האם יש למישהו מדריך לבניית קרוסאובר?
ככה לא מתכננים קרוסאובר. אתה מדבר על "איכות החומרה" אבל אין שום בעיה לקחת קרוסאובר של קיט כלשהו ולהשתמש ברכיבים הרבה יותר יקרים (לא שזה נחוץ). אם אתה רוצה לתכנן קרוסאובר לדרייברים שרכשת אתה צריך לתכנן תיבה מתאימה (סיפור בפני עצמו), לרכוש אמצעי מדידה אקוסטיים, לרכוש תוכנה מתאימה והכי חשוב - לדעת בדיוק מה אתה עושה. במילים אחרות, היה עדיף שתרכוש קיט מוכן ממישהו שכבר עשה את כל העבודה הקשה.
טכנית אין לך ממש מה לעשות איתם. קרוסאובר הוא דבר מאד ספציפי ותלוי בדרייברים שבשימוש ובתיבה עצמה. אתה יכול לפנות ל Madisound ובמידה והדרייברים שרכשת נמכרים אצלם, הם יכולים לתכנן לך תיבה וקרוסאובר בתשלום.
חשבתי פורום יותר רציני שיודע לעזור לאנשים גם לפשוטים שלא קונים רמקולים באלפי שקלים וכנראה אף אחד לא מבין פה בקרוס
כי להגיד לאיש שעכשיו קיבל כל מה שהוא קנה מחו"ל כאילו אתה פשוט אומר לי זרוק לפח לפחות להגיד תחבר קבל לטוויטר משהו פשוט אז אני כבר יעשה את המחקר שלי לבד תודה על העזרה שבוע טוב
כי להגיד לאיש שעכשיו קיבל כל מה שהוא קנה מחו"ל כאילו אתה פשוט אומר לי זרוק לפח לפחות להגיד תחבר קבל לטוויטר משהו פשוט אז אני כבר יעשה את המחקר שלי לבד תודה על העזרה שבוע טוב
דרך אגב זה התיבה שאני הולך להזמין
http://www.parts-express.com/dayton-aud ... y--302-733
אז אם עכשיו אפשר לעזור עם זה אני ישמח
http://www.parts-express.com/dayton-aud ... y--302-733
אז אם עכשיו אפשר לעזור עם זה אני ישמח
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46404
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5081 פעמים
AviShahar,
אתה קונה רכיבים ללא מחשבה תחילה ומצפה לקבל תוצאות חיוביות כאשר מה שתקבל כנראה לא יהיה אופטימלי.
קיבלת כבר את העזרה הכי טובה שתוכל לקבל, ככה פשוט לא עושים DIY.
אתה קונה רכיבים ללא מחשבה תחילה ומצפה לקבל תוצאות חיוביות כאשר מה שתקבל כנראה לא יהיה אופטימלי.
קיבלת כבר את העזרה הכי טובה שתוכל לקבל, ככה פשוט לא עושים DIY.
נערך לאחרונה על ידי ziv_r ב 21/02/2015 14:48, נערך פעם 1 בסך הכל.
דבר ראשון, מה הקשר לרמקולים באלפי שקלים? פה זה פורום DIY. דבר שני, אתה רכשת רכיבים לבניה של רמקול מבלי לעשות קודם שיעורי בית, ואח"כ אתה בא בתלונות למי שמנסה לענות לשאלות שלך? אם קודם היית שואל בפורום לפני רכישת הרכיבים היינו יכולים לומר לך שזה לא הדרך הנכונה, אבל במקום זה רכשת מבלי לקרוא קצת על התהליך של תכנון רמקולים.חשבתי פורום יותר רציני שיודע לעזור לאנשים גם לפשוטים שלא קונים רמקולים באלפי שקלים וכנראה אף אחד לא מבין פה בקרוס...
אי אפשר לתכנן קרוסאובר "בעל פה" כמו שאתה חושב שאפשר, תקרא קצת על תכנון קרוסאוברים לפני שאתה רושם דברים כאלה.מצער שבפורום לא יכולים לעזור כך בחינם כי לזה נועד פורום...
http://www.diyaudioandvideo.com/Calcula ... rcuit1.gif
ודבר כזה פשוט אני לא יכול לעשות נו באמת.....תעשו לי טובה
שם לו קבל 13.25 uf
10 ohms resistor
זה קיבלתי מבחור בפורום מארצות הברית.....
דבר כזה פשוט קשה להסביר ולעזור אין על האנשים בארצות הברית יודעים לעזור גם למתחיל שלא מבין כלום
מזה משנה כבר קניתי עשיתי את הפדיחה זה פעם ראשונה שלי בבניה עצמית, בעתיד אני חושב להשקיע ברמקולים איכותים ואז אני יתחיל לעשות את השיעורים......
ושאתה אומר לי תקרא על איך לתכנן קרוס אז ביקשתי מדריך בעברית כי חיפשתי ולא מצאתי גם בפורום
ודבר כזה פשוט אני לא יכול לעשות נו באמת.....תעשו לי טובה
שם לו קבל 13.25 uf
10 ohms resistor
זה קיבלתי מבחור בפורום מארצות הברית.....
דבר כזה פשוט קשה להסביר ולעזור אין על האנשים בארצות הברית יודעים לעזור גם למתחיל שלא מבין כלום
מזה משנה כבר קניתי עשיתי את הפדיחה זה פעם ראשונה שלי בבניה עצמית, בעתיד אני חושב להשקיע ברמקולים איכותים ואז אני יתחיל לעשות את השיעורים......
ושאתה אומר לי תקרא על איך לתכנן קרוס אז ביקשתי מדריך בעברית כי חיפשתי ולא מצאתי גם בפורום
פשוט בושה חשבתי פורום רציני פעם ראשונה שלי פה ואחרונה מאוכזב, ש-גוי יכול לעזור לי אבל יהודי כמוני מתנהג אלי בצורה כזאת.....מלומד שהוא כלכלן אבל כנראה כמה שבנאדם גאון ויהיר ככה הוא גם טיפש וחסר תרבות
תודה רבה לכולכם וכבר עזרו לי, לא פה בפורום הזה זה בטוח
תודה רבה לכולכם וכבר עזרו לי, לא פה בפורום הזה זה בטוח
אם אתה רוצה לבנות חיקוי לפרארי, האם תתקין בה צמיגים סינים סוג ד'? כנראה שלא. אם אתה רוצה לבנות רמקול טוב, אתה לא יכול לבנות לו קרוסאובר "כללי", אחרת אתה תקבל תוצאה סוג ד'. משום מה אתה מסרב לקבל את העובדה הזו.http://www.diyaudioandvideo.com/Calcula ... rcuit1.gif
ודבר כזה פשוט אני לא יכול לעשות נו באמת.....תעשו לי טובה נו באמת......
כי זה אתה פשוט אומר קח את ה 200 דולר שביזבזת על רמקולים בלי לדעת וזרוק אותם לפח זה כואב לשמוע דבר כזה ומבאס, יודע מה לא צריך קרוס אבל מין הסתם יש גם משהו פשוט שלקחת קבל כמו שראיתי בהרבה רמקולים של רכב של רוקפורד ואלפיין, אז חשבתי שזה גם פתרון פשוט אתה צודק שעשיתי טעות וצריך ללמוד לפני.....בסך הכל רציתי לבנות רמקולים מדפיים למחשב לא משהו ואוו
אתה רכשת דרייברים שנהוג לראות ברמקולים מדפיים באיזור ה 5000-7000 ש"ח. זה לא סתם.בסך הכל רציתי לבנות רמקולים מדפיים למחשב לא משהו ואוו...
הקרוסאובר שיש ברמקולים לרכב הם קצת שונים מרמקולים ביתיים ולכן זו לא דוגמא שתתאים למה שאתה מחפש.אבל מין הסתם יש גם משהו פשוט שלקחת קבל כמו שראיתי בהרבה רמקולים של רכב של רוקפורד ואלפיין...
אם אתה מחפש לקרוא קצת על הנושא בעברית, יש שני מאמרים שכתבתי שיכולים קצת לעזור - המאמר הזה יראה לך מה עבר עלי לפני כמעט 10 שנים כשאני רציתי לבנות רמקולים בלי להיות מוכן (הידע שלי כבר אז היה מעל הממוצע). במאמר הזה אני רשמתי כל מיני מיתוסים על רמקולים. החלק שנוגע לקרוסאובר (לקראת סוף העמוד הראשון) יכול לעניין אותך קצת.
1. טויטר הולך לפח. הוא לא נועד לעבוד עם וופר 6.5. יותר לכיוון 4" פשוטים.
2. וופר לא הכי נעים לעבודה, יש לו פיק ב3-4K, אז תרצה לחתוך אותו לפחות בסדר שני + NOTCH, או בכלל לכיוון סדר רביעי, שזה קצת מעצבן (קצת = ממש).
3. חסר לך ארגז גדול של רכיבי קרוסובר, או נגישות שלהם בחנות כלשהי בקרבה. לורח כמה פעמים עד שננעלים על ערכים ספציפיים של רכיבים = כלומר רוב הרכיבים מפעמים קודמים הולכים לארגז\פח (תלוי אם תרצה להמשיך בבנייות או לא).
4. מיקרופון, קופסה שמודדת IMPEDANCE (בסגנון WOOFERTESTER), תוכנות לתכנון קרוסובר, תוכנות למדדיה (נגיד holmimpulse).
5. ידע להשתמש בכל הדברים האלו, כמו כן ידע באקוסטיקה ואלקטרוניקה, וגם ניסיון.
6. רצוי שיהיה לך איזה REFERENCE שתרצה לשאוף עליו מבחינת אופי סאונד - שלא תבנה משהו שנשמע מוזר.
אז יש לך תכנון מה לעשות - הפורום נקראה DIY - אתה יכול להתחיל ולעשות זאת בעצמך
2. וופר לא הכי נעים לעבודה, יש לו פיק ב3-4K, אז תרצה לחתוך אותו לפחות בסדר שני + NOTCH, או בכלל לכיוון סדר רביעי, שזה קצת מעצבן (קצת = ממש).
3. חסר לך ארגז גדול של רכיבי קרוסובר, או נגישות שלהם בחנות כלשהי בקרבה. לורח כמה פעמים עד שננעלים על ערכים ספציפיים של רכיבים = כלומר רוב הרכיבים מפעמים קודמים הולכים לארגז\פח (תלוי אם תרצה להמשיך בבנייות או לא).
4. מיקרופון, קופסה שמודדת IMPEDANCE (בסגנון WOOFERTESTER), תוכנות לתכנון קרוסובר, תוכנות למדדיה (נגיד holmimpulse).
5. ידע להשתמש בכל הדברים האלו, כמו כן ידע באקוסטיקה ואלקטרוניקה, וגם ניסיון.
6. רצוי שיהיה לך איזה REFERENCE שתרצה לשאוף עליו מבחינת אופי סאונד - שלא תבנה משהו שנשמע מוזר.
אז יש לך תכנון מה לעשות - הפורום נקראה DIY - אתה יכול להתחיל ולעשות זאת בעצמך