זקוק לפתרון: לרסיבר יש רק 3 כניסות HDMI
שלום רב,
לפני מספר שנים רכשתי רסיבר של Pioneer VSX-421, ובאופן כללי אני מאוד מרוצה ממנו.
העניין הוא שלאחרונה 3 כניסות HDMI אינן מספקות אותי (מקלט עידן חיצוני, סטרימר, פלייסטיישן ומחשב נייד). אני נאלץ לנתק כל פעם יחידה אחרת וחוץ מחוסר הנוחות זה גם לא בריא במיוחד לאף אחד מההתקנים.
להבנתי, האפשרויות העומדות בפני הן:
1. החלפת הרסיבר במתקדם יותר, עם מספר גדול יותר של כניסות. חסרון: עלות.
2. רכישת קופסה ממתגת HDMI וחיבורה לאחד מקורות הריסבר. חסרון: סרבול עבודה, איכות?
אשמח לשמוע רעיונות שאולי לא חשבתי עליהם, במידה ויש, ולמי שיש נסיון עם קופסה ממתגת טובה מתאימה, מה הדגם שבבעלותו.
תודה רבה,
יניב
לפני מספר שנים רכשתי רסיבר של Pioneer VSX-421, ובאופן כללי אני מאוד מרוצה ממנו.
העניין הוא שלאחרונה 3 כניסות HDMI אינן מספקות אותי (מקלט עידן חיצוני, סטרימר, פלייסטיישן ומחשב נייד). אני נאלץ לנתק כל פעם יחידה אחרת וחוץ מחוסר הנוחות זה גם לא בריא במיוחד לאף אחד מההתקנים.
להבנתי, האפשרויות העומדות בפני הן:
1. החלפת הרסיבר במתקדם יותר, עם מספר גדול יותר של כניסות. חסרון: עלות.
2. רכישת קופסה ממתגת HDMI וחיבורה לאחד מקורות הריסבר. חסרון: סרבול עבודה, איכות?
אשמח לשמוע רעיונות שאולי לא חשבתי עליהם, במידה ויש, ולמי שיש נסיון עם קופסה ממתגת טובה מתאימה, מה הדגם שבבעלותו.
תודה רבה,
יניב
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
אתה תמיד יכול להשתמש בחיבור שהוא לHDMI (למשל במקרה של העידן פלוס זה כנראה לא ימית אסון) ואם יש בטלוויזיה arc אז אתה יכול לחבר hdmi ישירות למסך ועדין תשמע מהרסיבר (אחרת תאלץ גם להכניס אופטי לקומבינה).
אם יש לך ״עידן פלוס״ מובנה במסך זו גם אפשרות במקום המקלט החיצוני. אולי אתה יכול לוותר על הסטרימר אם ממילא יש לך מחשב שמחובר או אולי יכולות ניגון של המסך עצמו. כמו שאתה רואה יש לך עוד הרבה אופציות בשביל לשמור על סטאטוס קוו עם הרסיבר.
אם יש לך ״עידן פלוס״ מובנה במסך זו גם אפשרות במקום המקלט החיצוני. אולי אתה יכול לוותר על הסטרימר אם ממילא יש לך מחשב שמחובר או אולי יכולות ניגון של המסך עצמו. כמו שאתה רואה יש לך עוד הרבה אופציות בשביל לשמור על סטאטוס קוו עם הרסיבר.
1. במקרה של עידן פלוס, המקלט הוא חיצוני (כלומר אין לי מובנה בטלויזיה). איכות השידור היא דווקא טובה ולהערכתי תהיה פגיעה במעבר לחיבור אחר.
2. מה זה ARC?
3. אין במסך יכולות ניגון, והמחשב לא מחובר קבוע...
4. אם אחבר את המחשב הנייד ישירות למסך, עלי לחבר בנפרד את הסאונד כדי לשמוע מהרמקולים שמחוברים לרסיבר.
אלא אם אני מפספס משהו, האופציות הללו לא ממש טובות.
2. מה זה ARC?
3. אין במסך יכולות ניגון, והמחשב לא מחובר קבוע...
4. אם אחבר את המחשב הנייד ישירות למסך, עלי לחבר בנפרד את הסאונד כדי לשמוע מהרמקולים שמחוברים לרסיבר.
אלא אם אני מפספס משהו, האופציות הללו לא ממש טובות.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
יש לטלוויזיה יציאת אודיו אופטית?
בכל מקרה, יעזור אם תיתן לינק לדגם הטלוויזיה.
בכל מקרה, יעזור אם תיתן לינק לדגם הטלוויזיה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אז תחבר את הממיר ב HDMI ישירות לטלוויזיה, והעבר כבל אופטי מהיציאה בטלוויזיה אל הרסיבר.
איכות הסאונד והתמונה תהיה זהה לחלוטין.
איכות הסאונד והתמונה תהיה זהה לחלוטין.
אולי הגיע הזמן לשדרג את הטלוויזיה, במקום פלזמה איזו לד לפחות 55 עם עידן נובנה, כך תוכל גם לפנות מקום במזנון, פחות משהוא שצובר אבק.
לא נכנס חלילה לכיסך, רק הצעתי.
בהצלחה.
נ.ב
גם אני עושה שימוש נרחב ביציאה האופטית של ה .TV, ומאוד מרוצה מהתוצאה.
לא נכנס חלילה לכיסך, רק הצעתי.
בהצלחה.
נ.ב
גם אני עושה שימוש נרחב ביציאה האופטית של ה .TV, ומאוד מרוצה מהתוצאה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לא. אין צורך להגדיר כלום בממיר, ושדרוג הממיר לא ממש יעזור לך.