הגיע הזמן לשדרוג...
היי חברים,
לאחרונה נפלו לי אסימונים רבים והחלטתי לנסות להעזר בכם כמה שאוכל.
כחובבי קולנוע מושבעים אשתי ואני החלטנו לחסוך המון ולפנק את עצמנו בסמסונג UHD 65 מדגם UA65HU7200. יקרה אבל שווה.
עד כה צפינו בסרטים באמצעות XBMC על בסיס OpenELEC שהותקן על גבי +RPi B.
מאז עדכון 14 לKodi אני נתקל בבעיות מטמון ובעיקר האיטיות של המכשיר הגיע לסף די מרגיז. הסבלנות בעבודה עם Pulsar היום דורשת דקות מורטות עצבים עד לרגע המיוחל של צפיה בסרט, בתקווה שיהיה חלק.
למה אני משתף אתכם?
כי החלטתי שלא הגיוני להוציא כמעט 20,000₪ על טלוויזיה ולהתקמצן על שידור תכנים נורמלי על גביה.
הייתה מחשבה פשוט להזמין את הRPi 2 החדש, אבל העדפתי לבחון אחרות.
התקציב - 1000₪. פלוס מינוס. עדיף מינוס (כבר אין הרבה אחרי הטלוויזיה). אפשרי הזמנה מחו"ל כמובן.
הדגשים:
תאימות לשידור 4K,
שימוש בעיקר לצפיית סרטים, ופחות לענייני מחשוב שמתאימים יותר ללפטופ/PC,
מהירות,
USB3,
יש רשת קווית,
ישמש פחות לשמירת סרטים והקליטה, יותר להזרמה,
ניתן להתחשב ביכולות הסמארט הבסיסיות של הסמסונג (יוטיוב וכאלה).
תודה על עזרתכם!!
לאחרונה נפלו לי אסימונים רבים והחלטתי לנסות להעזר בכם כמה שאוכל.
כחובבי קולנוע מושבעים אשתי ואני החלטנו לחסוך המון ולפנק את עצמנו בסמסונג UHD 65 מדגם UA65HU7200. יקרה אבל שווה.
עד כה צפינו בסרטים באמצעות XBMC על בסיס OpenELEC שהותקן על גבי +RPi B.
מאז עדכון 14 לKodi אני נתקל בבעיות מטמון ובעיקר האיטיות של המכשיר הגיע לסף די מרגיז. הסבלנות בעבודה עם Pulsar היום דורשת דקות מורטות עצבים עד לרגע המיוחל של צפיה בסרט, בתקווה שיהיה חלק.
למה אני משתף אתכם?
כי החלטתי שלא הגיוני להוציא כמעט 20,000₪ על טלוויזיה ולהתקמצן על שידור תכנים נורמלי על גביה.
הייתה מחשבה פשוט להזמין את הRPi 2 החדש, אבל העדפתי לבחון אחרות.
התקציב - 1000₪. פלוס מינוס. עדיף מינוס (כבר אין הרבה אחרי הטלוויזיה). אפשרי הזמנה מחו"ל כמובן.
הדגשים:
תאימות לשידור 4K,
שימוש בעיקר לצפיית סרטים, ופחות לענייני מחשוב שמתאימים יותר ללפטופ/PC,
מהירות,
USB3,
יש רשת קווית,
ישמש פחות לשמירת סרטים והקליטה, יותר להזרמה,
ניתן להתחשב ביכולות הסמארט הבסיסיות של הסמסונג (יוטיוב וכאלה).
תודה על עזרתכם!!
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
ה-NUC N2820/30 של אינטל או ה-CI320 של זוטק יכולים להיות מצויינים בשבילך.
היתרון של הזוטק על ה-NUC הוא קירור פסיבי ללא מאוורר.
עוד אופציה - מחשב מבוסס 1037U או Core i3 של eGlobal הסינית, בתוספת מודול IR.
שלט רחוק - אוניברסלי של One For All יהיה מצויין (כ-100 ש"ח).
תאימות ל-4K - שכח מזה. אין חיה כזו עדיין בטווח המחירים הזה.
תאימות ל-4K - שכח מזה. אין חיה כזו עדיין בטווח המחירים הזה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
אם אתה לא משתמש בתוספים למיניהם (שלא בדקתי), לדעתי אין צורך ללכת רחוק יותר מה- RPI 2.
ה- NUC עבר להיות מחובר למקרן שם אני לעיתים מחבר כונן בלוריי ואז חייב חלונות, ולצפייה Casual ה- RPi 2 החליף את ה- Fire TV שהשתמשתי בו עד כה. התמיכה ב- CEC וב- 24p עם אתחול מהיר הטתה את הכף לטובתו בהרבה.
ה- NUC עבר להיות מחובר למקרן שם אני לעיתים מחבר כונן בלוריי ואז חייב חלונות, ולצפייה Casual ה- RPi 2 החליף את ה- Fire TV שהשתמשתי בו עד כה. התמיכה ב- CEC וב- 24p עם אתחול מהיר הטתה את הכף לטובתו בהרבה.
תודה על התשובות המנומקות.
תאימות ל-4K חשובה לי ביותר ואם טרם רלוונטית בסכומים האלה אולי אביב עוד קצת.
השאלה היא האם RPi 2 באמת מוכיח את עצמו כתחליף מהיר יותר לדגם הקודם.
כנראה שנותר רק לנסות.
יש משהו מבוסס אנדרואיד שהייתם ממליצים עליו?
זו תוספת נחמדה להעזר גם באפליקציות לאנדרואיד, ותמיכה בעוד תוכנות חוץ מ-Kodi. נגיד Popcorn time... ואפליקציה דומה של מוזיקה.
תודה שוב.
כנראה שנותר רק לנסות.
זו תוספת נחמדה להעזר גם באפליקציות לאנדרואיד, ותמיכה בעוד תוכנות חוץ מ-Kodi. נגיד Popcorn time... ואפליקציה דומה של מוזיקה.
תודה שוב.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
לגבי 4K - ממש לא. שוב, ממליץ לחכות עם 4K, לא ממש משתלם לרכוש כיום חומרה התומכת בכך.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
·Golavry כתב:תודה על התשובות המנומקות.
כנראה שנותר רק לנסות.
תודה שוב....
שמע, לדעתי 4K הוא כל כך מעורפל כרגע, אתה עלול להוציא המון כסף על משהו שתומך בתאוריה, אך בפרקטיקה מי יודע. בנוסף, עד שיהיה מיינסטרים אתה עלול לרצות לשדרג שוב.
ה- RPi 2 בהחלט משמעותית מאוד מהיר יותר מאשר הקודם. כפי שאמרתי, יש לי גם את הקודם, ואחרי כמה דקות עם Kodi אמרתי No way in hell, והוא עף הצידה. החדש עובד מצויין. תחת Android אתה יכול לקבל Cubox או Amazon Fire TV למשל, או כל אחד ממיליוני המוצרים הסיניים. תחת אנדרואיד קח בחשבון שלא תהיה לך תמיכה ב- 24p. זה אומר שכל סרט/סדרה ב- 24p יומרו ל-60 הרץ, וכיוון ש-60 הרץ הם לא כפולה של 24, אתה תראה מדי פעם איזה קפצוץ/תקיעה בתמונה. יש כאלה שלא מבינים על מה אני מדבר, ויש כאלה שזה מעצבן אותם. בנוסף, בחלק מהטלוויזיות מנגנון החלקת תמונה לא עובד.
אם אתה רוצה אפליקציות נוספות, למוזיקה יש למשל Spotify שיכול לרוץ על OE.
Popcorn Time אין לי מושג.
·Golavry כתב:תודה על התשובות המנומקות.
כנראה שנותר רק לנסות.
תודה שוב....
אם אתה לא פוחד מהתנסות עם מכשירים חדשים ואתה מחפש אנדרואיד לך על אמאזון פייר טיוי. אם אתה רוצה מכשיר עם וינדוס לך על הנוק סלרון.
יש לי את שני המכשירים ושניהם מצויינים.
נערך לאחרונה על ידי gvooli ב 04/03/2015 7:06, נערך פעם 1 בסך הכל.
- voguemaster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 173 פעמים
PI2 ביחס ל-MINIX
בעיקרון הוא על הנייר חלש יותר. בפועל זה כנראה הרבה פחות מורגש ממה שחושבים. בטח בפריסת וידאו בחומרה ששם כמובן יש יתרון גדול לפאי - הוא נתמך בצורה מלאה לחלוטין. ב-MINIX צריך גרסה מותאמת למכשיר או שקונים את ה-MINIX X8-H ששם יש ציפ של AMLOGIC S812 - אפשר להתקין ישירות מהאתר של KODI.
אני אישית משתמש ב-MK12 ומבחינתי הוא מנצח - גם אנדרואיד, גם קודי עם האצת חומרה כמו שצריך OUT OF THE BOX (יש לו צ'יפ S812 כמו למיניקס X8-H), גם תמיכה ב-CEC, גם תמיכה ב-4K וב-H265 אבל מעולם לא בחנתי אותה.
למען האמת זה ניסוי מאוד מעניין, להוריד סרט 4K ולראות אותו מתמודד עם זה
(עם ובלי KODI).
אני אישית משתמש ב-MK12 ומבחינתי הוא מנצח - גם אנדרואיד, גם קודי עם האצת חומרה כמו שצריך OUT OF THE BOX (יש לו צ'יפ S812 כמו למיניקס X8-H), גם תמיכה ב-CEC, גם תמיכה ב-4K וב-H265 אבל מעולם לא בחנתי אותה.
למען האמת זה ניסוי מאוד מעניין, להוריד סרט 4K ולראות אותו מתמודד עם זה
- voguemaster
-
- חבר ותיק

מה לגבי i3 4010U?
·pixies כתב:ה-NUC N2820/30 של אינטל או ה-CI320 של זוטק יכולים להיות מצויינים בשבילך.
תאימות ל-4K - שכח מזה. אין חיה כזו עדיין בטווח המחירים הזה....
הוא מגיע עם Intel graphics 4400 שמכיל פריסת וידאו בחומרה ל-4K. יש אותם ב-eGlobal כבר. אתה טוען שזה לא ממש עובד?
- voguemaster
-
- חבר ותיק

במפרט של ה-GPU כתוב שהוא תומך ב-4K ב-30 פריימים לשניה
·toxin כתב:צריך חומרה הרבה יותר חזקה בשביל להריץ 4K. שום מכשיר אנדרואיד סיני ב-50 דולר ואפילו לא NUC מסוגלים לזה (עם או בלי KODI)....
בהנחה שהתוכנה תדע לנצל את החומרה כמו שצריך - למה שזה לא יעבוד? אתה טוען שהם משקרים לגבי יכולות החומרה?
לדוגמא - Intel HD graphics 4400 אמור לתמוך ב-4K. בהנחה שקודי ו-FFMPEG יודעים לנצל את האצת החומרה ובהנחה שיש דרייבר מתאים אז למה שזה לא יעבוד? קשה לי להאמין שאינטל יפרסמו כזה שקר בוטה.
לגבי מכשירים כמו ה-MK12 שמבוססי AMLOGIC S812 - אומנם לא ניסיתי ואני מתכוון לבדוק את זה אבל שוב - בהנחה שקודי ו-FFMPEG יודעים לנצל את החומרה, למה שזה לא יעבוד?
אין שום דבר מיוחד ב-H265 וב-4K. צריך יותר כוח עיבוד זה נכון, אבל אלא אם כן הם משקרים באופן בוטה לגבי יכולות החומרה אני לא רואה שום סיבה שמפריעה לזה לעבוד חוץ מתמיכה ב-KODI. אם אותו סרט מתנגן היטב בנגן הסרטים המובנה של האנדרואיד ? זה מוכיח שזה עובד והמכשיר יכול לסחוב את זה.
עדכונים בהמשך...
- voguemaster
-
- חבר ותיק

לינק לדוגמא
http://www.pcworld.com/article/2870959/ ... -more.html
בגדול - אינטל עדכנה את הדרייברים לצ'יפים מסדרוצ HASWELL ומעלה (כולל HD 4400) כך שיש האצת חומרה ל-VP9 ול-HEVC עבור 4K. נשמע שזה אמור להיתמך.
בגדול - אינטל עדכנה את הדרייברים לצ'יפים מסדרוצ HASWELL ומעלה (כולל HD 4400) כך שיש האצת חומרה ל-VP9 ול-HEVC עבור 4K. נשמע שזה אמור להיתמך.
- voguemaster
-
- חבר ותיק

ועדכון כמובטח לגבי יכולות ה-4K וה-H265 של ה-MK12
הורדתי שני דברים:
1. קליפ קצר מהאתר הבא:
http://www.imaging-resource.com/news/20 ... ble-for-do
זה קליפ שמצולם בעזרת מצלמת 4K. מקודד ב-H265 (HEVC), קצב 80 מגהביט לשניה, רזולוציה 3840x2160.
אומנם יש לי טלוויזית FULL HD בלבד אבל אפשר לראות בקלות אם המכשיר מפענח בחומרה או לא.
2. הסרט Transporter 2 מקודד ב-H265 HEVC אבל ברזולוציה של 1080P.
התוצאות - מכיוון של-KODI יש כרגע תמיכה ב-HEVC רק בתוכנה אז כמובן שהסרטים לא עובדים טוב. הקליפ הראשון ספציפית לא זז בכלל. פשוט גמור.
לעומת זאת, ה-MX PLAYER שיש ב-MK12 מנגן את הסרטים בלי בעיה בכלל. חלק ומדהים, ניתן לבצע SEEK והכל. אני חושב שהוא היה מותקן עם המכשיר אבל לא נראה לי שזו גרסה מיוחדת של הנגן ש-RIKOMAGIC יצרו.
בקיצור - עובד מעולה. כשתהיה תמיכה בפריסה בחומרה ב-FFMPEG תהיו בטוחים שזה יעבוד ב-KODI. מה שכן - המכשיר תומך בזה ומציג את זה מצוין.
1. קליפ קצר מהאתר הבא:
http://www.imaging-resource.com/news/20 ... ble-for-do
זה קליפ שמצולם בעזרת מצלמת 4K. מקודד ב-H265 (HEVC), קצב 80 מגהביט לשניה, רזולוציה 3840x2160.
אומנם יש לי טלוויזית FULL HD בלבד אבל אפשר לראות בקלות אם המכשיר מפענח בחומרה או לא.
2. הסרט Transporter 2 מקודד ב-H265 HEVC אבל ברזולוציה של 1080P.
התוצאות - מכיוון של-KODI יש כרגע תמיכה ב-HEVC רק בתוכנה אז כמובן שהסרטים לא עובדים טוב. הקליפ הראשון ספציפית לא זז בכלל. פשוט גמור.
לעומת זאת, ה-MX PLAYER שיש ב-MK12 מנגן את הסרטים בלי בעיה בכלל. חלק ומדהים, ניתן לבצע SEEK והכל. אני חושב שהוא היה מותקן עם המכשיר אבל לא נראה לי שזו גרסה מיוחדת של הנגן ש-RIKOMAGIC יצרו.
בקיצור - עובד מעולה. כשתהיה תמיכה בפריסה בחומרה ב-FFMPEG תהיו בטוחים שזה יעבוד ב-KODI. מה שכן - המכשיר תומך בזה ומציג את זה מצוין.
- voguemaster
-
- חבר ותיק

ברור, אבל
לדעתי אין מה להשוות בין עוצמת העיבוד הדרושה כדי לפרוס וידאו ברזולוצית 4K ב-BITRATE של 80 מגהביט ב-H265 ליכולת להוציא פריים של 3840x2160 למסך אח"כ. כמובן, זה לא בא בחינם אבל אם יש תמיכה בהאצת חומרה לכל העניין הזה אז באמת שקשה לי להאמין שזה לא יעבוד.
כדי לבדוק את זה באמת אני אצטרך להתעלק על איזו חנות עם מסך 4K ולהביא איתי את ה-MK12
כדי לבדוק את זה באמת אני אצטרך להתעלק על איזו חנות עם מסך 4K ולהביא איתי את ה-MK12