מרנץ (כבר לא) מקרחצ'

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
eliad2 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 940
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 198 פעמים

שליחה #1 

אני עדיין מחפש לי מרנץ גדול או משהו דומה , בינתיים בשביל להעביר את השמעום של החיפוש אימצתי השבוע עוד מרנץ קטן ומאוד מוצלח - 2220.

החבר החדש באוסף סובל מבעיה , היס , וקרחצים בערוץ הימני שבאים והולכים ולפעמים מתעלים על המוזיקה עד שחייבים לסגור. הם ממשיכים גם אחרי כיבוי המכשיר קצת ועד הוצאת המכשיר מהחשמל או ביטול בחירת רמקולים.

שהוא לא מקרחץ הוא נשמע מדהים! יותר טוב מה2238B שלי לדעתי , לא ברור למה.
פתחתי אותו , ניקתי היטב וניסתי לחפש קבלים פגומים , רק בעקבות קנית המרנץ קניתי מולטימטר ואני עדיין לא כל כך יודע איך להשתמש בו על קבלים (אם בכלל אפשר לבדוק קבלים מורכבים)

אחרי הרבה ניקוי ובדיקות ויזואליות נתקלתי סוף סוף בקבל חשוד במעגל שמוגדר בmanual בשם "Tone Amplifier Assembly"
מדובר בלוח שיושב הפוך בתחתית המכשיר ולכן אם הלכלוך על הקבל הוא נזילה הגיוני שזה יראה כמו שזה נראה.

מה אתה אומרים ? עוד כיוונים ששווה לבדוק ?
נערך לאחרונה על ידי eliad2 ב 28/03/2015 22:03, נערך 3 פעמים בסך הכל.

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #2 

היס (HISS) שלא נעלם גם בווליום אפס במגברי וינטאג' נגרם בד"כ מטרנזיסטורים ישנים רועשים(לא הסופיים).קבלים זקנים ויבשים גורמים בד"כ לסאונד כללי גרוע ועכור ללא פירוט,ובאס עייף "sloppy" בלי כוח.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

gechts
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2509
שם מלא: שלומי גכט
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 201 פעמים

שליחה #3 

בוודאי שהוא ישמע טוב יותר מה2238B,

הוא האח הקטן לחבורה המוצלחת - 2230, 2245, ו 2270

שחולקים את אותו PRE AMP (או נכון יותר לומר TONE CONTROL BOARD)
(למרות שאין לו כפתור MID)

זה מכשיר טוב בכמה דרגות מה2238B.. למרות ההספק הצנום.

שווה להשקיע בו תיקון

eliad2 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

Kosh כתב:היס (HISS) שלא נעלם גם בווליום אפס במגברי וינטאג' נגרם בד"כ מטרנזיסטורים ישנים רועשים(לא הסופיים).קבלים זקנים ויבשים גורמים בד"כ לסאונד כללי גרוע ועכור ללא פירוט,ובאס עייף "sloppy" בלי כוח.
...
·הHIS לא קבוע ולא בכל ווליום , יכול להיות שבווליום נמוך לא יהיה היס , שאני אגביר קצת יהיה הרבה היס ברמקול אחד , מגביר עוד , נעלם , מגביר עוד , היס בשתי הרמקולים , מגביר עוד - נעלם לגמרי... דפוס לא ברור. אני פשוט מחפש נקודה בווליום עם כמה שפחות היס ונשאר בה.

yosiaz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 847
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 208 פעמים

שליחה #5 

eliad2 - לגבי הדיאגנוזה שלך - היא לא נכונה - מה שאתה רואה ליד הקבל השחור של NIPPON זה דבק ולא נזילה של הקבל.
אם אתה אוהב את המכשיר (ואין למעשה סיבה שלא :) ) אזי הייתי משקיע בהחלפת טרנזיסטורים וקבלים במעגל הקדם מגבר לשם התחלה (להערכתי שם טמונה הבעיה מבחינת הרסיבר שלך לאור התיאור של היס בא והולך)

תנסה ל"שחק" עם הפוטנציומטרים - להרעיד אותם פנימה החוצה בעדינות שיא כדי לבדוק האם ההלחמות שלהם תקינות ולא קרות/שבורות

אגב, לפני שרצים לכל הפתרונות המורכבים, פוטנציומטרים ניקית עם ספריי יעודי מתאים ?

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #6 

yosiaz כתב:eliad2 - לגבי הדיאגנוזה שלך - היא לא נכונה - מה שאתה רואה ליד הקבל השחור של NIPPON זה דבק ולא נזילה של הקבל.
...
זהו אכן דבק על קבל ה-Chemicon. אך אאל"ט, כוונתו של פותח השרשור הייתה לקבל C510 האפור (ולא השחור).

eliad2 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

@yosiaz
· כמו שנאמר כוונתי היא לקבל האפור 100Uf /10V , ייתכן ומדובר בקבל של הערוץ הימני אך לא מצאתי תיעוד בסכמה (פיזית הוא בצד ימין של המכשיר במבט מלפנים).
כמובן שפוצצתי את הגלגלות בספריי מגעים לפני הכל :)

אגב גם הגלגלות מרגישות יותר מוצקות מאלה של ה2238B. אני ממש מעדיף את המכשיר הזה עליו...

yosiaz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

אם כך, בא נתחיל עם הפתרון הפשוט - להחליף הקבלים - אך שים לב שהם רק יקדמו אותך לחוליה החלשה הבאה בשדרוג/שיפוץ.
אם אתה מחליף תוודא שאתה מחליף בזוגות בשני הצדדים (R+L)
קבלים כאלו זה לא יקר ואתהיכול להשיג שדרוג משמעותי.

מידע מקיף אודות חידוש קבלים וציוד וינטאג' ניתן למצוא בפוסט הבא:
http://www.hometheater.co.il/vp1423729#1423729

מומלץ להתחיל משם.

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

לפני שמחליפים קבלים, הייתי ממליץ לאתר את מקור התקלה:
האם מדובר בדרגת הקדם או במגבר הכוח.

לרוב מכשירים אלו סובלים מהלחמות תקולות בלוח ה-Tone Board, כך שיש לבדוק את העניין לפני שניגשים להחליף רכיבים.

(קראו כאן אודות הבעיה הנ"ל)

eliad2 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

אם ובלי קשר ל2220 המקרחצ' אני רוצה לעשות קניה מרוכזת של קבלים בשביל לרענן את 2238B וכנראה גם את ה2220.
יש לי רשימה של קבלים קבלי אלומניום , אבל שמתי לב שיש במכשירים גם הרבה קבלי פוליאסטר/דיסק, מה הסיפור איתם ? צריך להחליף גם אותם באופן שגרתי?

יש למישהו רשימה סטנדרטית שאפשר לקנות במקום להתעסק עם BOM וניתוחי MRP ... ?

shoko555
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 842
נתן תודות: 104 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #11 

נדיר מאוד שיש בעיה בקבלים קרמים.. אני לא הייתי מחליף.. לעומת זאת אלקטרוליטים מחליף על עיוור.. אמרתי כבר בעבר אין אלקטרוליטי ששומר על התכונות שלו מעבר ל 15 שנה.

לי בכאפ זה נשמע כמו בעיה בפוטנציומטרים..

דא הוצאתי הזמנה שבוע שעבר עבור קבלים לאותו מעגל (ולקדם של הפטיפון על הדרך) חבל שלא תאמנו היינו יכולים לחסוך במשלוח
קונה ציוד אודיו תקול.

eliad2 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

חבל באמת שמוליק , מילאתי עגלה בDIGI KEY אבל לא מצאתי דרך להתחמק ממשלוח DHL של 150 ש"ח כולל מייל לשירות לקוחות.

בסוף קפצתי הבוקר לחנות ברמת גן (שבאופן מסקרן נקראת DG) והעמסתי קבלים , הכנתי לי ערכה סטנדרטית של אלקטורלטיים בעזרת יוסי JD9002 כולל קבלי הספק ל2220 ( לא היו לו 10,000 uf ל2238B)
במהלך השבוע נתחיל לרענן קבלים החל מהפרה , ומשם לפאוור ובסוף לקבלים הסופיים. מקווה שאין בעיה בפוטנציומטרים (שגם אותם אפשר להשיג בחנות ברמת גן) הם מרגשים מוצקים ונראים טוב מבפנים , מה גם שהקרחצ'ים מופיעים אחרי שעה בלי נגיעה ברסיבר..

shoko555
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 842
נתן תודות: 104 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #13 

@eliad2
· לא נורא בפעם הבאה.
נראה כמו קבלים של קפסקון (סבירים), שים לב לקוטביות.
בהצלחה.

eliad2 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

עדכון.
הוחלפו כל הקבלים בפרה , כמעט כל הקבלים בלוח הקטן של הפאוור עם הקבלים הגדולים ( לא יודע איך קוראים לו) ממתין ל470uf/35V.

עדיין מקרחצ' , פחות , עדיין יש היס , פחות... אבל מה , נשמע הרבה יותר צלול ופאנצ'י כבר עכשיו !! שיקרחצ' לו (גם הקרחצ'ים נשמעים צלול יותר ) , אני נהנתי מהעבודה עם מלחם מקרטע ובלי נסיון לקחת סבאל'ה בין 40 עם צליל מלוכלך ובהשקעה של 20 שקל (והמון שעות) להוציא ממנו כזה צליל. כיף..
השלבים הבאים יהיו החלפת קבלים במעגל הפאוור הגדול וקבלי ההספק.

אגב , למאותגרי הזמנות גדולות מDIGI KEY גילתי ספק רכיבים בנורדיה "אריהב" שגם מחזיק מלאי ענק של קבלים ואפשר פשוט להגיע לשם עם רשימה וגם מזמין בשבילך מאחד האתרים הגדולים ללא עלות משלוח. מעניין.

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #15 

מקרחצ' מקרחצ'...ובסוף ישרוף לך את הרמקולים...חבל.(n)

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

מצטרף לחשש של רמי בהמלצה לבדוק את יציאות הרמקולים באמצעות מולטימטר ו\או סקופ, לבדיקת הימצאות מתח DC.

yosiaz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

לאור תוצאות ההחלפה, היס וקרחצ' הוא לא בעיה "קבלית"
מנסיוני, ולהערכתי (בהסתייגות שזה אבחון בשלט רחוק) מדובר בסיפור טרנזיסטורי (הלחמה שבורה, טרנזיסטור שקיבל יותר מדי זרם ועומד לנפוח נשמתו)
רעיון לכל הוינטג'אים - לשתול מעגל הגנה לרמקולים במידה ואין, יכול לחסוך הרבה עוגמת נפש.. לדעתי ניתן לייצר "קופסאת הגנה חיצונית" שתחובר בין המגבר/רסיבר לרמקולים ותגן עליהם גם אם מחליפים מגברים/רסיברים וכו'

eliad2 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

עדיין נשארו לי חצי מהקבלים במכשיר להחליף (כל הקבלים במעגל P700 -power amplifier assembly)

בינתיים החלפתי את הקבלים בtone amplifier assembly + power supply assembly.

אני באמת צריך להפסיק להשתמש במכשיר עד שהתקלה לא תיפטר. אעשה למכשיר בדיקה מקיפה בקרוב. צריך לקפוץ איתו למישהו אבל לא מוצא את הזמן..

eliad2 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

היום רעננתי את הקבלים בפרה של ה2238B , לקח לי מעל 4 שעות (בשביל להגיע לפרה הייתי צריך לפרק את רוב הרסיבר)
הוא נשמע פחות או יותר חדש , אבל עדיין לא נחמד כמו ה2220..

בנוסף נתקלתי במשהו מעניין - 2 קבלים 0.22uf שמופיעים בשרטוט של המכשיר בפרה פשוט לא נמצאו בפועל , כאילו שכחו מהם..
במקרה לא היה לי את הערך הזה אבל אקנה אותו בקרוב וארכיב , מעניין אם יהיה שיפור בצליל :? :)

עוד משהו מוזר שראיתי , יש מאחורה מגירה קטנה שרשום עליה "dolby fm " והיא ריקה...

rooster
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 620
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #20 

eliad2 - ממה שאתה מתאר זה נשמע כמו "זליגת" DC.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”