מסלול ברירת מחדל לתיקיית סרטים/תמונות

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
uris פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #1 

שלום
ברשותי cubox i4 עם xbmc (לא אנדרואיד!)
הכל עובד מצוין!
שאלה:
כיצד ניתן להגדיר שבכל פעם שיכנסו לתמונות (או אפילו לסרטים) המערכת תכנס ישירות למסלול ידוע (במקרה זה כונן Usb שמחובר ל cubox) , ולא תזכור מיקום אחרון , או תאלץ אותי להכנס ידנית

אני עם הסקין ברירת מחדל של cubox , לא זוכר את שמו , אם חשוב , אבדוק בערב ואכתוב.
תודה רבה !

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953
נתן תודות: 234 פעמים
קיבל תודות: 1442 פעמים

שליחה #2 

היי, קודם כל אפשר.
בקשר לתמונות אוקיי מובן, בקשר לסרטים - האם אתה משתמש במצב "ספריה" ? כלומר האם הספריית סרטים שלך נסרקה על-ידי התוכנה?
או שאתה משתמש במצב של "קבצים" ופשוט נכנס לתיקית הכונן ורואה רשימה של הקבצים?
אם אתה רוצה להינות מהתוכנה כמדיה סנטר של ממש - עלייך לסרוק את התכנים שלך, יש פה הרבה מדריכים, אתה מוזמן לקרוא את הFAQ שבחתימתי כדי לקרוא כיצד צריך לסדר את ספריית הסרטים.
כמו-כן אם תסתכל טיפה בפורום תראה שיש את השרשור של הסקין שלי - שם תוכל להציץ ולראות כיצד נראית ספריית סרטים כאשר היא "מסודרת" בתוכנה...

אחרי שזה נאמר בוא ניגש לעניין.
יש בKODI שני דרכים לחזור חזרה, BACK וESC - במקלדת מקש הBACKSPACE עושה BACK ומקש הESC עושה ESC.
ההבדל ביניהם הוא ש-BACK הולך צעד צעד אחורה - למשל אם נכנסת לוידאו-קבצים-כונן E - תיקיה1-תיקיה2
אז כל פעם שתלחץ BACK זה כמו לחזור "שלב אחד למעלה". ואם תלחץ ESC זה יחזור ישר לתפריט הראשי, זה מדלג על שלבים גדולים יותר.
אז אפשר לומר שאם אתה רוצה לצאת בצורה "מסודרת" תעשה באמצעות BACK כל הזמן, ואז כאשר תחזור - זה יחזור למיקום הראשי.
מקווה שהבנת את הטריק הזה...אומנם זה לא הפיתרון המדויק שאתה מחפש.

עכשיו קצת ליותר מתקדם, הסקינים של KODI בנויים בקבצי XML. כל כפתור שאתה רואה על המסך ניתן לשנות לו צורה\פקודה באמצעות עריכת קובץ XML. כרגע כפתורי הוידאו\תמונות מוגדרים להיכנס לספרייה המתאימה+לתפריט האחרון שבו היית. (תוספת של הערך Return בתוך הקוד)
אם משמיטים מהקוד את המילה Return - זה פשוט ייכנס לתפריט המדויק שבו תגדיר.
השורה התחתונה אפשר לערוך את קבצי הXML כדי להגדיר מה כל כפתור יעשה.. והפתרון שלך אפשרי, ממש להכניס לו PATH.
אבל - לדעתי חבל, תשתפשף קצת עם התוכנה, ותעבור לסקין קצת יותר מתקדם...
ברוב הסקינים המתקדמים, ניתן להגדיר לכל תפריט גם תת-תפריט מותאם אישית, ואז תוכל ליצור לך ממש תפריטים מותאמים אישיים עם כל מיני נתיבים ותיקיות לנוחיותך.

אם תרצה לדבוק בסקין ברירת המחדל, אני אעיף מבט בקבצי ה-XML ואדריך אותך, רק תיתן לי תיאור מדויק של איזה תפריט אתה רוצה לערוך ולאן אתה רוצה שהוא יוביל.

שבוע טוב

uris פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה #3 

תודה רבה,
כל הסרטים אצלי נמצאים בתיקיות ובתוך כל תייקייה (כ 1000 ...) יש קובץ תרגום וקובץ סרט וקובץ תמונה folder.jpg
אני מגיע דרך file וזה נראה יפה וסבבה ואין לי בעיה עם זה ,
לגבי תמונות שם אני נכנס ל כונן ה Usb שלי ואז לתייקיה תמונות ואז יש את כל התיקיות לפי שנים וארועים
אנו רוצה שיכנס תמיד ישר לתייקייית תמונות .
אם כך אני מבין שהפתרון טמון בקובץ ה xml של "תמונות"
ואני אצטרך להתחבר ב ssh ל cubox ?
יש איזה סקין שבו האופציה הזו קיימת מובנת ללא צורך בהתעסקות כזו ?
אגב
back בהארמוני זה back
esc פשוט לחיצה על menu

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953
נתן תודות: 234 פעמים
קיבל תודות: 1442 פעמים

שליחה #4 

אני חושב שעדיף שכן תסרוק את ספריית הסרטים שלך... (לי יש קרוב 600)
כותרות בעברית,תקצירים בעברית,דירוג של כל סרט,ז'אנר,עטיפות דיסק,טריילרים, מיון על פי דירוג\שנה\במאים\אולפנים\שחקנים
ומה שרק אתה יכול לחשוב עליו... ובעצם - למה לא?
משאירים את התוכנה לילה אחד דולק ונותנים לה לסרוק את כלהספרייה - נזק זה לא עושה.
דוגמא מאצלי:
[imgbig]http://i.imgur.com/RKRIouE.jpg[/imgbig]

לגבי הסקין שביקשת, ניתן טיפה 'לרמות', מה זה אומר?
ללכת אל התיקיה שאתה רוצה שזה יכנס אליה, למשל E:\usb\pictures\ לעשות עליה לחצן ימיני - ואז "הוסף למועדפים"
ואז ללכת להגדרות הסקין, ולהוסיף 'תפריט ראשי מותאם אישית' ולבחור את המועדף הזה שיצרת.
לאחר מכן יתווסף לך לתפריט הראשי הכפתור הזה שיצרת - ותוכל לבטל את התפריט "תמונות" הקיים ובכך תישאר עם המותאם אישית שלך.
כל זאת לא קיים בסקין ברירת המחדל ותיאלץ לבחור בסקין אחר..

לגבי SSH - אין צורך, ניתן במחשב ווינדוס לעשות התחל-הפעלה- לכתוב את הIP של הCUBOX ולקבל גישה אל הקבצים של המכשיר.

קוד: בחירת הכל

\\192.168.1.100

למשל...

uris פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה #5 

מצוין ,
אנסה סקין אחר , הפתרון שנתת הוא מצוין !!!
תודה רבה לך!
יש סקין מומלץ?

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”