אחת ולתמיד - ראוטר ומודם

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
eliazu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 71
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

אני אשמח להבין מה נכון לעשות בנוגע לשינויים הקרובים בהוט\ADSL\מיזם הסיבים.

בהנחה שאני עושה הפרדה בין מודמים לראוטר,

בנוגע לראוטר - אני מבין שלא משנה מה אני אבחר, הכל יתחבר למודם.
עקרונית אני מעוניין בראוטר עם dd-wrt.

1. אם אני ב ADSL, אני מחבר אליו את הראוטר ומגדיר את שיטת החיבור ואת היוזר והסיסמא של הספק הנבחר בתוך הראוטר כאשר הוא מחובר למודם, נכון?

2. איזה מודם VDSL רצוי לקנות? האם כדאי להשתמש במודם\ראוטר שבזק מספקים כאשר הופכים אותו למודם בלבד?

3. אם אני בHOT, אני מחבר את הראוטר את המודם\(או HOBOX במצב מודם) ומגדיר את שיטת החיבור. האם ניתן להגדיר את היוזר והסיסמא של הספק הנבחר ? היום זה לא אפשרי. צריך להתקשר לHOT (תשתית) ולבקש החלפה.

4. איזה מודם בתשתית HOT רצוי לקנות? יש בכלל אופציה כזו?

5. איזה מודמים יהיו בתשתית הסיבים והאם יהיה ניתן לחבר אליהם כל ראוטר?

מקווה שזה יעשה לי קצת סדר בראש.
תודה רבה

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #2 

1. נכון

2. אם המודם מתפקד כמודם בלבד ולא כנתב לא אמורים להיות הבדלים משמעותיים בין מודם למודם, השיקול הופך להיות כלכלי בלבד. לקחת מודם מבזק זה רק בשכירות וזה אומר תשלום חודשי של 10₪ בנוסף לתשלום הרגיל על התשתית. אפשר גם לקנות באופן פרטי אבל יש בארץ רק מודם VDSL2 אחד שנמכר באופן פרטי, מדגם Kasda KW-5212, נמכר ברשת Ivory. האפשרות השלישית היא להזמין מודם מחו"ל, כל מודם VDSL2 Annex A יעבוד, אבל קח בחשבון שרובם משולבים עם WiFi ואם אתה מביא מוצר WiFi לארץ סיכוי סביר שיעשו במכס בעיות. אם הוא תומך גם ב-5GHz אז בכלל לא תוכל לשחרר אותו מהמכס. הרבה אנשים קנו מודם סיני מסוג Huawei HG-610 שנמכר בזול ב-eBay ואינו כולל WiFi (ולכן נכנס לארץ בלי בעיה) - לי הוא עשה המון בעיות אבל אנשים אחרים אמרו שדווקא עבד להם בסדר.

3. תלוי אם אתה מחובר עם או בלי חייגן. אם אתה עם חייגן אתה מגדיר את הפרטים בראוטר, בדומה לאיך שזה בבזק (יש כמה הבדלים בהגדרות אבל בגדול התהליך מאוד דומה). אם אתה בלי חייגן אז צריך להתקשר להוט, אבל יש המון יתרונות לחיבור בלי חייגן ורוב האנשים אפילו מעדיפים את זה.

4. אין אפשרות כזאת. הוט חוסמים בפועל כל מודם שהוא לא הספציפי שהם הביאו לך. אפילו אם תחליף מודם עם חבר שלך שיש לו גם מודם מהוט ואפילו מדגם זהה זה עדיין לא יעבוד.

5. לא אמורים להיות בכלל מודמים בתשתית הסיבים, הנתב שלך מתחבר ישירות לשקע בקיר. דווקא רוב הנתבים שמשולבים עם מודם לא יעבדו כי לרובם אין יציאת WAN רגילה אלא רק החיבור לטלפון / כבלים (אם כי יש כמה דגמים בהם ניתן להפוך את אחת מיציאות ה-LAN ליציאת WAN). בכל מקרה אל תבנה על זה שתהיה לך תשתית סיבים באזור בשנים הקרובות.

eliazu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 71
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #3 

תודה רבה, עשית לי המון סדר.

שאלה נוספת בנוגע ל-2,
נאמר באיזשהי כתבה שאם המודם+ראוטר הוא כבר בבעלותי, ואני עובר לאחת הספקיות, הן יכולות בעצמן להתחבר מרחוק ולשנות את ההגדרה של הראוטר כדי שהוא יתחבר אליהן.
כיצד זה יתכן? האם כל מה שהן עושות זה לשנות את היוזר והסיסמא?
זה לא אותו מצב כמו בHOT שזה ללא חייגן, נכון?

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

כעיקרון זה לא הספקיות אלא בזק שיכולה לשנות מרחוק את ההגדרות במודמים שהיא מספקת, ואני מניח שהחוק מאפשר לספקיות לכפות על בזק לעשות את זה. אם המודם הוא לא מבזק או שאתה מחבר אותו לנתב פרטי (שהיוזר והסיסמה מוגדרים עליו) אז לבזק אין שליטה על הציוד ותצטרך לבצע את שינוי ההגדרות בעצמך (נציגי התמיכה של הספקית ינסו לעזור לך להגדיר את זה).
בהוט עם חייגן זה דומה, הוט יכולה לשנות את ההגדרות במודם שלה מרחוק אבל אם אתה משתמש בנתב פרטי אז להוט אין שליטה על הנתב ותצטרך לבצע את השינוי בעצמך. בלי חייגן זה סיפור שונה לגמרי - השיוך לספקית מתבצע בצד של הוט ובכלל לא אצלך אז אתה לא צריך לעשות כלום, הכל בצד של הוט.

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3845
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שליחה #5 

עדין יש לי בבית את המודם VDSL של בזק ה TW 699

אני שוקל לפתוח מכירה פומבית :lol:

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

MrYair כתב:עדין יש לי בבית את המודם VDSL של בזק ה TW 699

אני שוקל לפתוח מכירה פומבית :lol:
...
עברת תשתית או משהו?
בכל אופן שמור את המודם, אתה לא יודע מתי תרצה לעבור שוב.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”