חוויה שלילית בקניה ב eBay
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
קודם כל אני רוצה לפתוח בכך שאני, למרות המחירים השערורייתיים, מעדיף תמיד לקנות בארץ. אני תמיד חושש מהזמנה מחו"ל. למרות זאת, רכשתי מוצר שלא ניתן לקנות בארץ דרך eBay מחנות בסינגפור. המוצר הוא ידית אחיזה למכשיר סלולארי ברכב. מחיר (למזלי) 29.90 דולר (יצא 118 ש"ח).
אז ביצעתי את ההזמנה ב 2.1.2015. הסכום ירד בכרטיס אשראי ביום למחרת. בפרטי ההזמנה היה כתוב שהיא צגיע לידיי בין ה 14.1 ל 4.2. במהלך הזמן, עקבתי אחרי ההזמנה באתר של חברת הספנות הסינגפורית. ב 3.2, החלטתי לבדוק שוב ואם עדיין לא יהיה חדש, לפנות לאיביי או לחנות. נכנסתי שוב לאתר של חברת הספנות ועדיין לא היה חדש. חבר לעבודה נתן לי אתר אחר שבוא היה כתוב שהספינה עגנה בישראל ב 3.2 אך קרתה תקלה בביצוע העברת החבילה למזמין. ופה נכנסה העובדה שחוסר הניסיון שלי + טיפשותי, גרמו לכך שנתתי פרטים לא נכונים. מה זאת אומרת פרטים לא נכונים? משום מה הייתי בטוח שזה מגיע עם שליח ולא דרך דואר ישראל. כשאני מזמין דברים, גם מהארץ, אני תמיד משתדל לעשות את זה עם שליח למרות שזה מייקר את הרכישה מהסיבה שבסניף הדואר אליו מגיעות החבילות שנשלחות אלי, מעולם לא חיכיתי פחות מ 40 דקות. בקיצור, נתתי את הכתובת של העבודה שלי ואת השם שלי. מן הסתם, בביניין בו אני עובד לא רשום על תיבות הדואר את השם שלי. הייתי צריך לתת את שם החברה בה אני עובד ומעל זה את שמי. עד שהתעשתתי, החבילה כבר הוכנסה לשק בדרך חזרה לסינגפור. דיברתי עם הדואר, ביקשתי לבצע חסימה ונתתי את הכתובת עם שם החברה אבל אחרי יומיים התברר לי שזה כבר היה מאוחר מידי (אני דיי משוכנע שמישהו בדואר נרדם בשמיה אבל לך תוכיח שאין לך אחות).
החלטתי להזמין מוצר דומה בארץ ולבטל את ההזמנה מחו"ל ולקבל החזר על המוצר. פניתי לאיביי שאמרו שאני צריך לפתוח קריאה שתועבר לטיפולה של החנות תוך 24 שעות. עשיתי כדברם ולאחר כ 12 שעות, קיבלתי מאיביי אימייל שהחנות העבירה להם חומר וביקשה שיחליטו בנידון. לאחר עוד 12 שעות קיבלתי מייל נוסף מאיביי שהם בדקו את הפרטים והחליטו לא לזכות אותי על הסכום.
שלחתי מייל נוסף לשירות הלקוחות של איביי שאין לי דרך להוכיח שהמוצר לא ביידי אבל האם הם ידעו על כך אם המוצר יחזור לידיי החנות השולחת? כתבתי שמגיע לי לספוג את המשלוח אבל לא מגיע לחנות למכור פעמיים את המוצר ולהרוויח עליו פעמיים. במשך שבוע חיכיתי לתשובה שלא הגיע. שלחתי תזכורת והתגובה כדלהלן:
Thanks for contacting eBay about the item# 151155717932 that you recently bought. Unfortunately, we're not able to approve your appeal, because the seller sent the item to an address that you provided on your eBay account. Whether or not the item is returned to the seller, we cannot force them to refund you as part of our guidelines for the eBay Money Back Guarantee states that to be protected by eBay you have to have the correct shipping address in your View Order Details page. It's important to keep the address and phone number on your eBay account up to date.
השאלה הנשאלת היא מה היה קורה אם הייתי מזמין מוצר שעולה 10,000 ש"ח? האם הייתי מקבל תגובה דומה? עד לאן הייתי צריך להגיע כדי לקבל את כספי בחזרה? על 10,000 לא הייתי מוותר. אני מניח שיש פה חברים שלא היו מוותרים גם על 10 ש"ח וזה נכון מאוד מבחינתם. הרי מדובר פה על עיקרון ולא על הכסף עצמו.
אז נכון שלא הייתי עירני ונתתי פרטים לא נכונים אבל תחשבו שהייתם טועים באות אחת בכתובת. לא צריך יותר מזה כדי שהמוצר ישלח חזרה.
קחו את זה לצומת לבכם כשאתם מזמינים משהו מחו"ל.
אגב, כתבתי ביקורת לא טובה על החנות. מיותר לציין שתוך דקה קיבלתי אימייל מאיביי שהביקורת נמחקה כי היה ביני לבין החנות התנהלות "משפטית".
אז ביצעתי את ההזמנה ב 2.1.2015. הסכום ירד בכרטיס אשראי ביום למחרת. בפרטי ההזמנה היה כתוב שהיא צגיע לידיי בין ה 14.1 ל 4.2. במהלך הזמן, עקבתי אחרי ההזמנה באתר של חברת הספנות הסינגפורית. ב 3.2, החלטתי לבדוק שוב ואם עדיין לא יהיה חדש, לפנות לאיביי או לחנות. נכנסתי שוב לאתר של חברת הספנות ועדיין לא היה חדש. חבר לעבודה נתן לי אתר אחר שבוא היה כתוב שהספינה עגנה בישראל ב 3.2 אך קרתה תקלה בביצוע העברת החבילה למזמין. ופה נכנסה העובדה שחוסר הניסיון שלי + טיפשותי, גרמו לכך שנתתי פרטים לא נכונים. מה זאת אומרת פרטים לא נכונים? משום מה הייתי בטוח שזה מגיע עם שליח ולא דרך דואר ישראל. כשאני מזמין דברים, גם מהארץ, אני תמיד משתדל לעשות את זה עם שליח למרות שזה מייקר את הרכישה מהסיבה שבסניף הדואר אליו מגיעות החבילות שנשלחות אלי, מעולם לא חיכיתי פחות מ 40 דקות. בקיצור, נתתי את הכתובת של העבודה שלי ואת השם שלי. מן הסתם, בביניין בו אני עובד לא רשום על תיבות הדואר את השם שלי. הייתי צריך לתת את שם החברה בה אני עובד ומעל זה את שמי. עד שהתעשתתי, החבילה כבר הוכנסה לשק בדרך חזרה לסינגפור. דיברתי עם הדואר, ביקשתי לבצע חסימה ונתתי את הכתובת עם שם החברה אבל אחרי יומיים התברר לי שזה כבר היה מאוחר מידי (אני דיי משוכנע שמישהו בדואר נרדם בשמיה אבל לך תוכיח שאין לך אחות).
החלטתי להזמין מוצר דומה בארץ ולבטל את ההזמנה מחו"ל ולקבל החזר על המוצר. פניתי לאיביי שאמרו שאני צריך לפתוח קריאה שתועבר לטיפולה של החנות תוך 24 שעות. עשיתי כדברם ולאחר כ 12 שעות, קיבלתי מאיביי אימייל שהחנות העבירה להם חומר וביקשה שיחליטו בנידון. לאחר עוד 12 שעות קיבלתי מייל נוסף מאיביי שהם בדקו את הפרטים והחליטו לא לזכות אותי על הסכום.
שלחתי מייל נוסף לשירות הלקוחות של איביי שאין לי דרך להוכיח שהמוצר לא ביידי אבל האם הם ידעו על כך אם המוצר יחזור לידיי החנות השולחת? כתבתי שמגיע לי לספוג את המשלוח אבל לא מגיע לחנות למכור פעמיים את המוצר ולהרוויח עליו פעמיים. במשך שבוע חיכיתי לתשובה שלא הגיע. שלחתי תזכורת והתגובה כדלהלן:
Thanks for contacting eBay about the item# 151155717932 that you recently bought. Unfortunately, we're not able to approve your appeal, because the seller sent the item to an address that you provided on your eBay account. Whether or not the item is returned to the seller, we cannot force them to refund you as part of our guidelines for the eBay Money Back Guarantee states that to be protected by eBay you have to have the correct shipping address in your View Order Details page. It's important to keep the address and phone number on your eBay account up to date.
השאלה הנשאלת היא מה היה קורה אם הייתי מזמין מוצר שעולה 10,000 ש"ח? האם הייתי מקבל תגובה דומה? עד לאן הייתי צריך להגיע כדי לקבל את כספי בחזרה? על 10,000 לא הייתי מוותר. אני מניח שיש פה חברים שלא היו מוותרים גם על 10 ש"ח וזה נכון מאוד מבחינתם. הרי מדובר פה על עיקרון ולא על הכסף עצמו.
אז נכון שלא הייתי עירני ונתתי פרטים לא נכונים אבל תחשבו שהייתם טועים באות אחת בכתובת. לא צריך יותר מזה כדי שהמוצר ישלח חזרה.
קחו את זה לצומת לבכם כשאתם מזמינים משהו מחו"ל.
אגב, כתבתי ביקורת לא טובה על החנות. מיותר לציין שתוך דקה קיבלתי אימייל מאיביי שהביקורת נמחקה כי היה ביני לבין החנות התנהלות "משפטית".
- mp3lll
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20679
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 969 פעמים
רווח, אנטר משהו.
קשה לקרוא.
בכל מקרה ביקורת הכי מוזרה שקראתי.
פעם הבאה פשוט תתיעץ כאן ואל תכתוב שטיות לאיבאי, אם לא היית כותב שטיות הכסף היה חוזר אליך.
בנוסף מוצר של 30 דולר, איזה שליח ואיזה נעלים?
קשה לקרוא.
פעם הבאה פשוט תתיעץ כאן ואל תכתוב שטיות לאיבאי, אם לא היית כותב שטיות הכסף היה חוזר אליך.
בנוסף מוצר של 30 דולר, איזה שליח ואיזה נעלים?
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4216
- נתן תודות: 1659 פעמים
- קיבל תודות: 558 פעמים
לא צריך לתת בקלות פידבקים שליליים תאמין לי כי במקרה שלך כנראה האשמה היא בך וכנראה בדואר ישראל .
תבדוק אם המוצר התקבל ע"י השולח ואז כנראה יש לך מה לעשות בנידון,אם לא התקבל חזרה אצל השולח אז ברור שלא יזכו אותך.
תבדוק אם המוצר התקבל ע"י השולח ואז כנראה יש לך מה לעשות בנידון,אם לא התקבל חזרה אצל השולח אז ברור שלא יזכו אותך.
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
סלח לי אבל עשית טעות ואתה בא בטענות לאיביי? בגלל מקרים כאלו יש מוכרים שלא שולחים לישראל.
אני הזמנתי עשרות מוצרים מאיביי ובמקרים הבודדים שהמוצר לא הגיע פניתי למוכר דרך איביי וקיבלתי מיידית החזר בלי שום הוכחות וקבלות
אני הזמנתי עשרות מוצרים מאיביי ובמקרים הבודדים שהמוצר לא הגיע פניתי למוכר דרך איביי וקיבלתי מיידית החזר בלי שום הוכחות וקבלות
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

·תזכיר לי בדיוק אילו שטויות כתבתי לאיביי ומה הייתי צריך לעשות כדי שהכסף יחזור אלי?mp3lll כתב:רווח, אנטר משהו.
קשה לקרוא.
בנוסף מוצר של 30 דולר, איזה שליח ואיזה נעלים?...
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

· אני מניח שאם הוא יקבל אותו אז זה יהיה רק בסוף החודש או בתחילת חודש הבא. בכל מקרה, יש לי תחושה שלא קראת את התגובה של איביי. גם אם זה יגיע אליו, לא אקבל החזר. רק אם הוא יחליט לתת לי וזה כמובן לא יקרה.claudia5 כתב:לא צריך לתת בקלות פידבקים שליליים תאמין לי כי במקרה שלך כנראה האשמה היא בך וכנראה בדואר ישראל .
תבדוק אם המוצר התקבל ע"י השולח ואז כנראה יש לך מה לעשות בנידון,אם לא התקבל חזרה אצל השולח אז ברור שלא יזכו אותך....
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

· אני אמרתי שלא עשיתי טעות? כתבתי להם שהטעות היא שלי ואני מוכן לספוג את עלות המשלוח הכפולה. למה על המוצר אני לא צריך לקבל החזר? קיבלתי אותו? פתחתי אותו? השתמשתי בו?oris74 כתב:סלח לי אבל עשית טעות ואתה בא בטענות לאיביי? בגלל מקרים כאלו יש מוכרים שלא שולחים לישראל.
אני הזמנתי עשרות מוצרים מאיביי ובמקרים הבודדים שהמוצר לא הגיע פניתי למוכר דרך איביי וקיבלתי מיידית החזר בלי שום הוכחות וקבלות...
עכשיו גם הפכת אותי לישראלי המכוער. באמת תודה רבה.
- mp3lll
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20679
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 969 פעמים
שורה תחתונה, אין דבר כזה שאין כסף חזרה.
אתה אומר כאן דברים שבחיים לא שמעתי, לא קיבלת את המוצר, מגיע לך כסף חזרה.
פתוח תלונ בפאיפאל.
מה אמרת לאיבאי? שטיות כמו הכתובת לא נכונה וכו.
פעם הבאה תתייעץ.
אתה אומר כאן דברים שבחיים לא שמעתי, לא קיבלת את המוצר, מגיע לך כסף חזרה.
פתוח תלונ בפאיפאל.
מה אמרת לאיבאי? שטיות כמו הכתובת לא נכונה וכו.
פעם הבאה תתייעץ.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

למה אתה חושב שאני אמור לקבל את זה? תראה שוב מה איביי כתבו לי:
Whether or not the item is returned to the seller, we cannot force them to refund you as part of our guidelines for the eBay Money Back Guarantee states that to be protected by eBay you have to have the correct shipping address in your View Order Details page
Whether or not the item is returned to the seller, we cannot force them to refund you as part of our guidelines for the eBay Money Back Guarantee states that to be protected by eBay you have to have the correct shipping address in your View Order Details page
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
נתחיל מהסוף.
מה פתאום אתה כותב ביקורת שלילית לחנות, אם אתה מצפה לאיזו שהיא עזרה מהם?
החזר כספי, משלוח חדש, או מה שלא יהיה.
גם אם חשבו לעזור, ויתרו על זה מהר מאוד.
דבר שני, החזר המשלוח ע"י הדואר הוא טעות שלא צריכה לקרות.
בטח שלא כל כך מהר.
אני הזמנתי פעמיים מאיביי לכתובת העבודה עם השם שלי, והחבילה הגיעה.
לא קורה שאתה מקבל מכתב שהכתובת שלך מופיעה עליו, אבל אתה לא מכיר את המכותב?
מבחינת הדואר, הכתובת קיימת, משאירים את החבילה, מעטפה, מה שזה לא יהיה. (או פתק להגיע לאסוף בדואר).
בעיקרון השירות של איביי והחנויות המוכרות שם בכמויות, לא במוכרים הבודדים, הוא מדהים.
מקרה אחד:
נשלחו לי 2 מעטפות מאותו מוכר, באותו יום.
אחת הגיעה, אחת לא.
ברור שנעלמה בדואר בישראל.
דיווחתי לאיביי, ורשמתי לחנות שאחת המעטפות הגיעה ואחת לא,
ושייתכן שהיא עדיין מסתובבת בדואר ותגיע.
כתבתי שדיווחתי רק כי הגיע התאריך האחרון לפתיחת ticket
אמרתי לחנות שימתינו עם משלוח חוזר, שאולי עוד יגיע המוצר.
הם בכל זאת מייד שלחו שוב, בחינם, ואמרו אם יגיע הראשון, אז שנהנה.
לא צריך לשלוח בחזרה.
עוד מקרה, שהפתיע אותי,
קניתי מעמד לסמרטפון שנצמד לדשבורד.
לאחר זמן, בקיץ, הוא החל ליפול מהחום, והרסתי את הדבק סיליקון כשניסיתי לקלף אותו מהדשבורד.
פניתי ליצרן, בבקשה לקנות רק את הדבק סיליקון.
אמרו שאין למכירה רק את הדבק, ואין אחריות מחוץ לסינגפור למוצר הזה.
אחרי יום, קיבלתי פניה מחנות באיבי (לא זו שקניתי ממנה),
הודיעו שהם התבקשו לנסות לעזור, והם מבקשים צילום של המוצר (כנראה כדי לוודא שיש ברשותי),
וכן כתובת, כדי לשלוח לי מוצר זהה חדש בחינם.
שלחו והכל בסדר.
בקיצור:
יש בעיה - דווח.
תגיד אני טעיתי, הדואר טעה...
מתנצל, מבקש עזרה...
תאמין לי, לא היית מגיע למצב בו אתה נמצא עכשיו.
בטח שלא כל כך מהר.
מבחינת הדואר, הכתובת קיימת, משאירים את החבילה, מעטפה, מה שזה לא יהיה. (או פתק להגיע לאסוף בדואר).
בעיקרון השירות של איביי והחנויות המוכרות שם בכמויות, לא במוכרים הבודדים, הוא מדהים.
מקרה אחד:
אחת הגיעה, אחת לא.
לא צריך לשלוח בחזרה.
עוד מקרה, שהפתיע אותי,
לאחר זמן, בקיץ, הוא החל ליפול מהחום, והרסתי את הדבק סיליקון כשניסיתי לקלף אותו מהדשבורד.
הודיעו שהם התבקשו לנסות לעזור, והם מבקשים צילום של המוצר (כנראה כדי לוודא שיש ברשותי),
שלחו והכל בסדר.
בקיצור:
יש בעיה - דווח.
מתנצל, מבקש עזרה...
תאמין לי, לא היית מגיע למצב בו אתה נמצא עכשיו.
תפנה לחברת כרטיסי האשראי עם כל המידע, תמלא טופס chargeback , תקבל את הכסף תוך חודש פלוס מינוס. תחכה כמובן שהמספר מעקב יראה שהתקבל אצל השולח חזרה.
או שלחילופין תדבר עם פייפל ישראל, יש להם נציגים דוברי עברית. הם יחזירו לך את הכסף
בהצלחה
או שלחילופין תדבר עם פייפל ישראל, יש להם נציגים דוברי עברית. הם יחזירו לך את הכסף
בהצלחה
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

·יש לי תחושה שדברי לא הובנו כהלכה. התחלתי בטוב.Amir64 כתב:נתחיל מהסוף.
בטח שלא כל כך מהר.
מקרה אחד:
אחת הגיעה, אחת לא.
לא צריך לשלוח בחזרה.
עוד מקרה, שהפתיע אותי,
שלחו והכל בסדר.
בקיצור:
יש בעיה - דווח.
מתנצל, מבקש עזרה...
תאמין לי, לא היית מגיע למצב בו אתה נמצא עכשיו....
זה לא שקודם שלחתי ביקורת רעה לחנות ואח"כ התלוננתי לאיביי. קודם התלוננתי לאיביי וסיפרתי את המקרה ורק אח"כ (בעצת חבר לעבודה שנתן בעבר ביקורת נמוכה לחנות והם התחננו בפניו שיתקן את הביקורת והם יפצו אותו), כשהבנתי שאין להם כוונה להחזיר לי את הכסף, כתבתי את הביקורת. בכל מקרה אני בספק אם הם בכלל ראו את הביקורת. תוך דקה מרגע סיום כתיבת הביקורת קיבלתי מייל שהיא נמחקה.
חוץ מזה, זה בדיוק מה שכתבתי. כתבתי להם מפורשות שהטעות היא שלי ולא של החנות ושאני צריך לספוג את המשלוח.
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

·חשבתי על זהshuali כתב:תפנה לחברת כרטיסי האשראי עם כל המידע, תמלא טופס chargeback , תקבל את הכסף תוך חודש פלוס מינוס. תחכה כמובן שהמספר מעקב יראה שהתקבל אצל השולח חזרה.
בהצלחה...
ויתרתי על הכסף. אני חי עם זה כבר בשלום
תודה
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5918
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
אם הייתה מודיע לחנות שפשוט לא קיבלת את המוצר, היו מבקשים ממך להמתין עוד שבוע ולאחר מכן פשוט היו מזכים אותך. דבר שקרה לי לא פעם אחת. יתרה מכך, מספר פעמים המוצרים הגיעו לאחר הזיכוי, והייתי מודיע למוכר שהמוצר התקבל והייתי משלם שוב. בפעם היחידה שהייתי צריך לפנות לשירות לקוחות של איביי, זה קרה כי החנות התעכבה בהחזר כספי לאחר החזרת המוצר, וגם זה טופל תוך יומיים לאחר פניה לשירות לקוחות.
לדעתי ממש מיהרת עם פידבק שלילי.
מורה הכי טוב הוא הניסיון, רק עולה יקר
לדעתי ממש מיהרת עם פידבק שלילי.
מורה הכי טוב הוא הניסיון, רק עולה יקר
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

דימה, אומר זאת שוב. קודם פניתי לחנות דרך איביי. רק לאחר שקיבלתי תשובה שלילית, כתבתי את הביקורת. חשבתי שהביקורת תגרום להם לזכות אותי וטעיתי. החנות שלחה לאיביי מסמכים שמורים שהחבילה התקבלה בצד השני. שניהם משוכנעים שאני משקר. זה מה שמרגיז פה.