חדר קטן ותקציב מוגבל - 5.1 או 2 מדפיים?
היי,
אני רוצה לקנות רסיבר ורמקולים לסלון. מדובר בחדר לא מאוד גדול (החדר כ 15 מ"ר מלבני, החלק שבו הטלוויזיה והספות בערך 10 מ"ר) והתקציב בהתאם לא מאוד גבוה (4500 ש"ח לשניהם). השימוש יהיה יותר לסדרות וסרטים אבל גם קצת למוזיקה.
בהתחלה חשבתי ללכת על רסיבר רמת כניסה וסט 5.1 "שישמע טוב איתו", ראיתי כמה דוגמאות לסטים כאלה במחירים של 3500-4000.
היום הייתי בעוד חנות, ושם המוכר המליץ לי בתקציב הזה לקחת את ה Onkyo 535 ורמקולים מדפיים יותר איכותיים במקום סט סטליטיים. כששמעתי את שניהם בחנות, ההבדל היה מורגש (מאוד). ליד המדפיים, הסטליטים נשמעו כאילו מישהו שם מחיצה ביני לבינם. שמעתי את ה Wharfendale Diamond 220 ואת ה Monitor Audio BX2, ואהבתי יותר את ה BX2.
אם אני הולך על 2 מדפיים לא ישאר תקציב לסאב נפרד. ב BX2 הבנתי שיש "יחידת סאב קטנה" ברמקול עצמו ואולי זה יפצה על כך חלקית.
עד כמה החוסר בסאב וברמקולים אחוריים משפיע? 2 יותר איכותיים יתנו את האפקט של "סאונד שעוטף אותך" בחדר כזה?
אם יש עוד רסיברים או רמקולים ששווה לשקול במחיר הזה - אשמח לשמוע, וכנ"ל לגבי השילוב של האונקיו עם ה BX2.
תודה!
צח
אני רוצה לקנות רסיבר ורמקולים לסלון. מדובר בחדר לא מאוד גדול (החדר כ 15 מ"ר מלבני, החלק שבו הטלוויזיה והספות בערך 10 מ"ר) והתקציב בהתאם לא מאוד גבוה (4500 ש"ח לשניהם). השימוש יהיה יותר לסדרות וסרטים אבל גם קצת למוזיקה.
בהתחלה חשבתי ללכת על רסיבר רמת כניסה וסט 5.1 "שישמע טוב איתו", ראיתי כמה דוגמאות לסטים כאלה במחירים של 3500-4000.
היום הייתי בעוד חנות, ושם המוכר המליץ לי בתקציב הזה לקחת את ה Onkyo 535 ורמקולים מדפיים יותר איכותיים במקום סט סטליטיים. כששמעתי את שניהם בחנות, ההבדל היה מורגש (מאוד). ליד המדפיים, הסטליטים נשמעו כאילו מישהו שם מחיצה ביני לבינם. שמעתי את ה Wharfendale Diamond 220 ואת ה Monitor Audio BX2, ואהבתי יותר את ה BX2.
אם אני הולך על 2 מדפיים לא ישאר תקציב לסאב נפרד. ב BX2 הבנתי שיש "יחידת סאב קטנה" ברמקול עצמו ואולי זה יפצה על כך חלקית.
עד כמה החוסר בסאב וברמקולים אחוריים משפיע? 2 יותר איכותיים יתנו את האפקט של "סאונד שעוטף אותך" בחדר כזה?
אם יש עוד רסיברים או רמקולים ששווה לשקול במחיר הזה - אשמח לשמוע, וכנ"ל לגבי השילוב של האונקיו עם ה BX2.
תודה!
צח
אם אהבת את המוניטר אז לך עליהם, זה סט טוב.
רסיבר תבחן את האפשרות לקנות מאמאזון אירופה, יש פיוניר 924 במחיר של 2100.
בכל מקרה כל כל רסיבר שאתה מחליט תשמע אותו יחד עם הרמקולים שאתה רוצה. סאב הייתי מחפש ביד 2 יש שם כמה מציאות לא רעות.
רסיבר תבחן את האפשרות לקנות מאמאזון אירופה, יש פיוניר 924 במחיר של 2100.
בכל מקרה כל כל רסיבר שאתה מחליט תשמע אותו יחד עם הרמקולים שאתה רוצה. סאב הייתי מחפש ביד 2 יש שם כמה מציאות לא רעות.
- nice_guy
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 606
- נתן תודות: 115 פעמים
- קיבל תודות: 43 פעמים
צח, לשמיעת מוסיקה, אולי המדפיים נתנו תצוגה יפה.
אבל יש מוד של EXTENDED STEREO שנותן אפקט מעולה במוסיקה.
כל 5 הרמקולים עובדים והסאב נותן את העומק.
עם סרטים וסדרות, בחיים אתה לא תשמע מזוג רמקולים כמו שתשמע מסט סטלאטיים נורמאלי.
אתה יכול לקנות למשל PIONEER 924 מאמזון גרמניה, ובארץ ללכת על סט סטלטיים של JAMO 102 שאמור לעלות פחות מ 2000 שקל.
ותקבל בובה של מערכת. תקפוץ לקרוסאובר ותשמע את השילוב...
אגב, זה נכנס לך לתקציב.
אבל יש מוד של EXTENDED STEREO שנותן אפקט מעולה במוסיקה.
כל 5 הרמקולים עובדים והסאב נותן את העומק.
עם סרטים וסדרות, בחיים אתה לא תשמע מזוג רמקולים כמו שתשמע מסט סטלאטיים נורמאלי.
אתה יכול לקנות למשל PIONEER 924 מאמזון גרמניה, ובארץ ללכת על סט סטלטיים של JAMO 102 שאמור לעלות פחות מ 2000 שקל.
ותקבל בובה של מערכת. תקפוץ לקרוסאובר ותשמע את השילוב...
אגב, זה נכנס לך לתקציב.
אני לא אוהב את המוד הזהnice_guy כתב: יש מוד של EXTENDED STEREO שנותן אפקט מעולה במוסיקה....
צריך לשבת בדיוק בסוויט ספוט כשהמערכת מכויילת כראוי, אחרת נהיה בלאגן
גם בתנאים אידאליים לא מצאתי את המוד הזה תורם בשום דבר. להפך
מוזיקה רק בקדמיים
ההצעה שלי
תתחיל עם זוג מדפיים, סאב-וופר ורסיבר
אחכ תוסיף בשלבים סנטר ושני אחוריים
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
הרבה לא אוהבים את התוצאה של multi channel stereo.
נראה לי שצריך גם רסיבר טוב שמכוייל טוב, וגם רמקולים טובים, כדי, אולי, להנות מהמוד הזה.
מצטרף להצעה:
תתחיל עם זוג מדפיים, תחסוך ותשלים סאב וסוראונד מאוחר יותר.
נראה לי שצריך גם רסיבר טוב שמכוייל טוב, וגם רמקולים טובים, כדי, אולי, להנות מהמוד הזה.
מצטרף להצעה:
תתחיל עם זוג מדפיים, תחסוך ותשלים סאב וסוראונד מאוחר יותר.
אני מעדיף את הדרך המדורגת, תקנה רסיבר ושני רמקולי מדף איכותים ותוסיף אחוריים, סנטר וסאב.
יש את ה-Sony STR-550 באמזון עד הארץ ב-338 אירו.
בלוחות של אתרים אחרים ראיתי מישהו שמוכר Mission M30i מדפיים ב-700 ש"ח וכן סנטר של Mission גם ב-700 ש"ח ועוד יש לך עודף.
סאב יד שניה בעד 1000 ש"ח ואתה מסודר לבנתיים.
אם אתה הולך בדרך הזו אתה תמיד יכול לקנות בשלב מאוחר יותר אחוריים או להתפרע ולשרדג את הקדמיים ולעביר את המדפיים הנוכחיים להיות אחוריים.
לדעתי תקבל תמורה הרבה יותר גדולה ממערכות 5.1 כמו שהמליצו לך פה.
שוב רק דעתי (-:
יש את ה-Sony STR-550 באמזון עד הארץ ב-338 אירו.
בלוחות של אתרים אחרים ראיתי מישהו שמוכר Mission M30i מדפיים ב-700 ש"ח וכן סנטר של Mission גם ב-700 ש"ח ועוד יש לך עודף.
סאב יד שניה בעד 1000 ש"ח ואתה מסודר לבנתיים.
אם אתה הולך בדרך הזו אתה תמיד יכול לקנות בשלב מאוחר יותר אחוריים או להתפרע ולשרדג את הקדמיים ולעביר את המדפיים הנוכחיים להיות אחוריים.
לדעתי תקבל תמורה הרבה יותר גדולה ממערכות 5.1 כמו שהמליצו לך פה.
שוב רק דעתי (-:
תודה
מצטער מראש על הבורות, אבל מבחינת שדרוג עתידי - אפשר פשוט לקנות בעתיד עוד 2 רמקולים ולהציב אותם מאחורה כסראונד? אפשר להעביר את הרמקולים האלו (MonitorAudio BX2) להיות רמקולים אחוריים בעתיד? זה לא ״סוג״ אחר של רמקולים?
יש רמקולים ש״הולכים טוב״ עם אחרים או שזה חופשי לגמרי?
אני מתפתה לקנות באמת רק 2 רמקולים קדמיים בשלב הזה, אני כנראה חייב לנסות לפני זה לראות איזה קטע מסרט/סדרה ולהשוות את זה למצב של 5 רמקולים. אני מניח שבקולנוע/טלוויזיה ההבדל בין שני הסטים יהיה לכיוון המערכת עם הסראונד דווקא.
לגבי יד שניה - באופן עקרוני אני אצטרך עוד 2 אחוריים, סנטר וסאב (כדי להשלים את כל הרמקולים). כמה אמורים לעלות ביד שניה רמקולים באותו סדר גודל למה שיהיה לי? (אין לי איך לחפש בעצמי כי אני לא יודע איזה רמקולים הגיוני לחבר למערכת הזאת בעתיד)
יש רמקולים ש״הולכים טוב״ עם אחרים או שזה חופשי לגמרי?
אני מתפתה לקנות באמת רק 2 רמקולים קדמיים בשלב הזה, אני כנראה חייב לנסות לפני זה לראות איזה קטע מסרט/סדרה ולהשוות את זה למצב של 5 רמקולים. אני מניח שבקולנוע/טלוויזיה ההבדל בין שני הסטים יהיה לכיוון המערכת עם הסראונד דווקא.
לגבי יד שניה - באופן עקרוני אני אצטרך עוד 2 אחוריים, סנטר וסאב (כדי להשלים את כל הרמקולים). כמה אמורים לעלות ביד שניה רמקולים באותו סדר גודל למה שיהיה לי? (אין לי איך לחפש בעצמי כי אני לא יודע איזה רמקולים הגיוני לחבר למערכת הזאת בעתיד)
- ngold7
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 843
- נתן תודות: 201 פעמים
- קיבל תודות: 133 פעמים
אני חושב שתתחיל אם רסיבר ומדפיים, ואז סנטר, סאב, אחוריים
ככה אתה תעשה כמה שפחות טעוית בדרך ותלמד יותר טוב מה אתה אוהב.
תנסה לקנות רסיבר ב$200 בדיוטי פרי ואז עם 3.5K תקנה מדפיים טובים יד שנייה.
אני אישית ממליץ על B&W 685 שאפשר למצוא במחיר הזה, אבל זה טעמי האישי..
ככה אתה תעשה כמה שפחות טעוית בדרך ותלמד יותר טוב מה אתה אוהב.
תנסה לקנות רסיבר ב$200 בדיוטי פרי ואז עם 3.5K תקנה מדפיים טובים יד שנייה.
אני אישית ממליץ על B&W 685 שאפשר למצוא במחיר הזה, אבל זה טעמי האישי..
.He who knows the past controls the future
.He who controls the future conquers the past
.He who controls the future conquers the past
הייתי באותה סיטואציה כמוך, והמליצו לי פה ללכת על קדמיים ואז להמשיך לבנות את המערכת בשלבים. כיום יש לי רסיבר פיוניר מהדיוטי פרי, קידמיים מוניטור אודיו bx2, וסנטר תואם.
מרוצה מאד מהשילוב הנ"ל, רמקולים מאד מומלצים, אגב בדקתי אותם מול 685 s2, אישית אהבתי יותר את המוניטור, והם גם זולים באיזה אלפיה.
מרוצה מאד מהשילוב הנ"ל, רמקולים מאד מומלצים, אגב בדקתי אותם מול 685 s2, אישית אהבתי יותר את המוניטור, והם גם זולים באיזה אלפיה.
תודה חברים!
הזמנתי את ה Onkyo 636 מאמאזון ב 2100 ש״ח כולל מיסים ומשלוח. הוא כבר בדרך...
אני חושב שאני אלך על ה BX2 בתור קדמיים ובשארית הכסף (עד 1000 ש״ח) אקנה עוד 2 אחוריים. אפילו מטריידאין של מישהו שקנה חמישייה ושידרג את הקדמיים.
יש לי עוד אפשרות של RX2 מטרייד-אין באיזור ה 3000 ש״ח אבל זה לא ישאיר עוד תקציב לרמקולים נוספים (מצד שני, כן שמתי לב להבדל בין הרמקולים, גם במוזיקה וגם בטלוויזיה).
ובנוסף, אני צריך ארונית לטלויזיה יותר רחבה כדי שיהיה מקום לרמקולים.. תענוג...
אני חושב שאני אלך על ה BX2 בתור קדמיים ובשארית הכסף (עד 1000 ש״ח) אקנה עוד 2 אחוריים. אפילו מטריידאין של מישהו שקנה חמישייה ושידרג את הקדמיים.
יש לי עוד אפשרות של RX2 מטרייד-אין באיזור ה 3000 ש״ח אבל זה לא ישאיר עוד תקציב לרמקולים נוספים (מצד שני, כן שמתי לב להבדל בין הרמקולים, גם במוזיקה וגם בטלוויזיה).
ובנוסף, אני צריך ארונית לטלויזיה יותר רחבה כדי שיהיה מקום לרמקולים.. תענוג...