חליטה מהירה מדי בסילביה (המשתוללת)
שוב אני עם שאלות סילביה
קפוצ'ינו יוצא סוף הדרך אבל אספרסו יש מקום לשיפורים.....
אתחיל ואומר שקראתי בעיון את כל השרשורים בנושא חליטה תקינה בסלביה ובכל זאת אני לא מצליח. בתחילת החליטה יש זרימה סבירה שמתגברת ובסופו של דבר אני מקבל כוס בפחות מ 25 שניות.
להלן הנתונים
1. טחינה עדינה במטחנת Nemox Lux Plus
2. פולי קפה ניקנו השבוע מקפה רות
3. הניסויים נעשו בכמויות שונות של בין 7-10 גר' בערך
4. דחיסה חזקה ככל שאני יכול עם טמפר פלסטיק (שהיגיע עם הסילביה) 58 מ"מ
5. סלסילה סטנדרטית של סילביה
6. מבצע גלישת טמפרטורה - לאחר כיבוי הנורה, אני נותן 5-7 שניות לקיטור לצאת ואז מחבר את ידית החליטה וחולט. נתון זה באמת שיפר את טעם הקפה מאוד כי אני לא מקבל קפה שרוף.
מה נשאר לי? אולי אני מקבל לחץ גבוה מ 9 באר? אולי כדאי להחליף סלסילה?
אשמח לכל עצה
קפוצ'ינו יוצא סוף הדרך אבל אספרסו יש מקום לשיפורים.....
אתחיל ואומר שקראתי בעיון את כל השרשורים בנושא חליטה תקינה בסלביה ובכל זאת אני לא מצליח. בתחילת החליטה יש זרימה סבירה שמתגברת ובסופו של דבר אני מקבל כוס בפחות מ 25 שניות.
להלן הנתונים
1. טחינה עדינה במטחנת Nemox Lux Plus
2. פולי קפה ניקנו השבוע מקפה רות
3. הניסויים נעשו בכמויות שונות של בין 7-10 גר' בערך
4. דחיסה חזקה ככל שאני יכול עם טמפר פלסטיק (שהיגיע עם הסילביה) 58 מ"מ
5. סלסילה סטנדרטית של סילביה
6. מבצע גלישת טמפרטורה - לאחר כיבוי הנורה, אני נותן 5-7 שניות לקיטור לצאת ואז מחבר את ידית החליטה וחולט. נתון זה באמת שיפר את טעם הקפה מאוד כי אני לא מקבל קפה שרוף.
מה נשאר לי? אולי אני מקבל לחץ גבוה מ 9 באר? אולי כדאי להחליף סלסילה?
אשמח לכל עצה
אם אתה משתמש בסלסלה כפולה אז אתה טיפה מתחת לכמות הפולים הרצויה, דבר שיכול להסביר את הזרימה הסבירה בהתחלה ואת הסיום המהיר כי כל הפולים נחלטו.
בסלסלה כפולה רצוי לשים בין 14-17 גר' קפה. לדעתי תתחיל שם ותראה אם משתפר.
דבר שני, על סמך מה אתה מבסס את הקביעה שהטחינה עדינה? יש מטחנות שגם ברמה הכמעט הכי עדינה שלהן עדיין גבוליות למכונות מסויימות, וסילביה היא אכן מכונה שכזו.
דבר שלישי, אין צורך ללחוץ חזק ממש. תתן לחיצה "הגונה" ולא יותר מזה.
לכן, המלצתי, במידה ומדובר אכן בסלסלה כפולה תתחיל עם עליה ל14 גרם ומעלה, במידה אתה עדיין לא מרוצה תטחון יותר דק.
קשה לי להאמין ששני צעדים אלו לא ישפרו את המצב משמעותית. מחכה לדיווח
בסלסלה כפולה רצוי לשים בין 14-17 גר' קפה. לדעתי תתחיל שם ותראה אם משתפר.
דבר שני, על סמך מה אתה מבסס את הקביעה שהטחינה עדינה? יש מטחנות שגם ברמה הכמעט הכי עדינה שלהן עדיין גבוליות למכונות מסויימות, וסילביה היא אכן מכונה שכזו.
דבר שלישי, אין צורך ללחוץ חזק ממש. תתן לחיצה "הגונה" ולא יותר מזה.
לכן, המלצתי, במידה ומדובר אכן בסלסלה כפולה תתחיל עם עליה ל14 גרם ומעלה, במידה אתה עדיין לא מרוצה תטחון יותר דק.
קשה לי להאמין ששני צעדים אלו לא ישפרו את המצב משמעותית. מחכה לדיווח
אני חושב שהסלסלה שלי היא בודדת ולא כפולה. הסלסלה לא ניראת עמוקה. בכל מקרה, זה קל לנסות לשחק עם כמויות הקפה.
לגבי הטחינה, אני טוחן הכי דק שאפשר. אני יכול לקנות מעט קפה טחון בטחינה מקצועית כדי לראות האם זה הפרמטר המשפיע
לגבי הטחינה, אני טוחן הכי דק שאפשר. אני יכול לקנות מעט קפה טחון בטחינה מקצועית כדי לראות האם זה הפרמטר המשפיע