DOLBY ATMOS - DTS-X - AURO 3D או בקיצור MDA

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
mbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3601
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 2020 פעמים

שליחה #1 

MDA
(Multi Dimensional Audio) = אודיו רב מימדי
מאחר ובחודש הבא DTS עומדים להכריז באופן רישמי על הקידוד החדש DTS-X וכנראה שבין החודשים מאי וספטמבר
כמעט כל היצרנים יצאו עם מכשירים חדשים שיכילו לפחות 2 מהפורמטים החדשים [והפעם זה יכלול גם את יצרני ה- HI-END]
אז אולי כמה נתונים ומה זה אומר לגבי הצרכנים.
נכון להיום צפיתי ביותר מ 10 סרטים של DOLBY ATMOS בקולנוע. וב 4 סרטים של AURO 3D בקולנוע. בנוסף צפיתי
ב 4 סרטים של DA ב 3 מערכות שונות של קולנוע בייתי בהרכב רמקולים שונים. ורק סרט אחד של A-3D בקולנוע בייתי.
ולדעתי קיים הבדל בחווית הצפיה לפי הסרט המוקרן [פעולה-הרפתקאות-או כבד בדיבורים] כך שמי שרוצה להתנסות כדאי מאוד לנסות כמה סרטים שונים.
[לפני כשנה צפיתי בהדגמה של DTS-X אבל לא ידוע אם הקידוד הזה הוא הקידוד החדש שיוכרז]
הטוב - הרע - והמכוער .
הטוב=קידודים ומפענחים חדשים אשר כאשר מיושמים בדרך הנכונה יכולים להעצים את החוויה בהרבה מעל ומעבר למה שקיים היום.
הרע=הוצאה כספית לא קטנה כדי לקבל מערכת טובה . והרבה כאב ראש עד לישום.
המכוער=מאחר ורוב המערכות ממוקמות בחדר המגורים ללא ספק התקנת רמקולים בתיקרה לא תוסיף ליופי של החדר והסכמת ההנהלה למי שיש היא כמובן בספק. בעלי חדר קולנוע יעודי כנראה לא סובלים מהנושא.

רק תשובה/הבהרה לשאלה שנשאלה בשירשור אחר לגבי הגבול במספר הרמקולים. זה ברור שכל אחד קובע לעצמו את הגבול לפי אפשרויות. יכולות. מגבלות. והציפיות מהמערכת. מה שכנראה לא הובן זה שלא באמת קיים קידוד
של 11.1 מה שכן קיים זה פיענוח מטריקס אשר מוציא יש מאיין . כמו ב YAMAHA לוקחים 7.1 מבצעים במעבד משחק של אלגוריטמים ומקבלים 9.1 או 11.1 באותה הדרך אפשר לשרשר גם 20.1 אבל זה לא קידוד אמיתי ולא משהו שהוקלט וקודד לפסקול של הסרט.
מה שחשוב בפורמטים החדשים זה לא מספר הרמקולים אלה מספר הערוצים המוקלטים ומקודדים לתוך פס הקול של הסרט.
עובדה נוספת היא שכדי להשתמש בפורמטים החדשים אין באמת צורך להגדיל את מספר הרמקולים. 7.1 = 5.1.2 אבל
מיקום הרמקולים הוא שונה.
אני מניח שתמיד יהיו ספקנים בכדאיות של פורמט חדש במיוחד אם זה מצריך שינוי ברכיבים והוצאה כספית. זה היה המצב כשיצא DPL-AC3 לקולנוע הבייתי היו אלה שטענו שזה מיותר וסטריאו זה מספיק בהחלט. ואף אחד לא באמת
זקוק לרמקול סנטר. וזה למרות שכ 50% מהמידע בפסקול מגיע מהסנטר.
גם התוספת והמעבר מ 5.1 ל 7.1 התקבלו בספקנות לגבי תרומתם של הערוצים הנוספים.
אבל אני חושב שכיום כל בעלי מערכות הקולנוע הבייתיות מודעים ליכולות המערכת ואין הרבה שיחשבו ליצפות בסרט ללא השימוש במערכת.
[אחרת לא היו בפורום כל כך הרבה חברים כאשר רובם מנסים להגיע ל SETT UP המושלם מבחינתם.]
קיימים הבדלים בין הפורמטים החדשים כשהחשוב בניהם זה שהם מבוססים על הקלטה וקידוד שונים. DA ו DX מבוססים על OBJECT BASED ואילו 3D מבוסס על ערוצים כמו בפורמט העכשווי.
הפורמט של 3D מגיע עם 11.1 או 13.1 ערוצים.אבל הם לוקחים את פס הקול המקורי של 7.1 מפרקים אותו
ומקליטים מחדש את פס הקול לפי קידוד יחודי להם. בסרטים אשר בהם פס הקול מוקלט מראש עם הפורמט שלהם
אין להם את הבעיה של הקלטה חוזרת.
DA וכנראה גם DX מגיעים לקולנוע הבייתי עם קידוד ל 34 ערוצים כאשר המעבדים ברסיבר/פרוססור מסוגלים להחליט
בכמה מהם להשתמש לפי מספר הרמקולים שהוגדרו לשימוש במערכת ובנוסף מפנים כל צליל למיקום יעודי בחלל החדר עד ל 128 צלילים/OBJECTS בכל רגע נתון.
כל זה נעשה ע"י DATABASE שמאוכסן בזכרון המעבד ושונה לכל סרט וסרט .
זאת הסיבה שהמכשירים החדשים חייבים מעבדים וזכרונות חזקים ומהירים הרבה הרבה יותר מהדגמים הקודמים. וזאת גם אחת הסיבות שיצרני ה HI END החליטו להמתין גם ל DTS כדי להבין מה באמת להתקין במכשירים כדי שיעבדו
בלי בעיות עם כל הפורמטים החדשים. כאשר גובים מלקוחות 5.000$-25.000$ חייבים לספק את הסחורה.

כרגע DTS עדיין לא פרסמו את מיקום הרמקולים הדרוש לשימוש בקידוד שלהם. וכרגע מיקום הרמקולים זאת המגבלה
הרצינית ביותר למערכת הבייתית. כבר ידוע וברור ש DA ו 3D משתמשים במיקום שונה לרמקולים העליונים. ולפני שנה DX השתמשו גם הם במיקום שונה מהאחרים.
כך שכרגע המשתמש הבייתי נמצא בבעיה כיוון שברור לכולם שללא גרסה אחידה למיקום הרמקולים המכירות יסבלו
והמשתמש הבייתי יהיה חייב להחליט מה הקידוד המועדף עליו או איזו פשרה הוא מוכן לעשות בהתקנת הרמקולים
כדי להיות מסוגל להשתמש בכל הפורמטים.
בהתקנות הבייתיות שבדקתי/השתמשתי התנסיתי ב 5.1.2 - 5.1.4 - 7.1.4 - 7.2.6 לרמקולים עליונים
ו 5.1.4 - 7.1.4 עם רמקוליי ATMOS יעודיים . [אשר מקרינים לתיקרה]
חד משמעית [לפחות עבורי] כל מי שיכול אז אך ורק רמקולים בתיקרה. האיכות של הצלילים והחוויה המקיפה ללא השוואה בכלל.
למי שאין ברירה זה סיפור אחר [חלק מהמגבלות] אבל גם כאן עם רמקולים יעודיים טובים עדיין החוויה טובה מאוד [כמובן תלוי בסרט]
אחד הדברים החשובים ביותר עבור כל מי שיחליט לרכוש רסיבר/פרוססור חדש לעבודה עם הפורמטים החדשים זה
מספר רב ככל האפשר של PREOUT לערוצי ה SURROUND כדי לאפשר הגברה נוספת לפי הצורך ואפשרות להוספת רמקולים עליונים.
בהשוואה בין הפורמטים ה OBJECT BASED נשמע [כמובן לאוזני] יותר ריאלי/אמיתי ומקיף בדרך יותר נכונה בעיקר
במסגרת ה 7.2.6 בחדר יעודי בינוני+ בחדר יותר קטן גם ה 7.2.4 נשמע מצוין . המכשירים ששמעתי היו הפרוססור
החדש של מרנץ AV7702 ורסיבר הדגל של אונקיו NR 3030. גולת הכותרת היתה הפרוססור של TRINNOV ה
ALTITUDE 32 עם אפשרות לנגן את כל הפורמטים החדשים ו 32 ערוצים של אודיו המכשיר נשמע מעולה אבל אין פלא במחיר של מעל ל 20.000$
מערכות הרמקולים היו של RBH ושל JBL SYNTHESIS קשה לתאר את האיכות המעולה של 2 המערכות. במקום
הותקנו 12רמקולים בתיקרה אשר ניתנים להפעלה מ-2 ל- 12 רמקולים לפי רצון הלקוחות. 6 רמקולים היו בנויים בתוך התיקרה ו 6 חיצוניים עם מתלים מיוחדים לאלה שלא רוצים/יכולים להתקין פנימי. ההגברה היתה של ROTEL ושל
CROWN . והאונקיו עבד עם החדשים של GOLDENEAR .
כל מערכת עבדה עם 2 סאבים. RBH SX 1212 ו 2 סאבים קולנועיים של JBL [סאב של בתי קולנוע]
ד.א. המלצה לכל מי שרוצה לדעת איך HORN TWEETER טוב באמת נשמע. אתם חייבים להאזין ל JBL .
גם ה RBH וגם ה JBL עבדו כ LCR מלפנים אבל גם השתמשו באותם רמקולים לכל ה 7.2 . המסך היה TRANSPARENT והרמקולים הקידמיים עמדו מאחוריו.
אחד הסרטים בהם צפינו היה GRAVITY ראיתי אותו בקולנוע ב ATMOS והיה מדהים . אבל הדבר המפתיע היה
כשהתברר שבהתקנה טובה באמת המערכות הללו [כן הם יקרות] נשמעו אפילו יותר טוב מהקולנוע. יתכן והחלל
הקטן יותר הדגיש כל צליל וכל אפקט הכי קטן כך שזה הגיע מכל הכיוונים בצורה אחידה. בנוסף הכיול נעשה בעזרת ה
TRINNOVEשנחשבת כמערכת הכיול הטובה ביותר כיום והתוצאה הצדיקה את המוניטין.
נכון לעכשיו המשתמש הביתי אפילו אם הוא רוכש רסיבר/פרוססור חדשים שיכולים לפענח את 3 הפורמטים חייב להחליט איך הוא מעדיף
להחליט איך למקם/להתקין את העליונים כיוון שהם לא תואמים אחד את השני וזה ברור לפחות בין ATMOS ו AURO 3D . באשר ל DTS-X כנראה שיהיה דומה מאוד ל ATMOS או לפחות קרובים לפשרה בהתקנה.

האמת היא ש DTS ניסו במשך השנתיים האחרונות לשכנע את כל התעשיה לתמוך בקידוד אחיד והתקנה אחידה אבל זה לא עבד.
למרות שהקידוד של DTS ושל DOLBY דומים הקידוד של DTS הוא קוד פתוח. כאשר כל אחד יכול לכאורה לבנות
לעצמו מפענח משלו לקוד. גם ל DOLBY וגם ל AURO 3D יש מספר גדול של פטנטים רשומים לקוד והם אף פעם לא יסכימו לפתוח אותם.
בנוסף כיום רק DTS [וכנראה הצרכנים] עומדים להרוויח מקידוד אחיד . היות וקידוד אחיד של הפורמט הוא לא רק
לקולנוע בייתי אלה גם לקולנוע מסחרי זה יתן ל DTS דריכת רגל בבתי הקולנוע מבלי להשקיע את המיליונים שהאחרות השקיעו.
קידוד אחיד בקולנוע אומר שבעלי הקולנוע יוכלו להחליט איזה פורמט לנגן בלי שום קשר למערכות המותקנות בבית הקולנוע. DTS כבר הסכימו להתחייב ולשלם אחוזים על כל אולם קולנוע אבל האחרות ובמיוחד DOLBY אשר למעלה
מ 70% מבתי הקולנוע בעולם משתמשים בציוד שלה לא מוכנות לכך.
זאת הסיבה שכרגע נוצר חוסר וודאות לגבי ההתקנה של העליונים בקולנוע בייתי.
נקווה שבחודש הבא DTS יכריזו על מיקום דומה למיקום של ATMOS וזה יפתור חלק גדול מהבעיה. בהדגמה בחודש
שעבר ב CES בווגאס DTS התקינו מספר גדול של רמקולים בתיקרה אבל לא כולם באמת היו פעילים כדי להסוות את המיקום האמיתי. כך שכרגע אין מידע נוסף.
לדעתי לאחר כל הנסיונות וההאזנות למערכות השונות כל מי שיכול מסוגל ומתאפשר לו לבצע התקנה טובה . הדבר
כדאי מאוד זה לא גימיק וזה לא הולך להעלם. זה כאן כדי להישאר . [זה הדור הבא לקולנוע הבייתי]
כל ההדגמות של הקולנוע הבייתי נעשו בחנויות מתמחות ב FT'LAUDERDALE וב MIAMI ב FLORIDA .
הסרטים בקולנוע ניצפו בארצות הברית . באירופה . ובהונג קונג . [כמובן בבתי קולנוע יעודיים]
כמה דוגמאות להתקנות אפשריות ולהבדלים בין הפורמטים.
תמונה
תמונה
תמונה
קישורים לרמקולים.
http://rbhsound.com/index.php
http://www.jblsynthesis.com/Products/Details/255
http://www.jblsynthesis.com/

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17930
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #2 

ווהו איזו סקירה ברמה, תודה .

מבחינת קולנוע ביתי לא ממש מבין את הכדאיות של החברות הללו.
לדעתי(אין לי מספרים) אחוז האנשים שברשותם חדרי קולנוע ייעודים הוא נמוך לעומת אלו בעלי הסלונים הרגילים מה שגורם לי לחשוב שאולי בתחום הקולנוע הבייתי יהיה קצת קשה לעסק להתרומם .
אני לוקח את עצמי כדוגמית קטנה . אני יכול להתקין אבל רק מלחשוב במה זה כרוך האויר יוצא לי מהמפרשים ואני מניח שאני לא לבד בסוגיה הזו מה שמצמצם עוד יותר את הכדאיות לתחום הבייתי.

בבתי הקולנוע הייעודיים אין לי ספק שמדובר בחוויה אחרת אפילו שעדין לא חוויתי .

שוב המון תודה על הסקירה המקיפה .

mbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

תודה.
צודק בהחלט לגבי אחוז האנשים. אבל כשמוציאים פורמט חדש לא בדיוק חושבים על
המשתמש הישראלי. בארצות הברית חדרי קולנוע יעודיים הם לא דבר חריג ומותקנים
בכל מחסן/מרתף/חניה מקורה/או חדר אורחים. ההבדל בין ההתקנות השונות זה התקציב
והאיכות של המרכיבים. בהרבה ממדינות הדרום [ג'ורג'יה-אלבמה-הקרולינות-לואיזיאנה ועוד]
אפילו בבתים פרטיים זולים ודלים ניתן למצוא חדרי קולנוע ברמות שונות[לפעמים משולבים
עם הרמת משקולות] ושם באמת שאין להם בעיה להוסיף עוד רמקולים. זה גם לא כל כך מטריד
אותם איך זה נראה העיקר שהם מרוצים. הדברים דומים גם בגרמניה הולנד אוסטרליה וניוזילנד.
הרבה בתים פרטיים עם אפשרות להסב את אחד החדרים. ובעיקרון הפורמטים החדשים מיועדים עבורם.
בישראל זה סיפור שונה . הרוב מתגורר בדירות ובסלון הממוצא זה קשה מאוד לביצוע במיוחד
עם התקנה בתיקרה. ואתה צודק זה מתסכל במיוחד כשרוצים את הטוב והעדכני ביותר והקשיים
הטכנים וההתקנות המסובכות גורמות לוותר על התענוג.
וזה נכון אתה לא היחידי עם התיסכול. רבים אחרים בכל העולם מרגישים דומה.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #4 

mbd כתב:תודה.
צודק בהחלט לגבי אחוז האנשים. אבל כשמוציאים פורמט חדש לא בדיוק חושבים על
המשתמש הישראלי. בארצות הברית חדרי קולנוע יעודיים הם לא דבר חריג ומותקנים
בכל מחסן/מרתף/חניה מקורה/או חדר אורחים. ההבדל בין ההתקנות השונות זה התקציב
והאיכות של המרכיבים. בהרבה ממדינות הדרום [ג'ורג'יה-אלבמה-הקרולינות-לואיזיאנה ועוד]
אפילו בבתים פרטיים זולים ודלים ניתן למצוא חדרי קולנוע ברמות שונות[לפעמים משולבים
עם הרמת משקולות] ושם באמת שאין להם בעיה להוסיף עוד רמקולים. זה גם לא כל כך מטריד
אותם איך זה נראה העיקר שהם מרוצים. הדברים דומים גם בגרמניה הולנד אוסטרליה וניוזילנד.
הרבה בתים פרטיים עם אפשרות להסב את אחד החדרים. ובעיקרון הפורמטים החדשים מיועדים עבורם.
בישראל זה סיפור שונה . הרוב מתגורר בדירות ובסלון הממוצא זה קשה מאוד לביצוע במיוחד
עם התקנה בתיקרה. ואתה צודק זה מתסכל במיוחד כשרוצים את הטוב והעדכני ביותר והקשיים
הטכנים וההתקנות המסובכות גורמות לוותר על התענוג.
וזה נכון אתה לא היחידי עם התיסכול. רבים אחרים בכל העולם מרגישים דומה.
...
·

לא הייתי מגדיר זאת כתסכול אבל מבאס.
כמו שאני מכיר את עצמי אני אדאג לצאת מהבאסה חחחחח חחחחח חחחחח

mbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

מאמין לך.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14360
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #6 

סקירה מקיפה. תודה (Y)

רק להבין, אתה מתגורר ומבצע התקנות של ק"ב בארה"ב?

mbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

אני מתגורר בארצות הברית . [אמריקאי] אבל בשנים האחרונות אני חולק את הזמן בין ישראל
לארצות הברית.
אבל אני לא עוסק בהתקנות כמקצוע.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14360
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #8 

mbd כתב:אני מתגורר בארצות הברית . [אמריקאי] אבל בשנים האחרונות אני חולק את הזמן בין ישראל
לארצות הברית.
אבל אני לא עוסק בהתקנות כמקצוע.
...
·
סבבה (Y)
איך יצא לך לשמוע במע' שונות בבתים שונים את המע' שתיארת?

mbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

כפי שכתבתי אני שמעתי אותם ב 2 חדרי קולנוע בייתי יעודיים ב 2 חנויות מתמחות.
לא בבתים פרטיים. למרות שכבר שמעתי בבתים אצל חברים בגרמניה לפני כחודשיים
אבל לא בהתקנה כל כך מסובכת ומלאה.
כרגע כל מי שמבין ממתין בסבלנות לפחות עד חודש ספטמבר. זה הזמן שכמעט כל המכשירים
החדשים יצאו לשוק וחלקם כבר יהיו דור שני עם תוספות של קידודים ועידכונים כמו HDMI ו HDCP
האחרונים. בנוסף גם חלק גדול מהתכנים [BLU-RAY] כבר יהיו זמינים. ולדעתי רק אז יהיה אפשר
להחליט למה לעדכן. [כמובן למי שמעונין]

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #10 

istarmini כתב:ווהו איזו סקירה ברמה, תודה .

מבחינת קולנוע ביתי לא ממש מבין את הכדאיות של החברות הללו.
לדעתי(אין לי מספרים) אחוז האנשים שברשותם חדרי קולנוע ייעודים הוא נמוך לעומת אלו בעלי הסלונים הרגילים מה שגורם לי לחשוב שאולי בתחום הקולנוע הבייתי יהיה קצת קשה לעסק להתרומם .
אני לוקח את עצמי כדוגמית קטנה . אני יכול להתקין אבל רק מלחשוב במה זה כרוך האויר יוצא לי מהמפרשים ואני מניח שאני לא לבד בסוגיה הזו מה שמצמצם עוד יותר את הכדאיות לתחום הבייתי.
...
mbd

גם לדעתי יהיה מאוד קשה לעסק הזה להתרומם .
מרבית בעלי הסלונים מחפשים עידון . הכוונה כמה שפחות מוצרים . וכמה שיותר מעוצב ואסתטי .

על כול מקרה תודה על הסיקרה (Y)
·
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #11 

9000es כתב:
...
...
mbd

גם לדעתי יהיה מאוד קשה לעסק הזה להתרומם .
מרבית בעלי הסלונים מחפשים עידון . הכוונה כמה שפחות מוצרים . וכמה שיותר מעוצב ואסתטי .

על כול מקרה תודה על הסיקרה (Y)
·
...
·

הוא הסביר שישראל היא בורג קטן בתחום זה. בעולם הגדול יש המוןןןן חדרי קולנוע ביתיים ששם העסק יתפוס כנראה.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #12 

istarmini כתב:
...
...
·

הוא הסביר שישראל היא בורג קטן בתחום זה. בעולם הגדול יש המוןןןן חדרי קולנוע ביתיים ששם העסק יתפוס כנראה.
...
תאמין שאני יודע שאנחנו בורק קטן בתחום הזה .
למרות זאת אני לא רואה שום תנופה בכול הקשור לפורמטים החדישים .
להבדיל כאשר יצאו הפורמטים הקודמים DTS HD וDOLBY TRUE .
·
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9055
נתן תודות: 1583 פעמים
קיבל תודות: 1353 פעמים

שליחה #13 

תודה על הסקירה המושקעת... (Y)
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #14 

9000es כתב:
...
...
תאמין שאני יודע שאנחנו בורק קטן בתחום הזה .
למרות זאת אני לא רואה שום תנופה בכול הקשור לפורמטים החדישים .
להבדיל כאשר יצאו הפורמטים הקודמים DTS HD וDOLBY TRUE .
·
...
·סבלנות
קודם תן ל DTS להכנס לעסק, תמתין עד שכל החברות יכניסו את יכולות העיבוד למכשירים ואז התכנים יתחילו לצאת והעסק יתרומם .

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7407
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #15 

מצדיע לך . סקירה בת בת ...... יואב אני איתך אותה דעה ,לא רק שלא מתבאס לא נכנס לזה בכלל
Sony 1040
Monitor mass

mbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

אין כאן הרבה מה לתהות אם זה יתפוס או לא יתפוס.
זה כבר מאוחר מידי. כל זה כבר הוחלט עבורנו. אנחנו חושבים על הנושא מהצד של הלקוחות.
כן נוח. לא נוח. כן יקר לא יקר. כן אסתטי או לא. אבל מהצד השני של הרחוב ישנה תעשיה שלמה
שבכדי לשרוד ולעשות כסף [והכל קשור לכסף] חייבת להמציא את עצמה מחדש כל כמה שנים כדי
לגרום ללקוחות חובבי הענף להחליף את הציוד ולפרנס את המפלצת.
הסיפור של הפורמטים החדשים הוא לא סיפור קטן. מהרגע שדולבי הכריזו על DOLBY ATMOS
לקולנוע הבייתי כל התעשיה התגייסה כדי לקדם את הנושא. החל מהאולפנים שיקליטו את הפורמטים.
ליצרניי המעבדים החדשים. והזכרונות . ליצרניי הרסיברים/פרוססורים. והיות וכאן חייבים גם רמקולים
יעודיים בחלק מהמקרים. אז גם יצרניי הרמקולים אשר בדרך כלל לא מרוויחים משמעותית מהחלפת
פורמטים הפעם כן ירוויחו. בנוסף גם יצרניי ההגברה יצטרפו הפעם לחגיגה כיוון שבהרבה מהמקרים
הלקוחות יהיו זקוקים להגברה נוספת עבור ה PREOUT'S לערוצים הנוספים. ולא לשכוח את התוכן.
BLU-RAY יעבדו עכשיו שעות נוספות כדי להוציא כל סרט אפשרי [וכרגע קיימים כ 250 DA] עם הקידודים
החדשים. בהתחלה זה יהיה רק DA עד אשר DTS יתחילו לקודד את הסרטים החדשים גם עם DX .
זה ים של כסף רק מהדיסקים ויחיה את הענף. ולאחר מכן יתחילו לצאת אותם סרטים אבל ב 4K עוד כסף.
מעכשיו כמעט כל רסיבר/פרוססור חדשים שיצאו לשוק כבר יכילו את המעבדים החדשים. כך שזה
לא ישנה בעצם אם הלקוח רוצה או לא . אם הוא ישדרג זה כבר יהיה בבית. וזה השלב הראשון.
לא יעבור הרבה זמן וחלק גדול רק מהסקרנות יוסיפו 2 רמקולים יעודיים קטנים שמוצבים על הקידמיים.
וכך מתגלגל הסיפור. יותר מידי כסף מעורב כאן והם לא יוותרו על הרווחים האפשריים כיוון שגם הם
במילחמת קיום.
אבל כמובן זו רק דעתי.

offerbk1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1974
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #17 

אני חושב שזה מצוין אפילו ברמה העקרונית שיש לך עניין מבדל עבור הליכה לקולנוע. אנשים יילכו יותר לקולנוע והתעשייה תוכל להרוויח יותר טוב במקום הורדות לא חוקיות ובסוף אנחנו נרוויח חזרה מזה שיהיו הפקות מושקעות. וזאת בהנחה שהכסף יחזור להפקות ולא לבונוסים מנופחים של העובדים האולפנים והשחקנים...

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #18 

עופר, הפקות מושקעות לא מפסידות היום כסף למעט מקרים חריגים. פלופים איומים ונוראים מפסידים בערך 100 מיליון דולר - לדוגמה, 47 רונין משנה שעברה הפסיד משהו כמו 150 מיליון דולר והוא נחשב לאחד הכשלונות הגדולים בכל הזמנים. אבל, וזה אבל גדול, כשלונות כאלה הם חלק מ-"תיק השקעות" של אולפנים שכולל גם סרטים רווחיים הרבה יותר - סרט יכול להפסיד רק את מה שהושקע בו, בעוד פוטנציאל הרווחים הוא תיאורטית אינסופי...

סתם כדי לסבר את האוזן, 47 רונין יצא ב-2013 מאולפני יוניברסל והפסיד להם 150 מיליון דולר כאמור. באותה שנה אותם אולפנים הוציאו בין השאר גם את גנוב על המיניונים ומהיר ועצבני 6. כל אחד משני הסרטים הנ"ל הרוויח לפחות כפול ממה ש-47 רונין הפסיד. 8O

big007
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3736
שם מלא: חיים
נתן תודות: 863 פעמים
קיבל תודות: 284 פעמים

שליחה #19 

תודה על הסקירה המושקעת.
לגבי הפורמט AURO 3D את הלוגו הזה ראיתי רק בכניסה לאולם ביס פלאנט ולא על שום רסיבר ביתי.
לדעתי הוא לא קיים למשתמש הביתי?
רשימת הציוד: TCL 85C6K| OPTOMA HD28DSE |YAMAHA RXA2080 |SHIELD PRO| MISSION M74 |Mission M7C2|MONITOR AUDIO BRONZA FX BIPOLAR SURROUND|SVS PB1000 PRO |ATMOS MOREL SP2

mbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

קיים . אבל נכון לעכשיו רק במכשירים בודדים [HI END]
אבל בין החודשים מאי וספטמבר יופיע כמעט בכל המכשירים גם ג'נרים וגם HI END .

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”