המלצה לשדרוגים אפשריים בקניית iMAC 5k

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
atraf פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 915
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

אחי מעצב פנים לפרנסתו ומחפש לקנות מחשב חדש, הוא שנים עובד עם MacBook PRO הדיוט לחלוטין בכל עניין הווינדוז (לחלוטין) וגם ממש מקובע בעניין המאק.
ניסיתי כל דרך אפשרית לשכנע אותו לקנות PC, כנראה שזה לא יקרה.

* התוכנות שהוא כנראה איתן יעבוד הן - SketchUP + VRAY, Photoshop, AutoCad

זהו המפרט הבסיסי של הiMAC -
מעבד Quad core intel i5 במהירות 3.5GHz
(Turbo Boost up to 3.9GHz)
זיכרון 8GB (two 4GB) 1600MHz DDR3
כונן קשיח 1TB Fusion Drive
מעבד גרפי AMD Radeon R9 M290X graphics processor with 2GB of GDDR5 memory

- רציתי לדעת איזה שדרוגים כדאי לו לקחת כדי להאריך את חיי המחשב ככל שניתן לשימושים שציינתי?
- ובעניין הHDD אני מתבלט בין 256GB SSD פנימי + HDD חיצוני (אשמח לכיוון) שעובד עם TB לבין 3TB fusion DRIVE או שבכלל להישאר עם ה1TB ובעתיד לקנות HDD חיצוני לפי הצורך?

שדרוגים אפשריים:

iDigital Care
הרחבת אחריות ל - iMac +799.00 ₪

זיכרון
16GB 1600MHz DDR3 SDRAM - 2x8GB +1,162.00 ₪
32GB 1600MHz DDR3 SDRAM - 4x8GB +3,481.00 ₪

דיסק קשיח
TB Fusion Drive (3TB + 128GB Flash) +872.00 ₪
256GB Flash Storage +0.00 ₪
512GB Flash Storage +1,743.00 ₪
1TB Flash Storage +4,643.00 ₪

מעבד
4.0GHz Quad-core Intel Core i7, Turbo Boost up to 4.4GHz +1,453.00 ₪

כרטיס מסך
AMD Radeon R9 M295X 4GB GDDR5 +1,453.00 ₪
...
תודה,

בן

wallalon
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1925
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 147 פעמים

שליחה #2 

אם הוא רגיל לעבוד בmac שיישאר שם. נכון שהעלות של המחשב הזה אסטרונומית אבל גם אם תרכיב PC עם מסך 4K מהרמה הגבוהה ביותר תגיע לא רחוק.
כן מעצבן שאפל גובים בארץ פי 1.5 מבארה"ב

לדעתי ה-fusion ממש יעיל למשתמשים שאין להם ידע/כוח/רצון/תוספת כסף להתעסק כל הזמן בחלוקה של איפה לשמור מה כאשר המערכת בנויה מSSD+HDD. הfusion עושה הכל לבד לפי מה שהוא מבין וכמו שאפל יודעים להרחיק את המשתמש ממה שקורה ברקע.
אני מבין שהוא לא נוגע בוינדוס, אז זה לא נוגע לו, אבל אחד החסרונות של fusion הוא וינדוס על מאק.
אני בטוח שתמצא ברשת מיליון דיונים בנושא לכאן ולכאן, מי שיודע לשמור כל דבר איפה שצריך, יהנה מהביצועים הגבוהים יותר של SSD טהור.
לגבי 1 מול 3 טרה, זה כבר תלוי בו וכמה תכנים יש לו.

atraf פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

השאלה היא האם ההתנהלות במאק וPC בעניין הSSD היא זהה?
כי אם כן, אני לא חושב שזה כזה סיפור לשמור מוזיקה וסרטים ותמונות בHDD חיצוני לדוגמה, אני עובד בצורה זהה עם הlaptop שלי.
העניין הוא שאני לא מבין בכל התוכנות שהוא יצטרך להשתמש (וגם הוא לא) האם צריך לעשות משהו נוסף מלבד להתקין אותם על הSSD? עניין הCACHE וכאלה.. ומה זה אומר לגבי ה256GB האם זה יספיק?

אני מנסה למצוא מידע בכל מיני מקומות על התוכנות האלה אבל ללא הצלחה, כאשר אני נכנס לאתרים הרשמיים שלהם הדרישות שלהם מאוד נמוכות אבל אני בטוח שיש תוכנות שיהנו יותר מזכרון ואחרות מריבוי ליבות ואחרות מ4GB VRAM לעומת 2GB, לכן אני מבולבל..

nati-va
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2077
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #4 

מנסיון לתוכנות האלו מומלץ 16גיגה זיכרון, וכרטיס מסך עם 4 ג'יגה מינימום, ssd זה must

atraf פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

טוב הוחלט בנתיים, על שדרוג הכרטיס מסך + מעבד
נקנה 2x8GB ונוסיף ל2x4GB הקיימים ונגיע ל24GB, אמורות להיות בעיות במצב כזה? (2x4 + 2x8)

ההתלבטות היחידה היא בעניין האחסון,
1) ללכת על 3TB פיוזן בתוספת של 850 ש"ח (ואולי עוד כונן 3TB חיצוני לגיבוי בלבד)
2) לקחת 256GB SSD טהור ולקנות HDD חיצוני כלשהו שכנראה יעלה מינימום 300$ אם אני רוצה להנות מהיתרון של הTB 2
ואם ארצה משהו עם RAID אז המחיר כבר קופץ ל700$ או אולי בכלל לקחת משהו בסגנון הזה ולגמור את הסיפור.
לקנות HDD שתומך בTB2 זאת הגזמה לדעתכם?

מה אומרים?

wallalon
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

שכתבת שאחיך לא מבין בתוכנות, קפצה לי נורה וחזרתי לקרוא את ההודעה הראשונה.

אני לא מבין למה צריך מסך 5K. במידה והוא מעצב פנים, רוב העיסוק הוא באוטוקאד/שרטוטים. בביקורת שקראתי שהשוותה בין ה-5K ל- 2560--1440 נכתב ששניהם מסכים מדהימים עבור כולם, וה-5K מיועד ספציפית עבור רזולוציה מטורפת כמו אצל גרפיקאים שבוחנים בזכוכית מגדלת כל פרט בתמונות/סרטים שלהם.

נקודה נוספת למחשבה - מהיכרותי עם מעצב פנים, כל האינטראקציה בוצעה בדירה שעיצב עבור משפחתי, ובחנויות וכו'. והבחור היה צמוד עם הלפטופ.

אם אתה קונה כונן קשיח בארה"ב, שים לב שהשנאי שלו אוניבסיאלי ומקבל גם 220V

atraf פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

Laptop כבר יש לו, בכל מקרה המחשב כבר נקנה היום:
i7
512SSD
M295X
ובקרוב הוא יוסיף עוד 16GB לבסיס.
הקנייה בהחלט לא זולה, ואני בעצמי גם ניסיתי לייעץ לשנות כיוון וללכת דווקא על PC ולקחת איזה מסך 1440P או אפילו את הLG CURVED, בסופו של יום ההפרש הוא לא כל כך קיצוני אבל עדיין קיים, הבחור נעול על MAC ולגבי ה5K אני בטוח שהוא ימצא לזה שימוש (בעיקר יהנה משטח העבודה) הוא גם מצלם הרבה בזמנו החופשי ככה שהוא יהנה גם מהכיוון הזה, בכל מקרה העיניים שלו יהנו, ההשקעה היא לטווח הארוך ובעיקר לפרנסה.
לגבי עניין מול הלקוח, התכנון הוא לקנות גם IPAD שישמש לעניין הזה.

עכשיו ההתלבטות שנותרה היא לגבי האכסון החיצוני, אבל זה כבר לפורום אחר :>

תודה לכל מי שעזר.

nati-va
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2077
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #8 

רק נקודה אחרונה,
התוכנות -במרביתן לא עודכנו לרזולוציה גבוהה.
אחותי משתמשת בלפטופ עם רזולוציה 4k, תוכנות כמו אוטוקאד, פוטושופ,vray פשוט בלתי שמישות ברזולוציה כזאת. הפתרון היחיד הוא להוריד רזולוציה ל1080p.
אם הייתי מודע לבעיה הזאת לפני הרכישה הייתי מייעץ לה לא ללכת על 4kכרגע. אולי עוד שנה- שנתיים שהטכנולוגיה תכנס למיינסטרים וחברות התוכנה יעדכנו את התוכנות שלהם לרזולוציה גבוהה.

atraf פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

העניין הזה נלקח בחשבון, מתגובות ברשת Autocad דווקא אמור להראות מעולה על ה5K ואכן עם Sketchup יש בעיה שבה הקווים והנקודות פשוט דקים מידי
אבל הבנתי שיש פאטץ שמסדר את זה, ועוד כל מיני שיטות לעבות את הקווים וכו' כדי להפוך את העבודה עם sketchup לנוחה יותר, לא המצב הכי אופטימלי נכון, אבל מקווה שבעתיד יסדרו את זה, אני לא חושב שתהיה להם ברירה.

wallalon
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

תתחדשו!

לפחות המחשב הזה נראה טוב כמו שהוא עולה!

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”