שאלה לגבי הנתב של בזק

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
winer-r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1652
נתן תודות: 143 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #1 

שלום,
לפני שאני מתקשר לבזק, שאלה ליודעי דבר:
אני עובר על החשבונית בזק ואני משלם 21 ש"ח לחודש עבור נתב DSL 6740U ( מבצע ).
"המבצע" בתוקף עד סוף החודש הנוכחי.
מה יהיה בסוף "המבצע"? :
מחיר עולה?
הנתב עובר לרשותי ומפסיק לשלם?
או הכי סביר שלא עובר לרשותי והמחיר עולה....?

נקודה נוספת:
האם יש הצדקה לרכוש נתב, למשל TL-WDR4300 במקום הנתב שבזק נותן לי ?

תודה

shimi810
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 172
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #2 

חיוב - זיכוי בהתקשרות ישנה? הנתב עובר לרשותך.
אם השכרה, אז הנתב שלהם תמיד. סביר שאחרי מבצע המחיר יעלה... אבל השכרה עולה 10 לחודש (אם איני טועה), בדוק אם תוכל להנמיך את המחיר.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #3 

קודם כל אני מניח שה-21₪ זה רק על הנתב ולא כולל תשלום עבור התשתית עצמה (אם זה כן אל תגיד לבזק שום דבר לכל הפחות עד שהמבצע מסתיים). תשתית היום עולה סביב ה-100₪ (פלוס מינוס, תלוי במהירות).
נכון להיום בזק לא מוכרת מודמים/נתבים אלא משכירה אותם ב-10₪ לחודש, אז זה נראה מוזר שאתה משלם יותר. אם הנתב כבר הרבה זמן אצלך יכול להיות שזה עוד מהזמן שבזק מכרו אותם ואז הוא אמור לעבור לרשותך. במקרה כזה עדיף שתשלם את ה-21₪ האחרונים ואז לא תצטרך לשלם יותר וזה הכי כדאי. אם זה לא ככה עדיף שתבקש מבזק להעביר אותך לשכירות הרגילה שעולה רק 10₪. תצטרך להתקשר לבזק ולשאול באיזה מקרה מהשניים מדובר.

בקשר לנתב פרטי - שים-לב שה-WDR4300 הוא נתב בלבד, הוא לא כולל מודם VDSL2 שאתה צריך כדי להתחבר לתשתית של בזק. אנשים קונים אותם כי לפעמים הנתב שמשולב במודם לא יציב, כי יש להם מודם ישן עוד מהתקופה שהיו מודמים בלי נתב/WiFi מובנה או כי הם רוצים כל מיני פיצ'רים שאין בנתב שבזק מספקת. בכל מקרה אתה עדיין צריך מודם בנוסף לנתב.
האפשרויות שלך הן או לקחת את המודם/נתב של בזק (במקרה כזה אתה לא צריך נתב נוסף אלא אם הזה של בזק עושה בעיות) וכנראה לשלם עליו 10₪ חודשית (ר' התשובה שלי לשאלה הראשונה שלך), לקנות מודם באופן פרטי, שנכון להיום יש רק דגם אחד שנמכר בארץ - Kasda KW-5212, או להזמין מודם מחו"ל, ושים-לב שרצוי שהוא יהיה בלי WiFi משולב כי יש אפשרות שהוא ייתפס במכס ויעשו לך בעיות עם אישורים ממשרד התקשורת (במקרה כזה ההנחה היא שאם הוא תומך 2.4GHz בלבד אז תוכל להשיג את האישורים אבל יהיה לך המון כאב ראש ואם הוא תומך גם 5GHz לא תוכל לשחרר אותו מהמכס בכלל). אם הזמנת מודם שלא תומך WiFi בכלל כדי שלא יהיו לך בעיות במכס ואתה רוצה WiFi אז מן הסתם תצטרך גם נתב רגיל כמו ה-WDR4300.

winer-r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

לגבי התשלום לנתב, לא כתוב אם הוא מושכר או לא. בחשבונית בזק כתוב כך:
"בזק- נתב מחודש VDSL 6740U-H1 דילינק N במבצע. המבצע בתוקף עד 02/2015"

התשובות לנקודה השנייה לשאלתי לא ברורה לי:
כיום יש לי מכשיר אחד בלבד, ה 6740U וכמובן יש לי רשת ביתית אלחוטית. אם אני רוצה להחליף את המכשיר ( מה הוא בכלל? ראוטר, נתב, מודם....)
במה אני יכול להחליף אותו?
כמובן אני מעוניין במכשיר אחד שיספק לי גם ווי-פי.

תודה

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

שים-לב למילה "מחודש", זה אומר שזה אפילו לא נתב חדש, זה מוצר שלקוח קודם החזיר. אם וא לא עובר לרשותך עוד חודש ואתה מפסיק לשלם עליו תחליף אותו ומהר, מה שגם יוזיל לך את העלות החודשית. כמו שאמרתי, דבר עם בזק, הם בכוונה כותבים דברים עמומים בחשבונית שלא תדע מה קורה אח"כ.

כיום המכשיר שלך הוא נתב + מודם + נקודת גישה אלחוטית. אתה צריך בכל מקרה את שלושתם, אם כי הם לא חייבים להיות באותו מכשיר. ה-WDR4300 הוא נתב + נקודת גישה אלחוטית אבל לא מודם.

winer-r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

OK, אני מבין...אדבר עם בזק נראה באיזה יציאה יבואו לי.....
אם אני ארד מה מכשיר של בזק, איזה פיתרון מומלץ לבית?
על ה WDR4300 קראתי כאן ביקורות לא רעות, אבל כפי שאתה אומר, אני צריך יחד איתו גם מודם....
או שאפשר להמליץ לי על מכשיר אחר שהכל משולב בו...?
אני כבר מבולבל מהמושגים: נתב זה לא ראוטר ?

שוב תודה

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

נתב המילה העברית לראוטר, זה אותו דבר. למעשה יש בציוד התקשורת הסטנדרטי שלושה דברים:
  • נתב (או ראוטר) - משמש לחיבור רשת פנימית (הכוללת יותר ממחשב אחד) לאינטרנט על אותו קו.
  • מודם - משמש לחיבור הנתב (או לחילופין מחשב בודד) לקו של ספק התשתית (טלפון / כבלים)
  • נקודת גישה אלחוטית - משמשת לחיבור התקני WiFi לרשת הפנימית (ודרכה לנתב ולאינטרנט)
היום רוב המכשירים שמוכרים הם שילובים. הנפוצים הם נתב + נקודת גישה, נתב + מודם ושילוב של כל השלושה. בכל מקרה אפשר גם תמיד להיכנס להם לקונפיגורציה ולהגדר אותם להיות רק אחד מהם (לדוגמה אם כבר יש לך נתב אז תרצה להגדיר את המודם להיות רק מודם ולא נתב + מודם).

אז כן, ה-WDR4300 הוא שילוב של נתב + נקודת גישה. הוא ממש טוב אבל צריך בנוסף גם מודם. מזלך שנראה שהשוק בארץ בדיוק נפתח לתחרות. רואים כבר מודמים תומכים VDSL2 בחנויות בארץ (בפלונטר יש הכי הרבה כרגע ואפשר לחפש גם בזאפ). חלקם תומכים WiFi, חלקם לא, אני לא יכול להמליץ לך על משהו ספציפי כי אני לא יודע, אבל אם אתה רוצה אתה יכול לקנות D-Link DSL 6740U זהה לזה שלך (אם כי יחסית יקר).
יכולים להיות הבדלי ביצועים משמעותיים בין נתבים שונים ו/או נקודות גישה אלחוטיות שונות. הנסיון מראה עם זאת שאין כמעט הבדל בין מודמים שונים אם הם לא מתפקדים בנוסף גם כנתבים, אז אם אתה קונה את ה-WDR4300 זה לא משנה איזה מודם תקנה, כל עוד הוא תומך VDSL2. אם אתה רוצה משהו משולב הכל רצוי שתשאל אנשים שכבר התנסו.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”