שאלה בנושא קליטת כבלים עצמאית

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
lyor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 234
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום,

רציתי לשאול בתוך אחד שדיי חדש באתר, נראה שיש כאן הרבה מאוד אנשים שמבינים בתחום.
לאחר חיפוש ממושך בפורום גיליתי המון הודעות שהם רק בלבלו אותי יותר וגם כאלו שהם רק מטעות/ישנות מידיי.

רציתי לשאול אם ידוע לכם משהו על קליטת שידורי כבלי לווין באופן עצמאי?

אני לא מתכוון לשידורים פיראטים בסגנון "לרכוב על הכבלים שיש לשכן".
אני מתכוון לכך ששמעתי שאפשר עם צלחת טיפה גדולה יותר ממה שyes מתקינים, ועם ממיר מסויים, לקבל יותר ערוצים ממה שעידן+ מציעים לך (כמו NG או ערוצי ספורט בHD למינייהם).

אשמח מאוד אם תוכלו להבהיר לי את התמונה, איך עושים את זה והאם זה חוקי בכלל.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10915
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #2 

קרא את כל מה שכתוב כאן:
http://www.hometheater.co.il/article03022.html

lyor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

תודה רבה אמיר, אבל נשארו לי מספר שאלות:
  • עם איזה ממירים אני יכול לעבוד שתומכים בזה?
  • איפה אני יכול להזמין את הצלחות האלו ומישהו שיתקין לי אותם בזווית המתאימה?
  • האם היה שינוי משמעותי בתוכן הערוצים משנת 2011 (פרסום הכתבה) בייחס להיום?

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10915
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #4 

חפש בגוגל:
התקנת צלחת לווין - תמצא מתקינים, יש כמה חברות.

לדוגמה יש את http://www.satil.com/beginner_frontpage.htm
כנס ותקרא.
(זו לא המלצה דווקא עליו, סתם אחד שמצאתי עם הסברים)
כמעט ואין שינויים בתוכן הערוצים.

lyor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

מה המשמעות של שילוב של "עמוס" ו"ניילסאט", ואיך עושים את זה?

עריכה: עוד שאלה קטנה שעלתה לי,
הבנתי שהרבה פה בפורום ממליצים ללכת על skl 03, האם זה יענה לי על הדרישה? או שהוא מיועד יותר לעידן+ בלבד?

tomer_1968
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1395
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #6 

הממיר שציינת הוא לעידן פלוס
יש שידורים חופשיים בלווינים טורקסאט הוטבירד עמוס ניילסאט ערבסאט אלה הפופולאריים להתקנה לערוצים חופשיים וזה מה שמוזכר בכתבה
לגבי ערוצים בתשלום ובאופן חוקי וסדיר יש שתי אפשרויות למשל מפיצים של חבילת ביין ספורט בגליל או בירושליים אבל לא ציינת שזה מעניין אותך
אפשרות אחרת ממיר עם כרטיס לווין בהתאם לחבילה שאתה בוחר בלווין המבוקש בתשלום שנתי
אפשרות נוספת שידורי IPTV שאינם מצריכים צלחת לווין יש בחינם עם ממיר מתאים ויש בתשלום שנתי וזה לא זול יש בתל אביב לא אציין שם החנות כדי לא לעשות פרסומת נתתי מידע כללי כדי לעזור מעולם לא קניתי ממירי IPTV לא יודע לקדוח או להשחיל חוטים או לווין צדדי באותה צלחת או מנוע בצלחת או התקנת ההברגות בקצה החוט וזה מוכיח שאיני עוסק בתחום לאור הידע המינימלי שלי בתחום ובכל מקרה כל רצוני לעזור במידע בחינם לחברי הפורום ללא כוונת רווח
לגבי שילוב עמוס וניילסאט הדרך הקלה והפשוטה ביותר היא מונובלוק המשלב את שני הלווינים לפי מה שהבנתי גם נמכר באותה חנות בתל אביב שנמצאת ברחוב ההגנה מעולם לא קניתי שם רכיב זה אלא קיבלתי מידע שרכיב זה נמכר שם לא יתכן שאני מנסה לעזור כמיטב יכולתי לחברי הפורום ובתגובה נטען שאני עוסק בתחום ומפר את חוקי הפורום כל רצוני לעזור לחברי הפורום ללא כוונת רווח איני תלוי בשום משווק או יבואן
אני בלתי תלוי כותב את כל האמת על מוצר מסוים ולא משוחד כביכול בגלל שכביכול מוכר מוצר מסוים וגם את זה איני עושה אין לי בכלל עבודה ופרסום
וכסף לפירסום לא ייתכן שמישהו מציין שקנה אנטנה במחיר של דילר מאנטנות רצון ואינו מסומן כעוסק בתחום לא יתכן שצביקה הרשקוביץ היבואן של סיגמה
כותב על אנטנה שהוא מיבא בניגוד לחוקי הפורום והודעה זו לא נמחקת כאמור המליץ על מוצר בלעדי שהוא היבואן שלו
לגבי המונו בלוק צריך להוסיף דייסיק כדי לשלב קליטת שני הלווינים בחוט אחד מרכזי לממיר ושני חוטים לדייסיק לשני הלווינים שיוצאים מהמונובלוק
המונובלוק צריך למצוא זוית אלכסונית שנותנת מקסימום קליטה בשני הלווינים כאשר הצלחת מכוונת למקסימום בלווין אחד הנחשב לחלש יותר
או לא בדיוק במקסימום אלא אי שם באמצע בין שני הלווינים לקליטה מירבית של ניילסאט כלומר תזוזה מזערית לקליטה מירבית בניילסאט כל זמן שקליטת עמוס לא נפגעת משמעותית מומלץ עד 10 אחוז הנחתה בעמוס לעומת המקסימום בעמוס
אף עוסק בתחום לא ייתן הסבר מפורט להתקנה בחינם ללא כוונת רווח ובחינם ללא תמורה
אפשרות אחרונה התקן USB הנמכר באינטרנט לקליטת 7000-8000 תחנות טלויזיה ו 15000-20000 תחנות רדיו ודגם משודרג עם אלפי משחקי מחשב או תוכנות מסוימות שאתה מתקין בעצמך לא מבין בזה ומה הציוד שנדרש לכך
אפשרות אחרונה שיתוף של כרטיסים שאינו חוקי בדיוק וגם יש סיכון לקליטה גרועה במיוחד מלאה בפריזים בגלל עומס על המערכת
או שיבוש מכוון מהחברה של הכרטיס המקורי למניעת שיתוף הכרטיס ויש בזה שינויים כל הזמן במיוחד בתחום ערוצי HD

lyor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

WOW
תודה תומר.

עכשיו העניין עם ה"עמוס" ו"ניילסאט" יותר ברור.
עד כמה שאני מבין, פשוט צריך בצלחת לווין אחת לשים 2 מקלטים בזווית מסויימת כדי לקלוט כל אחד מהם על מנת לקבל את מירב הערוצים.

אבל אני מנחש (תקן אותי בבקשה אם אני טועה) שהכרטיס USB לא כל כך "זוהר" בייחס להתקנת לווין כמו שהוא נשמע אם הזכרת אותו כמעט בסוף.

בקשר לכרטיס שהוא לא חוקי, והIPTV אני לא ממש מעוניין אם זה מציע פחות תחנות/איכות יותר ירודה/לא משתלם כלכלית.

ולגבי הפצת הערוצים בגליל שציינת, אתה יכול להרחיב בבקשה טיפה יותר?

עריכה: כמה ערוצים יש (בערך) בשיטת הלווינים העצמית?

tomer_1968
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #8 

בגליל זה חבילת ערוצי ספורט כ10 ערוצים נראה לי
בהוטבירד בערך 450 ערוצים
בניילסאט כ1000 תחנות
בטורקסאט נראה לי 380 תחנות
ערבסאט דומה לניילסאט
ערוצים בעמוס כ9 תחנות כ6 תחנות המוכרות מיס והוט

tomer_1968
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #9 

אפשרות נוספת להתקנת עמוס וניילסאט צמודים לקנות צלחת מטר ושני LNB כפולים להצמיד אותם ולקשור בחוט חשמל חזק לדוגמא עמוס מרכזי וצמוד אליו ניילסאט את הנילסאט תקלוט מצוין העמוס תהיה הנחתה בקליטה בגלל הLNB הצמוד של ניילסאט לא נורא

lyor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

תודה על ההצעה האחרונה, אבל אני מעדיף איכות על מחיר, גם ככה אני נדרש להשקיע כאן סכום חד פעמי.

אם בגליל יש רק חבלית ערוצי ספורט (בלבד) אז אני לא חושב שאני ישקיע על זה LNB בנפרד.
על פניו נראה שניילאסט+עמוס הם השילוב הכי משתלם.

תוכל בבקשה להתייחס לשאלות האחרות שלי?

tomer_1968
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #11 

החבילה של ביין ספורט נמצאת בניילסאט לא יודע מה עוד לענות לך IPTV- בתשלום זה יקר יותר מהחבילה של ביין אבל נדמה לי יש כ80 ערוצים

lyor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

שכחת רק להתייחס לUSB שהזכרת ממקודם.

tomer_1968
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #13 

USB ההתקן הזה נמכר באינטרנט אין עליו ביקורות טובות מצד שני יש תוכנות שניתן להתקין ולקבל בערך אותו דבר לא יודע איזה ציוד צריך לשם כך
לגבי המונובלוק זה בדרך כלל מתאים לצלחת 80 סנטימטר ואני בספק אם תקלוט מצוין את ניילסאט כלומר את הכל או לפחות את כל הערוצים החשובים באנגלית
עם צלחת 85 סנטימטר מקצועית קלטתי הכל משני הלווינים
יש אפשרות אחרת גם יש LNB סיאמי שזה מתכוונן ממעלה אחת עד 6 מעלות ומיועד לצלחת מטר כשהמרכזי הוא ניילסאט אין לי נסיון עם האיכות של זה מעולם לא בדקתי
לגבי הצלחת מטר עם שני הLNB הכפולים אתה יכול גם הפוך כלומר ניילסאט מרכזי ועמוס צדדי ואז תהיה קליטה מצוינת של עמוס והנחתה בקליטת ניילסאט
בכל מקרה יש גם אפשרות שלישית LNB ייציאה אחת עמוס ובזוית אלכסונית קרוב אליו LNB בודד של ניילסאט אבל זה מסובך לא מבין בזה
ולכן האפשרות הזאת היא האחרונה בקיצור הצעתי לך את כל האפשרויות שקיימות בצלחת אחת לקליטת שני הלווינים גם באפשרות האחרונה זה בצלחת מטר

lyor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

אני חושב שאני מבין, אם ככה בעקרון ככול שהצלחת גדולה יותר, הסיכוי לקבל יותר ערוצים גם עולה.
בסה"כ אני צריך צלחת בקוטר של שני מטר בערך ואני יהיה מסודר בשלב הזה.

tomer_1968
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #15 

קוטר הצלחת הוא פונקציה של עוצמת האלומה של הלווין אלומה רחבה נקלטת בשטח גדול בצלחת קטנה יחסית
אלומה צרה מוגבלת לשטח קטן יחסית ויש צורך בצלחות גדולות מאוד מחוץ לטווח הצר הזה או שכלל אין קליטה מחוץ לטווח זה
ויש אלומה רגילה מוגבלת לשטח מסוים ומחוץ לשטח זה שוב צריך צלחות גדולות או שכלל אין קליטה מחוץ לטווח מסוים
לגבי התקן USB הוא לא כל כך גרוע כי למשל במערכות סטריאו חדישות זה קיים אינטגרלי לקליטת רדיו אינטרנט
בגדול לניילסאט מספיק 80 סנטימטר או מטר בצמוד לעמוס לקליטה מירבית

lyor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

עוד משהו קטן ששכחתי לשאול:

שמעתי כמה דיבורים על זה שיש ערוצים עם תירגומים בעיברית (לא מדבר על ה5 של עידן+), לדוגמה NG עם תירגום או ערוצי סרטים עם תירגום וכו'.
האם זה באמת קיים בחיבור לוויני עצמאי?

tomer_1968
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #17 

זה כמובן בתשלום כמו ביס ובהוט אין ארוחות חינם זה בדרך כלל בשיתוף כרטיסים כפי שציינתי מקודם

lyor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

האמת שזה פחות עקרוני בשבילי אם יהיו תכנים בעברית מעבר למה שיש לעידן+ להציע.

לאחר מחקר דיי זריז אני הבנתי אבל שאין הרבה ערוצים עם תוכן באנגלית (חדשות/מוזיקה וספורט לא נחשבים),
הכוונה שלי יותר בעניין ערוצי הסרטים והבידור.

האם זה נכון? או שיש להם לפחות את האופציה לתירגום באנגלית?

tomer_1968
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #19 

המקסימום ערוצים חופשיים באנגלית נמצאים בניילסאט ויש מעט בטורקסאט
מעבר לכך ערוצים נוספים עם תרגום בעברית או ללא תרגום זה רק בתשלום לערוצים איכותיים יותר ובדרך כלל בשיתוף כרטיסים

lyor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

איך (או לייתר דיוק איפה) אני יכול לדעת איזה ערוצים חופשיים משודרים באנגלית בניילסאט?

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”