עזרה עם הגדרה של ראוטר D-LINK 6850U

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
ArieAnsal פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום, אני לא יודע בדיוק איך להסביר את עצמי
יש לי ראוטר שקיבלתי שהצטרפתי לבזק DLINK 6850U
ואני כרגע רוצה להגדיר אותו ככה שהוא רק יהיה AP
כמה שאני מחפש אבל לא מוצא את המקום הזה שאני משנה את האופן חיבור ל "ללא חיגן"
בקיצור, אני מעוניין לחבר אותו למודם של הוט והשתמש בו בתור ראוטר בלבד
כמובן שבהוט אני בחיבור ללא חיגן

כרגע אני עם תשתית של הוט - ואני רוצה לחבר את הראוטר של בזק למודמ של הוט - ואני לא מצליח למצוא את ההגדרה הזו בתפריטים של ה DLINK הזה
1. האם בכלל יש אפשרות כזו??? נראה כאילו בזק חסמו את הפונקציה הזו בכלל
2. במידה ויש, אשמח לעזרה בנושא

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4081
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 283 פעמים

שליחה #2 

1. לא אפשרי להשתמש בו בתור נתב אלא רק בתור AP. המצב היחידי שהוא יכול להיות בתור נתב זה שאתה מחבר כבל טלפון שזה בעצם ה-WAN שלו, שזה לא המקרה שלך.
2. בתור AP אתה תוכל להשתמש בו כמו שציינתי אבל אתה תיהיה חייב להפוך את ההוטבוקס לנתב, אם ההוטבוקס נשאר בתור מודם והDLINK בתור AP אתה תוכל לחבר אל הDLINK רק עד מכשיר אחד ואתה תקבל IP מהמודם של הוט, במידה ותחבר עוד מכשיר, הוא לא יקבל IP מהמודם של הוט.
3. אני מאמין שאתה רוצה את הDLINK בתור AP בגלל הWIFI שלו, אז מה שהייתי ממליץ במצב הזה זה להפוך את ההוטבוקס לנתב, לבטל לו את האלחוטי, להפעיל את הרשת האלחוטית ב-DLINK , לבטל את הDHCP ב-DLINK, לחבר את ההוטבוקס עם כבל רשת אל ה-DLINK ואת המחשב תחבר אל ה-DLINK בצורה קווית/אלחוטית ואז בעצם אתה תתחבר דרך ה-DLINK בתור AP וההוטבוקס בתור נתב.

ArieAnsal פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

Class889 כתב:1. לא אפשרי להשתמש בו בתור נתב אלא רק בתור AP. המצב היחידי שהוא יכול להיות בתור נתב זה שאתה מחבר כבל טלפון שזה בעצם ה-WAN שלו, שזה לא המקרה שלך.
2. בתור AP אתה תוכל להשתמש בו כמו שציינתי אבל אתה תיהיה חייב להפוך את ההוטבוקס לנתב, אם ההוטבוקס נשאר בתור מודם והDLINK בתור AP אתה תוכל לחבר אל הDLINK רק עד מכשיר אחד ואתה תקבל IP מהמודם של הוט, במידה ותחבר עוד מכשיר, הוא לא יקבל IP מהמודם של הוט.
3. אני מאמין שאתה רוצה את הDLINK בתור AP בגלל הWIFI שלו, אז מה שהייתי ממליץ במצב הזה זה להפוך את ההוטבוקס לנתב, לבטל לו את האלחוטי, להפעיל את הרשת האלחוטית ב-DLINK , לבטל את הDHCP ב-DLINK, לחבר את ההוטבוקס עם כבל רשת אל ה-DLINK ואת המחשב תחבר אל ה-DLINK בצורה קווית/אלחוטית ואז בעצם אתה תתחבר דרך ה-DLINK בתור AP וההוטבוקס בתור נתב.
...
·אוקי, נשמע מצוין, אבל איך אני מגדיר את הDLINK הזה ככה? כי אם אני פשוט מחבר אליו כבל מההוטבוקס, לא קורה כלום. אשמח להסבר של מה שאני צריך לשנות בו בשביל שיעבוד ככה

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

1. אתה מגדיר את ההוטבוקס בתור נתב
2. אתה מחבר את המחשב ישירות ל-DLINK מבלי שההוטבוקס מחובר, אתה נכנס ל- SETUP ואז LOCAL NETWORK, מבטל שם את החלוקת כתובות (DHCP)
3. אתה מגדיר את ה-IP של ה-DLINK באותו מסך ל: 192.168.1.250 בהנחה והרשת של ההוטבוקס זה 192.168.1.0/24 (לא זוכר בדיוק).
4. אתה מכבה את ה-DLINK ואז מחבר אליו את ההוטבוקס
5. אתה מדליק את הD-LINK, לאחר דקה אתה מפעיל מחדש את המחשב שלך או לחלופין אתה עושה disable ואז enable לכרטיס רשת שלך.

וזהו.

כל המחשבים באלחוטי יגשו אל הרשת דרך ה-DLINK אבל יקבלו כתובת IP מההוטבוקס
במידה ותרצה לעשות שינויים ב-DLINK אתה תמיד תוכל להיכנס אליו דרך 192.168.1.250 שהגדרת.

חג שמח, שנה טובה, מועדים לשמחה, צום קל ושבת שלום!

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3843
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שליחה #5 

Class889 כתב:1. אתה מגדיר את ההוטבוקס בתור נתב
2. אתה מחבר את המחשב ישירות ל-DLINK מבלי שההוטבוקס מחובר, אתה נכנס ל- SETUP ואז LOCAL NETWORK, מבטל שם את החלוקת כתובות (DHCP)
3. אתה מגדיר את ה-IP של ה-DLINK באותו מסך ל: 192.168.1.250 בהנחה והרשת של ההוטבוקס זה 192.168.1.0/24 (לא זוכר בדיוק).
4. אתה מכבה את ה-DLINK ואז מחבר אליו את ההוטבוקס
5. אתה מדליק את הD-LINK, לאחר דקה אתה מפעיל מחדש את המחשב שלך או לחלופין אתה עושה disable ואז enable לכרטיס רשת שלך.

וזהו.

כל המחשבים באלחוטי יגשו אל הרשת דרך ה-DLINK אבל יקבלו כתובת IP מההוטבוקס
במידה ותרצה לעשות שינויים ב-DLINK אתה תמיד תוכל להיכנס אליו דרך 192.168.1.250 שהגדרת.

חג שמח, שנה טובה, מועדים לשמחה, צום קל ושבת שלום!
...
רגע קצת אבדתי אותך
אם הוא מבטל בדלינק DHCP אין הוא יגדיר 192.168.1.250 בדלינק?

הרי אם אתה מבטל לו את ה DHCP הוא לא יחלק שום כתובת
פשוט לחבר את ההוטבוקס ליציאת LAN של הדלינק וזהו לא?

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

הוא מבטל את ה-DHCP ומגדיר אותו על 192.168.1.250 באותה נשימה.
אם לא תבטל את ה-DHCP ב-DLINK אז המחשבים יקבלו IP מהרשת של ה-DLINK וה-DLINK לא רואה את ההוטבוקס בכלל, לכן אתה חייב לבטל לו את ה-DHCP על מנת שההוטבוקס יוכל לדבר עם אותם מחשבים ולתת להם כתובות IP ולא ה-DLINK.

בוא נגיד והוא ביטל את ה-DHCP והפעיל מחדש את ה-DLINK, עדיין ישאר LEASE באותו מחשב לכמה דקות מה שעדיין יאפשר לו גישה ל-DLINK גם אם ה-DHCP כבוי.

ArieAnsal פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

תודה רבה רבה לך, אתה לא מבין כמה חיפשתי הסבר לעניין הזה

עזרת לי מאוד!!!
תבורך :)

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2805
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #8 

Class889,
אתה נראה לי מבין עניין. אתה במקרה יודע איך להגדיר WOL עבור הראוטר הזה? בעבר הגדרתי את פורט 9 כ UDP עם כתובת broadcast ב ip forwarding. אבל בראוטר הזה הוא לא מאפשר לי להגדיר 10.0.0.255. מה עושים?

ArieAnsal, סליחה על גניבת השרשור אבל נראה לי שהגעת לפתרון :-)

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

eagle75 כתב:Class889,
אתה נראה לי מבין עניין. אתה במקרה יודע איך להגדיר WOL עבור הראוטר הזה? בעבר הגדרתי את פורט 9 כ UDP עם כתובת broadcast ב ip forwarding. אבל בראוטר הזה הוא לא מאפשר לי להגדיר 10.0.0.255. מה עושים?

ArieAnsal, סליחה על גניבת השרשור אבל נראה לי שהגעת לפתרון :-)
...
·תפתח דיון חדש.

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2805
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #10 

לא רואה מה הבעיה, אבל אתה מוזמן לשרשור הישן שלי בנושא. אין לי תוכניות לפתוח שרשור חדש כיון שאני מאמין שאין לזה פתרון.
http://www.hometheater.co.il/vp2047054.html

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”