מחמם מים גז RINNAI
שלום
בשימוש שלנו מחמם מים בן15 שנה גרמני יונקרס .הוא מתחיל להראות חוסר יציבות בחימום מיים.
הציעו לי לבצע שיפוץ במחיר של כמעט 1000 ש"ח-- מכשיר כזה חדש עולה 35000+1000 התקנה .
מתקשה להחליט.
מישהו עבר כבר כזו התלבטות?
שאלה נוספת האם המכשיר היפני RINNAI שעולה כולל התקנה משהו כמו 3500 עושה את העבודה ?
תודה
בשימוש שלנו מחמם מים בן15 שנה גרמני יונקרס .הוא מתחיל להראות חוסר יציבות בחימום מיים.
הציעו לי לבצע שיפוץ במחיר של כמעט 1000 ש"ח-- מכשיר כזה חדש עולה 35000+1000 התקנה .
מתקשה להחליט.
שאלה נוספת האם המכשיר היפני RINNAI שעולה כולל התקנה משהו כמו 3500 עושה את העבודה ?
תודה
קיבלתי מהקבלן עם הדירה, אני חושב שאת הדגם הכי פשוט שלהם Rinnai 16i.
אתה מכוון את הטמפרטורה כרצונך, ובעיקרון בהחלט עומד בהבטחה של שני זרמים חזקים בו"ז בחום מספיק גבוה.
חסרון אחד (אבל אני מניח שזה יהיה ככה בכל מחמם מים חסכוני):
ככל שהברז רחוק יותר מהמחמם כך למים לוקח זמן רב יותר להתחמם. במקלחת שמאוד קרובה למחמם זה כמעט מיידי. בברז המטבח הרחוק יותר, בתקופה הזו לוקח לפעמים למעלה מ-15 שניות עד שהמים הופכים לחמים, וגם אז צריך לחכות עוד טיפה עד שהם מגיעים לחום המקסימלי שלהם.
אין לי מקור השוואה עם מחמם גז מודרני אחר, כן יש לי עם מחממים ותיקים שראיתי בדירות ישנות יותר, והוא משמעותית טוב יותר. גם מבחינת שליטה על הטמפרטורה בכל ברז ובטח מבחינת היכולת לחמם מים בזרם חזק.
אתה מכוון את הטמפרטורה כרצונך, ובעיקרון בהחלט עומד בהבטחה של שני זרמים חזקים בו"ז בחום מספיק גבוה.
חסרון אחד (אבל אני מניח שזה יהיה ככה בכל מחמם מים חסכוני):
ככל שהברז רחוק יותר מהמחמם כך למים לוקח זמן רב יותר להתחמם. במקלחת שמאוד קרובה למחמם זה כמעט מיידי. בברז המטבח הרחוק יותר, בתקופה הזו לוקח לפעמים למעלה מ-15 שניות עד שהמים הופכים לחמים, וגם אז צריך לחכות עוד טיפה עד שהם מגיעים לחום המקסימלי שלהם.
אין לי מקור השוואה עם מחמם גז מודרני אחר, כן יש לי עם מחממים ותיקים שראיתי בדירות ישנות יותר, והוא משמעותית טוב יותר. גם מבחינת שליטה על הטמפרטורה בכל ברז ובטח מבחינת היכולת לחמם מים בזרם חזק.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46360
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5076 פעמים
גם אני עם מתקן של Rinnai מדגם 16e. הוא עושה את העבודה, אבל העובדה שצריך לחכות כל כך הרבה זמן עד שהמים החמים מגיעים, מעצבנת וגורמת לבזבוז מים משווע.
לא הייתי ממהר להחליף את המתקן כאשר המתקן הנוכחי יכול לעבור תיקון בעלות נמוכה בהרבה מעלות מתקן חדש. רצוי לבדוק מה כולל התיקון, כנראה וזה יעזור לקבל את ההחלטה הנכונה.
לא הייתי ממהר להחליף את המתקן כאשר המתקן הנוכחי יכול לעבור תיקון בעלות נמוכה בהרבה מעלות מתקן חדש. רצוי לבדוק מה כולל התיקון, כנראה וזה יעזור לקבל את ההחלטה הנכונה.
·sky011 כתב:שלום
מתקשה להחליט.
תודה...
המכשיר עולה 35 אלף ועוד 1000 ש"ח התקנה ?
זה חימום מרכזי לבניין ? או לדירה ?
תיקון מחיר ועוד שאלה
@Elad8
·ראשית 3500 ש"ח עולה יונקרס.+1000 ש"ח התקנה.
חשוב לציין שהיונקרס מחובר למים הקרים ואינו מוזן כלל המדוד.
במקנים החדשים ההזנה היא מהדוד- האם הדבר לא גורם לאבנית במתקן החימום?
·ראשית 3500 ש"ח עולה יונקרס.+1000 ש"ח התקנה.
חשוב לציין שהיונקרס מחובר למים הקרים ואינו מוזן כלל המדוד.
במקנים החדשים ההזנה היא מהדוד- האם הדבר לא גורם לאבנית במתקן החימום?