תופעת שיני המסור במסך

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
simpson פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 231
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #1 

חברים מה הסיבה לתופעת שיני מסור במסך בכלל??
האם זה קשור לכיול של המסך (כלומר הצבע גבוה מידי או תאורה אחורית, בהירות וכו').
הרצתי כיול למסך שלי , אבל לא כל כך אהבתי את התוצאה לכן שיניתי קצת את התאורה אחורית, רמת הצבע, ניגודיות ,בהירות וכמובן סגרתי את האפשרות למנגנון החלקה זה פשוט מטורף אי אפשר להסתכל על סרט עם המנגנון הזה :?
המסך שלי LED FULL HD את תופעת שיני מסור רואים בעיקר בכתוביות סרטים ובסרטים מצויירים כל זה בשידורי הטלוויזיה SD לא ראיתי את התופעה בסרטים FULL HD.
מה הסיבה?
תודה לעוזרים.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5177
נתן תודות: 480 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #2 

זה כנראה שיטת ה-deinterlacing של המסך שלך. שידורי SD הם interlaced. כל פריים כולל רק כל שורת פיקסלים שניה: אחד את השורות הזוגיות, הבא את האי-זוגיות. זה שארית היסטורית משידורים אנלוגיים. אני מהמר שאין לך מה לעשות לגבי זה, אבל אולי יש ממירים חיצוניים מסוימים שכוללים deinterlacing משלהם.

איזה מסך זה?

תמונה
נערך לאחרונה על ידי jtk ב 09/02/2015 13:58, נערך פעם 1 בסך הכל.

simpson פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

מסך סוני KDL-32W70
אז למעשה זה קשור למנגנון מסויים ולא לכיול עצמו?
האמת שלא זכור לי שיש לו מנגנון כזה.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #4 

לכל מסך טלוויזיה יש, כי הוא אמור להראות שידורים שהם interlaced.

W706B / W705B? אתה יכול לנסות "Scene Modes" שונים. ייתכן שחלקם נראים טוב יותר. נראה לי שגם אני הבחנתי בבעיות deinterlacing בדגם הזה יותר מדגמי סוני משנה לפני כן, אבל אני לא יכול להגיד בוודאות כי אני מסתכל מעט מאוד על שידורי טלוויזיה.

simpson פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

סורי לא רשמתי את כל הדגם :lol:
סוני W706B.
jtk גם לך יש את הדגם הזה של סוני?
Scene Modes - אתה מתכוון לסגנון תמונה?
אני פשוט צופה בסגנון תמונה רגיל (ראיתי שיש רגיל,עשיר ולפי התאמה אישית).
אני בכל זאת אנסה לבחור סגנון שונה

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

כן, יש לי W70xB, אבל גודל אחר. לא, אני לא מתכוון לסגנון תמונה (Picture Mode), שנראה לי שהם רק presets של אוסף הפרמטרים שאתה יכול לכוון בכל מקרה, אלא Scene Select שכולל דברים כמו Standard, Cinema, Graphics, Game, וכו':
[imgbig]http://pms.hazard-city.de/w650/s_sony_w6_scene.jpg[/imgbig]

simpson פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

אוקיי
אחפש איפה זה נמצא בהגדרות ונראה האם ניתן לנטרל (לפחות כמה שיותר) את התופעה של שיני המסור ,זה די מציק ומעצבן בזמן הסרט.
jtk - הרבה תודה על העזרה (Y)

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2426
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #8 

תעביר את הממיר בהגדרות מתקדמות ל 720P מ 1080I גם ככה המקור של השידורים הוא הוא 720P או SD שעובר UPSCALE ל 1080I
יהיו לך יותר פריימים והמסור יעלם
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.

SONYES
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3055
נתן תודות: 560 פעמים
קיבל תודות: 269 פעמים

שליחה #9 

(Y)

simpson פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

תודה דן ,לא חשבתי בכלל גם על הכיוון של הממיר בהגדרות.
חח דווקא חשבתי שאני יכול להרוס את התמונה יותר אם אני מעביר משידור "i" ל- "p" בממיר של הוט.

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

לבריאות
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

בעצם 1080i הוא אות ברזולוציה 1920 על 1080 אשר מעביר בכל פעם (60 או 50 פעם בשניה, תלוי אם מקור השידור בארה"ב או באירופה/ישראל) חצי תמונה - 540 שורות בכל פעם. 540 שורות של 1920 פיקסלים הנקראות FIELDS. פעם משדרים את הקווים הזוגיים ופעם את האי זוגיים. בכך חוסכים בעצם רוחב סרט, אך גם גורמים להמון בלאגן בתמונה.

מסכי LCD ופלזמה אינם יכולים להציג חצי תמונה בכל פעם, עליהם בעצם לחבר שתיים כאלה (חשוב לדעת לחבר את השתיים הנכונות) ובעצם אנחנו מקבלים מכל הסיפור הזה רק 30 או 25 פעם בשניה. המצב הופך מרגיז יותר כשמגלים שבחלק מהמקורות משודרים בעצם חצאי תמונות אמיתיות, כלומר, אם נחבר את התמונות העוקבות נקבל בעיות DEINTERLACING (אפקט המסרק) ותופעות לוואי אחרות. כשהמקור הוא מצלמת וידאו, בעצם צריך לזהות את זה ולדעת לפרק את התמונות לשתי תמונות בכל פעם (2:2 PULLDOWN).

הבעיה היא שכאשר המקור הוא סרט קולנוע, המצב המסובך גם כך, מסתבך אפילו עוד יותר. כעת אנחנו מדברים על 24 תמונות בשניה, הלא זה התקן של סרטי קולנוע. בכדי להמיר 24 תמונות בשניה ל-HD, נעשית פעולה הנקראית 3:2 TELECINE, אשר מערבבת את התמונה בכדי לתרגם אותה לשידור ב-60HZ בארה"ב. על המסך לזהות את התנועה הזו ולהמיר אותה ל-24FPS.

לכן בעצם אפשר לראות שיש לנו כמה סוגי שידור:

1080i הקלאסי ב-60HZ - בעצם 540 שורות (זוגיות/אי-זוגיות) משודרות בכל FIELD, אחת אחר השניה. ניתן לעבד אותו במסך בכדי לקבל קירוב של התמונה המקורית - 1080P בתדר 30HZ או 24FPS.
1080P משודר ב-60HZ - בעצם זה המקרה הפשוט ביותר אך גם כזה שלא קיים "בטבע". כאן מדובר על תמונה מלאה המשודרת 60 פעם בשניה.
1080i ב-50HZ (השידורים של יס היי דפינישן והוט HD). כאן זה אולי פשוט יותר להסביר. הסרט תמיד מועבר FIELD אחד בכל פעם (גם במצב וידאו וגם במצב FILM), כאשר צריך לחבר את השניים ולקבל תמונה אחת אחידה. לעיתים צריך עיבוד תמונה נוסף בשביל לשפר את התמונה.
1080P ב-24FPS. זה בעצם בדיוק מה שמשודר בקולנוע (אם כי שם מדובר ברזולוציה מעט גבוהה יותר) אך זה הקצב האידאלי לקבל תכנים קולנועיים, וזה התקן שנקבע על ידי Blu-ray.
1080P ב-25FPS. מדובר בתקן זהה רק עבור אירופה. עקרונית אין באמת צורך בו, שהרי אף אחד לא באמת משדר תכנים ב-25FPS.

עיבוד תמונה

בעצם אנחנו מגלים שגם כאשר מדובר בשידור 1080P וגם בשידור 1080i אנחנו מקבלים בדיוק את אותו תוכן. כלומר, על פניו אין יתרון של 1080P על 1080i, נכון?!אז זהו, שבעולם אידאלי, זה באמת היה נכון... בפועל יש בעיות בשידור 1080i. נושא השזירה של שני ה-FIELDS גורם לכך שלעיתים קרובות נקבל בעיות עיבוד תמונה. המסך צריך לדאוג לזהות אם מדובר ב-FILM MODE או VIDEO MODE או שילוב של השניים (דבר שיכול להתרחש בעיקבות עריכה או עיבוד של הסרט). במצבים השונים עליו לבצע עיבודי תמונה שונים. במצב אידאלי, אפשר להגיע עם מקור 1080i קרוב למדי ל-1080P.

עם זאת, בכדי למנוע בעיות, לעיתים מלבישים בעיות שונות על תוכן ה-1080i אשר מפריע למצב האידאלי הזה להתרחש. לדוגמא, שימוש בפילטר טשטוש אנכי שמטרתו למנוע ממסכים פחות איכותיים מלהציג את הבעיות הללו בבירור... כמובן שדווקא המסכים הטובים הם שסובלים מכל זה.

Read more: http://www.hometheater.co.il/article012 ... z3RJgybMDA
רב סרן-רועי קליין.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”