האם יש תאום מחירי טלוויזיה בין החנויות ליבואן?
השבוע נכנסתי לרכוש טלוויזיה סמסונג וכשאמרתי למוכר שאני מקבל
את אותה טלוויזיה ב300 ש"ח פחות בחנות אחרת, הוא בקש ממני להמתין
והתקשר לברר וחזר אלי עם תשובה שאין שינוי במחיר, כך קרה בכמה חנויות
וכששאלתי לאן הם מתקשרים נאמר לי ליבואן "סם ליין" לראות אם יש שינוי
במדיניות המחירים, מוזר, האם זה לא קרטל או התאמת מחירים?
את אותה טלוויזיה ב300 ש"ח פחות בחנות אחרת, הוא בקש ממני להמתין
והתקשר לברר וחזר אלי עם תשובה שאין שינוי במחיר, כך קרה בכמה חנויות
וכששאלתי לאן הם מתקשרים נאמר לי ליבואן "סם ליין" לראות אם יש שינוי
במדיניות המחירים, מוזר, האם זה לא קרטל או התאמת מחירים?
- Crossover-Shop
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 876
- נתן תודות: 125 פעמים
- קיבל תודות: 293 פעמים
תרשו לי להתערב ולהגיד רק דבר אחד
שיחות הטלפון הללו שאנחנו עושים ליבואנים שאנחנו נתקלים במחיר נמוך מדי - הוא רק כדי לברר האם השתנה מחיר העלות של המוצר..
כמו שאתם בוודאי יכולים להבין לא כל חנות יכולה להרשות לעצמה להרוויח פחות מאחוז מסויים - הרווחיות על המסכים נעה בין 7-12% לא יותר מזה
ואם זה פחות מזה לא משתלם למכור את המוצר שכן יש הוצאות תפעול לא קטנות - יש עלויות מתווספות (הוצאות תקורה) וכדומה...
ככה שלרוב זה לא עניין של מאפיית מחירים - אלא ניסיון פשוט להבין איך המוצר המדובר נמכר במחיר לא אפשרי יחסית לעלות שלו
אם סוחר מסויים מחזיק מוצר מסויים במלאי ומוכן למכור אותו במחיר הפסד זה עניין שלו - לא כל חנות יכולה לעמוד במחירים מתחת למחיר עלות + הוצאות תקורה.
זה הכל - ככה שאין לכם מה לכעוס או לנסות לפענח את סודות ענף האלקטרוניקה הבידורית לבית
מקווה שזה ענה לך על השאלה
המשך יום נעים
רועי
שיחות הטלפון הללו שאנחנו עושים ליבואנים שאנחנו נתקלים במחיר נמוך מדי - הוא רק כדי לברר האם השתנה מחיר העלות של המוצר..
כמו שאתם בוודאי יכולים להבין לא כל חנות יכולה להרשות לעצמה להרוויח פחות מאחוז מסויים - הרווחיות על המסכים נעה בין 7-12% לא יותר מזה
ואם זה פחות מזה לא משתלם למכור את המוצר שכן יש הוצאות תפעול לא קטנות - יש עלויות מתווספות (הוצאות תקורה) וכדומה...
ככה שלרוב זה לא עניין של מאפיית מחירים - אלא ניסיון פשוט להבין איך המוצר המדובר נמכר במחיר לא אפשרי יחסית לעלות שלו
אם סוחר מסויים מחזיק מוצר מסויים במלאי ומוכן למכור אותו במחיר הפסד זה עניין שלו - לא כל חנות יכולה לעמוד במחירים מתחת למחיר עלות + הוצאות תקורה.
זה הכל - ככה שאין לכם מה לכעוס או לנסות לפענח את סודות ענף האלקטרוניקה הבידורית לבית
מקווה שזה ענה לך על השאלה
המשך יום נעים
רועי
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4216
- נתן תודות: 1659 פעמים
- קיבל תודות: 558 פעמים
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
מה קשור המע"מ עכשיו? מע"מ המדינה גובה, היא פשוט עושה את זה דרך העסקים.
היבואן מוכר במחיר X פלוס מע"מ לעסק. העסק רוצה להרוויח נניח עשר אחוז אז הוא מוכר את המוצר ב- 1.1X פלוס מע"מ ללקוח.
היבואן מוכר במחיר X פלוס מע"מ לעסק. העסק רוצה להרוויח נניח עשר אחוז אז הוא מוכר את המוצר ב- 1.1X פלוס מע"מ ללקוח.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- voguemaster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 173 פעמים
אני מצטער שאני לא קונה את זה
אין מצב שאין מחיר מינימום שמוכתב ע"י היבואן. שמענו מספיק סיפורים פה. יתרה מכך, לא סתם מוכרים שנותנים מחירים מאוד אטרקטיביים רוצים שזה יישמר בסוד - הם לא מעוניינים שהיבואן ישמע על זה ויעשה "צרות" לחנות.
- Crossover-Shop
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 876
- נתן תודות: 125 פעמים
- קיבל תודות: 293 פעמים
המע"מ לא מחושב
אנחנו לא מתייחסים למע"מ כפקטור ברווח או בעלות כי המע"מ לא שייך לי או לכם הוא שייך למדינה אתם מרוויחים אותו ומשלמים אותו בדיוק כמוני
לגבי זה שיש מחיר מינימום למכירה - אין דבר כזה אני יכול להעיד באופן אישי על יותר מחנות אחת שעובדת ריטייל על מלאים גדולים מאוד ולא פעם או פעמיים הוציאו מסכים לפרוייקטים או ללקוחות פרטיים עם 2% רווח ולפעמים במקרים קיצוניים במחירי הפסד ממחיר רכישה
רועי
אנחנו לא מתייחסים למע"מ כפקטור ברווח או בעלות כי המע"מ לא שייך לי או לכם הוא שייך למדינה אתם מרוויחים אותו ומשלמים אותו בדיוק כמוני
לגבי זה שיש מחיר מינימום למכירה - אין דבר כזה אני יכול להעיד באופן אישי על יותר מחנות אחת שעובדת ריטייל על מלאים גדולים מאוד ולא פעם או פעמיים הוציאו מסכים לפרוייקטים או ללקוחות פרטיים עם 2% רווח ולפעמים במקרים קיצוניים במחירי הפסד ממחיר רכישה
רועי
לדוגמא:
1. כי נתקע עם מלאי.
2. כי יש עסקה בה הלקוח קונה כל מני דברים, אז שווה להפסיד קצת על הטלוויזיה ולהרוויח מהפריטים האחרים
3. הוא לא מודע לכך שכאשר הוא מוכר בפחות מרווח מסויים, בניקוי התקורה הוא למעשה מפסיד.
1. כי נתקע עם מלאי.
2. כי יש עסקה בה הלקוח קונה כל מני דברים, אז שווה להפסיד קצת על הטלוויזיה ולהרוויח מהפריטים האחרים
3. הוא לא מודע לכך שכאשר הוא מוכר בפחות מרווח מסויים, בניקוי התקורה הוא למעשה מפסיד.
גם אני לא מאמין שקיים מחיר "מטרה" מינימלי.
היבואנים עצמם מוכרים לפעמים במחיר נמוך יותר מאשר בחנויות המתמחות וברשתות.
בזמנו, כשחשבתי שהסוני שלי גוססת עשיתי בירור מעמיק לפני רכישת מסך חדש של סוני.
הצלחתי לקבל מחיר נמוך משמעותית מכל החנויות שביקרתי, בישפאר עצמה.
לא קניתי בסוף, כי המסך התאושש באורח פלא וכבר מספר חודשים מתלוצץ עם רופאיו.
היבואנים עצמם מוכרים לפעמים במחיר נמוך יותר מאשר בחנויות המתמחות וברשתות.
בזמנו, כשחשבתי שהסוני שלי גוססת עשיתי בירור מעמיק לפני רכישת מסך חדש של סוני.
הצלחתי לקבל מחיר נמוך משמעותית מכל החנויות שביקרתי, בישפאר עצמה.
לא קניתי בסוף, כי המסך התאושש באורח פלא וכבר מספר חודשים מתלוצץ עם רופאיו.
- big007
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3736
- שם מלא: חיים
- נתן תודות: 863 פעמים
- קיבל תודות: 283 פעמים
Re: איך בדיוק ניתן לקנות מהיבואן, הרי אין לו חנות?
לדעתי הוא היה בחנות עודפים של ישפאר.ursh כתב:מעניין לשמוע איך בדיוק מכרו לך?...
·
·Crossover-Shop כתב:המע"מ לא מחושב
רועי...
מאמת את דבריו של רועי (קרוסאובר)
אין דבר כזה מחיר מינימום שנקבע ע"י היבואן .
הוצאות יש לכל חנות ולא משנה עם ימכרו 0 או 1000 מסכים
כל מסך שנימכר עוזר לכסות את ההוצאות....
כך שההוצאות הם לא ממש פקטור אם למכור בזול או לא כל שקל רווח הוא יותר טוב מכלום
יש ימי מכירות של יבואנים משווקים ורשתות מסויימות לקבוצות קניה פוטנצייליות כמו ביניינים באכלוס שקונים קניה מרוכזת שם המחירים הכי טובים.
וכמובן לעובדי המדינה וכוחות הביטחון.
כל מסך שנימכר עוזר לכסות את ההוצאות....
כך שההוצאות הם לא ממש פקטור אם למכור בזול או לא כל שקל רווח הוא יותר טוב מכלום
יש ימי מכירות של יבואנים משווקים ורשתות מסויימות לקבוצות קניה פוטנצייליות כמו ביניינים באכלוס שקונים קניה מרוכזת שם המחירים הכי טובים.
וכמובן לעובדי המדינה וכוחות הביטחון.
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
יש לישפאר אולם תצוגה, ולדעתי גם אפשר לקנות שם.ursh כתב:מעניין לשמוע איך בדיוק מכרו לך?...
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
אז מה הסיבה שהחנויות מפרסמות בזאפ מחיר גבוה,חשמל-נטו כתב:·......
מאמת את דבריו של רועי (קרוסאובר)
אין דבר כזה מחיר מינימום שנקבע ע"י היבואן ....
וכשאתה מתקשר, או מגיע לחנות, אומרים לך בוא "נעשה לך מחיר", שהוא נמוך משמעותית מהמחיר המפורסם?
בטוח שהחנויות לא מתנדבות לעשות זאת לבד, כי כמו שכולם יודעים, היום המון קונים בלי לזוז מהכסא.
נכנס לזאפ, רואה מחיר.
נכנס לאמאזון, לדוגמה, רואה את ההפרש הגבוה, ומזמין מחו"ל.
החנויות מפסידות עוד לפני שהלקוח הפוטנציאלי הגיע לחנות.
לפני כמה שנים המצב היה כזה:
היית נכנס לחנות, מנסה להתמקח על מחיר, המוכר נכנס לזאפ ואומר לא יכול לרדת מהמחיר הנמוך בזאפ, או קצת יקר ממנו.
היום המצב הוא:
אתה נכנס לחנות, המוכר נכנס לזאפ ומיד אומר מחיר הנמוך מהמחיר הנמוך בזאפ, לפעמים בהרבה.
מצד שני, היבואן מפרסם "מחיר מומלץ לצרכן" (מעצבן אותי המושג הזה בכלל)
ואין אף מקום, לא אצל היבואן, ולא באף חנות, שיתעקשו שזה המחיר.
גם אם הוא מוצג בחנות, אומרים לך "אל תסתכל על המחיר..."
כאילו החנויות מנסות להבריח קונים, ואני ממש לא מאמין שזה המצב.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
בוודאי.jtk כתב:יש לישפאר אולם תצוגה, ולדעתי גם אפשר לקנות שם..........
אני קניתי כבר כמה פעמים באולם התצוגה של ישפאר בהרצליה.
והפתעה:
גם שם אפשר להתמקח על מחיר.
בתצוגה של ישפאר ניתן לקנות רק מסכי סוני?
השאלה האם גם ל"סם ליין" יש חנות כזו?
ועוד שאלה - מה ההפרש ברכישת טלוויזיה מחו"ל לעומת
רכישה דומה בארץ, והאם הפער שווה רכישה כזו?
ועוד שאלה - מה ההפרש ברכישת טלוויזיה מחו"ל לעומת
רכישה דומה בארץ, והאם הפער שווה רכישה כזו?
Re: אני מצטער שאני לא קונה את זה
·מנסיון מקבוצות פייסבוק שניסו לארגן קניה קבוצתית בהנחה (לא רק למוצרי חשמל), החנויות סירבו לגלות את עצמן עד לרגע התשלום, ואם כן גילו את שם החנות פתאום קיבלו בראש מיבואן (בחסות מתחרים) והפסיקו את המכירה. לא כל היבואנים נוהגים כך ולא לכל המוצרים, אבל חלקם (במיוחד אם אין יבוא מקביל) אוכפים מחיר מינימוםvoguemaster כתב:אין מצב שאין מחיר מינימום שמוכתב ע"י היבואן. שמענו מספיק סיפורים פה. יתרה מכך, לא סתם מוכרים שנותנים מחירים מאוד אטרקטיביים רוצים שזה יישמר בסוד - הם לא מעוניינים שהיבואן ישמע על זה ויעשה "צרות" לחנות....