בעיית רזולוציה בKODI
היי
אני חדש בכל הקטע של הקודי והתקנתי אתמול את התוכנה באמצעות המדריך
הבעיה היא שכאשר הגדרתי בקודי תצוגה במסך מלא למסך הטלויזיה התמונה גלשה גם למסך המחשב
ניסיתי לשחק בכל מיני רזולוציות בתוך הקודי וגם באפשרויות של הכיול אבל זה לא כ"כ עזר
בדקתי גם בטלוזיה באיזה מצב תמונה היא,הגודל שמוגדר הוא 16:9 ואין לי אפשרות לבחור משהו אחר(טלויזיה של סמסונג סמארט)
אם אני לא בקודי אין לי שום בעיה של רזולוציה אני פשוט גרור חלונות ממסך למסך ושם על מסך מלא(לדוגמה חלון של נגן כלשהו)
וזאת לא הטלויזיה הראשונה שקורה לי דבר כזה
הטלויזיה מחוברת לכרטיס המסך דרך כבל HDMI-DVI (בכרטיס DVI בטלויזיה HDMI)
אשמח לעזרה כי אני כבר די אובד עצות
תודה
אני חדש בכל הקטע של הקודי והתקנתי אתמול את התוכנה באמצעות המדריך
הבעיה היא שכאשר הגדרתי בקודי תצוגה במסך מלא למסך הטלויזיה התמונה גלשה גם למסך המחשב
ניסיתי לשחק בכל מיני רזולוציות בתוך הקודי וגם באפשרויות של הכיול אבל זה לא כ"כ עזר
בדקתי גם בטלוזיה באיזה מצב תמונה היא,הגודל שמוגדר הוא 16:9 ואין לי אפשרות לבחור משהו אחר(טלויזיה של סמסונג סמארט)
אם אני לא בקודי אין לי שום בעיה של רזולוציה אני פשוט גרור חלונות ממסך למסך ושם על מסך מלא(לדוגמה חלון של נגן כלשהו)
וזאת לא הטלויזיה הראשונה שקורה לי דבר כזה
הטלויזיה מחוברת לכרטיס המסך דרך כבל HDMI-DVI (בכרטיס DVI בטלויזיה HDMI)
אשמח לעזרה כי אני כבר די אובד עצות
תודה
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
הבעיה היא ה16:9 - אתה צריך לשנות את זה להתאמה מלאה למסך, אני יודע שאין לך את האפשרות הזאת - אבל צריך למצוא למה.
1. וודא שוב שהרזולוציה של המחשב ושל קודי (ודא בשניהם!) היא 1920*1080 - אחרת מצב התאמה מלאה לא יהיה זמין
2. ודא שבהגדרות כרטיס המסך שלך אין שום scaling mode - משהו כזה:
[imgbig]http://i.imgur.com/EIaivNe.png[/imgbig]
3. אם זה לא עוזר, נסה יציאת HDMI אחרת ולראות אם שם כן יש מצב אחר מ16:9 (התאמה מלאה\התאמה למסך\סריקה בלבד וכו')
בנוסף תבטל את כל הגדרות הכיול שעשית בקודי, ותסביר לי את זה:
"אם אני לא בקודי אין לי שום בעיה של רזולוציה אני פשוט גרור חלונות ממסך למסך ושם על מסך מלא(לדוגמה חלון של נגן כלשהו) "
כי לא הבנתי את החלק הזה
1. וודא שוב שהרזולוציה של המחשב ושל קודי (ודא בשניהם!) היא 1920*1080 - אחרת מצב התאמה מלאה לא יהיה זמין
2. ודא שבהגדרות כרטיס המסך שלך אין שום scaling mode - משהו כזה:
[imgbig]http://i.imgur.com/EIaivNe.png[/imgbig]
3. אם זה לא עוזר, נסה יציאת HDMI אחרת ולראות אם שם כן יש מצב אחר מ16:9 (התאמה מלאה\התאמה למסך\סריקה בלבד וכו')
בנוסף תבטל את כל הגדרות הכיול שעשית בקודי, ותסביר לי את זה:
"אם אני לא בקודי אין לי שום בעיה של רזולוציה אני פשוט גרור חלונות ממסך למסך ושם על מסך מלא(לדוגמה חלון של נגן כלשהו) "
כי לא הבנתי את החלק הזה
וידאתי את חלקים 1 ו2 וגלבי הכיול פשוט שיחקתי עם הסמן אבל ברגע שאני עובר מרזולוציה אחת לאחרת הכיול הזה מתבטל
לצערי התוצאה זהה
מחר אנסה לחבר את המחשב באופן אחר לטלויזיה
לגבי מה שלא הבנת:כאשר הקודי לא מופעלת ואני צופה לדוגמה בסרט דרך המדיה פלייר אני מעביר את החלון שלו לצג של הטלויזיה ומפעיל מסך מלא
והתצוגה נראית באופן תקין,כך גם לגבי כל תוכנה אחרת כולל דפדפנים-שולחן העבודה נראה באופן תקין
הבעיה קיימת אך ורק בקודי
אם אני עושה פעולה דומה עם קודי אני לא רואה את כל התוכנה במסך מלא אלא במצב של כמו שמגדילים חלון(יש כותרת למעלה ורואים את ההתחל)
לצערי התוצאה זהה
מחר אנסה לחבר את המחשב באופן אחר לטלויזיה
לגבי מה שלא הבנת:כאשר הקודי לא מופעלת ואני צופה לדוגמה בסרט דרך המדיה פלייר אני מעביר את החלון שלו לצג של הטלויזיה ומפעיל מסך מלא
והתצוגה נראית באופן תקין,כך גם לגבי כל תוכנה אחרת כולל דפדפנים-שולחן העבודה נראה באופן תקין
הבעיה קיימת אך ורק בקודי
אם אני עושה פעולה דומה עם קודי אני לא רואה את כל התוכנה במסך מלא אלא במצב של כמו שמגדילים חלון(יש כותרת למעלה ורואים את ההתחל)
- tomer953
- חבר מכור קשה

- tomer953
- חבר מכור קשה

אתה משתמש במונחים שאני לא כל כך מכיר ("זולגת" למשל).
האם אתה משתמש בווינדוס? אם כן תלחץ על מקש WIN+P (סמל ווינדוס יחד עם האות P במקלדת)
ואז תבחר ב"מסך שני בלבד" כלומר תעביר את התצוגה נטו לטלויזיה - ואל תשתמש בפונקציית ההרחבה או השכפול.
האם במצב שהתצוגה היא -רק- בטלויזיה - הכל תקין?
האם אתה משתמש בווינדוס? אם כן תלחץ על מקש WIN+P (סמל ווינדוס יחד עם האות P במקלדת)
ואז תבחר ב"מסך שני בלבד" כלומר תעביר את התצוגה נטו לטלויזיה - ואל תשתמש בפונקציית ההרחבה או השכפול.
האם במצב שהתצוגה היא -רק- בטלויזיה - הכל תקין?
- tomer953
- חבר מכור קשה

אתה על ווינדוס?
שהמחשב מנותק מהטלויזיה לחלוטין, וקודי במסך מלא, האם העכבר כן עובד?
האם הרזולוציה במחשב זהה לטלויזיה?
שהמחשב מנותק מהטלויזיה לחלוטין, וקודי במסך מלא, האם העכבר כן עובד?
האם הרזולוציה במחשב זהה לטלויזיה?