סיפור חדש בייבוא טלפונים מחו"ל?
-
elrom
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 312
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 33 פעמים
בתאריך 14.01 הזמנתי טלפון מאתר geebuying.
ב 10.02 השתנה הסטטוס בדואר ונאמר כי הטלפון הגיע לארץ אך הועבר לבדיקה במכס.
כאשר התקשרתי לאחר יומיים לדואר (171) לשאול מה המצב, נאמר לי שהוא אכן במכס, כרגע אין דרישה לתשלום כלשהו ובעוד כמה ימים יישלח אלי.
היום התקשרתי שוב מתוך מטרה לגלות היכן נמצא הטלפון ולסוע לשחרר אותו, והמצב שונה לחלוטין. נאמר לי שכל הטלפונים מחו"ל נעצרו לבדיקה של ביטחון הדואר (סירבו לומר את הסיבה), הטלפון לא במכס, ויכול לקחת עד כמה שבועות עד שיישלח אלי. חכה להודעה.
מישהו יודע/שמע/נמצא באותו מצב ?
ב 10.02 השתנה הסטטוס בדואר ונאמר כי הטלפון הגיע לארץ אך הועבר לבדיקה במכס.
כאשר התקשרתי לאחר יומיים לדואר (171) לשאול מה המצב, נאמר לי שהוא אכן במכס, כרגע אין דרישה לתשלום כלשהו ובעוד כמה ימים יישלח אלי.
היום התקשרתי שוב מתוך מטרה לגלות היכן נמצא הטלפון ולסוע לשחרר אותו, והמצב שונה לחלוטין. נאמר לי שכל הטלפונים מחו"ל נעצרו לבדיקה של ביטחון הדואר (סירבו לומר את הסיבה), הטלפון לא במכס, ויכול לקחת עד כמה שבועות עד שיישלח אלי. חכה להודעה.
מישהו יודע/שמע/נמצא באותו מצב ?
גם לגיסי קרה את אותו דבר ולאחר חודש וחצי הטלפון הגיע וכניראה שעכיו הם מחמירים יותר את הבדיקות
אל תדאג הוא יגיע רק סבלנות
אל תדאג הוא יגיע רק סבלנות
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
·d30DK כתב:היתה הצהרה אמיתית על החבילה? שווי ערך ותכולה?
אם לא , זו סיבה לעיכוב החבילה שתתווסף עם קנס כפל מע"מ.
אם היתה הצהרה אמיתית על תכולה ושווי, היא לא אמורה להתעכב יותר מדי זמן במכס....
אלו שטויות שלא יעמדו בבית משפט. הלקוח לא יכול להיות אחראי למה שהספק רושם במיוחד כשמדובר בסינים. קרה לי לא פעם אחת שכן ביקשתי במיוחד שיצהירו על החבילה הצהרה אמיתית, ובכל זאת ההצהרה לא הייתה כבקשתי. התירוץ שלהם לרוב שזו מערכת אוטומטית שאין להם התערבות בה.
אני בטוח 100% שמי שיתבע את המכס בנושא הזה יזכה בקלות. במיוחד שהמכס לא נותן אופציה להביא מסמכים המעידים על שווי המוצר ולשלם את מה שדורש החוק. הביריונות שלהם היא נגד החוק.
@liam
·אם זה יקרה לך, תבע וספר לנו איך היה.
בינתיים המכס עושה מה שבא לו (מכח החוק, גם אם לי ולך זה לא נראה הגיוני), ומי שלא רוצה להסתבך, עדיף שיזמין ממוכר שמסכים מראש לרשום הצהרת תכולה וערך אמיתיים על החבילה.
אגב, בקשה כזאת מהמוכר במעמד הקניה חשובה גם למקרה שהמוכר לא יבצע את זה ותיאלץ לשלם קנס.
במקרה כזה תוכל להראות לפייפל/אליאקספרס שנדפקת בגלל פאשלה של המוכר, שהרי אתה ביקשת ממנו לכתוב ערך אמיתי.
·אם זה יקרה לך, תבע וספר לנו איך היה.
בינתיים המכס עושה מה שבא לו (מכח החוק, גם אם לי ולך זה לא נראה הגיוני), ומי שלא רוצה להסתבך, עדיף שיזמין ממוכר שמסכים מראש לרשום הצהרת תכולה וערך אמיתיים על החבילה.
אגב, בקשה כזאת מהמוכר במעמד הקניה חשובה גם למקרה שהמוכר לא יבצע את זה ותיאלץ לשלם קנס.
במקרה כזה תוכל להראות לפייפל/אליאקספרס שנדפקת בגלל פאשלה של המוכר, שהרי אתה ביקשת ממנו לכתוב ערך אמיתי.
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde
Oscar Wilde
@liam
האחריות שלך לבקש הצהרה אמיתית, אבל אם הם לא מצהירים כפי שביקשת, יש לך את ההתכתבות הזו כהוכחה ואז אין להם יכולת לקנוס אותך.
אתה ביקשת אבל אתה לא יכול לשלוט על המוכר. אם לא ביקשת כלל אז הם יפילו את זה עליך.
אף אחד לא ילך לבית משפט על סכומים כאלה, יום עבודה לעיתים שווה יותר, נסיעות, מילוי טפסים ומה לא.
הכי קל להגיד בית משפט ובית משפט. האחוז שילך בפועל לבית משפט הוא אפסי.
האחריות שלך לבקש הצהרה אמיתית, אבל אם הם לא מצהירים כפי שביקשת, יש לך את ההתכתבות הזו כהוכחה ואז אין להם יכולת לקנוס אותך.
אתה ביקשת אבל אתה לא יכול לשלוט על המוכר. אם לא ביקשת כלל אז הם יפילו את זה עליך.
אף אחד לא ילך לבית משפט על סכומים כאלה, יום עבודה לעיתים שווה יותר, נסיעות, מילוי טפסים ומה לא.
הכי קל להגיד בית משפט ובית משפט. האחוז שילך בפועל לבית משפט הוא אפסי.
אין מה לעשות, אין מה לתבוע. השילוב של מכס+דואר הוא קטלני. הדואר משחרר מהמכס לפי איך שבא לו (גם חבילות שלא כוללות עמילות מכס), למכס יש שיטות חישוב שאין מה לעשות נגדן (למשל, מחשב מט"ח בשערים מלאכותיים, מוסיף דברים כמו אגרת מחשב). כשהחבילה סוף סוף בסניף, ברגע ששחררת, הסכמת למיסים. אז צריך לתבוע לפני, רק שאין פירוט על חישוב המיסים ועמילות המכס, ואם לא גמרת את התיק תוך חודש (וזה ייקח שנתיים), יחזירו את החבילה לחו"ל.
-
elrom
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 312
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 33 פעמים
הללויה
הטלפון הגיע סופסוף, אחרי למעלה מחודש עיכוב בארץ. עצר במכס, אבל זו לא הסיבה לעיכוב.
במשך כשבועיים פשוט לא מצאו אותו, והאמת שכבר ויתרתי והתחלתי הליך של החזר הכסף, אבל פתאום הוא צץ.
במהלך השבועיים הללו יצא לי לראות מה קורה בדואר מקרוב, והאמת, רחמים על עובדי הדואר. כמויות החבילות הן עצומות וכוח האדם ממש לא מספיק. הם באמת עשו מאמץ למצוא את החבילה ובסוף גם הצליחו.
הטלפון הגיע סופסוף, אחרי למעלה מחודש עיכוב בארץ. עצר במכס, אבל זו לא הסיבה לעיכוב.
במשך כשבועיים פשוט לא מצאו אותו, והאמת שכבר ויתרתי והתחלתי הליך של החזר הכסף, אבל פתאום הוא צץ.
במהלך השבועיים הללו יצא לי לראות מה קורה בדואר מקרוב, והאמת, רחמים על עובדי הדואר. כמויות החבילות הן עצומות וכוח האדם ממש לא מספיק. הם באמת עשו מאמץ למצוא את החבילה ובסוף גם הצליחו.