כבר מזה כ-4 שנים אני משתמש במכונה של DELONGHI - 330S. עברתי איתה דרך ארוכה אך מעוניין להתקדם, הטעם של הקפה שהיא מסוגלת להפיק כבר מזמן אינו מספק אותי. אמנם עם השנים השתדרגתי באיכות חומרי הגלם והטחינה, והצלחתי להגיע איתה לטעמים לא רעים בכלל (לעיתים אף טעים יותר מהרבה בתי קפה - כמובן לטעמי). אך כאמור, מרגיש כבר מאד "חסר" בטעם יותר "אמיתי".
את הקפה אני מטגן לבד. קונה ירוק, בעיקר קוסטה ריקה ואנטיגואה. מבחינת מטחנה - בעלים מאושר של I-MINI ASCASO(גם כן, בהמלצת החברים בפורום). הרגלי השתיה - מספר פעמים ביום, 1-2 כוסות אמריקנו (עם חלב) או אספרסו. קפוצ'ינו לעיתים מאד רחוקות. (אך עדיין מעוניין בקיום האופציה של קפוצ'ינו איכותי).
מקריאה מרובה של הפורום בנושא השדרוג, הבחנתי כי ברוב המקרים אלו שני הדגמים שבאים בחשבון אצל המשדרגים (ברמת מחיר של עד 2,500 ש"ח), אך עדיין קיים הבדל גדול במחיר בין 2 הדגמים. ומכאן כמה שאלות שטרם מצאתי להן מענה בפורום:
1. האם באמת מוצדק להוסיף עוד כ-800-900 ש"ח במחיר עבור GAGGIA CLASSIC (שמחירה בסביבות 2,600 ש"ח) לעומת ה-ASCASO BASIC (שמחירה בסביבות 1,750 ש"ח) ?
2. אולי יש מותגים/דגמים נוספים שכדאי לי לקחת בחשבון בתווך המחירים הזה? לא מעוניין ביד 2 (יתכן מאד והמכונה תיובא לי כמתנה מחו"ל).
3. לא מעוניין שלמכונה תהיה סלסלה שמגבירה את הקרמה (כמו בדלונגי שיש ברשותי) - אלא רצוי שיהיה משפך "אמיתי" ולא 2 החורים. בתמונות והסרטונים של הגג'יה ראיתי גם כאלה וגם כאלה - לא ברור לי עם איזה סוג היא נמכרת, מי מכיר? האם עוד יהיה צורך לשדרג בהמשך?
מודה מראש לכל מי שטרח לקרוא את המגילה שלי, ועוד יותר למי שיוכל ליעץ