הבדל בין מספר ערוצי ההגברה המוצהרים לבין תמונות גב המכשיר
אני כרגע בשלבי בניה של חדר קולנוע בתקן Dolby Atmos וחוקר את מגוון הרסיברים הרלוונטיים לפי 7.1.4
יש לי שאלה עקרונית שראיתי במספר רסיברים, לדוגמא ה5200 של דנון, במפרט רשום שההגברה היא 9.2 ויש PREAMP של 11.2 אבל בתמונות של גב המכשיר ישנם כ 11 זוגות חיבורים לרמקולים (בנוסף לשתי יצאות SUB). מה ההסבר?
תודה
יש לי שאלה עקרונית שראיתי במספר רסיברים, לדוגמא ה5200 של דנון, במפרט רשום שההגברה היא 9.2 ויש PREAMP של 11.2 אבל בתמונות של גב המכשיר ישנם כ 11 זוגות חיבורים לרמקולים (בנוסף לשתי יצאות SUB). מה ההסבר?
תודה
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
הרסיבר יודע לפענח אודיו המורכב מ- 11.1 ערוצים, אך יש לו 9 ערוצי הגברה.
לכן בו זמנית ניתן להשתמש רק ב- 9 מתוך ה- 11 יציאות המוגברות.
יש 11 כי אתה יכול להחליט איזה זוג ערוצים לא בשימוש אצלך.
על מנת להנות מכל 11 הערוצים, יש צורך להשתמש במגבר סטריאו שיחובר ל- Preouts המתאימים למיקום זוג הרמקולים שיחוברו אליו.
כך, 9 ערוצים ישתמשו בהגברה הפנימית (יחוברו לטרמינלים המוגברים), ו- 2 הערוצים הנוספים יוגברו ע"י מגבר הסטריאו החיצוני.
מקווה שהייתי ברור בהסבר...
לכן בו זמנית ניתן להשתמש רק ב- 9 מתוך ה- 11 יציאות המוגברות.
יש 11 כי אתה יכול להחליט איזה זוג ערוצים לא בשימוש אצלך.
על מנת להנות מכל 11 הערוצים, יש צורך להשתמש במגבר סטריאו שיחובר ל- Preouts המתאימים למיקום זוג הרמקולים שיחוברו אליו.
כך, 9 ערוצים ישתמשו בהגברה הפנימית (יחוברו לטרמינלים המוגברים), ו- 2 הערוצים הנוספים יוגברו ע"י מגבר הסטריאו החיצוני.
מקווה שהייתי ברור בהסבר...
- mbd
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3601
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 2020 פעמים
ההסבר פשוט מאוד . אומנם יש 11 חיבורים לרמקולים אבל רק 9 ערוציי הגברה .
מתוך ה 11 רק 5 הם ערוצים קבועים. FL-FR-C-SL-SR שאר ה 6 ניתנים להגדרה
ע'י המשתמש. כאשר רק 9 מסוגלים לעבוד בכל זמן נתון עם ההגברה הפנימית של
הרסיבר. 2 יציאות לרמקולים HIGHTS 1 ו HIGHTS 2 פעילים רק כש DOLBY ATMOS
מוגדר לעבודה. ואז F WIDE L/R מתבטלים באופן אוטומטי. כדי לעבוד ב 7.2.4 מלא
חייבים לעבוד דרך ה PREOUT'S .
מקווה שהובן.
מתוך ה 11 רק 5 הם ערוצים קבועים. FL-FR-C-SL-SR שאר ה 6 ניתנים להגדרה
ע'י המשתמש. כאשר רק 9 מסוגלים לעבוד בכל זמן נתון עם ההגברה הפנימית של
הרסיבר. 2 יציאות לרמקולים HIGHTS 1 ו HIGHTS 2 פעילים רק כש DOLBY ATMOS
מוגדר לעבודה. ואז F WIDE L/R מתבטלים באופן אוטומטי. כדי לעבוד ב 7.2.4 מלא
חייבים לעבוד דרך ה PREOUT'S .
מקווה שהובן.
הובן ואישש את מה שחשבתי. תודה!
אז עד כמה שהבנתי האפשרות היחידה שלי כרגע ל7.1.4 ברסיבר אחד זה ה3030 של אונקיו. החיסרון בו זה הכיול (האודיסי כבר לא קיים).
לחלופין שימוש ברסיבר כדוגמאת הדנון 5200 והוספת רסיבר/ מגבר עבור זוג הערוצים הנוספים. ההגיון שלי אומר שהמגבר הנוסף ישלוט על הרמקולים הקידמיים (בהנחה שהוא עומד מבחינת העוצמה ואיכות ההגברה), האם אני צודק או שמומלץ לעשות משהו אחר לדעתכם?
אז עד כמה שהבנתי האפשרות היחידה שלי כרגע ל7.1.4 ברסיבר אחד זה ה3030 של אונקיו. החיסרון בו זה הכיול (האודיסי כבר לא קיים).
לחלופין שימוש ברסיבר כדוגמאת הדנון 5200 והוספת רסיבר/ מגבר עבור זוג הערוצים הנוספים. ההגיון שלי אומר שהמגבר הנוסף ישלוט על הרמקולים הקידמיים (בהנחה שהוא עומד מבחינת העוצמה ואיכות ההגברה), האם אני צודק או שמומלץ לעשות משהו אחר לדעתכם?
- mbd
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3601
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 2020 פעמים
ההמלצה שלי. אם זה לא דחוף לזמן הקרוב חכה לחודש ספטמבר.