מה לבדוק בקניית טלוויזיה יד שנייה?
יש מדי פעם כאלו בלוחותSONYES כתב:אפה תמצא את הקורו 60 למכירה יד שניה ?...
לצערי, הטובים לא באמת עולים גרושים, אלא יקרים מאדamitbak כתב:לך על חדש,מסכים עולים היום גרושים.
בשביל מה להכנס להרפתקאות?...
עדיין לא הצלחתי למצוא LED שעושה לי את זה, לכן חשבתי על מסך דגל בן שנתיים, גם בר השגה וגם ברמה הכי (כמעט) גבוהה
- of1978
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2304
- נתן תודות: 115 פעמים
- קיבל תודות: 209 פעמים
·אצל כל טלבזיה זה שונהpartner11 כתב:איך בודקים?...
כשתהייה לך TV על הכוונת תחפש בגוגל או שתבוא לפורום ותשאל.
"Losers always whine about their best. Winners go home and f**k the prom queen"
John Patrick Mason
John Patrick Mason
אם זו לא תהיה טלויזיה ישנה מדי אז בטוח תהיה לה כניסת USB, אז תוריד לך כל מיני תמונות בדיקה ברזולוציה מתאימה כמו בדיסקים לכיול ותריץ אותם על הטלויזיה. פיקסלים שרופים/תקועים נראים היטב על רקע בצבע אחיד. גם צריבות נראות היטב על רקע בהיר אחיד.
כמעט כל דבר יכול להתקלקל לכן באופן אידיאלי צריך לבדוק את כל מה שאתה יכול לבדוק (כניסות HDMI, יציאות למינהן, קול, עבודה בrefresh rate שונים, תלת מימד אם זה יהיה רלוונטי..), אבל כוון שזה ככל הנראה לא יתאפשר לך כדאי לבדוק גם את "טבעו" של המוכר עצמו, את אמינותו, את אופן השימוש והזהירות שלו וכו'.
כמעט כל דבר יכול להתקלקל לכן באופן אידיאלי צריך לבדוק את כל מה שאתה יכול לבדוק (כניסות HDMI, יציאות למינהן, קול, עבודה בrefresh rate שונים, תלת מימד אם זה יהיה רלוונטי..), אבל כוון שזה ככל הנראה לא יתאפשר לך כדאי לבדוק גם את "טבעו" של המוכר עצמו, את אמינותו, את אופן השימוש והזהירות שלו וכו'.
תיקנה יד שניה שעדין בתקופת האחריות זה הכי פשוט
ותבדוק אם המכשיר ניקנה חדש לגמרי במקור ולא שחוט מתצוגה או מחודש שעבד במצב STORE שמאיץ את הבלאי באופן דרמתי.
ואם הוא יד ראשונה או יותר...
ואם אתה ניכנס לתפריט טכנאים תצלם את כל המסך בטלפון ואפילו תעשה סירטון כי טעות קטנה או חוסר ניסיון יכולה לגרום לך לשנות את הערכים מקוריים של מכשיר ולחרבש את כל התפקוד והתמונה שלא....
ואחר כך יהיה לך קשה מאוד עד כמעט בלתי אפשרי להשיג את הערכים המקוריים...
אף מוכר בר דעת לא יתן לקונה להכנס ל SERVICE MODE
מחשש לנזק
בחלק גדול מהמכשירים של פנסוניק ו LG אפשר לקבל את שעות העבודה מהתפריט הרגיל !
בהצלחה
ותבדוק אם המכשיר ניקנה חדש לגמרי במקור ולא שחוט מתצוגה או מחודש שעבד במצב STORE שמאיץ את הבלאי באופן דרמתי.
ואם הוא יד ראשונה או יותר...
ואם אתה ניכנס לתפריט טכנאים תצלם את כל המסך בטלפון ואפילו תעשה סירטון כי טעות קטנה או חוסר ניסיון יכולה לגרום לך לשנות את הערכים מקוריים של מכשיר ולחרבש את כל התפקוד והתמונה שלא....
ואחר כך יהיה לך קשה מאוד עד כמעט בלתי אפשרי להשיג את הערכים המקוריים...
אף מוכר בר דעת לא יתן לקונה להכנס ל SERVICE MODE
מחשש לנזק
בחלק גדול מהמכשירים של פנסוניק ו LG אפשר לקבל את שעות העבודה מהתפריט הרגיל !
בהצלחה
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
א. בדוק פיקסלים שרופים - תשים לב שצריך מסכים של שלושת הצבעים ולא רק לבן בשביל לזהות.
ב. תסתכל על שכבת המסך - לראות שהיא נקייה - כבה את המסך ותסתכל שאתה לא רואה שפשופים/נגיעות, שאולי מישהו ניקה את המסך ושרט/הסיר את הציפוי של הפאנל.
שווה לדעתי לקנות מסכי דגל קצת יותר אחורה ובתנאי שלא משלמים על זה הרבה. כלומר שלא יהיה מצב שאתה משלם על מסך בין 3-4 כמו שמשלמים על מסך באותו הגודל היום.
אני למשל קניתי 50VT20 מחבר בתמורה ל2000 ש"ח. משער שגם ב3000 ש"ח זה היה סביר. מסך 60" איכותי - להערכתי עד 4000 ש"ח למשהו ישן למדי.
ב. תסתכל על שכבת המסך - לראות שהיא נקייה - כבה את המסך ותסתכל שאתה לא רואה שפשופים/נגיעות, שאולי מישהו ניקה את המסך ושרט/הסיר את הציפוי של הפאנל.
שווה לדעתי לקנות מסכי דגל קצת יותר אחורה ובתנאי שלא משלמים על זה הרבה. כלומר שלא יהיה מצב שאתה משלם על מסך בין 3-4 כמו שמשלמים על מסך באותו הגודל היום.
אני למשל קניתי 50VT20 מחבר בתמורה ל2000 ש"ח. משער שגם ב3000 ש"ח זה היה סביר. מסך 60" איכותי - להערכתי עד 4000 ש"ח למשהו ישן למדי.
החוק מאפשר.
ב-"תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) ,התשס"ו - 2006", מכאן:
ב-"תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) ,התשס"ו - 2006", מכאן:
(לא הבנתי למה דברים משפטיים תמיד כתובים בשפה מסורבלת או לא ברורה. לפחות אין כאן איזה "נפקא מינה" או "ברחל בתך הקטנה".)17. העברת זכויות בטובין
זכויות הנתונות לצרכן על פי תקנות אלה או על פי תעודת האחריות או חוזה השירות, לגבי טובין אשר הבעלות בהם הועברה לצרכן אחר, יהיו נתונות לנעבר....
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
·partner11 כתב:האם יבואנים מאפשרים לגלגל את האחריות לקונה היד שניה?...
כפי ש- jtk רשם - החוק מחייב לאפשר העברת אחריות אל הלקוח הבא.
כשמכרתי את המסך של סמסונג שהיה לי למישהו לפני כשנה, נשאלתי בדיוק את השאלה הזו. בירור קצר הראה שאכן החוק מחייב ויתרה מכך - זה גם רשום במפורש בתעדות האחריות שקבלתי מסמליין, ואני מצטט מסעיף 10:
"במקרה של העברת בעלות על המוצר, האחריות כמפורט לעיל תימשך לטובת הצרכן הנעבר.."
בהמשך למשפט הנ"ל הם ממליצים ליידע אותם על העברת בעלות כזו כדי למנוע אי הבנות בעתיד אם תתעוררנה בעיות.
לגבי כל מה שנאמר כאן,
אני לא יודע עד כמה היה מעניין אותי לבדוק שעות עבודה, אבל לא הייתי מעלה על דעתי להיכנס לתפריט טכנאי. גם בתור מוכר לא הייתי מאפשר זאת לקונה. מה שחסר לי רק זה בטעות לדפוק את המסך של הקונה (גם אם זה בכלל באשמת התכנה העילגת שמותקנת על המסך) ולך תצא עכשיו ממצב לא נעים כזה. אם יש את המידע הזה בתפריט הרגיל אז למה לא..
לאחר שזה נאמר, אני לא חושב שזה כזה רלוונטי אם אתה מדבר על מסך ממודל אחד או שניים אחורה. כמה שעות כבר מסך יכול להספיק לעבוד בבית סטנדרטי בשימוש סביר? זה בכלל לא האישיו כאן.
בדוק שאין שריטות על הפאנל. בדוק שאין פיקסלים תקולים (אם יש אחד-שניים, תחליט אם זה מפריע לך בכלל). בדוק בחדר חשוך, עד כמה שניתן, תוכן שחור או כהה מאד ותוודא שאין עננות וזליגות אור בולטות לעין. בדוק שכל הכניסות תקינות. בדוק שיש שלט תקין. בדוק שיש סטנד למסך (יש אנשים שמשום מה מחליטים לזרוק את הסטנד לפח כי הם תולים את המסך, לך תבין. בדוק שאין למסך נזק פיזי נראה לעין כמו שפשופים או מכות. בדוק מחיר (זה נשמע מצחיק, אבל שמעתי כבר על אנשים שקנו מוצרים ישנים ביד שניה במחיר דומה בערך למה שעולה חדש - אם אתה לא מבין בזה (לא, זאפ זה לא פרמטר בכלל - מחירים של מוצרים ישנים לא מעודכנים שם ולא יורדים מהאתר) אז תשאל את מי שכן. במידה וקנית - תזהר מאד עם ההובלה של זה אליך הביתה, בטח ובטח עם מדובר במסך גדול ודק. כבר ראיתי מקרים שמסכים נדפקו בגלל הובלה חאפרית.
בהצלחה.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".