מישהו משתמש בUPS למערכת?
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
עדיף סינוס טהור (נקרא גם המרה כפולה או double conversion) במערכת אל-פסק אונליין שנכנסת לפעולה מיידית ובעצם כל מה שמחובר אליה פועל על בטריה כל הזמן, ולא רק כשהחשמל נופל. על הדרך, מכשיר כזה גם מגן מנחשולי מתח וברקים. הבעיה עם מערכות שאינן מספקות גל סינוס טהור הוא שהן "רועשות" בטירוף. זה לא בהכרח ישפיע על הסאונד, כי הוא הרי בכל מקרה עובר דרך ספק הכוח של ההגברה שלך, אבל ההבדל במחיר בין מערכות אונליין ללא המרה כפולה לאלה שכוללות זאת זניח ביחס לעלות הכוללת של המערכת.
הקאץ' הוא כמובן במחיר הכולל של אל-פסק אונליין - הם בד"כ מתחילים באיזור ה-2,000-3,000 ש"ח, כאשר המכשירים הזולים שאינם מספקים את התכונות הנ"ל עולים בערך 500-1,000 ש"ח...
הקאץ' הוא כמובן במחיר הכולל של אל-פסק אונליין - הם בד"כ מתחילים באיזור ה-2,000-3,000 ש"ח, כאשר המכשירים הזולים שאינם מספקים את התכונות הנ"ל עולים בערך 500-1,000 ש"ח...
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
לגמרי מצטרף למה שכתב אור.
מכשירי אונליין עם גל טהור מייצרים חשמל כל הזמן ונזקקים למאווררים.
ולכן מייצרים רעש.
אם אתה יכול למשוך את כל החשמל לחדר אחר, אז יש מצב לעשות את זה
מכשירי אונליין עם גל טהור מייצרים חשמל כל הזמן ונזקקים למאווררים.
ולכן מייצרים רעש.
אם אתה יכול למשוך את כל החשמל לחדר אחר, אז יש מצב לעשות את זה
העם דורש..... כל מיני דברים
- roaiמשוםמקום
-
- טרול

- תגובות: 51
- נתן תודות: 13 פעמים
- קיבל תודות: 0
יש לי UPS לרסיבר ו- TV ,נותן בטחון שרסיבר לא יקבל גלים לא טובים , אין הבדל בסאונד או דבר דומה
- epony
- חבר במועדון 10K

כן, בדיוק: מוציא גל סינוס טהור עם נתון THD נמוך ומבצע המרה כפולה.
קח בחשבון שאתה צריך לספור את כל הוואטים שצורכים כל המכשירים שיחוברו ל-UPS הזה כדי לוודא שלא תעמיס עליו יותר מדי, וגם שככל שתחבר אליו יותר צרכנים הוא יוכל לתמוך בהם פחות זמן במהלך הפסקת חשמל - אבל תכל'ס בכל מקרה אין מה לצפות ליותר מ-15-30 דקות של חסד במקרה של הפסקת חשמל, שצריכים להספיק לכיבוי מסודר של המערכת במקרה הצורך.
קח בחשבון שאתה צריך לספור את כל הוואטים שצורכים כל המכשירים שיחוברו ל-UPS הזה כדי לוודא שלא תעמיס עליו יותר מדי, וגם שככל שתחבר אליו יותר צרכנים הוא יוכל לתמוך בהם פחות זמן במהלך הפסקת חשמל - אבל תכל'ס בכל מקרה אין מה לצפות ליותר מ-15-30 דקות של חסד במקרה של הפסקת חשמל, שצריכים להספיק לכיבוי מסודר של המערכת במקרה הצורך.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10918
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
שאלת תם.
למה עדיף UPS און ליין, סינוס טהור וכו' על פני UPS רגיל, המספק הגנה מנחשולים ונפילות מתח?
הרי הכוונה של השימוש היא רק לתת זמן לכיבוי מסודר במקרה של הפסקות חשמל, ולמען שמירה על הציוד מפני הנחשולים.
מה זה משנה אם הרסיבר יעבוד עם מתח גל מרובע, או דמוי סינוס במשך חצי דקה עד שנכבה אותו?
עבור גיבוי לשרתי מחשוב וחוות אכסון עם המון דיסקים קשיחים ברור לי היתרון של UPS און ליין.
מה יקרה לרסיבר בזמן ההחלפה בין המתח המיוצב מהרשת, למתח ה-"מלוכלך" מהסוללה.
השאלה היא מבחינת נזק לרסיבר, לא מבחינת פגיעה בסאונד, כי ממילא הולכים לכבות את המערכת.
למה עדיף UPS און ליין, סינוס טהור וכו' על פני UPS רגיל, המספק הגנה מנחשולים ונפילות מתח?
הרי הכוונה של השימוש היא רק לתת זמן לכיבוי מסודר במקרה של הפסקות חשמל, ולמען שמירה על הציוד מפני הנחשולים.
מה זה משנה אם הרסיבר יעבוד עם מתח גל מרובע, או דמוי סינוס במשך חצי דקה עד שנכבה אותו?
עבור גיבוי לשרתי מחשוב וחוות אכסון עם המון דיסקים קשיחים ברור לי היתרון של UPS און ליין.
מה יקרה לרסיבר בזמן ההחלפה בין המתח המיוצב מהרשת, למתח ה-"מלוכלך" מהסוללה.
השאלה היא מבחינת נזק לרסיבר, לא מבחינת פגיעה בסאונד, כי ממילא הולכים לכבות את המערכת.
- epony
- חבר במועדון 10K

על זה מומלץ כבר להתייעץ עם החברה (ADVICE היא חברה ישראלית..!), אבל בהערכה גסה הייתי אומר שבערך כל 3 שנים צריך להחליף. זה תלוי בלא מעט משתנים, אבל אם זה מרגיע אותך, דווקא מערכות אל-פסק אונליין כוללות סוללות בעלות אורך חיים גדול מזה של מערכות זולות יותר.ishaked כתב:מה אורך חיי הסוללה?
הבנתי שפעם בתקופה צריך להחליף....
- nice_guy
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 606
- נתן תודות: 115 פעמים
- קיבל תודות: 43 פעמים
סתם שאלה, למה בדיוק צריכים UPS למערכת ?
ה UPS נועד בעיקרון למערכות מחשב, כדי שיוכלו להכבות בצורה תקינה ולכתוב את כל מה שצריך לכוננים ולא לההרס מנפילת המתח.
UPS אפילו לא נועד כדי להחזיק את המערכת עובדת כי אז מסתכנים שהסוללה נגמרת ושוב אתה תוקע את המערכת הממוחשבת.
עכשיו אחרי שההסבר הנ"ל נכתב, מה הקשר ל UPS ולמערכת שמע?
ה UPS נועד בעיקרון למערכות מחשב, כדי שיוכלו להכבות בצורה תקינה ולכתוב את כל מה שצריך לכוננים ולא לההרס מנפילת המתח.
UPS אפילו לא נועד כדי להחזיק את המערכת עובדת כי אז מסתכנים שהסוללה נגמרת ושוב אתה תוקע את המערכת הממוחשבת.
עכשיו אחרי שההסבר הנ"ל נכתב, מה הקשר ל UPS ולמערכת שמע?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17932
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
·פשוטnice_guy כתב:סתם שאלה, למה בדיוק צריכים UPS למערכת ?
עכשיו אחרי שההסבר הנ"ל נכתב, מה הקשר ל UPS ולמערכת שמע?...
בשעת ״חרום״ ,כלומר ברק מטורף שמפיל המתח והוא חוזר כעבור אלפיות שניה ולעיתים בעוצמה כזו שדופקת הציוד,להשאיר מתח יציב לציוד ולאפשר לך לקום בשלווה לכבות בצורה מסודרת ולנתק מהחשמל.
פתרון זול יותר הוא לנתק הציוד מהחשמל בימי מזג אויר סוערים.
לצערי יש כאלו שמתעקשים להמשיך להפעיל הציוד בימי מזג אויר קשים ומוכנים לשלם המחיר ואני מכיר כאלו ששילמו גם שילמו.
אני מנתק.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17932
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
·יש יונדאי ויש מרצדס בעזרת שתיהן תגיע לירושלים.nice_guy כתב:אבל יש מגן ברקים ונחשולים בעלות של 100 שקל, כל הבית מחובר דרך כאלו......
הבנת את הענין ?
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10918
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
רובם לא עושים את העבודה.
כדאי שיהיו 3 הגנות.
הגנה מפני חזרה מהירה של המתח לאחר הפסקת חשמל.
הגנה מפני נחשולי מתח
הגנה מפני נפילות מתח.
אין מוצר כזה שמגן מפני ברקים, סתם קוראים לזה כך.
הגנה מפני ברקים עולה כמה אלפי שקלים.
המגנים ב- 100 ש"ח ברובם המכריע, לא עושים את שלושת הדברים, גם אם כתוב שהם עושים.
אין בהם את האלקטרוניקה הדרושה כדי לבצע את העבודה כמו שצריך.
וגם אם בדגם מסויים יש, רכיב ההגנה נשרף בנחשול הראשון, והמגן הופך להיות שקע רגיל.
לעומת UPS, או מייצב מתח ייעודי, ששורדים את הנחשולים וממשיכים לתפקד.
כדאי שיהיו 3 הגנות.
הגנה מפני חזרה מהירה של המתח לאחר הפסקת חשמל.
הגנה מפני נחשולי מתח
הגנה מפני נפילות מתח.
אין מוצר כזה שמגן מפני ברקים, סתם קוראים לזה כך.
הגנה מפני ברקים עולה כמה אלפי שקלים.
המגנים ב- 100 ש"ח ברובם המכריע, לא עושים את שלושת הדברים, גם אם כתוב שהם עושים.
אין בהם את האלקטרוניקה הדרושה כדי לבצע את העבודה כמו שצריך.
וגם אם בדגם מסויים יש, רכיב ההגנה נשרף בנחשול הראשון, והמגן הופך להיות שקע רגיל.
לעומת UPS, או מייצב מתח ייעודי, ששורדים את הנחשולים וממשיכים לתפקד.
- nice_guy
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 606
- נתן תודות: 115 פעמים
- קיבל תודות: 43 פעמים
טוב,
הבית מוארק טוב, המגנים עובדים טפו טפו, לא נשרף לי כלום עד כה, בלי עין הרע, טפו טפו טפו חמסה חמסה שום בצל.
כנראה כשאין על מה להוציא כסף קונים UPS למערכת קולנוע, אפשר לחשוב, מקסימום, הולך ספק, עדיין יותר זול מ 3000 שקל...
אבל זה אני, עם היונדאי...
הבית מוארק טוב, המגנים עובדים טפו טפו, לא נשרף לי כלום עד כה, בלי עין הרע, טפו טפו טפו חמסה חמסה שום בצל.
כנראה כשאין על מה להוציא כסף קונים UPS למערכת קולנוע, אפשר לחשוב, מקסימום, הולך ספק, עדיין יותר זול מ 3000 שקל...
אבל זה אני, עם היונדאי...
- sufgi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3748
- נתן תודות: 253 פעמים
- קיבל תודות: 216 פעמים
אני מחזיק אל פסק רק לטובת המקרן.
הפסקת חשמל פוגעת במקרן ומקצרת את חיי המנורה בגלל שהמקרן כבה מיידית ללא קירור.
מחזיק באל פסק עם מוצא גל סינוס טהור, כשבפועל הסוללה היא זאת שמפעילה את המקרן, כך שבהפסקת חשמל אין אפילו שבריר שניה של קפיצת מתח.
הדגם שברשותי הוא SV1000 שמספיק למקרן שלי שיש לו הספק מקסימלי של כ 300W .
http://www.advice.co.il/Productdetails. ... PcatID=908
הפסקת חשמל פוגעת במקרן ומקצרת את חיי המנורה בגלל שהמקרן כבה מיידית ללא קירור.
מחזיק באל פסק עם מוצא גל סינוס טהור, כשבפועל הסוללה היא זאת שמפעילה את המקרן, כך שבהפסקת חשמל אין אפילו שבריר שניה של קפיצת מתח.
הדגם שברשותי הוא SV1000 שמספיק למקרן שלי שיש לו הספק מקסימלי של כ 300W .
http://www.advice.co.il/Productdetails. ... PcatID=908
אצלי האל פסק לא מייצר שום רעש.sam22 כתב:מכשירי אונליין עם גל טהור מייצרים חשמל כל הזמן ונזקקים למאווררים.
ולכן מייצרים רעש.
אם אתה יכול למשוך את כל החשמל לחדר אחר, אז יש מצב לעשות את זה...
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
כי אתה לא משתמש באל פסק אונליין במובן שהוא מייצר חשמל.
ואל תבנה על גל סינוס טהור
ה sv של אדווייס נכנסים לפעולה עם הפסקת החשמל ומעבירים חשמל כל הזמן שאינו ״של המכשיר״
בניגוד לtop v שלהם. שמייצרים כל הזמן ולכן צריכים איוורור.
ואל תבנה על גל סינוס טהור
ה sv של אדווייס נכנסים לפעולה עם הפסקת החשמל ומעבירים חשמל כל הזמן שאינו ״של המכשיר״
בניגוד לtop v שלהם. שמייצרים כל הזמן ולכן צריכים איוורור.
העם דורש..... כל מיני דברים
- sufgi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3748
- נתן תודות: 253 פעמים
- קיבל תודות: 216 פעמים
לא נכנס איתך לפרטים טכנים.
זה לא מה שהבנתי מחברת advice.
מה שחשוב הוא שבמבחן התוצאה האל פסק עשה את עבודתו, החזיק בצורה טובה את המקרן פועל, ונתן לי מספיק זמן לכבות את המקרן בצורה מסודרת.
זה לא מה שהבנתי מחברת advice.
מה שחשוב הוא שבמבחן התוצאה האל פסק עשה את עבודתו, החזיק בצורה טובה את המקרן פועל, ונתן לי מספיק זמן לכבות את המקרן בצורה מסודרת.
בכל אל פסק שהוא לא אונליין יש שבריר שניה של מיתוג החשמל, אבל הוא קצר מספיק שהמכשיר יעבוד כמו שצריך.
לדוגמא גם לי יש אל-פסק (אפילו לא גל סינוס טהור) שמחובר ל-NAS רסיבר טלויזיה וסטרימר ביחד, ובהפסקת חשמל הוא נכנס לפעולה וכולם עובדים תקין, ולא נכבים. אבל אני מכבה אותם ליתר ביטחון. מקסימום משאיר טלויזיה פועלת בתור תאורת חירום.
לדוגמא גם לי יש אל-פסק (אפילו לא גל סינוס טהור) שמחובר ל-NAS רסיבר טלויזיה וסטרימר ביחד, ובהפסקת חשמל הוא נכנס לפעולה וכולם עובדים תקין, ולא נכבים. אבל אני מכבה אותם ליתר ביטחון. מקסימום משאיר טלויזיה פועלת בתור תאורת חירום.