המלצה לאוזניות

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
orku פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 408
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 86 פעמים

שליחה #1 

ראשית לילה טוב לכולם, אני מחפש לעצמי אוזניות לשמיעת מוסיקה דרך רסיבר Harman Kardon מדגם AVR142, אין לי כ"כ כיוון אבל הדרישות שלי מהאוזניות הן שידעו לתת מענה לבאס עשיר ועמוק ועם זאת לא יחסכו לי יותר מדיי בפירוט שלהן, התקציב שלי דיי נמוך ביחס לדרישות אני מודע לזה ולכן פניתי לפורום, אולי נצליח למצוא משהו בטווח שלי שיענה לי +- על הדרישות בצורה הטובה ביותר. התקציב עומד על 500-700 שקל. הייתה כמובן מחשבה על איביי אבל מחישוב קטן שעשיתי עלות האוזניות + המשלוח + סיכון קטן שהמכס יתערב ותוסיפו את הקשיים במתן האחריות במידת לכן כנראה שאלך על אוזניות מהארץ..אשמח לכיוון כלשהו, בתודה מראש-אור
רשימת הציוד: Marantz SR7010 | Lyngdorf TDAI-3400 | Epos Epic5 | SVS Ultra Center | Tannoy Mercury MX2 | SVS Prime Elevation | SVS PC12PLUS | SVS PC-4000 | LG Nano80 75'

Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 938
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #2 

ראשית, לא כל האוזניות צריכות הגברה ואם כבר יש צורך בכך אז עדיף מגבר ייעודי מאשר חיבור לרסיבר. אם זה התקציב שלך ואתה מתכנן לרכוש בארץ אז נראה לי ש- סנהייזר מומנטום on ear יתנו את התמורה הטובה ביותר לכסף.

orku פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

ניר תודה על התגובה המהירה, אני מודע לזה שלא כל אוזניות צריכות מגבר ותמיד עדיף מגבר מותאם זה כנראה משהו שיבוא בהמשך והחיבור לרסיבר הוא סוג של פשרה זמנית, לגבי ההמלצה שלך על הסנהייזר הסתכלתי עליהם והביקורות מצויינות יש רק בעיה אחת קטנה-זה לא עומד בתקציב שלי אא"כ אני אסע לאילת לרכוש שם מה שלא יקרה ולכן אבקש להמלצה נוספת שלא תעבור את טווח המחירים שציינתי למעלה, התכנון היה להשקיע 500 ומקריאה קצרה הבנתי שאם אלחץ את עצמי מעט אגיע לתוצאות טובות יותר לכן העלתי את הטוח עד 700. תודה מראש וסליחה על החפירה
אור
רשימת הציוד: Marantz SR7010 | Lyngdorf TDAI-3400 | Epos Epic5 | SVS Ultra Center | Tannoy Mercury MX2 | SVS Prime Elevation | SVS PC12PLUS | SVS PC-4000 | LG Nano80 75'

alkobi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 371
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #4 

חפש בלוחות
יש הרבה שמתלהבים בהתחלה רוכשים ציוד לא מתחברים לנושא ומוכרים אותו במחירים טובים
כמובן אם אין לך בעיה לא להיות זה שקורע את הנליון של העטיפה.

Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

תמיד אפשר לחסוך עוד חודש ולהגיע לתקציב הרצוי, אבל אם אין לך ממש את הזמן או הסבלנות לחכות אז עד 500 ש"ח בארץ אפשר לקנות את ה- Shure SRH440 שהן אוזניות נהדרות. אמנם לא למי שמחפש לתת בראש עם באסים אבל צליל מאוזן ודי מפורט לרמה הזאת של המחיר.

orku פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

קובי וניר תודה על העזרה וההתייחסות. האמת שדווקא יש לי את הבעיה של "להסיר את הניילון" אבל פחות בגלל הניילון יותר בגלל החשש של מה עוללו לציוד לפני שהחליטו למכור אותו ולכן אני מעדיף שלא ללכת על מוצר יד שניה. ניר כמו שזה נראה עכשיו אין לי יותר מדיי ברירה אלא לנסות להשקיע וללכת על ה ON EAR למרות שדווקא השור נשמעים לי חביבים, אשמח לדעת את ההבדל בין הדגמים SRH750 ל SRH440 שאתה המלצת לי, מי מהם עדיפים ולמה? כי שניהם יכולים להכנס לי בתקציב ואני לא רוצה להתפשר ייתר על המידה. (מצטער על הבורות, הרבה שנים שמעתי באוזניות אבל הייתי מרוצה ממה שהיה לי ולכן הרבה זמן לא התעדכנתי בתכונות ובדרייברים החדשים שקיימים בשוק)
אור

Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

האפשרויות מבחינתך הן די מוגבלות כרגע, גם בגלל שאתה מתכוון לקנות בארץ וגם מבחינת התקציב היחסית נמוך. אני מוסיף לך עוד אפשרות טובה שנכנסת לתקציב וזמינה פה לרכישה - Grado SR-80.

מבחינת ההבדלים בין הדגמים של ה- SHURE, אז ל- 750 יש במה טיפה גדולה יותר, והן לדעתי גם טובות ומפורטות יותר בגבוהים ובאיזור המיד, שם הצליל הוא חי, דינאמי ומודגש יותר מה- 440 שהן ממש טובות למחיר שלהן. גם בבאס הן טובות יותר, עם צליל עשיר, עמוק ומרשים.

orku פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

ערב טוב, תודה ניר על התגובה כנראה שבאמת אלך על ה SRH750DJ של Shure, אעדכן במהלך השבוע כשתבוצע הרכישה ואספר חוויות. תודה לכל מי שתרם לדיון פה והחכים לי את הידע שתהיה שבת שלום ומבורכת.
אור

orku פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

אז רשמית-נרכשו האוזניות, הדגם הנבחר היה כמו שכתבתי למעלה SRH750 של שור, האמת? יש נוכחות לבמה, יש פירוט מאוד יפה ביחס למחיר שהן עלו ועם זאת-הבאס מעודן מאוד, כמעט ולא מורגש וברגע שמעלים מעט באס מהרסיבר מרגישים את המאמץ של הדרייברים, אני מתייחס לעובדה שמדובר בי ואני דיי חולה באס, אם הייתה לי אפשרות הייתי מתקין לי סאב קטן ליד האוזן באופן קבוע אבל זה מה יש ועם זה ננצח, תודה לכולם והמשך ערב טוב, אור.
אור

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #10 

ת.ת.ת. (Y) 8)

Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

תתחדש ותהנה! תן לאוזניות קצת זמן להפתח. אני מאמין שעם הזמן הן ילכו וישתבחו.

orku פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

ימים יגידו, תודה. מישהו יכול לתת לי קצת אור על המושג Burn in?
אור

idonoach
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1021
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 94 פעמים

שליחה #13 

הדרייבר של האוזניות עשוי מחומר שפועל נע ודוחף אוויר. בהתחלה, החומר הזה קשיח יחסית, והנעת האוויר שלו לא מיטבית.

בתהליך, האוזניות עובדות מספר שעות עד שהחומר הופך לגמיש יותר והאוזנייה "נפתחת". ניתן לבצע את התהליך עם כל סוג מוזיקה\מקור, אבל יש גם צלילים יעודיים שמשמיעים בלופ על מנת לבצע נפתחת כהלכה(חפש WHITE NOISE).

יש אוזניות שצריכות מספר שעות בודדות, יש אוזניות שצריכות 150+, ויש כאלו שטוענים שזה קישקוש.

orku פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

תודה עדו על ההסבר, אז בעצם המושג הזה הוא שם נרדף ל "הרצה", לדעתי זה ממש לא שטויות והיה לי ברור שאצטרך להעביר אותם הרצה קטנה פשוט לא ידעתי שככה קוראים לזה. בכל מקרה תודה על ההסבר והמשך ערב טוב לכולם.
אור

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”