בעיה במסך טלויזיה[מצורפת תמונה]
-
shshmul
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 732
- שם מלא: שמוליק
- נתן תודות: 148 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
אודה לכם מראש אם מישהו יוכל להסביר מה הבעיה בטלויזיה לפני שאזמין טכנאי.
בזמן האחרון המסך משחיר לי עם פס דק באמצע מימין לשמאל ורק לאחר שאני מכבה אותה אז המסך מראה תמונה וזה קורה לי כל פעם
צירפתי תמונה בכדי שתבינו על מה אני מדבר
תודה מראש לכל העוזרים
בזמן האחרון המסך משחיר לי עם פס דק באמצע מימין לשמאל ורק לאחר שאני מכבה אותה אז המסך מראה תמונה וזה קורה לי כל פעם
צירפתי תמונה בכדי שתבינו על מה אני מדבר
תודה מראש לכל העוזרים
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78899
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
בד"כ זה נגרם בגלל בעיות או בקטודה עצמה או בגלל מעגל המתח הגבוה. זה בהחלט מחייב ביקור של טכנאי - ויש גם סבירות שזה לא יהיה סיפור זול.
shshmul
אם יש פס אור זה אומר שיש מתח גבוה (לא בהכרח תקין לחלוטין) ומעגלי ה HORIZONTAL (מה שמזיז את הקרן מצד לצד) פועלים.
מה שנדפק זה מעגל ה VERTICAL (מה שמזיז את הקרן מלמעלה למטה).
כמה עצות.
כשהבעיה קיימת, קודם כל תדפוק על הטלויזיה
אני רציני. אם התופעה נעלמת, אפילו רגעית, כנראה שיש לך מגע רופף בהלחמות של המעגל המודפס, כך שטכנאי יאתר את זה בקלות ומחיר התיקון לא גבוה (בדרך כלל מה שצריך זו הלחמה בלבד).
אם דפיקות לא עוזר, כנראה שזו בעית התחממות של המגבר האנכי. אם הטלויזיה בת כמה שנים, יש חשש שהמישחה שמעבירה את חום הג'וקים התיבשה, ואחרי שהמכשיר פועל זמן מה, המגבר האנכי מתחמם מאד ומפסיק לתפקד. החלפה של המגבר האנכי כנראה תפתור את התקלה (הרכיב עולה כ 30 שקל).
טוב, ברור שיש עוד סיבות לתקלה אבל אלו שהדגשתי הן השכיחות ביותר.
כמו שעופר אמר, לא נראה שתימלט מביקור טכנאי.
אם יש פס אור זה אומר שיש מתח גבוה (לא בהכרח תקין לחלוטין) ומעגלי ה HORIZONTAL (מה שמזיז את הקרן מצד לצד) פועלים.
כמה עצות.
כשהבעיה קיימת, קודם כל תדפוק על הטלויזיה
אני רציני. אם התופעה נעלמת, אפילו רגעית, כנראה שיש לך מגע רופף בהלחמות של המעגל המודפס, כך שטכנאי יאתר את זה בקלות ומחיר התיקון לא גבוה (בדרך כלל מה שצריך זו הלחמה בלבד).
אם דפיקות לא עוזר, כנראה שזו בעית התחממות של המגבר האנכי. אם הטלויזיה בת כמה שנים, יש חשש שהמישחה שמעבירה את חום הג'וקים התיבשה, ואחרי שהמכשיר פועל זמן מה, המגבר האנכי מתחמם מאד ומפסיק לתפקד. החלפה של המגבר האנכי כנראה תפתור את התקלה (הרכיב עולה כ 30 שקל).
טוב, ברור שיש עוד סיבות לתקלה אבל אלו שהדגשתי הן השכיחות ביותר.
כמו שעופר אמר, לא נראה שתימלט מביקור טכנאי.
-
shshmul
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 732
- שם מלא: שמוליק
- נתן תודות: 148 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
לא תאמין אך התופעה נעלמת כשניסתי לדפוק עליה מלמעלה,אם יש לך אפשרות להסביר לי היכן נמצא בדיוק או איך נראה מעגל vertical ,אני אלחים אותו בעצמי[להלחים אני יודע]אם יש פס אור זה אומר שיש מתח גבוה (לא בהכרח תקין לחלוטין) ומעגלי ה HORIZONTAL (מה שמזיז את הקרן מצד לצד) פועלים.
כמה עצות.
כשהבעיה קיימת, קודם כל תדפוק על הטלויזיה![]()
אני רציני. אם התופעה נעלמת, אפילו רגעית, כנראה שיש לך מגע רופף בהלחמות של המעגל המודפס,...
למה שאשלם סתם לטכנאי?
תודה מראש
shshmul , זה די מסוכן להתעסק עם הטלויזיה לבד.
גם אם תכבה את הטלויזיה ותנתק אותה מהמתח, עדיין מסך ה CRT שומר על המתח הגבוה שהיה לו ( כ 20 אלף וולט) למשך שעות לפעמים ימים.
המטרה היתה רק לאפשר לך להבין מה הבעיה כדי שטכנאי לא ימרח אותך בסיפורים והוצאות מיותרות.
אני מתנצל, אבל אני לא חושב שמרטין יאשר המשך הדרכה בפורום זה כשיש איזה סיכון למישהו לא מיומן.
מרטין, בבקשה תגובתך.
גם אם תכבה את הטלויזיה ותנתק אותה מהמתח, עדיין מסך ה CRT שומר על המתח הגבוה שהיה לו ( כ 20 אלף וולט) למשך שעות לפעמים ימים.
המטרה היתה רק לאפשר לך להבין מה הבעיה כדי שטכנאי לא ימרח אותך בסיפורים והוצאות מיותרות.
אני מתנצל, אבל אני לא חושב שמרטין יאשר המשך הדרכה בפורום זה כשיש איזה סיכון למישהו לא מיומן.
מרטין, בבקשה תגובתך.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78899
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
shshmul,
מוטי צודק ב-100%. ללא בידוד מתאים ודרך לפרוק את מעגלי המתח הגבוה יש סיכון ממשי שתתחשמל גם אם תתעסק עם הטלויזיה כאשר היא מנותקת מהחשמל!!
מומלץ להסביר לטכנאי הכל וכפי שמוטי אמר, עכשיו הוא יתקשה למרוח אותך.
עושה רושם שהעלות כאן לא צריכה להיות גבוהה מדי.
מוטי צודק ב-100%. ללא בידוד מתאים ודרך לפרוק את מעגלי המתח הגבוה יש סיכון ממשי שתתחשמל גם אם תתעסק עם הטלויזיה כאשר היא מנותקת מהחשמל!!
מומלץ להסביר לטכנאי הכל וכפי שמוטי אמר, עכשיו הוא יתקשה למרוח אותך.
עושה רושם שהעלות כאן לא צריכה להיות גבוהה מדי.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר: