שלום .
כיום יש לי בבית בחדר עבודה חיבור לאינטרנט באמצעות מודם-ראוטר-נתב שיחות של 012 ( SuperBox - AudioCodes)
משם יש כבלים לכל החדרים כולל הסלון .
הקליטת WIFI מאותו הראוטר בסלון לא משהו למרות קירות גבס , וגם מפריע לי שיש לי רק נקודת רשת אחת בסלון ( טעות שלי בעת השיפוץ )
ברצוני לשדרג את הקליטה בסלון וגם להוסיף נקודות .
למיטב הבנתי יש לי 3 אופציות עבור הסלון :
1.לשים SWITCH + Access Point
2. לשים ראוטר שגם יעבוד כ Access Point וגם יהיה עם 4 נקודות רשת ( כמו SWITCH )
3. לשים SWITCH + מגביר טווח
אופציה נוספת שחשבתי עליה היא לשים SWITCH בסלון ולהחליף את המכשיר של ה SUPER BOX שיושב בחדר למשהו יותר טוב שיתן לי WIFI בכל הבית . הבעיה שאני צריך מכשיר שיהיה גם מודם וגם נתב שיחות ( כי יש לי טלפון של 012 - VOIP )
דעתכם ? המלצות ?
התקציב הוא עד 350 שח .
תודה רבה !
מבקש המלצה לשדרוג הרשת הביתית
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
קודם כל תנסה להחליף את הערוץ שה-WiFi שלך משדר עליו, יכול להיות שבמקרה רוב השכנים שלך על אותו ערוץ ולכן יש לך בעיות ברשת האלחוטית. אם זה עובד כל מה שאתה צריך לשים בסלון זה Switch לרשת קווית וזהו.
אם זה לא עובד אכן צריך לשים פתרון אלחוטי נוסף בסלון, אני ממליץ שתמחק את אפשרות 3, אם כבר יש לך כבל בין החדרים עדיף להשתמש בו במקום להסתמך על קליטה אלחוטית שכמו שציינת לא משהו. פתרונות 1 ו-2 הם שקולים לחלוטין למעט האם פיסית אתה משתמש בקופסה אחת או שתיים.
שים-לב לגבי פתרון מס' 2 - אתה צריך שהראוטר בעצם לא יהיה ראוטר אלא רק Switch + AP, בשביל זה אתה צריך לחבר אותו לשאר הרשת דרך אחת מכניסות ה-LAN שלו (כניסת ה-WAN צריכה להישאר מנותקת לגמרי; חוץ מזה אתה צריך גם לכבות על ה"ראוטר" החדש את שירות ה-DHCP), מה שזה אומר שבפועל זה ייתן לך רק 3 נקודות רשת בסלון (כי כאמור אחת כבר תפוסה ע"י קישור ה-Uplink). בנתבים מסויימים אפשר לבטל את כניסת ה-WAN ולהפוך אותה לכניסת LAN נוספת (וברוב הקושחות צד ג' גם אפשר לעשות את זה ברוב הנתבים) וככה לקבל באמת 4 נקודות רשת בסלון אם זה קריטי בשבילך.
אם זה לא עובד אכן צריך לשים פתרון אלחוטי נוסף בסלון, אני ממליץ שתמחק את אפשרות 3, אם כבר יש לך כבל בין החדרים עדיף להשתמש בו במקום להסתמך על קליטה אלחוטית שכמו שציינת לא משהו. פתרונות 1 ו-2 הם שקולים לחלוטין למעט האם פיסית אתה משתמש בקופסה אחת או שתיים.
שים-לב לגבי פתרון מס' 2 - אתה צריך שהראוטר בעצם לא יהיה ראוטר אלא רק Switch + AP, בשביל זה אתה צריך לחבר אותו לשאר הרשת דרך אחת מכניסות ה-LAN שלו (כניסת ה-WAN צריכה להישאר מנותקת לגמרי; חוץ מזה אתה צריך גם לכבות על ה"ראוטר" החדש את שירות ה-DHCP), מה שזה אומר שבפועל זה ייתן לך רק 3 נקודות רשת בסלון (כי כאמור אחת כבר תפוסה ע"י קישור ה-Uplink). בנתבים מסויימים אפשר לבטל את כניסת ה-WAN ולהפוך אותה לכניסת LAN נוספת (וברוב הקושחות צד ג' גם אפשר לעשות את זה ברוב הנתבים) וככה לקבל באמת 4 נקודות רשת בסלון אם זה קריטי בשבילך.