אם אני מבין נכון, הטחינה דקה מדי ועל כן הקפה צפוף מדי, מה שגורם להצטברות של המים שאותם אתה רואה כשאתה מוריד את הידית.
אם האספרסו מטפטף לך במקום לזרום, זו גם אינדיקציה שאתה טוחן דק מדי (או שאתה דוחס חזק מדי, אם כי טחינה דקה יותר הגיונית לדעתי).
נסה לטחון קצת יותר עבה ותבדוק אם זה חוזר על עצמו..
שמורידים רק מים תמיד נשארים רק מים בידית. לדעתי זה טחינה דקה מידי והעמסה יתרה של קפה בידית, דבר שגורם לקפה לצאת שרוף ועם קרמה מאוד חלשה ולכן הוא גם נראה דליל. תעלה את העובי של הטחינה ותסתכל באינטרנט על סרטונים בשביל לנסות להשוות את הזרימה של הקפה.
עדיף לך לשקול ולא להשתמש לפי כף. אם אין לך את האמצעים זה פשוט ניסוי וטעיה עד שיילך לך,
יש אינספור סרטונים של אנשים שמצלמים שוטים של אספרסו, חיפוש מהיר ביוטיוב יימצא לך חופן כאלו!
תעדכן אם אתה לא מסתדר
סתם סרטון שמצאתי בחיפוש מהיר.
זה תלוי מאוד במכונה, העקרון הוא 7-8 לסינגל ו14-15 לדאבל. בפועל במכונות הביתיות יוצא בערך 10 לסינגל ו17 לדאבל, אבל אני מניח שהרבה אנשים יטענו גם אחרת לפי המכונות שלהם.
כלל האצבע (בשוק הביתי) הוא - אם זה טעים- נשאר עם זה.
תראה, לדעתי זה הציוד הכי בסיסי שיש, המטחנה והמכונה הן בצד התחתון של הסקאלה. להתחלה זה ציוד סבבה, אבל אתה לא תצליח לקבל את מלוא הפוטנציאל מין הפולים שלך. כאשר המטחנה היא זולה הטחינה לא אחידה וגם הפולים עצמם לא נטחנים בצורה אופטימלית ולכן יכולים להתחמם בתהליך ולאבד הרבה מהטעם שלהם, בסופו של דבר, אתה רוצה שהעבודה על המכונה תיהיה קלה ומהירה, ושתוכל להגיע לעקביות ברמה כזאתי שכל יום תוציא את אותו שוט טוב של אספרסו.
אני מניח שזה הציוד הראשון שלך, מבטיח לך שאם יום אחד תתקדם הלאה ותשקיע קצת כסף (לא בהכרח הרבה) תוכל גם לעבוד הרבה פחות, גם לקבל שוטים בצורה אחידה כל יום וגם להנות הרבה יותר מהקפה שלך.
אל תתבאס, תלמד את המכונה ותחלוט קצת קפה עד שתצליח להגיע לרמה שתספק אותך, אבל בסופו של יום להוציא שוטים טובים יום יום וברמה אחידה תיהיה משימה לא פשוטה. בינתיים תהנה, תחסוך קצת כסף ותנסה להוציא ממנה את המקסימום!
אני אגיד לך את האמת, אני לא שותה הרבה קפה, כוס קפה פעם ביום יומיים ולפעמים גם פעם בשבוע
אם לא הייתי מקבל את זה מתנה אני לא בטוח שהייתי קונה לעצמי מכונת קפה
רוצה להשיג את המקסימום שאני יכול עם המכונה והציוד הזה
במידה ואני אראה שאני "מתמכר" לקפה אולי אעלה מדרגה