ECM VS Rocket
- TsurTriger
- כתב צילום

- תגובות: 2096
- נתן תודות: 179 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
- גיאסופנבוים
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 1
- שם מלא: גיא
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
@yanivol
·שלום רב,
מנסיון של מס ' שנים בתחום אני יכול להמליץ לך על הECM בלב שקט.
ECM אשר מיוצרת בגרמניה מכונה איכותית ביותר, אין מה להשוות עם ה- רוקט.
ממליץ לך ליצור קשר עם אלון מקדמה קפה אשר ברמת ישי ,הוא מחזיק את שני הסוגים קפותץ אילו ותתרשם.
·שלום רב,
מנסיון של מס ' שנים בתחום אני יכול להמליץ לך על הECM בלב שקט.
ECM אשר מיוצרת בגרמניה מכונה איכותית ביותר, אין מה להשוות עם ה- רוקט.
ממליץ לך ליצור קשר עם אלון מקדמה קפה אשר ברמת ישי ,הוא מחזיק את שני הסוגים קפותץ אילו ותתרשם.
-
yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
@TsurTriger
·
אני מעונין לשדרג ל HX מבוסס E61 התקציב הוא בסביבות 7000 ש"ח. הכנתי קפה על כמה מהן ולא מצאתי הבדלים באיכות הקפה.
המראה של ה VBM לא לטעמי.
הבזרה מבוססות ידיות במקום ברזים לקיטור ומים ויש המון דיווחים ברשת על נזילות מהמוטות.
לא חשבתי כלל על ה ECM עד שדיברתי עם אלון מקדמה.
ECM יקרה יותר מה ROCKET המקבילה לה אני מנסה להבין אם יש לי סיבה אמיתית לשלם 1000-1500 שקלים נוספים על מכונה בעלת מאפיינים זהים:
האם יש הבדל באיכות הרכיבים - משאבה, פרסוסטאט וכו'?
כל מכונה אחרת שתענה על ההגדרות בהחלט באה בחשבון.
·
אני מעונין לשדרג ל HX מבוסס E61 התקציב הוא בסביבות 7000 ש"ח. הכנתי קפה על כמה מהן ולא מצאתי הבדלים באיכות הקפה.
- המכונה צריכה להיות אמינה ואיכותית ככל האפשר במסגרת התקציב וכמובן יפה.
- המכונה אמורה לשרת אותי תקופה ארוכה בשימוש של כוס אספרסו ליום ולפעמים משקאות קפה אחרים בסופי שבוע (הפוך, מקיאטו וכו')
- אני מעדיף משאבה רוטציונית על משאבה ויברציונית.
- בשלב הנוכחי המכונה לא תחובר בחיבור ישיר אבל יתכן שארצה בחיבור ישיר בעתיד הנראה לעין.
המראה של ה VBM לא לטעמי.
הבזרה מבוססות ידיות במקום ברזים לקיטור ומים ויש המון דיווחים ברשת על נזילות מהמוטות.
לא חשבתי כלל על ה ECM עד שדיברתי עם אלון מקדמה.
ECM יקרה יותר מה ROCKET המקבילה לה אני מנסה להבין אם יש לי סיבה אמיתית לשלם 1000-1500 שקלים נוספים על מכונה בעלת מאפיינים זהים:
האם יש הבדל באיכות הרכיבים - משאבה, פרסוסטאט וכו'?
כל מכונה אחרת שתענה על ההגדרות בהחלט באה בחשבון.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא
-
yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
@גיאסופנבוים
·
"אין מה להשוות עם הרוקט" אינו הסבר מנומק. זה בערך כמו לכתוב ECM הכי טוב!
לצערי לא הוספת כל מידע.
קראתי שבחור ניו-זילנדי קנה מ ECM רשיון לבנות מכונות המבוססות על מכונות ECM. יחד עם בחור גרמני שיפרו את שלדעתם דורש שיפור והחלו ליצר את המכונות תחת השם ROCKET.
למכונות של ROCKET יש קהל אוהדים עצום. מספר אושיות קפה נחשבות ברחבי הרשת הכתירו אותן כ"מכונות הקפה הביתיות הטובות ביותר"
אני מנסה ללמוד מהי מכונת הקפה מבוססת E61 הטובה ביותר עבורי על סמך הסברים מלומדים ולא על סמך הכרזות ריקות.
·
"אין מה להשוות עם הרוקט" אינו הסבר מנומק. זה בערך כמו לכתוב ECM הכי טוב!
לצערי לא הוספת כל מידע.
קראתי שבחור ניו-זילנדי קנה מ ECM רשיון לבנות מכונות המבוססות על מכונות ECM. יחד עם בחור גרמני שיפרו את שלדעתם דורש שיפור והחלו ליצר את המכונות תחת השם ROCKET.
למכונות של ROCKET יש קהל אוהדים עצום. מספר אושיות קפה נחשבות ברחבי הרשת הכתירו אותן כ"מכונות הקפה הביתיות הטובות ביותר"
אני מנסה ללמוד מהי מכונת הקפה מבוססת E61 הטובה ביותר עבורי על סמך הסברים מלומדים ולא על סמך הכרזות ריקות.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
עם כל הכבוד - זאת אותה מכונה בדיוק רק אריזה אחרת.
אין שום הבדל למעט עיצוב ויבואנים אחרים
אין שום הבדל למעט עיצוב ויבואנים אחרים
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- TsurTriger
- כתב צילום

אתה יכול גם להכניס את בזארה לתמונה.
אני חושב שזו חברה מעולה ולא נופלת מרוקט ובEMC.
בזארה ג'וליה מכונה מעולה, יש לי כזו.
יש לך גם את המיטיקה, שלמעשה זו אותה מכונה כמו הג'וליה רק עם עטיפה אחרת (יש אותה לחבר שקנינו ביחד את שתי המכונות).
לדעתי האישית, המכונות של בזארה יפות יותר מהמכונות של רוקט. אבל זו רק דעתי האישית...
אני חושב שזו חברה מעולה ולא נופלת מרוקט ובEMC.
בזארה ג'וליה מכונה מעולה, יש לי כזו.
יש לך גם את המיטיקה, שלמעשה זו אותה מכונה כמו הג'וליה רק עם עטיפה אחרת (יש אותה לחבר שקנינו ביחד את שתי המכונות).
לדעתי האישית, המכונות של בזארה יפות יותר מהמכונות של רוקט. אבל זו רק דעתי האישית...
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- Chura
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4777
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 278 פעמים
מצטרף להמלצה החמה על ג'וליה. אבל קח בחשבון שמידי פעם יש בעיה.
המשאבה כל כך שקטה שאתה פשוט חושב שיש תקלה
החסרון לעומת רוקט, שאין מכונה שגם מיכל וגם הזנה וצריך לבחור או או.
המשאבה כל כך שקטה שאתה פשוט חושב שיש תקלה
החסרון לעומת רוקט, שאין מכונה שגם מיכל וגם הזנה וצריך לבחור או או.
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
- TsurTriger
- כתב צילום

יש לי בזארה כבר שנה וחצי וגם לאותו חבר, אין שום נזילה ושום בעיה.
לא שמעתי על תקלות כאלה.
לא שמעתי על תקלות כאלה.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- ZoharKantor
- חבר פעיל

- תגובות: 72
- שם מלא: Zohar Kantor
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
לא מכיר שרשורי נזילות שאתה מציין.
יש לי בזרה אומנם פחות זמן מצור ידידי אבל הידיות נותנות תחושה מדהימה לתפעול ושל איכות.
מצחיק אני בחרתי בבזרה בין היתר בגלל שאני לא אוהב ברז סיבובי...
בהצלחה בכל מה שתבחר!
יש לי בזרה אומנם פחות זמן מצור ידידי אבל הידיות נותנות תחושה מדהימה לתפעול ושל איכות.
מצחיק אני בחרתי בבזרה בין היתר בגלל שאני לא אוהב ברז סיבובי...
בהצלחה בכל מה שתבחר!
- Chura
- חבר מביא חבר

@yanivol
·
אתה מחפש מכונה שהיא עם מיכל אך עם יכולת להזנה ישירה, כלומר בזרה עם כל הסימפטיה, OUT.
עכשיו, הרוקט אחלה, באמת מכונה טובה, ואני חושב שסידרת הGiotto עם המשולש בצד היא מדהימה.
אבל, מזמן התאהבתי במכונה Profitec Pro 700, מכונה עמוסה בכל טוב והבנתי שאפילו יש לה ייבוא לארץ במחיר הוגן.
דוד כפול, pid, הזנה ממיכל עצום (3 ליטר) או ישירה, המון ביקורות חיוביות.
אם אני לא טועה המחיר שלה בארץ הוא באזור ה9000, אבל שווה לבדוק אם אפשר לקצץ אותו קצת לכיוון התקציב שלך.
בכל מקרה, לא משנה מה תבחר ממה שהוצע לך, כולן יפיקו אספרסו משובח (לא לשכוח מטחנה!)
·
אתה מחפש מכונה שהיא עם מיכל אך עם יכולת להזנה ישירה, כלומר בזרה עם כל הסימפטיה, OUT.
עכשיו, הרוקט אחלה, באמת מכונה טובה, ואני חושב שסידרת הGiotto עם המשולש בצד היא מדהימה.
אבל, מזמן התאהבתי במכונה Profitec Pro 700, מכונה עמוסה בכל טוב והבנתי שאפילו יש לה ייבוא לארץ במחיר הוגן.
דוד כפול, pid, הזנה ממיכל עצום (3 ליטר) או ישירה, המון ביקורות חיוביות.
אם אני לא טועה המחיר שלה בארץ הוא באזור ה9000, אבל שווה לבדוק אם אפשר לקצץ אותו קצת לכיוון התקציב שלך.
בכל מקרה, לא משנה מה תבחר ממה שהוצע לך, כולן יפיקו אספרסו משובח (לא לשכוח מטחנה!)
- TsurTriger
- כתב צילום

השלילה הישירה הזו של מכונה בגלל דרישה שהחשיבות שלה דיי שולית, גם יכולת להזנה ישירה וגם מיכל, היא תמוהה בעיני.
כל מי שיש לו מכונה עם הזנה ישירה לא צריך את המיכל.
ולהיות רק עם מיכל בלי הזנה ישירה, זה לדעתי לא כזה Issue.
זה מזכיר לי את הימים הראשונים שהתחלתי לבנות לעצמי סט צילום כצלם חובב. החלום של FF דיגיטלי היה בראש סדר מעיניי, אך יקר למדי. כל קנייה של עדשה חדשה או ציוד נלווה תמיד שמתי דגש על כך שיתאים גם לFF בבוא מן הימים שאקרא לי גוף FF. כל שנה אמרתי "השדרוג הבא, מצלמת FF". עם השנים רכשתי 2 עדשות שהן יעודיות לקרופ ואין הן מתאימות לFF. לפני כשנתיים רכשתי מצלמת FF שכה חלמתי עליה.
בדיעבד נתתי משקל רב מדי לחשיבה של התאמת הציוד גם לFF. תמיד אפשר למכור ציוד ולשדרג ציוד במחירים זניחים ביחס לעלות של התחביב עצמו. כיום אני עדיין מצלם בסטודיו (בעסק) עם קרופ והFF משמש בעיקר ולתחביב.
השורה התחתונה: תמיד אפשר לשדרג, תמיד אפשר לקנות ציוד אחר. ההגבלה על של גם וגם לפעמים יכולה להיות הגבלה לא נכונה וככזו שפוסלת מכונות מעולות בגלל תכונה שהיא אפילו דיי תמוהה. כל מי שמכין אספרסו 1-3 כוסות ביום או גם מקציף לקפוצינו, בשילוב של מיכל של 4 ליטרים ודוד של 2 ליטרים זה המון. יוצא לי למלא מים פעם פעמיים בשבוע וגם זה קורה בגלל שאני מנקה את המכונה אחרי כל הכנה של קפה.
שורה תחתונה: אם אין לך באמת תכנון מעשי לחיבור ישיר בחודש חודשיים הקרובים, אז אל תגביל את עצמך. חבל. מכונת קפה זה דבר נייח, כמעט כמו תנור אפיה. אני לא מכיר אף אחד שמטייל ומזיז את המכונה שלו כל כמה זמן או משנה את תצורת החיבור שלה.
כל מי שיש לו מכונה עם הזנה ישירה לא צריך את המיכל.
ולהיות רק עם מיכל בלי הזנה ישירה, זה לדעתי לא כזה Issue.
זה מזכיר לי את הימים הראשונים שהתחלתי לבנות לעצמי סט צילום כצלם חובב. החלום של FF דיגיטלי היה בראש סדר מעיניי, אך יקר למדי. כל קנייה של עדשה חדשה או ציוד נלווה תמיד שמתי דגש על כך שיתאים גם לFF בבוא מן הימים שאקרא לי גוף FF. כל שנה אמרתי "השדרוג הבא, מצלמת FF". עם השנים רכשתי 2 עדשות שהן יעודיות לקרופ ואין הן מתאימות לFF. לפני כשנתיים רכשתי מצלמת FF שכה חלמתי עליה.
בדיעבד נתתי משקל רב מדי לחשיבה של התאמת הציוד גם לFF. תמיד אפשר למכור ציוד ולשדרג ציוד במחירים זניחים ביחס לעלות של התחביב עצמו. כיום אני עדיין מצלם בסטודיו (בעסק) עם קרופ והFF משמש בעיקר ולתחביב.
השורה התחתונה: תמיד אפשר לשדרג, תמיד אפשר לקנות ציוד אחר. ההגבלה על של גם וגם לפעמים יכולה להיות הגבלה לא נכונה וככזו שפוסלת מכונות מעולות בגלל תכונה שהיא אפילו דיי תמוהה. כל מי שמכין אספרסו 1-3 כוסות ביום או גם מקציף לקפוצינו, בשילוב של מיכל של 4 ליטרים ודוד של 2 ליטרים זה המון. יוצא לי למלא מים פעם פעמיים בשבוע וגם זה קורה בגלל שאני מנקה את המכונה אחרי כל הכנה של קפה.
שורה תחתונה: אם אין לך באמת תכנון מעשי לחיבור ישיר בחודש חודשיים הקרובים, אז אל תגביל את עצמך. חבל. מכונת קפה זה דבר נייח, כמעט כמו תנור אפיה. אני לא מכיר אף אחד שמטייל ומזיז את המכונה שלו כל כמה זמן או משנה את תצורת החיבור שלה.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- Chura
- חבר מביא חבר

לדעתי אתה משווה תפוחים ותפוזים. בציוד צילום יש התקדמות יש הבדל.
במכונה, ואני דיי בטוח בעצמי, אין שום הבדל בתצורה בשנים האחרונות כך שלשדרג מכונה רק כי פתאום בא לך חיבור ישיר (וזה כיף !) לדעתי זה לא נכון.
יש מספיק מכונות ממש טובות בשוק שנותנות גם וגם, ולכן אני ממליץ, אם זה היה או ג׳וליה או משהו נחות, הייתי איתך, אבל זה לא המצב.
הprofitec מתעלה על ג׳וליה ורוקט למיניהם, וגם עולה עליהם כספית
הרוקט אבולוצינ׳ה טובה בדיוק כמו הבזרה.
זה מסתיים בסופו של יום בטעם ובעיצוב לדעתי (ובעומק הכיס.
במכונה, ואני דיי בטוח בעצמי, אין שום הבדל בתצורה בשנים האחרונות כך שלשדרג מכונה רק כי פתאום בא לך חיבור ישיר (וזה כיף !) לדעתי זה לא נכון.
יש מספיק מכונות ממש טובות בשוק שנותנות גם וגם, ולכן אני ממליץ, אם זה היה או ג׳וליה או משהו נחות, הייתי איתך, אבל זה לא המצב.
הprofitec מתעלה על ג׳וליה ורוקט למיניהם, וגם עולה עליהם כספית
הרוקט אבולוצינ׳ה טובה בדיוק כמו הבזרה.
זה מסתיים בסופו של יום בטעם ובעיצוב לדעתי (ובעומק הכיס.
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
- TsurTriger
- כתב צילום

אין התקדמות , ואם יש היא מזערית.
עדשות עם אותו מנגנון שתוכנן לפני 20 + שנים נמכרות היום באותו מחיר שהיו נמכרות לפני 10 שנים.
מכונות קפה הן פשוטות בעשרות מונים מעדשת מצלמה. אז, אחת כמה וכמה.
פתאום בא לך חיבור ישיר?
חן, בחיאת, תביא לי אחד שכל שנה \ שנתיים משנה את החיבור של מכונת הקפה. כשאתה קונה מכונה, תגדיר דרישות. ואחת מהן זה חיבור ישיר או מיכל.
שוב, אתה נותן לורסטיליות הזו חשיבות יתרה, שעולה לא מעט כסף (כסף שעדיף להשקיע על מטחנה טובה יותר או ציוד נלווה) וחד משמעית לא משפרת את הקפה בכוס.
עדשות עם אותו מנגנון שתוכנן לפני 20 + שנים נמכרות היום באותו מחיר שהיו נמכרות לפני 10 שנים.
מכונות קפה הן פשוטות בעשרות מונים מעדשת מצלמה. אז, אחת כמה וכמה.
פתאום בא לך חיבור ישיר?
חן, בחיאת, תביא לי אחד שכל שנה \ שנתיים משנה את החיבור של מכונת הקפה. כשאתה קונה מכונה, תגדיר דרישות. ואחת מהן זה חיבור ישיר או מיכל.
שוב, אתה נותן לורסטיליות הזו חשיבות יתרה, שעולה לא מעט כסף (כסף שעדיף להשקיע על מטחנה טובה יותר או ציוד נלווה) וחד משמעית לא משפרת את הקפה בכוס.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- Chura
- חבר מביא חבר

הסליני אבולוצינה עולה דיי דומה לג׳וליה.
אני לא נותן לזה שיקול, להזכירך אני עם מכונה חיבור ישיר בלבד.
אבל אם זה הדרישה של מי שמבקש את הייעוץ, אי אפשר לשלול את זה.
אני לגמרי מבין את זה, בייחוד אנשים ששוכרים דירות. שיום אחד יכולים לחבר ויום אחר לא יכולים.
ולגבי צילום, גוף של לפני10 שנים לא מתקרב לגוף של היום, אפילו לגוף של לפני שנתיים.
אני לא נותן לזה שיקול, להזכירך אני עם מכונה חיבור ישיר בלבד.
אבל אם זה הדרישה של מי שמבקש את הייעוץ, אי אפשר לשלול את זה.
אני לגמרי מבין את זה, בייחוד אנשים ששוכרים דירות. שיום אחד יכולים לחבר ויום אחר לא יכולים.
ולגבי צילום, גוף של לפני10 שנים לא מתקרב לגוף של היום, אפילו לגוף של לפני שנתיים.
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
- TsurTriger
- כתב צילום

לא דיברתי על גופי צילום. דיברתי על עדשות.
אני גם שוכר דירה ולבסוף ככל הנראה גור בדירה משלי. אבל מתי זה יקרה? בעוד שנתיים ? 5 שנים? 10 שנים? מספיק רחוק כדי לא לתת לחשיבות הזו משקל ולפסול מכונות מעולות כגון הג'וליה והמיטיקה.
הורסטיליות הזו בחיבור לדעתי היא בגדר גימיק. הצורך שלה במציאות מוטל בספק, ועל גבול הלא קיים.
יש פרמטרים הרבה יותר חשובים להתחשב בהם מאשר ורסטיליות בחיבור, שבגללה פסלת ישר מגוון עצום של מכונות מעולות.
גם בתחום הצילום אנשים נוטים לתת חשיבות לכל מיני פיצ'רים שהם בגדר פיצ'ר שיווקי \ גימיקי מבלי להבין מה עומד מאחורי זה והאם השיקול הזה נכון. בשביל זה יש את הפורום, כדי לעזור לאנשים לקבל מספר כיוונים ולהחליט האם הפיצ'רים שהם חשבו כחשובים, באמת כה חשובים או שמא השיקול היה לא הכי נכון.
אני גם שוכר דירה ולבסוף ככל הנראה גור בדירה משלי. אבל מתי זה יקרה? בעוד שנתיים ? 5 שנים? 10 שנים? מספיק רחוק כדי לא לתת לחשיבות הזו משקל ולפסול מכונות מעולות כגון הג'וליה והמיטיקה.
הורסטיליות הזו בחיבור לדעתי היא בגדר גימיק. הצורך שלה במציאות מוטל בספק, ועל גבול הלא קיים.
יש פרמטרים הרבה יותר חשובים להתחשב בהם מאשר ורסטיליות בחיבור, שבגללה פסלת ישר מגוון עצום של מכונות מעולות.
גם בתחום הצילום אנשים נוטים לתת חשיבות לכל מיני פיצ'רים שהם בגדר פיצ'ר שיווקי \ גימיקי מבלי להבין מה עומד מאחורי זה והאם השיקול הזה נכון. בשביל זה יש את הפורום, כדי לעזור לאנשים לקבל מספר כיוונים ולהחליט האם הפיצ'רים שהם חשבו כחשובים, באמת כה חשובים או שמא השיקול היה לא הכי נכון.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
אני רק מעיד פה על עצמי, כרגע בדירה שכורה עם מכונה בחיבור ישיר, עוד חודשיים בערך יוצא מהדירה הזאת למיקום זמני בו לא תהיה לי אופציה לחיבור ישיר. מה אחרי זה? מי יודע, וזה גם לא כלכך משנה כי בשביל זה קניתי רוקט אבולוציונה 
מילה של אקסטרימיסט.
- Chura
- חבר מביא חבר

רק דוגמא אחת. יש אנשים שמתאים להם יותר מכונה ללא שינוי ואז אמליץ בחום על הג'וליה.
אבל מה לעשות, המציאות שונה מאדם לאדם ולכן יש דברים שיותר מתאימים לו.
אבל מה לעשות, המציאות שונה מאדם לאדם ולכן יש דברים שיותר מתאימים לו.
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload