אהלן חברים
ברשותי טלויזית פלזמה THP60ST60 (פנאסוניק) ולאחרונה החלטתי לפנק את עצמי במערכת ק"ב:
קדמיים: Pioneer SP-FS52
סנטר: Pioneer SP-C22
סראונד: Pioneer SP-BS22-LR
סאב: SVS PB1000
רסיבר: Yamaha RX V475
לצערי מאז שקיבלתי את הסאבוופר לפני כשבוע וניסיתי לחבר אותו - משהו "התחרבש" במערכת ואיני מצליח לשמוע קול מן ממנה (היא עבדה מצוין לפני שחיברתי את הסאב, ולצערי אני לא מצליח לחזור למצב הקודם).
הרסיבר מחובר לטלויזיה דרך HDMI OUT (ברסיבר) אל HDMI 2 (בטלויזיה, שתומך בARC לפי הmanual).
לא משנה באיזה INPUT אני בוחר ברסיבר, אין שום קול שנשמע מהרמקולים (למי שמכיר את הטלויזיה, אני דואג להפעיל את VIERA LINK על HOME CINEMA). חשוב לציין שאם אני מבצע TEST TONE דרך ההגדרות של הרסיבר - הרמקולים עובדים מצויין, כלומר בודאות הבעיה היא בחיבור בין הטלויזיה לרסיבר, ולא בין הרסיבר לרמקולים.
ניסיתי לעשות FACTORY RESET גם בטלויזיה וגם ברסיבר, לצערי לא עזר.
חשוב לציין כי ברסיבר HDMI CONTROL פועל, וגם ARC. אני חושד שאולי משהו התפקשש בהגדרות סאונד של הטלויזיה אולם איני מצליח למצוא בשום תפריט הגדרות הנוגעות להוצאת אודיו דרך HDMI!
האם למישהו יש רעיון איך מטפלים בבעיה? אולי כדאי לנסות לרכוש כבל אופטי ולוותר על ARC?
בתודה מראש והערכה רבה,
דניאל
בעיה בחיבור בין טלויזית ST60 למערכת ק"ב
·היי,gremlinx כתב:שאלה לגבי הבעיה, היא קיימת רק בתוכן שמצריך ARC?
תוכן שמגיע מהרסיבר לטלוויזיה כמו יס/מחשב/סטרימר עובד טוב מבחינת קול ותמונה?...
אין לי סטרימר\יס. אבל אני מחבר את הלפטופ דרך HDMI 1 של הטלויזיה, ועד לא מזמן הכל עבד טוב.. עכשיו לא ניתן לשמוע קול מן המערכת, אלא רק מהרמקולים של הטלויזיה. במידה ואני בוחר ב VIERA LINK את האופציה HOME CINEMA - פשוט לא שומעים כלום. אפילו לא את הצלילים של הטלויזיה עצמה (למשל כשמזיזים את הסמן בין תפריטים, או כשפותחים או סוגרים אפליקציות בטלויזיה).