רציתי סוף סוף לדעת האם הורדה מ-XBMC סרט של 1080P קובץ ששוקל 2.5G שווה לקובץ שמורדים ממקומות אחרים במשקל של 10G שווה באיכות ? האם סרטים של 1080P בXBMC הם באמת 10809P איכותיים?
יש לי חבר שמוריד סרטים ב10Gּּ+- וטוין שהם הרבה יותר איכותיים בתמונה ובסאונד.
אשמח לתשובה
שאלה חשובה של איכות !!
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
@yaron4u
·
toxin, הדיון שהפנת אותו אליו דן במשהו אחר ואין לו קשר למה שהוא שאל.
ירון,
כן יש הבדל. רזולוצייה היא רק אחד מהפרמטרים שקובעים איכות סרט וידאו. ישנם עוד פרמטרים חשובים, כמו קצב הנתונים (bit-rate) מקור הוידאו ושיטות הדחיסה והקידוד (הן של הוידאו והן של האודיו).
הסיבה העיקרית להבדל בגודל הקובץ היא קצב הנתונים. ביט רייט נמוך יגרום לוידאו להיות מפוקסל ומעט מטושטש, במיוחד בקטעים מהירים. בקבצים קטנים אני בספק גדול אם תקבל סאונד בסטנדרט גבוה ובאיכות מספקת לקולנוע ביתי. בקיצור, יש הבדל. האם תבחין בו בפועל או לא, זו כבר שאלה אחרת. זה תלוי כמובן המערכת עצמה ובצופה. ההיררכייה הנכונה באיכות היא: בלו-ריי > ריפ איכותי ביט רייט גבוה > ריפ באיכות ירודה (כמו YIFI למשל)
·
toxin, הדיון שהפנת אותו אליו דן במשהו אחר ואין לו קשר למה שהוא שאל.
ירון,
כן יש הבדל. רזולוצייה היא רק אחד מהפרמטרים שקובעים איכות סרט וידאו. ישנם עוד פרמטרים חשובים, כמו קצב הנתונים (bit-rate) מקור הוידאו ושיטות הדחיסה והקידוד (הן של הוידאו והן של האודיו).
הסיבה העיקרית להבדל בגודל הקובץ היא קצב הנתונים. ביט רייט נמוך יגרום לוידאו להיות מפוקסל ומעט מטושטש, במיוחד בקטעים מהירים. בקבצים קטנים אני בספק גדול אם תקבל סאונד בסטנדרט גבוה ובאיכות מספקת לקולנוע ביתי. בקיצור, יש הבדל. האם תבחין בו בפועל או לא, זו כבר שאלה אחרת. זה תלוי כמובן המערכת עצמה ובצופה. ההיררכייה הנכונה באיכות היא: בלו-ריי > ריפ איכותי ביט רייט גבוה > ריפ באיכות ירודה (כמו YIFI למשל)
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".