סוני הכריזה על כרטיס זכרון לאודיופילים

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
of1978 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
נתן תודות: 115 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #1 

"Losers always whine about their best. Winners go home and f**k the prom queen"
John Patrick Mason

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46421
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5084 פעמים

שליחה #2 

of1978,
תן לפחות הסבר למה לדעתך זו בדיחה, בכל זאת, סוני לא חברה טיפשה.

of1978 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
נתן תודות: 115 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #3 

תראה אם הייתי כותב את זה בפורום לא מקצועי היה צריך להסביר למה זה מגוחך אבל בכל זאת ...
"מייצר פחות רעש חשמלי בקריאת הנתונים"?
תראה לי בן אדם שירגיש בהבדל בין כרטיס כזה יקר לכרטיס של יצרן סיני עלום שם....
"Losers always whine about their best. Winners go home and f**k the prom queen"
John Patrick Mason

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4974
נתן תודות: 322 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #4 

אולי זה משהו בסגנון http://www.cnet.com/news/denons-500-ethernet-cable/
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10917
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #5 

ziv_r כתב:of1978,
תן לפחות הסבר למה לדעתך זו בדיחה, בכל זאת, סוני לא חברה טיפשה.
...
בוודאי שסוני לא חברה טיפשה.
היא תמכור כל דבר כל עוד יהיו טיפשים שיקנו מוצרים במחיר מופקע, שלא נותנים שום יתרון או תועלת, מעבר למה שהמוצר "הרגיל" נותן.

מחר Samsung תמכור דיסקים SSD,
"For Premium Sound"

מה שלא מצאתי, זה קישור למקור אמיתי של סוני המספר על המוצר.
כל הדיווחים האילו יכולים להיות בדיחה אחת גדולה.

DigiSUN
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 551
נתן תודות: 200 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

סוני הכריזה על כרטיס זכרון לאודיופילים

שליחה #6 

חברת סוני הכריזה על כוונתה לשחרר כרטיס זיכרון MicroSDXC, שעולה בערך פי 5 מכרטיס סטנדרטי מקביל, אך מיועד לאודיופילים. הכרטיס מתהדר בסלוגן Premium Sound. לטענת אנשי השיווק בחברה (קישור), הכרטיס מפיק פחות רעש בעת קריאת הנתונים.

הצעד הזה של סוני זוכה בין השאר לביקורת ברשת (למשל כאן וכאן).
זה לא סוד שאני נמנה עם קהילת הספקנים. למיטב ידיעתי לא קיים הגיון הנדסי שיצדיק שימוש בכרטיס דיגיטלי כזה. גם אם הסיגנל הדיגיטלי יהיה פחות רועש, אין לכך כל משמעות באשר לטיב השחזור שלו. כל זאת אם הרעש אינו זולג למרחב האנלוגי. ומה אם כן? אם נניח שאכן הסיגנל הדיגיטלי עצמו עלול לזלוג מסיבה כלשהי למרחב האנלוגי, הרי שהרעש התרמי הוא הקטן שבבעיותינו; הגברה ושמיעה של סיגנל דיגיטלי טרם פיענוחו היא קטסטרופה לכשעצמה, בין אם רועש, בין אם לא.

לעניות דעתי הצעד הזה של סוני נראה כמו נסיון שיווקי, שמכוון לאנשים שיש להם יותר כסף מאשר חשיבה ביקורתית והגיון. שהרי כפי שכבר נאמר כאן בעבר, יותר קל למכור לצרכן את מה שהוא רוצה מאשר לחנך אותו. מה שחבל כאן, זה שהפעם מדובר בחברת אלקטרוניקה רצינית ומכובדת, שלא ניתן להטיל ספק בתרומתה האדירה לטכנולוגיית השמע והוידאו עד היום. עד לאחרונה, האיוולת האודיופילית הייתה בעיקר נחלתן של חברות בוטיק איזוטריות, ואתרים מסוימים המקדמים אותה כחיילות-רגלים במסווה של 'חינוך'. כעת מתקבל הרושם שאיוולת אודיופילית מסוג זה לכאורה חדרה גם לחברה מכובדת כמו סוני. טוב יעשו בסוני אם יעמידו את הספקנים על טעותם, על ידי הצגת ראיות טכניות מספקות. לא, הם לא צריכים לחשוף שום סודות, פטנטים או קניין רוחני לשם כך; כל שעליהם לעשות זה להדגים את השיפור שהם טוענים לו, בצורת מדידה כמותית של רצפת הרעש הבוקעת מנגן בעת שימוש בכרטיס זה לעומת כרטיס סטנדרטי. שהרי אנשי השיווק מדברים על רעש, ורעש הוא דבר בהחלט מדיד. אמנם באתר ביפנית יש גרף, אבל הוא ממש לא-מספק: בהיעדר שנתות בגרף ניתן לומר שהמדידות חופפות, סטטיסטית. יתר-על-כן, גם בנסיון תרגום מיפנית, לא ברור אם מדובר במדידת הרעש שבמוצא האנלוגי של אות השמע (בתחום האולטארסוני? מיותר) או בכלל במוצא הדיגיטלי, שגם זה לא רלבנטי לענייננו. לסיכום, דרושים הסברים מפורטים יותר לדעתי.

מיותר לציין שזה יהיה מגניב-לגמרי אם אכן יוכיחו את טיב הטכנולוגיה שלהם ויתברר שטעיתי.
(b)

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5010
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 413 פעמים

שליחה #7 

אני הייתי מוכן לשלם יותר על כרטיס זיכרון אמין יותר אבל בטח לא על "פחות רעש" .

אמינות שרידות ומהירות נתונים זה מה שחשוב לי בכל אופן ואני מוכן לשלם יותר (אפילו כפול מהמחיר הרגיל ) אך לא פי 5 .

roberts
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 738
נתן תודות: 152 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #8 

מישהו כתב שם באתר בתגובות:

It has rounder "zeros" and sharper "ones" for that warm tube-like sound

סיכם את הכל במשפט אחד...

DigiSUN
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 551
נתן תודות: 200 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #9 

אילו היה ברור וחד משמעי שמדובר במוצר לגיטימי שאכן מיטיב עם הסאונד בצורה ברורה, הייתי בשמחה משלם פי 5 עבורו, וגם מעודד את חבריי לכך. אותו הדין לגבי כל פריט ציוד שאדם יכול להרשות לעצמו. ובתנאי נוסף: שמדובר ביצרן שאינו לועג לאינטיליגנציה של לקוחותיו. למשל כשחברה כמו אודיוקווסט מנסה למכור כבל רשת אודיופילי במחיר של אלפי דולרים עם סיפורי מעשיות, אני אישית מאבד את האמון בחברה כזאת ועל כן אמנע גם מקניית מוצריה הזולים יותר. זו הסיבה שמעצבן אותי לראות חברה כמו סוני, שהביאה לנו את הקומפקט דיסק, צגי הטריניטרון ועוד אינספור המצאות ותקנים חשובים - מצטרפת למצעד האיוולת.
roberts כתב:מישהו כתב שם באתר בתגובות:

It has rounder "zeros" and sharper "ones" for that warm tube-like sound

סיכם את הכל במשפט אחד...
...
·
גדול :lol:

roberts
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 738
נתן תודות: 152 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #10 

נראה את Sony מעיזים להציע כרטיס כזה לעולם הצילום...כזה שכשמצלמים איתו הוא מוציא תמונות עם עומק שדה ו"בוקה" משופרים...

שלגון
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2770
נתן תודות: 480 פעמים
קיבל תודות: 699 פעמים

שליחה #11 

Shtirlitz כתב:אולי זה משהו בסגנון http://www.cnet.com/news/denons-500-ethernet-cable/
...
·
השאלות והביקורות באתר אמאזון על הכבל הזה שווים קריאה:
http://www.amazon.com/Denon-AKDL1-Dedic ... B000I1X6PM
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”