הבדל בין מצב sleep ב windows ל suspend דרך ה kodi

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
tstrul פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 215
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #1 

היי,
אני מריץ kodi על htpc ע"ג windows 8.1.
בהתחלה שמתי לב שכשה kodi מופעל המחשב לא נכנס ל sleep.
לאחר חקירה ראיתי שאפשר להגדיר ב kodi ב power options מה לעשות כשהוא ב idle והאופציות תחת Shutdown function היו hibernate suspend ו power off.
הגדרתי suspend והכל עובד נהדר אבל אני שם לב שיש כמה הבדלים בין ה suspend שה kodi עושה לבין מצב sleep ש windows מכניס את המחשב:
א. כשאני חוזר ממצב sleep רגיל המחשב מתאושש יותר מהר
ב. כשאני חוזר מ suspend ההארדיסק מרעיש מאוד למשך כ 2 דקות וכשאני חוזר מ sleep זה לא קורה
ג. סימן ויזואלי לזה שהמצבים הם שונים הוא שכשהמחשב נכנס ל sleep המנורות במארז עדיין דולקות לעומת suspend שם הכל כבוי.

מישהו יודע אולי מה ההבדל בין suspend שאני מגדיר ב kodi לבין מצב sleep רגיל ב windows? האם אפשר להגדיר שיכנס ל sleep ולא ל suspend?

תודה
תודה רבה

tstrul פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

מצאתי את הפתרון לכל המעוניין

שליחה #2 

מרוב טפשותי לא שמתי לב שהבעיה לא הייתה ה kodi.. דווקא הוא בעזרת המנגנון האוטומטי הכניס את המחשב ל sleep כמו שצריך.
הבעיה הייתה שכשלא הייתה תוכנה צד שלישי שהפעילה את הטריגר המחשב פשוט היה מכבה את המסך לאחר 10 דקות אבל לא נכנס ל sleep mode לאחר חצי שעה כפי שהוגדר לו.

לאחר הרבה חקירות הבנתי שהבעיה היא באג בדרייבר של כרטיס הרשת (Realtalk PCIe GBE Family Controller). שדרוג הדרייבר לגרסא העדכנית ביותר מה 27.01 פתר את הבעיה.

למי שסובל מאותה בעיה ולא מעוניין לשדרג יש workaround.
ניתן להכנס להגדרות הכרטיס דרך ה device manager משם ל power management ואז להוריד את ה V מ allow this device to wake the computer. ניסיתי את זה וזה עבד
הבעיה שלי עם זה הייתה שאני אוהב להעיר את המחשב בעזרת wake on lan כאשר אני צופי בקודי בחדר שינה ועם הפתרון הזה זה ניטרל את האופציה.
יכול להיות שאם הייתי משאיר את ה V ומסמן גם את only allow a magic packet to wake this computer זה היה פותר את הבעיה אבל שדרוג הדרייבר פתר לי את הכל עם ההגדרות הנכונות והדיפולטיות ככה שלא התעסקתי בזה.

צירפתי גם תמונה.... מקווה שעזרתי למקרה ולעוד מישהו יש בעיה דומה

kalda01
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3099
שם מלא: דני קלמר
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #3 

מה קורה כשאתה בוחר SUSPEND בתפריט הPOWER OFF של KODI ?
אצלי בWINDOWS 8.1 המחשב באמת נכנס למצב SLEEP אבל כשאני מעיר אותו דרך השלט
עולה לי הDESKTOP כאשר KODI מופיע בחלון מוקטן ואני לא יודע איך להגדיל אותו חזרה למסך מלא.

GuyHof
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 49
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #4 

kalda01 אם יש לך וינדוס ומקלדת אולי אתה לא מכיר את הכפתור \ במקלדת אצלי זה מעל Enter, בקשר למצבי שינה אצלי הגדרתי רק בוינדוס כי ביחד עם קודי זה סתם כפילות בעייתית, למשל מצב חסכון בחשמל בתוך קודי היה מכבה לי את המסך בזמן עבודה בוינדוס וזה דפוק

kalda01
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3099
שם מלא: דני קלמר
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #5 

אין לי מקלדת אלא רק שלט הרמוני 650
אני אשייך את המקש הזה לאחד הכפתורים בשלט....תודה.

tstrul פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

לא יודע...

שליחה #6 

GuyHof כתב:kalda01 אם יש לך וינדוס ומקלדת אולי אתה לא מכיר את הכפתור \ במקלדת אצלי זה מעל Enter, בקשר למצבי שינה אצלי הגדרתי רק בוינדוס כי ביחד עם קודי זה סתם כפילות בעייתית, למשל מצב חסכון בחשמל בתוך קודי היה מכבה לי את המסך בזמן עבודה בוינדוס וזה דפוק
...
במקרה שלי אם הkodi היה פתוח אז המחשב לא היה נכנס ל sleep הוא לא היה רואה את עצמו כ idle בגלל זה ההגדרה הכפולה... לא השתמשתי בהגדרה של החשכת מסך ב power options כי הטלויזיה שלי לא נכבת אוטומטית במקרה של מסך כבוי אז זה לא נתן לי שום דבר...

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”