שאלה לגבי ATMOS של אונקיו 636
-
LiorVikel
- חבר ותיק

- תגובות: 1068
- נתן תודות: 253 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
- יצירת קשר:
שלום
היום החלפתי את הפיוניר 828 לאונקיו 636 ויש שם DOLBY ATMOS
יש לי כמה שאלות
א. האם צריך גם סרט שיהיה בקידוד כזה?
ב.האם קימים כאלה סרטים בכלל לקולנוע הביתי?
ג.האם אני צריך להחליף את הרמוקלים שלי לרמקולים מיוחדים ATMOS
ד. ואם כן אז גם ל 7 רמקולים ?
אשמח לתשובות על כל השאלות
תודה לעוזרים
יש לי כמה שאלות
תודה לעוזרים
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17935
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
·LiorVikel כתב:שלום
יש לי כמה שאלות
תודה לעוזרים...
תשובות
א.כן
ב.כן
ג.לא ,צריך להוסיף רמקולים או על התיקרה או להניח על הרמקולים הקידמיים (הסאונד מוחזר מהתיקרה)
ד.כן במינימום.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·LiorVikel כתב:@istarmini
תודה אחי
. לא הבנתי אותך לגבי הרמקולים.. אז אני צריך להחליף את כל השבעה ל ATMOS?
איזה יקרים הם
·...
לא צריך להחליף כלום צריך להוסיף.
יש לך היום 7.1 ? כדי לקבל אטמוס צריך 7.1.2 או 7.1.4 .
עכשיו ניתן למקם 2 רמקולים בתיקרה או שני רמקולים על הקידמיים שיורים את הסאונד לתיקרה והוא חוזר אליך (פחות מומלץ).
אותו הדין לגבי קונפיגורציה של 4.
קרא פה הכל מוסבר בפרוט .
http://www.hometheater.co.il/vt227230.html
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·LiorVikel כתב:יש לי היום 7.1 עם רסיבר של אונקיו 636
הסקירה מסורבלת לי
הם מתחברים דרך NETWORK לרסיבר?...
הם מתחברים ליציאת הרמקולים ברסיבר ( HIGH)
ה 636 יכול לתת לך אטמוס של 5.1.2 בלבד, כלומר אתה נאלץ לוותר על קונפיגורציה של 7.1
http://www.onkyodolbyatmos.com/
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
Re: השאלה אם שווה
·מאוד תלוי בחדר. כלומר ביכולת שלך למקם רמקולים ״לפי הספר״ ובאקוסטיקה. אני משוכנע שגם לטעם אישי יש תפקיד מה שאומר שבמקרים שונים יהיה עדיף setup שונה. לתפיסתי ל7.1 יש יותר פוטנציאל כי לא רק שאין הרבה סרטים עם atmos )בינתיים( אלא שהערוצים האלה לא בשימוש רוב הזמן ויש יותר התרחשות מסביב מאשר מעל הראש.LiorVikel כתב:@istarmini
·
האם עדיף 5.1.2 אטמוס
על 7.1 בלי
תודה שוב...
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
Re: השאלה אם שווה
במרבית הסלונים בארץ די בעייתי להתקין 7.1Alon_Solo כתב:·מאוד תלוי בחדר. כלומר ביכולת שלך למקם רמקולים ״לפי הספר״ ובאקוסטיקה. אני משוכנע שגם לטעם אישי יש תפקיד מה שאומר שבמקרים שונים יהיה עדיף setup שונה. לתפיסתי ל7.1 יש יותר פוטנציאל כי לא רק שאין הרבה סרטים עם atmos )בינתיים( אלא שהערוצים האלה לא בשימוש רוב הזמן ויש יותר התרחשות מסביב מאשר מעל הראש..........
עדיין מוקדם לרוץ לכיוון האטמוס .
·
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
אודיסי בדקו בזמנו מה המיקום האופטימלי לזוג הערוצים שמעבר ל-5.1 הסטנדרטי וגילו שה-SURROUND BACK הוא למעשה האלטרנטיבה הכי פחות מוצלחת מבחינת יישום של סראונד מעבר ל-5.1, בהשוואה ל-FRONT WIDE (הכי טוב) ו-FRONT HEIGHT. צריך גם לזכור שבהגדרה אנחנו מחפשים צליל יחסית דיפוזי ולא ממוקם בצורה מדוייקת מהערוצים האחוריים (זאת הסיבה העיקרית לכך לכך שעדיף להתקין רמקולים מולטיפולאריים בערוצי ה-SURROUND וה-SURROUND BACK).
אני חושב שהסיבה לכך היא מבנה הראש והאוזניים שלנו, שמוכוונים לקבל יותר מידע מלפנים ומהצדדים מאשר מאחור. בהינתן ש-FRONT HEIGHT גם יותר אפקטיבי מ-SURROUND BACK, אני נוטה להעריך של-5.1.2 דווקא יש פוטנציאל לעומת 7.1 "קלאסי" עם SURROUND BACK, ושהתעשייה מבינה את זה גם לאור העובדה שהרבה יותר קשה למקם רמקולי FRONT WIDE (ובמקרים רבים גם FRONT HEIGHT) בחדרים שלא תוכננו לכך מתלכתחילה.
בכל מקרה, זו דעתי האישית והיא לא מבוססת על נתונים מובהקים אלא יותר על תחושה של המגמות בתעשייה.
אני חושב שהסיבה לכך היא מבנה הראש והאוזניים שלנו, שמוכוונים לקבל יותר מידע מלפנים ומהצדדים מאשר מאחור. בהינתן ש-FRONT HEIGHT גם יותר אפקטיבי מ-SURROUND BACK, אני נוטה להעריך של-5.1.2 דווקא יש פוטנציאל לעומת 7.1 "קלאסי" עם SURROUND BACK, ושהתעשייה מבינה את זה גם לאור העובדה שהרבה יותר קשה למקם רמקולי FRONT WIDE (ובמקרים רבים גם FRONT HEIGHT) בחדרים שלא תוכננו לכך מתלכתחילה.
בכל מקרה, זו דעתי האישית והיא לא מבוססת על נתונים מובהקים אלא יותר על תחושה של המגמות בתעשייה.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

אור
הכוונה ב 5.1.2 זה או 2 רמקולים על התיקרה שיורים למטה או 2 על הקידמיים שיורים למעלה והסאונד מוחזר למטה.
אודסי בהמלצתם על height מתכוונים לרמקולים שממוקמים כמטר וחצי מעל הקידמיים ויורים קדימה וב wide כוונתם מיקום בצדדים שיורים למרכז.
לאור האמור אני לא בטוח שההנחה שלך נכונה אבל גם לי אין שום בסיס עובדתי ,מעבר לחשיבה .
הכוונה ב 5.1.2 זה או 2 רמקולים על התיקרה שיורים למטה או 2 על הקידמיים שיורים למעלה והסאונד מוחזר למטה.
אודסי בהמלצתם על height מתכוונים לרמקולים שממוקמים כמטר וחצי מעל הקידמיים ויורים קדימה וב wide כוונתם מיקום בצדדים שיורים למרכז.
לאור האמור אני לא בטוח שההנחה שלך נכונה אבל גם לי אין שום בסיס עובדתי ,מעבר לחשיבה .