אחסון קפה בהופר

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
Nemesis פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4589
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #1 

היי,

היה באחד השרשורים דיון/שאלה האם השארת פולי הקפה בהופר גורמת להתיישנותו הרבה יותר מהר לעומת התיישנותו בשקית אלומיניום עם אטם חד כיווני.

הרמתי את הכפפה ובדקתי.
לצורך הבדיקה שמתי 100 גרם פולי פפואה בני שבועיים של נגרו בקופסה הזו שיושבת לי בצד ללא שימוש:

ללא הפעלת הואקום הקופסה לא אטומה בכלל, לדעתי די דומה להופר שיושב על מטחנה. ההבדל היחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא שהופר שקוף, ואילו הקופסה הזו לא.

החל מהיום השני טעמתי שוט קפה מאותם פולים המאוחסנים בקופסה הסגורה בצורה רופפת לעומת הפולים המאוחסנים בשקית האלומיניום.
בטעימה הראשונה ביום השני לא הרגשתי בהבדל כלל. אותו דבר.
בטעימה השנייה ביום השלישי, ייתכן והיה הבדל קל, לא משהו מאוד מורגש, לא בטוח שהייתי יכול להבדיל בטעימה עיוורת.
ביום הרביעי היה כבר הבדל מורגש. השוט הראשון מהקופסה הלך לפח, הייתי צריך להוריד קליק במטחנה כדי להוציא זרימה זהה לקפה שאוחסן בשקית. הטעם גם היה מעט שונה ופחות עשיר.
ביום החמישי - כמו ביום הרביעי.

בשורה התחתונה, אני חושב שאני יכול לסכם שככל הנראה אין מניעה לאחסן מעט פולים בהופר, כל עוד הם לא יושבים שם יותר מ-24-48 שעות, ופשוט להוסיף מעליהם כל פעם.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #2 

הופר לא אטום - לא למעלה ממש ולא למטה לכיוון הסכינים.
אם הקופסה בארון ולא חשופה ללחות,חום ולאור אז הקפה צריך להישמר טוב יותר מבהופר.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813
נתן תודות: 60 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #3 

עופר צודק. לא רק אויר משפיע על התישנות הפולים אלא גם חשיפה לאור. אתה יכול לקרוא על זה בספר של סקוט ראו

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”