ה-Quad Vena אינו המוצר הראשון של החברה הבריטית הוותיקה שזוכה לביקורת באתר, אבל הוא בהחלט החדשני ביותר - הוא מהווה מגבר קטן יחסית ובעל ממיר DAC ומקלט בלוטות' מובנים, אבל האם הוא נותן פייט למגברים קצת יותר סטנדרטיים?
שמחתי לראות את הביקורת של Quad Vena שכן אי אפשר להתעלם מהשתלטות המדיה הדיגיטלית על אמצעי ההאזנה שלנו והצורך בדרישות החדשות לאחסון והעברת המוסיקה. לא מזמן עשיתי הערכת מצב והתברר כי אין לי יותר צורך בכניסות אודיו אנלוגיות, למערכות האודיו וידיאו, הכיצד
להלן פרוט האביזרים שלי העובדים במדיה הדיגיטלית :
מחשב - מרחב דיגיטלי מובהק הכולל USB, LAN, Optical, AIrplay, Bluetooth
נגן DVD - יש גם יציאה קואקסיאלית ואופטית
ממיר הכבלים - יש בממיר יציאה אופטית
מכשיר CD - מי משתמש, אבל יש להם יציאה אופטית וקואקסיאלית
טלפון סלולר - מכיל Bluetooth , DLNA, Airplay תלוי במכשיר. החיבור אלחוטי כמובן, אם כי ניתן להשתמש בחיבור הכבלים של הראוטר עבור Airplay וגם DLNA פרוט בהמשך.
עם התרחבות השימוש בממירי DAC באיכות גבוהה נעשו הכניסות האנלוגיות לאנכרוניסטיות. כמו רבים כאן באתר, השתמשתי שנים לא מועטות במגברים אנלוגיים בד״כ של NAD, ההרכב האחרון היה NAD Pre C162 עם מגבר NAD Power C270, אך לאחרונה התברר לי כי כדי לספק את הדרישות הדיגיטליות הנוכחיות דרושים לי לפחות שני ממירים DAC המחוברים לכניסות ה Pre
כאשר הבחנתי במצב החדש לפני מספר שנים, היו מעט מאוד יצרנים שסיפקו למגברי סטריאו כניסות דיגיטליות. מעטים הוסיפו DAC מובנה, אבל לקומבינציה הזאת היו כניסות דיגיטליות מועטות. לאחרונה נראה שיצרני האודיו הבינו כי העולם עובר ברובו למדיה דיגיטלית וצריך לספק לה את התשתית החדשה. שינוי בתפיסת זרימת האודיו הביא להופעת ה VENA של החברה הותיקה והשמרנית עוד מימי המנורות Quad שמתואר בסקירה המעניינת והמקיפה למעלה.
לפני כשנה הופיע מגבר דיגיטלי D7050 של NAD. עקבתי אחרי כניסתו לשוק בעניין רב שכן היו בו כל החיבורים הדיגיטלים הדרושים ועוד יותר, ובנוסף נמכר המכשיר במחיר נוח. לאחר התלבטות מסויימת והצעה מפתה של יריב מ״אודיו קונספט״ החלטתי לרכוש אותו. המגבר הזה קטן בממדיו ומהווה היפוך לתיאוריה האומרת כי יש קשר בין משקל המגבר ולבין יכולותיו, שכן הגברה דיגיטלית בקטגוריה D מצריכה הרבה פחות מקום ומרחב.
בהיסוס מסויים התקנתי את המגבר החדש שכן היה לו אתגר להתמודד עם Pre ו Power של אותו יצרן NAD הגדולים עליו פי כמה מבחינת ממדים, משקל, הספק ומחיר.
לאחר האזנה של מספר חודשים ממקורות שונים ובקומבינציות שונות אני יכול לאמר בבטחה שאני שבע רצון ונהנה להאזין למגבר הדיגיטלי החדש, אולי אפילו יותר מההרכב של העבר. בשלב מסויים חשבתי להעזר במגבר כח C270 ולהשתמש ב D7050 כ pre אך לאחר השוואות אחדות חזרתי להגברה של המגבר החדש D7050 ומכרתי את הפרה והפאואר.
המגבר החדש D7050 קצת יותר מסובך להפעלה. אין בעיות עם כניסות דיגיטליות בחיבור כבלים, אך יש קשיים וסיבוכים בחיבור האלחוטי. כאמור, יש למגבר אפשרויות נרחבות לקישור: BT, DLNA, Airplay בהתקנה של חיבורים אלה יש דרישות מסויימות, וגם תוכנות מתאימות. להלן הפרוט מנסיוני האישי:
חיבור USB - מצאתי את החיבור הזה מאוד פרקטי ונוח. הוא מזהה מיד את המחשב ולדעתי נותן את איכות האודיו הטובה ביותר, מעביר 24/96 למרות שאין לי כמעט קבצים כאלה ומנצל את היכולת האנסינכרונית של ה DAC
חיבור קואקס - החיבור הדיגיטלי לנגני CD DVD חולל פלאים בשיפור האודיו, אך כיום אני מושך את רוב הקבצים מהמחשב וכמעט לא משתמש בנגנים האלה.
חיבור אופטי - גם הוא קל לחיבור והתקנה אך להפתעתי מצאתי אותו נחות בסאונד לחיבור USB לא המשכתי לנסות אותו למרות שתיאורטית לפחות יש לו יתרונות מסויימים. את הממיר של הכבלים חיברתי למגבר בחיבור אופטי אך הכבלים כידוע לא מצטיינים באיכות סאונד
חיבור רשת LAN - מבחינת סאונד הוא מצויין, אך התברר כי יש למגבר בעיית תכנות, המגבר מנתב את Airplay DLNA דרכו ומבטל את כפתור הווליום של המגבר. מגוחך, אך עובדה. העברתי שאילתה ל NAD בעניין אך הם ענו תשובה בלתי מספקת.
חיבור Airplay - הפורמט החביב Apple, הממציאה של הפורמט הזה ולא רק לאודיו גם לוידיאו, הוא עובד על רשת ה Wi-Fi ולכן אפשר להשתמש בו בכל הבית, יש טוענים שאיכות הסאונד שלו מצויינת. אני כאמור מצאתי את חיבור ה USB עדיף. הפורמט מוגבל למכשירי Apple.
חיבור DLNA - פורמט מסתורי שלא הצלחתי לפענח אותו ובקושי להתחבר באמצעותו. הוא עובד עם מכשירי אנדרואיד ויצר קישור עם הסלולר שלי SONY Xperia Z2 באמצעות קו הרשת LAN . כאשר הוא הצליח להתחבר התוצאה היתה סאונד מעולה מהסלולר.
חיבור Bluetooth - בעבר נחשב לפורמט נחות אבל לפני מספר שנים פותח B.T מתקדם aptx שמותקן על הסלולר ו ipad שלי. איכות הסאונד סבירה אך לא יותר מכך. היתרון של B.T הוא קלות ההתחברות שלו, אין צורך בסיסמאות או התקנות מיוחדות רק זיהוי כמו בטלפון באוטו.
אין לי כוונה להמעיט בערכם של חובבי האנלוגי ותקליטי הויניל, גם אני הייתי פעם שם. אך כיום המדיה הדיגיטלית כובשת שטחים חדשים משתפרת מאוד ומציעה אפשרויות נרחבות ומעניינות לעתיד. המגבר NAD D7050 מעביר את המסר הטכנולוגי באופן מפתיע לטובה. הדרישות שלי לא קלות כיוון שאני חובב ומאזין בעיקר למוסיקה קלאסית. המגבר הזה למרות מידותיו ונתוניו מתמודד עם כל ההרכבים של כלי התזמורת באופן מעורר השתאות, אולי הוא מתקשה במקצת בהעברה של סיפוניה רחבת מימדים מהלר לדוגמה. אני חייב לציין שהמערכת שלי נמצאת בחדר בגודל בינוני ויתכן שבסלון גדול היו התוצאות שונות
המערכת: מקור MAC MINI , NAD C542 iPad mini ,Sony xperia Z2
הגברה: NAD D7050
רמקולים: Jamo C803