חברת AC Ryan מציגה סטרימר אנדרואיד מבוסס Android 4.4 KitKat עם תמיכה ב- UHD, פתרון עצמאי של JukeBox למדיה ותג מחיר של $189. כאשר מוצרים כמו ה-Raspberry Pi 2 עולים $50, יש מקום לסטרימר כזה?
oferlaor
מנהל
תגובות: 78949
שם מלא: עפר לאור
שליחה
נראה לי שכן, בעיקר בגלל ה-UHD.
השאלה אם זה מצליח לפענח קבצים כאלה כראוי (במיוחד HEVC)?
נוגנו בהצלחה ובצורה תקינה מספר תכני DEMO וזוג סרטים שיש לי, אבל הדבר לא אוזכר מכיוון שמסכי UHD נדירים כמעט כמו התכנים שיוצאים ברזולוציה כזו וזאת הסיבה שרשמתי בכתבה שהיכולת לא שמישה.
הנקודה שהכי הטרידה אותי בסקירה, היא האמירה שתם עידן הסטרימרים.
עבורי לפחות, הרבה יותר נוח להשתמש בסטרימר יעודי מאשר במחשב כלשהו (אנדרואיד או אחר) מבוסס KODI
מזה מספר שנים שאני משתמש מרוצה ב C200 החסרון העיקרי שלו כרגע הוא חוסר תמיכה ב HEVC ודומיו. תלת מימד פחות מעניין אותי.
אני ממתין ל DUNE שיתמוך ב 4K בצורה טובה על מנת לשדרג. מקוה שאני לא ממתין לשוא.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא
ziv_r
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46461
שליחה
זוהי לא אמירה שאני אמרתי, אלא נושא שהעלתי לדיון.
חברות הסטרימרים מתקשות כיום למכור סטרימרים ייעודיים כידוע, אז אולי קשה לחלק מהאנשים להתרגל לפלטפורמה חדשה בדמות Kodi, אבל בקרוב פשוט לא יהיה שום פתרון אחר.
חוסר תמיכה ב- HEVC איננה ממש חסרון כיום מכיוון שאין תכנים בפורמט זה. אפילו חברות הסטרימרים כמו Dune ו- Popcorn Hour עושות שימוש בתכני דמו HEVC שהם השיגו מהרשת.
אני חושב שפתרונות במחיר הזה צריכים לכל הפחות לפתור משהו אחד (אם לא הכל).
לצורך העניין - בDUNE 303D - אני יודע שהוא מסוגל לנגן BD כמעט ללא בעיות מהרשת והוא תומך בתלת מימד.
על פניו - המכשיר הזה נשמע לא בשל בשום תחום, גם לא ברור במה הוא יותר טוב ממכשיר אנדרואיד ב50-60$.
תודה על הסקירה
כמו שאיתי רשם, אני לקחתי איתי מהסקירה דבר אחד יחיד - מכשיר שנראה לא בשל ו/או לא מספיק מהוקצע בשום תחום. לא ברור למשל לפי הסקירה איזה יתרון יש לו על פני פתרונות זולים ממנו. ציינו פה כבר כמה פתרונות כאלה, לי משום מה קפץ לראש בכלל ה- Cubox..
זיו, לא הבנתי עוד משהו - אם עשית לו בדיקה עם תכני UHD ולפי מה שרשמת לעפר זה גם עובד טוב, אז למה לא לציין זאת? מסכי UHD ותכנים נדירים? מה הקשר לא הבנתי..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
ziv_r
עורך ראשי HTmag
שליחה
כי זה לא מעניין. יש ברשותי מסך 4K, יש תכני דמו. העובדה שהנגן מצליח להריץ אותם פשוט לא רלוונטית מכיוון שאף אחד לא יעשה בחוכמה אם ירכוש את הסטרימר המדובר על סמך היכולת הספציפית של ניגון תכנים שלא קיימים.
תודה על הידיעה.
מעניין לראות שגם יצרני סטרימרים קלאסיים, עוברים לממשק של אנדרואיד.
פרט לכך, לא ברור לי מה המכשיר הזה נותן. יש כבר מכשירים שמריצים אנדרואיד ו-4K בכמעט חצי מחיר. למי שרוצה להריץ קודי, יש מיני PC על בסיס חלונות או OP בחצי מחיר.
jacko-il
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
שליחה
ziv_r כתב:כי זה לא מעניין. יש ברשותי מסך 4K, יש תכני דמו. העובדה שהנגן מצליח להריץ אותם פשוט לא רלוונטית מכיוון שאף אחד לא יעשה בחוכמה אם ירכוש את הסטרימר המדובר על סמך היכולת הספציפית של ניגון תכנים שלא קיימים.
...
·
אני לא מצליח להבין את הטענה הזו.
אבל בכל אופן, שוב תודה על הסקירה..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
ziv_r
עורך ראשי HTmag
שליחה
במהלך מרץ, A.C Ryan אמורים להציג עדכון לפתרון ה- JukeBox שלהם עם יכולות מהרשת. אני מסכים עם האמרה שנאמרה כאן כי קשה למוצר הזה להתמודד כאשר יש כל כך הרבה מתחרים ראוים בחוץ במחיר נמוך יותר, יש על כך הרחבה בסיכום המאמר. בזמנו היה יבואן למותג בארץ, ייתכן וקיום יבואן יוזל את המחיר וגם היכולות של ה- VEOLO 4K ישתפרו בעתיד.
יבואן דווקא יעלה את המחיר עם כל המיסים והעמלה שלו בארץ
Gico
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 900
שליחה
תודה על הסקירה.
יש "בשוק" מכשירי RK3288 באזור ה-110$ כבר מספר חודשים בלי העטיפה של AC Ryan,
שיש להם גם קהילת משתמשים כך שלא איזה יצרן עלום-שם ש"לך תחפש את החברים שלך בכל בעייה".
למרות נטייתי המוקדמת בעד מכשיר כזה (כיום אני בעל מכשיר מבוסס RK3188),
אפילו ב-110$ התלבטתי מול פתרונות מבוססי מיני-PC, ולבסוף החלטתי לחכות לפתרון כזה עם 802.11AC.
אז ב-189$ לדעתי ממש לא כדאי.
firebird
חבר ותיק
תגובות: 1488
שם מלא: firebird
שליחה
ziv_r,
אפרופו חוסר היכולת להשתמש במכשיר כמכונת משחקים לאנדרואיד.
במקרה היום גיליתי שיש סטארטאפ ישראלי שנקרא ZRRO שפתח לפני כמה ימים קמפיין בקיקסטארטר שעוסק בדיוק בנושא הזה וכולל שלט מגע מיוחד בנוסף למכשיר.
יש למכשיר מפרט חזק - (מצויין בסרט ובמפרט למטה) ולדעתי הוא יכול להוות אלטרנטיבה חזקה להרצת קודי עליו.
הם גם טוענים שהמכשיר תומך ב4K.
המחיר סביר וכולל גם שלט אחד בחבילה $149 - חבל שהתכנון שלהם להכנס לשוק רק בספטמבר שנה הבאה. ( עד אז יש מצב שיהיו עוד לא מעט מכשירים דומים)
גילוי נאות: אין לי שום קשר לחברה האלו ( להיפך הלוואי והיה לי.....)
אין מסך מושלם! כן, אני יודע שפעם היה ......
Itay_Pollak
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
שליחה
אני חושב שבימינו - כשאפשר להריץ "קוד פתוח" מה שאומר - המוני משתתפים בפיתוח - יקשה מאוד על חברה אחת לייצר משהו איכותי באמת ולהמשיך תמיכה בו וכד'.
ר' לדוגמה בוקסי - אני חושב שמדובר באחת הפלטפורמות הטובות שהיו, ואם הייתה המשך תמיכה+מכשירים חדשים - כנראה שהם היו ממשיכים להצליח. מאוד מרוצה ממה שהם עשו.
החברה מציעה את ה- VEOLO 4K למכירה ב- Amazon.
אם תשתמשו בקופון HTTVAMZN - תקבלו 10% הנחה ואת שלט ה- VEO Navigator במתנה. הקופון תקף מתאריך 18.4 עד 3.5
שימו לב כי לא קיים משלוח ישירות לארץ ויש צורך לעשות שימוש בחברות שיגור צד שלישי.