונה שלישיה שם), מפזר במשרד ומפזר את הערוצים שלהם בצורה חכמה.
So long and thanks for all the fish!
אתה צריך ללכת על ציוד עסקי
ראוטרים ביתיים לא יחזיקו 30 משתמים בו זמנית
שלא נדבר על ראוטר של בזק
אתה צריך שמה איזה ראוטר של סיסקו סדרה 800
אפשר לחבר לנקודת גישה שיש לך כבר של ה unifi
ואז העסק יעבוד
לא משנה איך תחבר אלחוטי או קווי ראוטרים פרטיים
לא יחזיקו לך 30 משתמשים בו זמנית לעבודה שוטפת
ראוטרים ביתיים לא יחזיקו 30 משתמים בו זמנית
שלא נדבר על ראוטר של בזק
אתה צריך שמה איזה ראוטר של סיסקו סדרה 800
אפשר לחבר לנקודת גישה שיש לך כבר של ה unifi
ואז העסק יעבוד
לא משנה איך תחבר אלחוטי או קווי ראוטרים פרטיים
לא יחזיקו לך 30 משתמשים בו זמנית לעבודה שוטפת
MrYair - בעיקרון אתה צודק ואני תמיד ממליץ על ציוד מקצועי לטובת חיבורים כאלו, הרי זמן עבודה מבוזבז של 15 עובדים שווה הרבה יותר מ$1000.
מצד שני, מנסיון שלי - אופי העבודה משנה הרבה יותר מאשר כמות המשתמשים, במחנט 2010 הראוטר ה״ראשי״ היה wrt54gl עם OpenWRT. היו עליו כ300 משתמשים פעילים והuplink היה כ-50 מב״ש (סימטרי).
לא מנסה לסתור את מה שאתה אומר ומסכים עם העקרון, אני רק אומר שזה לא שחור ולבן.
מצד שני, מנסיון שלי - אופי העבודה משנה הרבה יותר מאשר כמות המשתמשים, במחנט 2010 הראוטר ה״ראשי״ היה wrt54gl עם OpenWRT. היו עליו כ300 משתמשים פעילים והuplink היה כ-50 מב״ש (סימטרי).
לא מנסה לסתור את מה שאתה אומר ומסכים עם העקרון, אני רק אומר שזה לא שחור ולבן.
נכון לא הכל שחור לבן אבל אם ציוד עסקי אני חוסך דאגות וכאבי ראשGibsonLP כתב:MrYair - בעיקרון אתה צודק ואני תמיד ממליץ על ציוד מקצועי לטובת חיבורים כאלו, הרי זמן עבודה מבוזבז של 15 עובדים שווה הרבה יותר מ$1000.
לא מנסה לסתור את מה שאתה אומר ומסכים עם העקרון, אני רק אומר שזה לא שחור ולבן....
כי אם ציוד עסקי שמתאים לעבודה של 30 קליינטים הסיכוי שהציוד
יקרוס הוא כמעט אפסי כי זה ציוד שנועד לעבודה תחת עומס שנקבע
על ידי היצרן
מצד שני זה ציוד יקר אבל מצד שלישי ציוד פרטי לא מבטיח לך שהוא
יחזיק 30 קליינטים יציב ללא קריסות
לגבי ה wrt54gl זה אכן ראוטר אגדה באותה תקופה
אני יכול להמליץ לך לתקשר לבזק יש להם מסלול שנקרא Biznet
שזה קו VDSL 40/4 שמגיע אם ציוד סיסקו 887VA K9 W אם מודם VDSL
מובנה לפי בזק הוא מתואם לעבודה עד סביב 30 קליינטים אבל הכוונה שלהם
זה תחנות עבודה המחיר הוא לא כולל מע''מ ולא כולל עלות לספק למרות שיש
להם מבצעים גם אם ספק אבל זה מחיר סביב ה 500-600 שח לחודש לא כולל
מע''מ
הציוד הוא בניהול מלא של בזק זאת אומרת אם אתה צריך הגדרה כלשהי בציוד
כגון לפצוח פורט הגדרת WIFI אז אתה צריך לתקשר לבזק או שאם במעמד התקנה
אתה חותם על טפסי ניהול עצמי אז אתה מנהל את הציוד לבד בעצמך הראוטר מושאל
לך.
גם להוט יש מסלול דומה אם ציוד סיסקו רק שאני לא יודע פרטים של המסלול.
אני מתמודד כרגע עם בעיה דומה, לשרת מס לקוחות (בסביבות 50) בחיבור חוטי בלבד, בלי עומס כבד, רק גלישה בדפדפן (יוטוב ואתרי וידאו חסומים). חייב dual wan ואם יהיה triple wan מצויין.
מכיוון שנתבים פשוטים לא מספיקים אבל מצד שני אין תקציב לפתרון עסקי יקר, פוזל לכיוון Ubiquiti EdgeRouter Lite או MikroTik. בשניהם צריך ללמוד מע' הפעלה של הנתב, אבל בניגוד למיקרוטיק עם מע' משלו, הבנתי שמע' הפעלה של Ubiquiti נמכרה לאיזו חברה ואין באופן כללי תיעוד מלא, רק לכתוב להם בפורום ולקוות לטוב. ללמוד מע' שלא מתועדת היטב שיתכן ולא יהיה לזה המשך נראה כמו בזבוז זמן.
מה אומרים מומחי פורום על שני פתרונות אלו (Ubiquiti או MikroTik) עבור מישהו עם ידע בסיסי ברשתות (שמוכן ללמוד
)?
מכיוון שנתבים פשוטים לא מספיקים אבל מצד שני אין תקציב לפתרון עסקי יקר, פוזל לכיוון Ubiquiti EdgeRouter Lite או MikroTik. בשניהם צריך ללמוד מע' הפעלה של הנתב, אבל בניגוד למיקרוטיק עם מע' משלו, הבנתי שמע' הפעלה של Ubiquiti נמכרה לאיזו חברה ואין באופן כללי תיעוד מלא, רק לכתוב להם בפורום ולקוות לטוב. ללמוד מע' שלא מתועדת היטב שיתכן ולא יהיה לזה המשך נראה כמו בזבוז זמן.
מה אומרים מומחי פורום על שני פתרונות אלו (Ubiquiti או MikroTik) עבור מישהו עם ידע בסיסי ברשתות (שמוכן ללמוד
נערך לאחרונה על ידי satih ב 05/03/2015 9:14, נערך פעם 1 בסך הכל.
dudi - הPro מיותר לחלוטין לצרכים שלך.
ERlite עולה פחות מ$100 ויקח בשקט משרד כזה, למעשה - גם 300 משתשים יכולים לעבוד עם נתב כזה בלי שהוא יזיע.
אני מדבר מנסיון, יש לי את שניהם.
satih: יש לי נסיון עם רוב הדגמים של מיקרוטיק ועם כל הציוד של יוביקוויטי (חוץ מחלק מהדגמים שיצאו בשנה האחרונה).
כולם יעבדו לך בסדר גמור, אני באופן אישי מעדיף את Ubiquiti.
לגבי מערכת ההפעלה - זה בדיוק הפוך. Ubiquiti ביססו את הEdgeOS שלהם על Vyetta, פרוייקט קוד פתוח שהפך למסחרי בצורה כזו או אחרת. זה כבר branch נפרד לגמרי בכל מקרה, לגבי תיעוד - לא הייתי דואג בכלל, הפורום שלהם נהדר ואפשר לקבל שם תמיכה מעולה ובסופו של דבר - זה לינוקס מתחת אז אפשר לעשות הכל מהcli... (לצורך העניין - אני משתמש ב-Edge Router Pro בשביל להחליף את הפיירוול שלנו בקיבוץ, רציתי פתרון טוב עם הרבה פורטים (8!) וחומרה מספיק חזקה וזה היה מושלם בשבילי, אני בכלל לא מתכוון להשתמש בgui שלו אלא להמיר את מה שכתבתי שירוץ שם ע״ג הלינוקס הקיים... ברגע שאסיים את הוכחת ההתכנות נקנה עוד יחידה שתשב בצד לגיבוי, זה מספיק זול).
ERlite עולה פחות מ$100 ויקח בשקט משרד כזה, למעשה - גם 300 משתשים יכולים לעבוד עם נתב כזה בלי שהוא יזיע.
אני מדבר מנסיון, יש לי את שניהם.
satih: יש לי נסיון עם רוב הדגמים של מיקרוטיק ועם כל הציוד של יוביקוויטי (חוץ מחלק מהדגמים שיצאו בשנה האחרונה).
כולם יעבדו לך בסדר גמור, אני באופן אישי מעדיף את Ubiquiti.
לגבי מערכת ההפעלה - זה בדיוק הפוך. Ubiquiti ביססו את הEdgeOS שלהם על Vyetta, פרוייקט קוד פתוח שהפך למסחרי בצורה כזו או אחרת. זה כבר branch נפרד לגמרי בכל מקרה, לגבי תיעוד - לא הייתי דואג בכלל, הפורום שלהם נהדר ואפשר לקבל שם תמיכה מעולה ובסופו של דבר - זה לינוקס מתחת אז אפשר לעשות הכל מהcli... (לצורך העניין - אני משתמש ב-Edge Router Pro בשביל להחליף את הפיירוול שלנו בקיבוץ, רציתי פתרון טוב עם הרבה פורטים (8!) וחומרה מספיק חזקה וזה היה מושלם בשבילי, אני בכלל לא מתכוון להשתמש בgui שלו אלא להמיר את מה שכתבתי שירוץ שם ע״ג הלינוקס הקיים... ברגע שאסיים את הוכחת ההתכנות נקנה עוד יחידה שתשב בצד לגיבוי, זה מספיק זול).