האם יש למישהו מדריך לבניית קרוסאובר?

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
boxm048 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 94
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #21 

אז עדיף עם וופר 4" ?
ויש לי את התוכנה xover 3 pro וכבר התחלתי לתפוס איך משתמשים, עכשיו לטוייטר לפי הגרף אני צריך קבל של 70uf הגיוני??
וyar תודה אני יפנה לשם ! (Y)

גם רציתי לדעת לפני שאני יעשה טעות בעתיד מה הפרמטרים שאני צריך לדעת כשאני רוכש דרייברים זאת אומרת אני הולך לפי דציבל לפי וואט לפי תגובת תדר

s3t
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 412
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #22 

עדיף טויטר אחר.

70 לא הגיוני, יותר לכיוון 7UF.
אתה לא רוצה לחתוך אותו בפחות מ2-3KHZ.

חפש תכנונים מוכנים עבור וופר שיש ברשותך ותקנה טויטרים חדשים + רכיבי קרוסובר שדורש התכנון. בעצם... לא קיים דבר כזה.

אוקיי, או שאתה מוותר כרגע, או שאתה קונה טויטרים חדשים.
ממליץ על
https://www.madisoundspeakerstore.com/h ... e-tweeter/
הם מאוד נקיים מבחינת עיוותים, מאוד ישרים מבחינת ריספונס ויורדים מאוד נמוך.
אפשר לשלב בינם לבין הוופרים שלך סביב 1.5-2K, או אפילו נמוך יותר בתנאי ולא תשמע חזק ותעשה קרוס מסדר 2-3.
גם לא ממש יקרים.
יש את RS28 שגם נחשב טוב, אך הSB26 נראה מעניין יותר.

boxm048 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #23 

S3T רציתי לשאול יש לך פייס או איימיל שאני יוכל לתקשר איתך כי זה לא נותן לי לשלוח הודעה בפרטי ושמתי לב שאתה מבין ומוכן לעזור אז אני ישמח לדבר בפרטי

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #24 

טויטר הולך לפח. הוא לא נועד לעבוד עם וופר 6.5. יותר לכיוון 4" פשוטים.
...
איך בדיוק הגעת למסקנה הזו?
וופר לא הכי נעים לעבודה, יש לו פיק ב3-4K
...
הרבה וופרים הם כאלו, והוופר הזה לא יוצא דופן.
הם מאוד נקיים מבחינת עיוותים, מאוד ישרים מבחינת ריספונס ויורדים מאוד נמוך.
אפשר לשלב בינם לבין הוופרים שלך סביב 1.5-2K, או אפילו נמוך יותר בתנאי ולא תשמע חזק ותעשה קרוס מסדר 2-3.
...
לבחור אין לא אמצעים ולא ידע לתכנן קרוסאובר ואתה ישר ממליץ לו לרכוש טוויטר אחר?

boxm048 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #25 

אמצעים יש ידע לתכנן לא, אבל על זה דיברתי לפחות הוא עזר במשהו אתם אשכרה לא מבינים אותי אני לא מחפש משהו מטורף בסך הכל רציתי שתגידו לי איזה קבל לדחוף כדי שלא יכנסו צלילים נמוכים לטוויטרים מה הבעיה........בעתיד שאני ירצה להשקיע על רמקולים טובים עם קרוסים טובים של 3-way אני יעשה שעורי בית לפני ואבקש את עזרתכם לפני שארכוש את הדרייברים אבל נכון לעכשיו רק הוא עזר לי איכשהו......כי זה מה שאני מחפש קבל או משהו אחר שלא יכניס לי צלילים נמוכים לטוויטר....

boxm048 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #26 

https://www.madisoundspeakerstore.com/h ... e-tweeter/

ובאתר זה יש את כל המידע של הטוייטר אולי זה יעזור במשהו

s3t
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 412
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #27 

AviShahar כתב:S3T רציתי לשאול יש לך פייס או איימיל שאני יוכל לתקשר איתך כי זה לא נותן לי לשלוח הודעה בפרטי ושמתי לב שאתה מבין ומוכן לעזור אז אני ישמח לדבר בפרטי
...
·לא הודעות פרטיות ולא אימייל\טלפון. המידע יכול לעזור לאנשים אחרים וחבל לנעול אותה בהתכתבות פרטית.
איך בדיוק הגעת למסקנה הזו?
...
לטויטר הזה אין rear chamber, הוא קטן וזול. זה לא הולך לעבוד מתחת ל2.5-3K, וגם מעל התחום הוא לא יהי להיט. סתם בזבוז זמן עם דברים כאלו, כל עוד אתה לא הולך לייצר אלפי יחידות של רמקולים במחיר 200$ לצרכן.
הרבה וופרים הם כאלו, והוופר הזה לא יוצא דופן.
...
נכון, אך זה לא הופך אותם לקלים מבחינת תכנון קרוסים, כמו כן גם לא עושה אותם איכותיים מבחינת שמע ללא קרוס מסובך.
או שאתה גורר את הbreakup מעלה מבחינת תדרים (seas excel, accutone) או שאתה מורך את הbreakup כמו בscan speak revelator, או שמנסה למשוך טויטר לאזור 1.5K כמו בdayton audio/seas prestige עשויי אלומיניום.
מדובר בhard cone, עם break up די מבאס, וצריך להנחית אותו כמה שיותר בכדי שלא נשמע אותו.
לבחור אין לא אמצעים ולא ידע לתכנן קרוסאובר ואתה ישר ממליץ לו לרכוש טוויטר אחר?
...
לאף אחד אין סיכוי לקבל משהו סביר עם טויטר מפוסט הראשון.
עם טויטר שהבאתי - יש סיכוי, אך נדרשת עבודה על קרוס מתאים. אם הבחור לא רוצה ללמוד את התחום, אז באמת אין שום סיבה להמשיך להשקיע כסף.

עכשיו השאלה - האם הבחור באמת רוצה להיכנס לתחום, לשבת ימים על חיפוש חומר ברשת, ניסוים, לרכוש ציוד מדידה, לרכוש כלי עבודה בעץ\מלחם\בדיל וכו?
זה הולך לקח הרבה זמן, הרבה כסף ובסוף לא יהיה משתלם מקניית רמקול ברמה זהה\טובה יותר מחנות, בהתחשבות של זמן+השקעה כספית.

boxm048 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #28 

אני כבר שבוע יושב על זה ועל התוכנה xover 3 pro ואתרים שאני מכניס מידע והוא נותן לי את החישוב של הקרוס ומנסה ללמוד את התכנון של הקרוס ולפי מה שבדקתי וראיתי ויצא לי בכולם לטוויטר 22uf 100v capacitor + 0.6mh כי זה כרגע מה שמעניין אותי הטוויט אז אני כבר יעשה הכל לבד ונראה אם צדקתי ממילא יצא לי פה איזה 40 שקל כל הסיפור אז נבדוק ננסה ואם טעיתי אני מוריד את הכובע בפניכם.....

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #29 

לטויטר הזה אין rear chamber, הוא קטן וזול. זה לא הולך לעבוד מתחת ל2.5-3K, וגם מעל התחום הוא לא יהי להיט.
...
טוויטר עם rear chamber ממש לא אוטומטית עדיף מטוויטר שאינו, המחיר גם הוא לא בהכרח אינדיקטור, 2.5-3kHz זה לא רק בהחלט התחום ההגיוני לטוויטר שכזה, אלא זה גם איזור החיתוך של 90% מהטוויטרים ברמקולים שיש בשוק. קח בחשבון שהדגם הזה הוא Semi Horn loaded, משמע הוא גם מתאמץ פחות בתחום העבודה מטוויטר שאינו, וגם כולל פיזור סאונד יותר טוב.
או שאתה גורר את הbreakup מעלה מבחינת תדרים (seas excel, accutone) או שאתה מורך את הbreakup כמו בscan speak revelator, או שמנסה למשוך טויטר לאזור 1.5K כמו בdayton audio/seas prestige עשויי אלומיניום.
מדובר בhard cone, עם break up די מבאס, וצריך להנחית אותו כמה שיותר בכדי שלא נשמע אותו.
...
ה Breakup של הוופר המדובר ממש אינו קיצוני. תשווה את זה לדגמים עם ממברנת מתכת כלשהי וזה יגרום לו להיראות חלקלק. במקום ללכת על טוויטר יקר יותר (הרי הוא כבר רכש אותם), אז עדיף לחתוך את הוופר ב Slope יותר גבוה מאשר לחתוך את הטוויטר בתדר יותר נמוך.
לאף אחד אין סיכוי לקבל משהו סביר עם טויטר מפוסט הראשון.
...
אתה סתם עושה הכללה בגלל המחיר והגורמים שציינת מקודם. כל מקרה לגופו ידידי.
עכשיו השאלה - האם הבחור באמת רוצה להיכנס לתחום, לשבת ימים על חיפוש חומר ברשת, ניסוים, לרכוש ציוד מדידה, לרכוש כלי עבודה בעץ\מלחם\בדיל וכו?
...
הוא כבר ציין שהוא לא רוצה. הוא רוצה ערכים לחלקים בקרוס ושלום על ישראל, ואני לא מאשים אותו.

boxm048 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #30 

אז השאלה הגורלית לטוויטרים 22uf + 0.6mh ???

capten
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 511
נתן תודות: 105 פעמים
קיבל תודות: 151 פעמים

שליחה #31 

boxm048 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #32 

קראתי וחישבתי ומה שזה רשם לי 30uf הגיוני??

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #33 

מה רע ב30 מיקרופראד?
..

boxm048 פותח השרשור
חבר פעיל