בשורות טובות לפחות האיטלקיה לא מקולקלת סתם היה לה קר מהרגיל משום מה, המתנה של 30 דקות לפני חליטה פתרה את הבעייה.
לגבי ההבדל בין גלישת טמפרטורה לבין קולינג פלאש עוד לא ברור לי.
גם במאמרים שקראתי על גלישת טמפרטורה האפשרות השניה נקראת קולינג פלאש ככה שלהבנתי זה אותו דבר.
**ציטוט:
שיטה מעשית מס´ 2 לגלישת טמפרטורה
חסרונה של השיטה הראשונה שתוארה כאן, הביא למציאת שיטה פשוטה ומהירה יותר. כפי שכבר הוזכר, כאשר אנו מזרימים מים לחליטה, מים טריים וקרים נכנסים לדוד ומקררים אותו. בשיטה זו נעשה שימוש בדיוק בתופעה זו על מנת להביא את טמפרטורת הדוד לטמפרטורה האידיאלית לחליטה.
תחילת הפרוצדורה זהה לשיטה הקודמת. עלינו לחכות שמחזור החימום יסתיים ונורית הבקרה תכבה ברגע שהדוד בשיא הטמפרטורה שלו. ברגע זה או מספר שניות אחר כך (הרגישות לדיוק בזמן פחות קריטי בשיטה זו), מפעילים את מפסק החליטה ללא הכנסת ידית הפילטר למקומה. פעולה זו נקראת "הזרמת קירור" (בלעז: "Cooling Flush"). ניתן לראות בנקל שהטמפרטורה גבוהה מידי לפי כמות הקיטור ונתזי המים הרותחים היוצאים מהראש בתחילת ההזרמה. לנתזי מים אלו קוראים "ריקוד המים" (בלעז: "Water Dance"), מאחר ונראה כאילו המים "רוקדים" בעוזבם את ידית החליטה. לאחר מס´ שניות הזרימה מפסיקה לגעוש ובנקודה זו (או מספר שניות אחריה) עלינו להפסיק אותה, לחבר את ידית הפילטר ולחלוט את האספרסו. ההחלטה על התזמון המדויק (מיד בתום הגעישה או מס´ שניות אחר כך) נלמדת מניסיון ותלויה במכונה.
Read more:
http://www.htcafe.co.il/p-1.article0170 ... z3RnU6Bmya
אני עושה בדיוק את השיטה הזו ומוציא חליטה נהדרת.
אני אוהב את האיטלקיה שלי ככה עם כל השגעונות לא רואה סיבה לרסן אותה עם איזה PID