Ipod - מספר שאלות
היי, חיפשתי וחיפשתי אחר המקום שבו אוכל לקבל תשובות לשאלות ונראה שעכשיו הגעתי למקום המושלם.
אני מעוניין לקנות את הנגן ipod המכיל 8GB זיכרון. אך רגע לפני זה אשמח לקבל תשובות למספר שאלות:
עד כמה האייפוד 8 ג'יגה מומלץ? מהם יתרונותיו ומהם חסרונותיו?
היכן אמצא את הנגן הזה במחיר הטוב ביותר - בארץ? בדיוטי פרי? או בחו"ל (במקרה שלי זה לונדון)?
תודה
אני מעוניין לקנות את הנגן ipod המכיל 8GB זיכרון. אך רגע לפני זה אשמח לקבל תשובות למספר שאלות:
עד כמה האייפוד 8 ג'יגה מומלץ? מהם יתרונותיו ומהם חסרונותיו?
היכן אמצא את הנגן הזה במחיר הטוב ביותר - בארץ? בדיוטי פרי? או בחו"ל (במקרה שלי זה לונדון)?
תודה
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
יש לי את ה2 ג'יגה (בשביל ריצות לא צריך יותר) ואני אוהב אותו מאוד פרט לווליום שלו, הוא מוגבל בגלל התקן האירופאי (ומה שמגיע לארץ לצערי הוא הדגם האירופאי), זה לא קריטי אבל פעמים אני נתקל בקבצים שהוקלטו חלש וזה קצת מעצבן ועוד משהו קטן שקצת מעצבן הוא הסוללה בNANO (אני מדבר על הדור השני) מוצהר שהסוללה מחזיקה 24 שעות, אני לא בדקתי אותה ממש אבל היא רחוקה מאוד מלהחזיק 24 שעות (גם לא 20), הבדיקה בתנאי מעבדה נעשתה ב80% מהווליום המקסימאלי ובלי לגעת בנגן=המסך נשאר תמיד במצב חסכון (והמסך הזה זולל אנרגיה) אבל היא עדיין מספיקה לכמה ימים של שמיעה טובה..
חוץ מזה הנגן פשוט מעולה, איכות סאונד מעולה וממשק כ"כ נוח שאחרי 5 דקות אתה מרגיש שהוא אצלך שנים..
בשורה התחתונה הנגן מעולה (רחוק מלהיות מושלם), אני די מרוצה ממנו ואם עכשיו הייתי צריך לקנות שוב נגן נייד הייתי קונה את אותו הדבר (אולי הייתי מזמין מחו"ל את הדגם האמריקאי), אין לו רדיו והקלטה ואם אתה רוצה להוסיף זה יקר ולא נוח, לי אישית זה לא מפריע כי אני לא צריך את זה..
חוץ מזה הנגן פשוט מעולה, איכות סאונד מעולה וממשק כ"כ נוח שאחרי 5 דקות אתה מרגיש שהוא אצלך שנים..
בשורה התחתונה הנגן מעולה (רחוק מלהיות מושלם), אני די מרוצה ממנו ואם עכשיו הייתי צריך לקנות שוב נגן נייד הייתי קונה את אותו הדבר (אולי הייתי מזמין מחו"ל את הדגם האמריקאי), אין לו רדיו והקלטה ואם אתה רוצה להוסיף זה יקר ולא נוח, לי אישית זה לא מפריע כי אני לא צריך את זה..
- yan
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 798
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
מכשירי ה ipod של apple נחותים לעומת מכשירים אחרים כגון creative iriver ו iaudio.
גם מבחינת איכות שמע, פיצ'רים, וכל דבר אחר.
באותו מחיר של ה ipod אתה יכול לקנות מכשיר הרבה יותר טוב מחברה אחרת.
באותו מחיר של ה ipod אתה יכול לקנות מכשיר הרבה יותר טוב מחברה אחרת.
נכון אין באיפוד הרבה פיצ'רים וצריך לקחת את זה בחשבון כשקונים אבל מבחינת איכות סאונד הוא הרבה יותר טוב מהאירייבר שאני בדקתי (לחבר שלי יש את הH340 ויצא לי לשמוע בו קצת) ומשמיעה קצרה שלי לאיאודיו U3 לקחתי בסוף את האיפוד...yan כתב: גם מבחינת איכות שמע, פיצ'רים, וכל דבר אחר.
באותו מחיר של ה ipod אתה יכול לקנות מכשיר הרבה יותר טוב מחברה אחרת....
נכון, היחס תמורה/כסף שלו גרוע(!) אין מה לעשות נגד זה אבל יש לו יתרונות שפשוט אין לאף מתחרה, זה מתחיל משלל האביזרים שאפשר לרכוש (שלצערי עולים הרבה כסף..) וממשיך באפשרויות החיבור שלו לרסיברים/ מכוניות וכו'..
איל אם כבר אתה קונה את הדגם האירופאי עדיף שתקנה בארץ..
מה הכוונה דגם אירופאי?
ולמה דווקא בארץ? זה קשור לעניין האחריות והנגישות שתהיה לי אם וחס וחלילה יקרה משהו לנגן?
בדקתי ומצאתי (ב"זאפ") שבארץ זה יעלה לי לכל הפחות 1400 שקלים.
דרך האתר של "אפל" בבריטניה מצאתי שזה יעלה כך גם באי הבריטי.
הכי זול, באתר של אפל אמריקה, זה יעלה לי 1000 שקלים בארצות הברית.
*לכל הארצות שציינתי בהודעה תהיה לי נגישות בחודש הקרוב.
ולמה דווקא בארץ? זה קשור לעניין האחריות והנגישות שתהיה לי אם וחס וחלילה יקרה משהו לנגן?
בדקתי ומצאתי (ב"זאפ") שבארץ זה יעלה לי לכל הפחות 1400 שקלים.
דרך האתר של "אפל" בבריטניה מצאתי שזה יעלה כך גם באי הבריטי.
הכי זול, באתר של אפל אמריקה, זה יעלה לי 1000 שקלים בארצות הברית.
*לכל הארצות שציינתי בהודעה תהיה לי נגישות בחודש הקרוב.
תקנה בארה"ב...
א. נדמה לי שיש לאיפוד אחריות בין לאומית (תבדוק את זה עם "ידע" היבואנים).
ב. הדגם האמריקאי והאירופאי הם בדיוק אותו דבר פרט לעוצמה, העוצמה של האירופאי מספקת כל עוד מדובר באוזניות קטנות (כמו אוזניות כפתור) אוזניות גדולות האיפוד לא מצליח לדחוף (את האמת אני לא יודע גם אם הדגם האמריקאי יצליח, אם אתה מחפש עוצמה איאודיו יתן לך את מה שאתה מחפש).
א. נדמה לי שיש לאיפוד אחריות בין לאומית (תבדוק את זה עם "ידע" היבואנים).
ב. הדגם האמריקאי והאירופאי הם בדיוק אותו דבר פרט לעוצמה, העוצמה של האירופאי מספקת כל עוד מדובר באוזניות קטנות (כמו אוזניות כפתור) אוזניות גדולות האיפוד לא מצליח לדחוף (את האמת אני לא יודע גם אם הדגם האמריקאי יצליח, אם אתה מחפש עוצמה איאודיו יתן לך את מה שאתה מחפש).
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
לפי מה אתה אומר את זה?yan כתב:מכשירי ה ipod של apple נחותים לעומת מכשירים אחרים כגון creative iriver ו iaudio.
באותו מחיר של ה ipod אתה יכול לקנות מכשיר הרבה יותר טוב מחברה אחרת....
ראה את תגובתי כאן: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 955#232955
אשמח לחיזוקים מהרשת לגבי הקביעה שהאייפוד נחות מבחינת סאונד.
תודה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
דרך אגב
אין שום בעייה להוריד את ההגבלה של הווליום באייפוד, ההגבלה היא בתוכנה ולא בחומרה ויש מספיק תוכנות שיודעות להוריד את ההגבלות
goPod היא הכי קלה http://gopod.free-go.net/
אבל אני מכיר גם את Ipodwizard שהיא טיפה יותר מסובכת...
בקשר לאיכות... לי יש אייפוד מיני שלפי מספיק כתבות שקראתי יש לו את האיכות סאונד הכי גרועה בין כל האייפודים (פשוט פגם בעיצוב) אבל לשימושים שלי (ריצה/נסיעות פעם ב...) הוא מספיק לי ובכלל חלק מהיופי של האייפוד זה העיצוב/הגימור/המינימליסטיות של האייפוד לעומת המתחרים
אבל כל אחד עושה את השיקולים שלו...
ד"א הנה השוואה על האיכות של הסאונד בין כל מיני מכשירים... http://reviews.cnet.com/4520-11297_7-6510133-2.html
goPod היא הכי קלה http://gopod.free-go.net/
אבל אני מכיר גם את Ipodwizard שהיא טיפה יותר מסובכת...
בקשר לאיכות... לי יש אייפוד מיני שלפי מספיק כתבות שקראתי יש לו את האיכות סאונד הכי גרועה בין כל האייפודים (פשוט פגם בעיצוב) אבל לשימושים שלי (ריצה/נסיעות פעם ב...) הוא מספיק לי ובכלל חלק מהיופי של האייפוד זה העיצוב/הגימור/המינימליסטיות של האייפוד לעומת המתחרים
אבל כל אחד עושה את השיקולים שלו...
ד"א הנה השוואה על האיכות של הסאונד בין כל מיני מכשירים... http://reviews.cnet.com/4520-11297_7-6510133-2.html
האיפוד אינו נחות
אמנם אני לא ממש נקי כפיים (בתור מנהל פורום איפוד בתפוז וכותב הבלוג http://hebrew-ipod.blogspot.com
אבל לאיפוד יש יתרון ברור אחד - וזה ממשק משתמש מעולה - מי שעובד עם כל המוזיקה שלו על המחשב האיטיונס-איפוד זה זיווג יוצא מהכלל.
אז נכון - אין לו הקלטה ואין לו רדיו ולמי שרוצה את הפיצרים האילו אני ממש לא ממליץ על איפוד - אבל למי שלא צריך את זה שווה להכנס לממשק מסובך של IAUDIO? או לגודל העצום של ה H340? ממש לא.
שנית - איכות הנגינה לא גרועה - בטח ובטח אם אתם שומעים בו שירים מקווצים ל MP3 או פורמט אחר - וכן עשיתי מספר בדיקות השוואה בין כמה נגנים עם כמה אנשים ועם אוזניות טובות (grado) ולא הצלחנו לשמוע הבדלים באיכות - אמנם ישנם הבדלים ב"צבע" של הסאונד (יותר באס ב IAUDIO למשל) אבל זה עניין של טעם.
אין צורך להכנס לטראנד של לרדת על האיפוד כדרך חיים - נגן MP3 מושלם זו פיקציה - נגן MP3 שהכי מתאים למישהו - זה מה שצריך לחפש.
אבל לאיפוד יש יתרון ברור אחד - וזה ממשק משתמש מעולה - מי שעובד עם כל המוזיקה שלו על המחשב האיטיונס-איפוד זה זיווג יוצא מהכלל.
אז נכון - אין לו הקלטה ואין לו רדיו ולמי שרוצה את הפיצרים האילו אני ממש לא ממליץ על איפוד - אבל למי שלא צריך את זה שווה להכנס לממשק מסובך של IAUDIO? או לגודל העצום של ה H340? ממש לא.
שנית - איכות הנגינה לא גרועה - בטח ובטח אם אתם שומעים בו שירים מקווצים ל MP3 או פורמט אחר - וכן עשיתי מספר בדיקות השוואה בין כמה נגנים עם כמה אנשים ועם אוזניות טובות (grado) ולא הצלחנו לשמוע הבדלים באיכות - אמנם ישנם הבדלים ב"צבע" של הסאונד (יותר באס ב IAUDIO למשל) אבל זה עניין של טעם.
אין צורך להכנס לטראנד של לרדת על האיפוד כדרך חיים - נגן MP3 מושלם זו פיקציה - נגן MP3 שהכי מתאים למישהו - זה מה שצריך לחפש.
יש כעת באמת טראנד להגיד שה IPOD אין איכות שמיעה טובה.
מוזר לא שמעתי את התגובות כאלו כאן בפורום על אף מגבר או רסיבר אחר - נהפוך הוא, אומרים שזה עניין של טעם. אבל כאשר מדברים על IPOD זה מאוד טראנדי להשמיץ אותו.
מוזר מאוד
מוזר לא שמעתי את התגובות כאלו כאן בפורום על אף מגבר או רסיבר אחר - נהפוך הוא, אומרים שזה עניין של טעם. אבל כאשר מדברים על IPOD זה מאוד טראנדי להשמיץ אותו.
מוזר מאוד
החיים זה מה שקורה לנו,
שאנחנו עסוקים בתכנון דברים אחרים.
לא יודע לגבי אנשים אחרים, מבחינתי האיפוד פשוט מוגבל
1. לא תומך בפורמטים פתוחים
2. אין רדיו
3. סוללה בעיתית
4. דורש תוכנה לסנכרון מול המחשב
5. אביזרים יקרים מאוד שבאים כפיצוי על החוסר בפיטצ'רים
6. שריטות
ד"א,
איטונס זה לא יתרון, זה חסרון.
ממשק מצועצע, חוסר תמיכה בפורמטים, DRM...
2. אין רדיו
3. סוללה בעיתית
6. שריטות
ד"א,
ממשק מצועצע, חוסר תמיכה בפורמטים, DRM...
בקשר לשריטות - מה נשרט לך ה IPOD? לי יש NANO מהדגם הראשון שהוא לא נשרט - בדגם השני בכלל הבעיה תוקנהK4rP4D כתב:לא יודע לגבי אנשים אחרים, מבחינתי האיפוד פשוט מוגבל
2. אין רדיו
3. סוללה בעיתית
6. שריטות
ד"א,
ממשק מצועצע, חוסר תמיכה בפורמטים, DRM......
בקשר לדרישות של כל אחד מהמכשיר שלו - נכון, כל אחד צריך לעשות את הרשימה שלו ולבחור מה שמתאים לו.
לפי רישמת הדרישות שלי ה NANO מתאים לי מאוד - הרבה יותר ממכשירים אחרים, זה לא אומר שזה מתאם לכל אחד.
אני לא דיברתי על התכונות הנ"ל דיברתי על הירידה המקובלת כאן בפורום על איכות הסאונד שלו.
אם אין לך IPOD (אני מאמין שאין לך - אחרי בכול הוא לא מתאים לצרכים שלך) איך אתה יודע שהוא נשרט (כאמור הדגם החדש לא נשרט - בעיה רק בדגם הישן של ה NANO) , זה אומר שגם אתה כמו כולם משתתפף בטרנט של לרדת על ה IPOD.
כמו שמגבר אחד מתאים למשהוא אחד ולא לאחר כך גם נגנים
החיים זה מה שקורה לנו,
מה כל כך בעייתי בסוללה של האיפוד? לי יש את הוידיאו 60 ג'יגה והיא מחזיקה לי 15 שעות עם זה שאני מחליף פה ושם (כל הזמן) להקות\אלבומים\ג'אנרים\פלייליסטים.
וסתם שאלה ממתי ממשק פשוט זאת מגרעה? רוצה אולי ממשק עם 100000000 כפתורים ואפשרויות שליטה?
הממשק של כל התוכנות האלה מופשט אחרת אף אחד לא יתחבר אליהן. איטיונס עושה יפה מאוד את כל מה שתרצה ממנה מבחינת ממשק.
ובניגוד למה שאנשים חושבים iPod לא צריך iTunes כדי לעבוד בסנכרון או אפילו בשביל להעביר שירים. iTunes עושה חיים קלים כי היא עושה את זה עם ממשק זה הכל. רוצה לעבוד עם iPod בלי שום תוכנה? תחבר אותו לך לכונן שיופיע בהמחשב שלי תאפשר תיקיות בלתי ניראות ותראה תיקיה חדשה, בה יש את התיקיה עם השירים שלך ותעביר לשם.
שנאת האיפוד הזאת ממש יצאה פרופורציה. אני לא אוהב נגנים אחרים בעיקר בגלל הממשק שלהם, אבל לפחות אני מודה שהם מצויינים במה שהם עושים (או שלא). האיפוד לא נועד להיות כל מה שאמרת וזאת לא סיבה להשמיץ אותו. רוצה רדיו? יש מספיק נגנים עם רדיו. בעיני רדיו זה מיותר בנגן עם דיסק קשיח שאתה אמור לשים עליו מספיק שירים בשביל לא להצטרך לשמוע פלייליסט של מישהו אחר.
רוצה FLAC? קנה iAudio. בעיני זה מיותר כי אני לא שומע טיפת הבדל בין LOSSLESS לMP3 שעבר קידוד של LAME. זה גם לא שאין לך אפשרות כי יש את Apple Lossless ויש לך אפשרות לWAV שזה בכלל בלי קידוד.
אביזרים לא צריך בכלל, תאמין לי. ומבחינת שריטות - אני קניתי ב20 שקלים באירופה מדבקה לחלק האחורי של האיפוד ואין עליו שריטות מאחור. שריטות מקדימה לא אכפת לי ומה שעל המסך נעלם כשהמסך מאיר.
אתה ניסית את האיפוד בכלל? או שזה הסתכם ב2 דקות בשל מישהו אחר ולא אהבת?
וסתם שאלה ממתי ממשק פשוט זאת מגרעה? רוצה אולי ממשק עם 100000000 כפתורים ואפשרויות שליטה?
הממשק של כל התוכנות האלה מופשט אחרת אף אחד לא יתחבר אליהן. איטיונס עושה יפה מאוד את כל מה שתרצה ממנה מבחינת ממשק.
ובניגוד למה שאנשים חושבים iPod לא צריך iTunes כדי לעבוד בסנכרון או אפילו בשביל להעביר שירים. iTunes עושה חיים קלים כי היא עושה את זה עם ממשק זה הכל. רוצה לעבוד עם iPod בלי שום תוכנה? תחבר אותו לך לכונן שיופיע בהמחשב שלי תאפשר תיקיות בלתי ניראות ותראה תיקיה חדשה, בה יש את התיקיה עם השירים שלך ותעביר לשם.
שנאת האיפוד הזאת ממש יצאה פרופורציה. אני לא אוהב נגנים אחרים בעיקר בגלל הממשק שלהם, אבל לפחות אני מודה שהם מצויינים במה שהם עושים (או שלא). האיפוד לא נועד להיות כל מה שאמרת וזאת לא סיבה להשמיץ אותו. רוצה רדיו? יש מספיק נגנים עם רדיו. בעיני רדיו זה מיותר בנגן עם דיסק קשיח שאתה אמור לשים עליו מספיק שירים בשביל לא להצטרך לשמוע פלייליסט של מישהו אחר.
רוצה FLAC? קנה iAudio. בעיני זה מיותר כי אני לא שומע טיפת הבדל בין LOSSLESS לMP3 שעבר קידוד של LAME. זה גם לא שאין לך אפשרות כי יש את Apple Lossless ויש לך אפשרות לWAV שזה בכלל בלי קידוד.
אביזרים לא צריך בכלל, תאמין לי. ומבחינת שריטות - אני קניתי ב20 שקלים באירופה מדבקה לחלק האחורי של האיפוד ואין עליו שריטות מאחור. שריטות מקדימה לא אכפת לי ומה שעל המסך נעלם כשהמסך מאיר.
אתה ניסית את האיפוד בכלל? או שזה הסתכם ב2 דקות בשל מישהו אחר ולא אהבת?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
הופה, זה כבר משהו חדש לגמרי!
הסיבה מס' 1 לכך שאני לא רוכש לי ipod היא ההכרח להשתמש ב-itunes.
fish - אתה בטוח לגבי הספריה ה-hidden???
איך זה שלא קראנו על זה בשום מקום?
הסיבה מס' 1 לכך שאני לא רוכש לי ipod היא ההכרח להשתמש ב-itunes.
fish - אתה בטוח לגבי הספריה ה-hidden???
איך זה שלא קראנו על זה בשום מקום?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
כרמי, לי אין ipod, להרבה אנשים שאני מכיר יש ועוד לא נתקלתי באדם אחד שצידו האחורי של האיפוד שלו לא שרוט
2. מבחינתך הממשק של איטונס פשוט, מבחינתי הוא מוגבל.
3. על העניין הזה של התיקיה בלתי נראת לא שמעתי אף פעם, מתנצל שהטעתי
4. לי רדיו נחוץ
5. אין הבדל באיכות השמע של FLAC וapple lossless, שתיהן lossless... לי כמשתמש לינוקס חשוב מאוד העניין של קודאקים פתוחים (ואני מתעלם כרגע מזה שרק נגני אפל משתמשים בקודאק הזה, מה שיגביל אותי בעתיד)
6. אני בעלים מאושר של iaudio X5
7. קבצי wav לא דחוסים או מכווצים בשום צורה ולכן הם לא ממש מתאימים לנגן נייד
8. תסביר לי בבקשה איך אתה מקליט הרצאה עם האיפוד בלי שום אביזר?
9. לי אין איפוד משל עצמי כי הוא לא מתאים לדרישות שלי, שיחקתי הרבה יותר מ2 דקות עם הרבה איפודים של מכרים
1. לא יודע לגבי האיפוד דור 5 ו5.5 כי הם יחסית חדשים אבל הסוללות של הדורות הקודמים נותות למות אחרי כמה חודשיםflsh כתב:מה כל כך בעייתי בסוללה של האיפוד? לי יש את הוידיאו 60 ג'יגה והיא מחזיקה לי 15 שעות עם זה שאני מחליף פה ושם (כל הזמן) להקות\אלבומים\ג'אנרים\פלייליסטים.
אתה ניסית את האיפוד בכלל? או שזה הסתכם ב2 דקות בשל מישהו אחר ולא אהבת?...
2. מבחינתך הממשק של איטונס פשוט, מבחינתי הוא מוגבל.
3. על העניין הזה של התיקיה בלתי נראת לא שמעתי אף פעם, מתנצל שהטעתי
4. לי רדיו נחוץ
5. אין הבדל באיכות השמע של FLAC וapple lossless, שתיהן lossless... לי כמשתמש לינוקס חשוב מאוד העניין של קודאקים פתוחים (ואני מתעלם כרגע מזה שרק נגני אפל משתמשים בקודאק הזה, מה שיגביל אותי בעתיד)
6. אני בעלים מאושר של iaudio X5
7. קבצי wav לא דחוסים או מכווצים בשום צורה ולכן הם לא ממש מתאימים לנגן נייד
8. תסביר לי בבקשה איך אתה מקליט הרצאה עם האיפוד בלי שום אביזר?
9. לי אין איפוד משל עצמי כי הוא לא מתאים לדרישות שלי, שיחקתי הרבה יותר מ2 דקות עם הרבה איפודים של מכרים
בקשר לצידו האחרוי של ה NANO שלי (דור 1) אתה מוזמן לראות ללא שריטה - נכון יש לי מגן פסטיק לכך.
כמו שאמרתי לא לכל אחד הנגן הזה מתאים - כך שאתה לא צריך לקחת זאת אישית
אבל זה לא מפריע לך להשמיץ אותו.
כמו שאמרתי זה בסדר אתה בחברה טובה זה הטרנד היום.
כמו שאמרתי לא לכל אחד הנגן הזה מתאים - כך שאתה לא צריך לקחת זאת אישית
אבל זה לא מפריע לך להשמיץ אותו.
כמו שאמרתי זה בסדר אתה בחברה טובה זה הטרנד היום.
החיים זה מה שקורה לנו,