הצעות לשיפור תיבת רמקול

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
Maor_T פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 41
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום ,

בניתי רמקול נייד , יש לו הכל - כל החיבורים האפשריים (בלוטוט,Aux,כרטיס זיכרון וUSB )
אפילו יש לו מעגל עם חיישן טמפ' ומאוורר שפועל רק כאשר המגבר מתחמם (שזה חוסך סוללה ורעש רקע ) :wink:
אבל דבר אחד חסר לי , התהודה של התיבה לא הכי משהו , ככה לפחות זה מרגיש לי ..

התיבה מורכבת חלקה מ MDF וחלקה מעץ סנדביץ , החלק של הסנדביץ זה רק הקדימה איפה שמונחים הרמקולים.
יש 2 רמקולים בכללי ואין הפרדה בין הרמקולים , התיבה סגורה , אך עדיין לא אטומה לגמריי לא שמתי חומרי איטום כי לא סיימתי ממש לבנות את הרמקול נשארו עוד כמה פינישים וחיזוק של הלחמות לאלקטרוניקה.

איך אני יכול לשפר את התיבה ?
למשל :
1. האם צריך הפרדה בין הרמקולים או שזה בסדר שיש 2 רמקולים מאותו סוג (אותו תפקיד) באותה תיבה ?
2.האם צריך לשים צמר סלעים או חומר אחר בתוך התיבה כדי לשפר את האקוסטיקה ?
3.האם כדאי להוסיף יציאת באס או להשאיר את התיבה אטומה ?

נתונים טכניים :
נפתח התיבה : 18x44x13 (ס"מ)
מגבר : קיט סיני (אבל חיה רעה) שעוצמתו 2X15W
סוללה : Li-ion 12V with BMS
רמקולים : Pioneer TS-A1086 70W,15W NOM, 4ohm

צירפתי תמונות של הרמקול כדי שתוכלו לראות על מה מדובר , אל תתייחסו לבלאגן של החוטים זה זמני :D

תודה רבה

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #2 

אתה משתמש בזוג וופרים קטנים ופשוטים שבכלל מיועדים לעבודה ברכב אז התוצאות בהתאם. אני באופן אישי לא רואה סיבה להשקיע יותר ממה שהשקעת עד עכשיו.

Maor_T פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 41
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

אם כבר השקעתי עד עכשיו , ואני מרוצה מהתוצאה , חבל לי לוותר על שדרוג ליותר טוב בגלל עוד קצת השקעה , האם בכל זאת משהו שיכול לשפר את הסאונד ? כגון מה שרשמתי למעלה ?

במקביל אני מחפש רמקולים יותר טובים שיחליפו את אלו , איזה סוג יתאים יותר לתיבה זו ?
האם דרייברים של רמקול ביתי קטן (בערך באותה מידת תיבה ) יתאים יותר ?
יש לי רמקולים ביתיים של סוני קטנים ואיכותיים (לא ליידי כרגע כדי לתת יותר פרטים עליהם) אם אני לא טועה הם 6 אוהם 60 וואט , הם עדיפים ?

תודה

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #4 

אתה שואל שאלות כלליות מדי ובניה של רמקול היא הרבה יותר מורכבת מזה. באמת שאני לא חושב שיש לך מה לשפר שם. כל שיפור נורמלי יהיה בניה מחדש של כל העסק בהשקעה הרבה יותר גדולה.

shoko555
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 842
נתן תודות: 104 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

לא מדעי אבל בכ"ז

שליחה #5 

אני מניח שאתה נהנה מהעשייה ואם כך אין סיבה שתפסיק.
יש לי ידע בסיסי אבל אני הייתי מחלק את התיבה לשניים באמצעות חוצץ קשיח מעץ, אין סיבה שתנועה של רמקול אחד תשפיע על השני..
בנוסף תנסה להוסיף פלטות של ספוג בדפנות.

שני אלה בטוח יעזרו במשהוא..תמשיך להנות.

שמוליק

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”