בעצם 1080i הוא אות ברזולוציה 1920 על 1080 אשר מעביר בכל פעם (60 או 50 פעם בשניה, תלוי אם מקור השידור בארה"ב או באירופה/ישראל) חצי תמונה - 540 שורות בכל פעם. 540 שורות של 1920 פיקסלים הנקראות FIELDS. פעם משדרים את הקווים הזוגיים ופעם את האי זוגיים. בכך חוסכים בעצם רוחב סרט, אך גם גורמים להמון בלאגן בתמונה.
מסכי LCD ופלזמה אינם יכולים להציג חצי תמונה בכל פעם, עליהם בעצם לחבר שתיים כאלה (חשוב לדעת לחבר את השתיים הנכונות) ובעצם אנחנו מקבלים מכל הסיפור הזה רק 30 או 25 פעם בשניה. המצב הופך מרגיז יותר כשמגלים שבחלק מהמקורות משודרים בעצם חצאי תמונות אמיתיות, כלומר, אם נחבר את התמונות העוקבות נקבל בעיות DEINTERLACING (אפקט המסרק) ותופעות לוואי אחרות. כשהמקור הוא מצלמת וידאו, בעצם צריך לזהות את זה ולדעת לפרק את התמונות לשתי תמונות בכל פעם (2:2 PULLDOWN).
הבעיה היא שכאשר המקור הוא סרט קולנוע, המצב המסובך גם כך, מסתבך אפילו עוד יותר. כעת אנחנו מדברים על 24 תמונות בשניה, הלא זה התקן של סרטי קולנוע. בכדי להמיר 24 תמונות בשניה ל-HD, נעשית פעולה הנקראית 3:2 TELECINE, אשר מערבבת את התמונה בכדי לתרגם אותה לשידור ב-60HZ בארה"ב. על המסך לזהות את התנועה הזו ולהמיר אותה ל-24FPS.
לכן בעצם אפשר לראות שיש לנו כמה סוגי שידור:
1080i הקלאסי ב-60HZ - בעצם 540 שורות (זוגיות/אי-זוגיות) משודרות בכל FIELD, אחת אחר השניה. ניתן לעבד אותו במסך בכדי לקבל קירוב של התמונה המקורית - 1080P בתדר 30HZ או 24FPS.
1080P משודר ב-60HZ - בעצם זה המקרה הפשוט ביותר אך גם כזה שלא קיים "בטבע". כאן מדובר על תמונה מלאה המשודרת 60 פעם בשניה.
1080i ב-50HZ (השידורים של יס היי דפינישן והוט HD). כאן זה אולי פשוט יותר להסביר. הסרט תמיד מועבר FIELD אחד בכל פעם (גם במצב וידאו וגם במצב FILM), כאשר צריך לחבר את השניים ולקבל תמונה אחת אחידה. לעיתים צריך עיבוד תמונה נוסף בשביל לשפר את התמונה.
1080P ב-24FPS. זה בעצם בדיוק מה שמשודר בקולנוע (אם כי שם מדובר ברזולוציה מעט גבוהה יותר) אך זה הקצב האידאלי לקבל תכנים קולנועיים, וזה התקן שנקבע על ידי Blu-ray.
1080P ב-25FPS. מדובר בתקן זהה רק עבור אירופה. עקרונית אין באמת צורך בו, שהרי אף אחד לא באמת משדר תכנים ב-25FPS.
עיבוד תמונה
בעצם אנחנו מגלים שגם כאשר מדובר בשידור 1080P וגם בשידור 1080i אנחנו מקבלים בדיוק את אותו תוכן. כלומר, על פניו אין יתרון של 1080P על 1080i, נכון?!אז זהו, שבעולם אידאלי, זה באמת היה נכון... בפועל יש בעיות בשידור 1080i. נושא השזירה של שני ה-FIELDS גורם לכך שלעיתים קרובות נקבל בעיות עיבוד תמונה. המסך צריך לדאוג לזהות אם מדובר ב-FILM MODE או VIDEO MODE או שילוב של השניים (דבר שיכול להתרחש בעיקבות עריכה או עיבוד של הסרט). במצבים השונים עליו לבצע עיבודי תמונה שונים. במצב אידאלי, אפשר להגיע עם מקור 1080i קרוב למדי ל-1080P.
עם זאת, בכדי למנוע בעיות, לעיתים מלבישים בעיות שונות על תוכן ה-1080i אשר מפריע למצב האידאלי הזה להתרחש. לדוגמא, שימוש בפילטר טשטוש אנכי שמטרתו למנוע ממסכים פחות איכותיים מלהציג את הבעיות הללו בבירור... כמובן שדווקא המסכים הטובים הם שסובלים מכל זה.
Read more:
http://www.hometheater.co.il/article012 ... z3RJgybMDA
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.